Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@19:17:24 GMT

زنان سرپرست خانوار و هزار توی مشکلات

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۶۷۰۷۲

زنان سرپرست خانوار و هزار توی مشکلات

هر روز با طلوع سپیده دم، زندگی زیرپوست شهر آغاز می‌شود اما در این رهگذر زنان سرپرست خانوار داستانی متفاوت از سایر خانواده‌ها دارند، این زنان با تکیه بر خودباوری و توانمندیشان بار مضاعفی را برای تامین نیازهای عاطفی، اقتصادی و مسایل اعضای خانواده بر دوش می‌کشند و اینجاست که رسالت مسئولان در حمایت از این قشر و عبور راحت‌تر آنان از هزار توی مشکلات؛ سنگین و بزرگ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه همیار زنان سرپرست خانوار تشکیلاتی است که با هدف توانمندسازی و حمایت بهینه از این زنان ایجاد شده و امید می‌رود روز به روز چتر حمایتی و اثربخشی بیشتری داشته باشد چراکه زنان جامعه هدف در این طرح در گروه‌های هفت تا ۱۵ نفره زیر پوشش سازمان بهزیستی قرار می‌گیرند و با مشارکت و همیاری به خود و می‌کوشند که مسیر فعالیت‌هایشان را تسهیل کنند.

گروه‌های همیار جمعی از کنشگران هستند که با ارتباطی ۲ سویه و متقابل در تکیه بر توانایی‌های کم و بیش یکسان، همدیگر را تکمیل یا کمبودهای یکدیگر را جبران می‌کنند و این گروه‌ها نقش یاریگر و یاری گیرنده را دنبال کرده و از طرفی موجب رشد فکری و افزایش اعتماد به نفس و حس مشارکت و همکاری در زنان سرپرست خانوار را فراهم می‌کند که این مهم برای تلاش اقتصادی اعضای گروه است که با خود درآمدزایی و بهبود نسبی سطح رفاه را به همراه می‌آورد.

سازمان بهزیستی با توجه به محتوای قانون اساسی که مؤید تأمین رفاه اجتماعی برای آحاد جامعه است و به‌ منظور دستیابی به اهداف توسعه پایدار و گسترش رفاه در افراد زیر پوشش خود توجه ویژه‌ای را به امر مشارکت و اشتغال زنان به خصوص زنان سرپرست خانوار که از عمده‌ترین اقشار در معرض آسیب هستند، معطوف داشته است.

چهارهزار و ۲۰۰ بانوی خود سرپرست استان مرکزی در پوشش خدمات حمایتی بهزیستی استان مرکزی قرار دارند که بخش زیادی از آنان فاقد مهارت هستند و برای کسب مهارت و خودکفایی در طرح گروه همیار زنان سرپرست با ۳۶ گروه از سال ۹۰ تاکنون از خدمات حمایتی بهزیستی برخوردار شده‌اند.

زنان سرپرست خانوار با استفاده از گروه همیار می‌توانند بخش مهمی از مشکلات اقتصادی را با دریافت تسهیلات بلاعوض برطرف کنند و در سایه کاهش مشکلات اقتصادی به خودباوری دست یابند.

بهزیستی با کمک به پرداخت تسهیلات برای زنان سرپرست فعال در طرح همیار فرصت اشتغال پایدار، بازار فروش، رفع موانع اشتغال و تولید، کمک به شناسایی محصولات در بازار هدف را نیز پیش بینی کرده است.

گروه همیار زنان سرپرست خانوار ظرفیتی که باید توسعه یابد

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی معتقد است: سازمان بهزیستی کشور از سال ۷۹ با رویکرد ارتقای کیفیت زندگی و با هدف توسعه اجتماعی، ظرفیت سازی و کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه هدف و تغییر رویکرد حمایتی به توانمندسازی، اقدام به راه اندازی گروه‌های همیار به منظور توان افزایی و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار کرده و اثربخشی بالای آن لزوم توسعه فعالیت‌ها را دوچندان کرده است.

«زهرا امینی» می‌گوید: عضویت در این گروه‌ها موجب جلوگیری از طولانی شدن چرخه حمایت‌های بهزیستی، افزایش خوداتکایی اقتصادی، روانی و اجتماعی زنان سرپرست خانوار و بهبود سطح آموزش و مهارت‌ها است.

وی اظهار داشت: توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، فراهم کردن زمینه مشارکت خدمت گیرندگان در حل مسائل اجتماعی و اقتصادی، بالا بردن سطح اعتماد به نفس و تقویت روحیه همکاری جمعی و مشارکتی بین اعضا، افزایش احساس کفایت، افزایش سطح درآمد و بهبود زیست خانواده‌ها، فراهم کردن زمینه‌های مساعد دانش‌افزایی برای شناخت بهتر مشکلات از اهداف این طرح است.

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی ادامه داد: چهار هزار و ۲۰۰ زن خود سرپرست در پوشش خدمات حمایتی بهزیستی استان مرکزی هستند که بخشی از آنان توانسته‌اند از این طرح بهره‌مند شوند.

امینی افزود: این زنان خود سرپرست براساس بُعد خانوار از سه میلیون ۵۰۰ هزار ریال تا ۱۱ میلیون ریال مستمری دریافت می‌کنند.

 وی این را هم اضافه کرد که به گروه‌های همیار زنان سرپرست خانوار از سال ۹۰ تاکنون ۱۲ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.

امینی افزود: امسال ۶۲۰ میلیون ریال به ۲ گروه ۱۰ نفره همیار زنان سرپرست استان تسهیلات بلاعوض پرداخت شده است.

وی اظهار داشت: در اجرای این طرح بیمه تامین اجتماعی زنان شهری، روستایی و عشایری، ودیعه مسکن، آماده سازی شغلی و پرداخت سرمایه کار به زنان گروه همیار سرپرست خدمات ارایه می‌شود.

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی تصریح کرد: برای کاهش آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار و زنانی که آسیب ندیده‌اند اما در معرض آسیب قرار دارند از کمک‌های دفتر حمایت برخوردار می‌شوند.

امینی افزود: کمک‌هایی برای آمادگی شغلی با هدف کاهش آسیب و جلوگیری از آسیب برای زنان سرپرست با هدف ورود به اجتماع انجام می‌شود.

فعالیت ۳۶ گروه همیار زنان سرپرست خانوار

سرپرست معاونت اجتماعی اداره کل بهزیستی استان مرکزی نیز می‌گوید: ۳۶ گروه همیار زنان سرپرست خانوار با هدف توانمندسازی و حل مشکلات بانوان سرپرست خانوار زیر پوشش بهزیستی استان فعالیت اجتماعی و خدماتی دارند.

«رضا فراهانی» افزود: ۶۷ گروه همیار زنان سرپرست در بهزیستی استان مرکزی به ثبت رسیده‌ است.

وی اظهار داشت: ۳۰۶ زن سرپرست خانوار در گروه‌های مختلف همیار زنان سرپرست استان مرکزی در فعالیت‌های تولیدی و خدماتی شامل قالی بافی، گلیم برجسته، عکاسی، آرایشگری، بسته‌بندی مواد غذایی، چرم‌دوزی و داروهای گیاهی فعالیت دارند.

سرپرست معاونت اجتماعی اداره کل بهزیستی استان مرکزی با بیان اینکه طرح همیار با هدف حرفه آموزی و اشتغال زنان سرپرست خانوار شکل گرفته است، گفت: سازمان بهزیستی برای حمایت از زنان سرپرست خانوار، به گروه‌های همیار کمک بلاعوض پرداخت کرده است.

 فراهانی، با تاکید بر اینکه طرح گروه‌های همیار، یکی از برنامه‌های سازمان بهزیستی برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار است، افزود: این طرح به منظور حمایت از زنان سرپرست خانواری است که امکان دریافت سرمایه کار و وام خوداشتغالی را ندارند و با عضویت در این گروه‌ها می‌توانند زمینه اشتغال خود را فراهم کند.

وی خاطرنشان کرد: گروه‌های همیار زنان سرپرست خانوار، مشتمل بر تعدادی از زنان سرپرست خانوار نیازمند زیر پوشش سازمان بهزیستی هستند که با دریافت خدمات و حمایت‌های توانمندمحور، برای دستیابی به استقلال اقتصادی و اجتماعی خود تلاش می‌کنند.

سرپرست معاونت اجتماعی اداره کل بهزیستی استان مرکزی گفت: بهزیستی این استان با شیوع کرونا، ۶۹۰ میلیون ریال تسهیلات جبران خسارت به زنان آسیب‌دیده پرداخت کرده است. 

طرح همیار بهزیستی گره‌گشای مشکلات زنان سرپرست خانوار

«جمیله قاسمی» فوق لیسانس رشته حقوق از زنان همیار سرپرست خانواده اراک گفت: حمایت موثر بهزیستی در قالب گروه همیار موجب شد که بتوانم به همراه فرد دیگری «موسسه داوری کار» دایر کنم و اعطای ۲۰۰ میلیون ریال تسهیلات بلاعوض بهزیستی در ۲ مرحله عاملی شد تا نهال پرخیر اقتصادی موسسه داوری پا بگیرد.

قاسمی توضیح داد: این  موسسه داوری برای پنج نفر اشتغالزایی کرده و خدمات داوری در خصوص املاک، خودرو و حقوقی را ارایه می‌دهد و مباحثی که در دادگاه مستقیم قابل رسیدگی نیست به این بخش هدایتگری می‌شود.

زن همیار خانواده اهل اراک گفت: راه‌اندازی کسب و کار موازی با رشته تحصیل موجب موفقیت برای اعضای همیار شده است.

قاسمی افزود: زنان سرپرست خانوار می‌توانند با حمایت دستگاه‌های متولی مستقل شوند و با درآمدزایی بخشی از افراد جویای کار را صاحب شغل و درآمد پایدار کنند.

سایه ترحم را از سر زنان سرپرست خانوار برداریم

زن سرپرست خانوار اراک که  در حوزه عکاسی فعالیت دارد، نیز گفت: با دریافت ۳۴۰ میلیون ریال تسهیلات بهزیستی و با کمک سه زن سرپرست خانوار دیگر  کسب و کار و درآمدزایی حاصل شده و این خواست زنان خودسرپرست است که نگاه ترحمی از آنان برداشته شده و با حمایت اصولی به‌جای دادن ماهی، ماهیگیری بیاموزند.

وی که نخواست نامش عنوان شود، افزود: طرح گروه همیار زنان سرپرست خانوار، اصولی بنا نهاده شده است و امکان همکاری با نیروهای کارآمد را دارد و این موضوع باعث می‌شود فعالیت اقتصادی در مسیر موفقیت قرار گیرد.

این زن سرپرست خانوار توضیح داد: مهارت و تجربه فعالیت در این بخش شاکله و روح موفقیت من بود که با داشتن مدرک تخصصی لازم، طرح همیار  توانست  سکوی پرتاب و عامل رشد باشد و انتظار است که بهزیستی این رویه را برای همه زنان سرپرست خانوار دنبال کند.

وی گفت: یکی از نقاط قوت طرح همیار، برگزاری کلاس‌های کار آفرینی و مهارت های کسب و کار قبل از شروع به کار است که برنامه ریزی شغلی و راهکارها ارایه می‌شود و تمام اما و اگرها به هدف و برنامه ریزی تبدیل می‌شود.

این زن همیار خانوار افزود: حضور موثر اعضا باعث همکاری و تقسیم کار برای فعالیت اقتصادی می‌شود و می‌تواند حجم کار را کم کرده و به روند کار کمک کند.
وی اظهار داشت: کم بودن تسهیلات برای شروع کار با توجه به بالا بودن هزینه ها و تجهیزات لازم از نقاط ضعف طرح گروه همیار زنان سرپرست خانوار است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

۶۵ هزار توانجو در استان مرکزی از خدمات بهزیستی استفاده می‌کنند.

برچسب‌ها زنان سرپرست خانواده اراک استان مرکزی تعاونی اداره کل بهزیستی استان مرکزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زنان سرپرست خانواده اراک استان مرکزی زنان سرپرست خانواده اراک استان مرکزی تعاونی اداره کل بهزیستی استان مرکزی گروه همیار زنان سرپرست خانوار اداره کل بهزیستی استان مرکزی سازمان بهزیستی گروه های همیار ریال تسهیلات میلیون ریال طرح همیار طرح گروه گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۷۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت رحم اجاره‌ای

همزمان با تشدید مشکلات اقتصادی دهه هفتادی‌ها پیشتاز رحم اجاره‌ای شدند.

به گزارش تجارت نیوز، اما مسئله مهم در این بین حضور افرادی است که به عنوان دلال در این بازار فعالیت می‌کنند و البته سود‌های کلانی هم به دست می‌آورند.

وقتی هنوز علم آنقدر پیشرفت نکرده بود که مسئله ناباروری همچون امروز قابل حل باشد بسیاری افراد که در آرزوی بچه داشتن بودند وقتی به دلیل مشکلات سلامتی این آرزویشان دست‌نیافتنی می‌شد به مسئله رحم اجاره‌ای فکر می‌کردند. از همان زمان هم زنانی که در این بازار فعالیت می‌کردند کسانی بودند که به دلیل فقر و مشکلات مالی تن به چنین کاری می‌دادند.

امروز هم در این زمینه چیزی تغییر نکرده جز قیمت‌هایی که سر به فلک کشیده‌اند.

اکنون مسئله به شکل دیگری هم رقم می‌خورد و هستند کسانی که دلشان نمی‌خواهد زیبایی و فرم بدن خود را به دلیل بارداری از دست بدهند و بدون اینکه مشکلی داشته باشند ترجیح می‌دهند این کار را به فرد دیگری سپرده و با استفاده از رحم اجاره‌ای باردار شوند و در نهایت هم تناسب و زیبایی خود را حفظ کنند.

شاید یکی از دلایلی که باعث شده تا این اندازه قیمت رحم اجاره‌ای در کشور ما افزایش پیدا کند همین مساله باشد.

قیمت‌ها از ۴۰۰ میلیون تومان شروع می‌شود و بسته به شرایط فرد که شامل سن، سلامتی، زیبایی ظاهری و ... است گاهی به ۹۰۰ میلیون تومان هم می‌رسد.

رقمی که برای خیلی از افراد با وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی این روز‌ها به‌مراتب بیشتر از قبل وسوسه‌انگیز خواهد بود.

میرزایی، فوق تخصص زنان و زایمان، در این باره می‌گوید: اجاره رحم هم برای بسیاری از افرادی که داوطلب این کار می‌شوند مانند کسانی است که به دلیل مشکلات مالی و فقر اقتصادی حاضر به فروش اعضای بدن خود می‌شوند. در اکثر موارد زنان برای این کار داوطلب می‌شوند تا بتوانند مشکلات اقتصادی و معیشتی خود و خانواده‌هایشان را حل و فصل کنند.

او می‌افزاید: این اتفاق حداقل برای افرادی که واقعا نمی‌توانند بچه‌دار شوند و آرزوی فرزنددار شدن دارند بسیار هم خوب است، اما مساله اینجاست که در این بین افرادی به‌عنوان واسطه حضور دارند که شرایط را سخت‌تر و پیچیده‌تر کرده و باعث می‌شوند تا برخی مشکلات در طول مدت بارداری خود را نشان دهند.

این فوق تخصص زنان و زایمان می‌گوید: قبل از هر چیز فردی که قرار است رحم خود را اجاره دهد باید از نظر سلامتی تائید شود. این کار اغلب از سوی پزشکان متخصص زنان و زایمان انجام می‌شود و برگه تایید سلامت می‌دهند؛ از سوی دیگر فرد باید از نظر اعتیاد و مشکلات دیگری مانند بیماری‌های مقاربتی و ارثی مورد بررسی قرار بگیرد.

اما متاسفانه در برخی موارد اتفاق افتاده که واسطه‌ها این برگه‌ها را به صورت تقبلی در اختیار خانواده خواهان رحم اجاره‌ای می‌گذارند و در نهایت هم ممکن است بارداری به شکل ناموفق تمام شود و یا اتفاقات دیگری رخ می‌دهد و افراد بعد از اینکه پول را پرداخت می‌کنند تازه متوجه می‌شوند که فرد داوطلب مشکلات سلامتی دارد یا معتاد است و ...

میرزایی می‌گوید: به همین خاطر است که افراد متقاضی باید در این زمینه دقت عمل بیشتری به خرج دهند و قبل از اینکه به افراد غیر مسوول مانند واسطه‌ها برای انجام این امور مراجعه کنند از افراد ذی صلاح مشورت بگیرند و در نهایت هم در تمام مراحل تایید سلامت فرد مورد نظر حضور داشته باشند تا دچار مشکلات بعدی نشوند.

او در مورد زنانی که می‌توانند، اما به دلایلی نمی‌خواهند باردار شوند و از رحم اجاره‌ای استفاده می‌کنند نیز می‌گوید: متاسفانه این مساله طی سال‌های گذشته رونق بسیاری پیدا کرده است. از وقتی که مساله ظاهر برای بسیاری از افراد به یک مساله حیاتی تبدیل شد و عمل‌های جراحی زیبایی رونق گرفت این اتفاق هم بیش از هر زمان دیگری رخ می‌دهد و خیلی از افرادی که خود توانایی بارداری دارند به دلایل واهی از رحم اجاره‌ای استفاده می‌کنند.

دیگر خبرها

  • پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی برای ۲۰۱۰ مددجوی گلستانی در سال ۱۴۰۲
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار
  • قیمت رحم اجاره‌ای
  • زمین به ۱۷۷ خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی واگذار شد
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • پنج هزار و ۷۸۰ خانوار تحت پوشش بهزیستی
  • ۵ هزار و ۷۸۰ زن سرپرست خانوار در کرمانشاه تحت پوشش بهزیستی است
  • چتر حمایت بهزیستی آذربایجان غربی بر سر بیش از ۹۰۰۰ زن سرپرست خانوار
  • خبر خوش به بانوان بهزیستی | فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند