Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار تفریح و نشاط خبرگزاری فارس، این روزها خانه ای قدیمی در قلب پایتخت راوی قصه گربه های ایرانی شده است، اولین نمونه از موزه گربه های ایرانی که دو سال از راه اندازی آن می گذرد.

با ورود به این کافه موزه شما وارد دنیای جذاب گربه ها می شوید تا یک ماجراجویی تازه را آغاز کنید، اینجا حدود 24 گربه با نژادهایی همچون پرشین، بریتیش، راشن بلو، DSH و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. میزبان شما هستند تا در مهمانی گربه ها ساعات خوشی را سپری کنید.

هر کدام از گربه ها اسمی دارند و رفتاری که می تواند برایتان جالب و گاهی خنده دار باشد و نگاهتان را به این حیوانات که اکثر ما با نوع خیابانی آن آشنایی داریم تغییر دهد.

بابک اکبری مدیر موزه گربه‌های ایرانی در گفتگو با خبرنگار فارس، در خصوص ایده راه‌اندازی چنین موزه‌ای چنین می گوید: «اصل کار ما فروش کتاب در شهرک اکباتان است. این ایده از زمانی به ذهن ما رسید که چند سال پیش یعنی حدود سال 94 گربه‌ای وارد کتابفروشی ما شد و بعد از مدتی اقامت در همانجا صاحب فرزند شد.

این شروع ارتباط و آشنایی ما با موضوع گربه‌ها بود و به مرور آن گربه تبدیل به نماد شهرک اکباتان شد، سال 97 ایده راه‌اندازی موزه گربه به ذهنم رسید و زمانی که در مورد آن جستجو کردم، فهمیدم که نمونه‌های خارجی از این موزه هم وجود دارد و ما حتی خیلی از ایده‌های خود را از آن موزه‌ها گرفتیم.

در نهایت دی ماه سال 98 این کافه موزه با حضور 4 گربه و با مجوز رسمی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی راه‌اندازی شد، به مرور خیلی‌ها گربه‌هایشان را به ما واگذار کردند اما ما هیچ گربه‌ای را نخریدیم چون با خرید و فروش حیوانات مخالفیم.»

مدیر موزه گربه‌های ایرانی با بیان اینکه در بین این گربه‌ها، گربه خیابانی هم پیدا می‌شود می گوید: «به مرور تعداد گربه‌ها زیاد شد و الان حدود 6 تا 7 گربه در این موزه از نوع نژاد DSH (گربه های خیابانی مو کوتاه) هستند چون اوایل که می‌خواستیم اینجا را راه‌اندازی کنیم سعی کردیم تا به لحاظ موزه‌ای تنوع گربه‌ها را لحاظ کرده باشیم. به همین جهت شما در این موزه گربه پرشین، سیامی، DLH (گربه‌های خیابانی موبلند)، بریتیش، هیمالین و راشن بلو را می‌بینید.

این گربه‌ها دامپزشک دارند که هفته‌ای دو روز به آنها سر می‌زند، واکسن سالیانه دارند که تزریق می‌شود، ضد انگل دارند که هر چند ماه یکبار باید مصرف کنند و به صورت مرتب هم چکاپ می‌شوند.»

اکبری در خصوص تأمین هزینه‌ گربه‌ها می گوید:«هزینه‌های آنها از محل کافه رستوران موزه تأمین می‌شود، تا اسفند ماه شکل موزه این طور بود که مردم می‌آمدند در کافه غذا یا قهوه می‌خوردند و با حیوانات هم در تعامل بودند اما از اسفند ماه به بعد وزارت بهداشت دیگر به ما اجازه نداد به این شکل کار کنیم و در نهایت با تفکیک گربه‌ها موافقت کردند. در حال حاضر طبقه دوم و پشت بام موزه محل نگهداری گربه‌ها و طبقه اول و حیاط به عنوان کافه فعال است.

در سالن پایین شما شاهد تمبرهایی با موضوع گربه هستید که مربوط به کشورهای مختلف است. در راهروی طبقه اول هم یکسری عکس از گربه‌های پرشین وجود دارد که اولین عکاسی‌ها از گربه‌های پرشین محسوب می‌شود که بیش از صد سال قدمت دارد.

یکی از سالن‌های موزه مربوط به کتاب موش و گربه عبید زاکانی است و تصاویر و نگارگری‌هایی با قدمت 60 تا 100 سال را از این کتاب می‌بینیم. یکسری تابلوها هم وجود دارد که مربوط به نقاشی ایرانی است که در آن گربه وجود داشته و اصل این نقاشی‌ها در کاخ موزه گلستان و کتابخانه مجلس است.

ما هیچ یک از گربه‌های داخل موزه را به کسی واگذار نمی‌کنیم مگر اینکه گربه‌ای نتواند با شرایط اینجا خو بگیرد، برای مثال گربه‌ای واگذار شود اما تا سه هفته از آدم‌ها وحشت داشته باشد و آب و غذا نخورد، در این شرایط ما یا گربه را به سرپرست قبلی‌اش برمی‌گردانیم یا به کسی می‌دهیم که شرایط نگهداری آن را داشته باشد.»

آقای اکبری و همکارانش تلاش کردند تا در صفحه مجازی کافه موزه گربه های ایرانی با زبانی ساده و به نقل از خود گربه‌ها نحوه نگهداری از آنها را آموزش دهند و نکات مهم بازدید را به مخاطبان بگویند: «بازدید از موزه قواعد خاصی دارد، توصیه ما به بازدیدکنندگان این است که گربه‌ها را بغل نکنند چون زمانی که تعداد بازدید کنندگان زیاد می‌شود، اگر هر کسی بخواهد یک بار گربه را بغل کند ممکن است حیوان به لحاظ جسمی دچار مشکل شود، ما باید بدانیم که  آنها هم مانند انسان‌ها حقی بر بدنشان دارند.

توصیه دیگر ما این است که اگر گربه‌ها مشغول خوردن آب یا غذا هستند و یا خوابیده اند آنها را نوازش نکنید، همچنین سعی می‌کنیم به کودکان نحوه رفتار درست با حیوانات را آموزش دهیم. غذا دادن به حیوانات از بیرون ممنوع است ولی ما خودمان در طبقه پایین فروشگاهی داریم که مردم می‌توانند از آنجا غذای مخصوص گربه را تهیه کنند و به آنها بدهند.»

اکبری با اشاره به اینکه عمر مفید گربه‌ها تقریباً 14 تا 15 سال است، گفت:‌ «اکثر گربه‌های موزه زیر 3 سال هستند البته یکی از این گربه‌ها که به عنوان مسن‌ترین گربه در موزه شناخته می‌شود «یل» نام دارد.

ما در اینجا آوردن گربه‌های بازدیدکنندگان را ممنوع کرده‌ایم چراکه اگر یک گربه بیماری واگیردار داشته باشد سایر گربه‌ها را به سرعت مبتلا می‌کند و ما رسماً تعطیل می‌شویم.»

این موزه متفاوت در خیابان وصال شیرازی واقع شده و ساعت بازدید آن از 12 تا 22 است.

هزینه بازدید از موزه گربه های ایرانی برای عموم 12 هزار تومان و برای افرادی که از کافه رستوران موزه استفاده می‌کنند 6 هزار تومان است، بنابراین اگر اهل غذاهای گیاهی باشید می توانید پیش از بازدید، از «میو منو» غذا یا نوشیدنی محبوبتان را سفارش دهید.

حتماً توجه داشته باشید که برای تماشای گربه ها باید پیش از ورود پاپوش های پلاستیکی را که در راهرو گذاشته شده بپوشید و تا پایان بازدید هم آن ها را از پای خودتان در نیاورید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: گربه موزه کتاب گربه ایرانی راه اندازی گربه ها گربه ای موزه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۷۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای خالی صالحی امیری در کمیته ملی المپیک

ورزش ایران بیش از هر زمانی مدیرانی مدبر همانند دکتر صالحی امیری را فریاد می زند. مردی که استاد حرمت گذاری و قدردانی از پیشکسوتان و خادمان راستین ورزش ایران بود.

در زمان ریاست ایشان در کمیته ملی المپیک قبار از رخ افتخار آفرینان ورزش زدوده شد، زنده بودن و امیدواری در وجود آنها موج می زد.

به گزارش البرز ورزشی، ایجاد موزه ملی ورزش یکی از دستاورد های مدیریتی مرد مردمدار  کمیته ملی المپیک بود اما امروز با گذشت حدود دو سال از جدایی ایشان از کمیته ملی المپیک تمام تصورات و امیدواری هایی که برای تداوم مرام نامه کمیته ملی المپیک توسط حاج محمود خسروی وفا داشته ایم یکی یکی رنگ می بازد.

انتخاب فردی که هیچ پیشینه و افتخاری در امر مدیریتی ورزش نداشت به عنوان مدیرکل نخستین اشتباه حاج محمود بود که نتیجه عملکرد ایشان را در کاروان اعزامی به بازی های آسیایی دیده ایم که چگونه نسبت به ادوار گذشته در رده بندی مدال های بین کشور های قاره کهن سقوط کرده ایم.

البته کار های عجیب و غریب در کمیته ملی المپیک کم نبوده است ولی تاسف بار تر از همه بی توجهی به امور فرهنگ ورزشی در این حوزه است که به طور مثال می توان از حذف بازدید عمومی جهت تماشای افتخارات ورزش ایران است.

براساس قراردادی که با وزارت گردشگری به ثبت رسیده بزرگترین ویژگی موزه المپیک بازدید عامه مردم به ویژه دانش آموزان بود که براساس برنامه ریزی و تفاهمنامه به عمل آمده از افتخارات این مجموعه بازدید به عمل می آوردند و از این طریق ضمن آشنایی با افتخارات پیشین مردان زمان پرهمت ایرانی در عرصه های بین المللی انگیزه های جدیدی را برای گرویدن به ورزش پیدا می کردند.

درحال حاضر براساس تحقیقاتی که انجام داده ایم فقط میهمانان خارجی امکان بازدید از موزه ملی ورزش را دارند ولی از همه عجیب تر جمع آوری سردیس های افتخارآفرینان فوتبال و برخی اشیا و آثار خلق شده توسط قهرمانان بلند آوازه ورزش ایران و انتقال آنها به انبار کمیته ملی المپیک است که جای تاسف و تعجب بسیار دارد و به تازگی نیز اخباری به گوش ما رسیده که قصد دارند به بهانه هایی طبقه اول موزه را جمع آوری کنند و اقدامی دیگر بر اقدامات عجیب غریب خود بیافزایند.

چگونه مسئولین حاضر می شوند که آرزوی چهل ساله جامعه ورزش را مبنی بر تاسیس موزه نادیده بگیرند. این درحالی است که براساس تفاهمنامه ها و ثبت مایملک به صورت قانونی کمیته ملی المپیک حق سلب این افتخارات را ندارد،

شاید رئیس این کمیته نسبت به بازخورد های قانونی اقدامات اخیر بی خبر باشد و یا اینکه دلایلی داشته باشد که برما نامعلوم است که به حتم آمادگی درج پاسخ و جوابیه را داریم اما یکبار دیگر تاکید می کنیم که نمی توانند گذشته ورزش ایران را نادیده بگیرند چرا که گذشته هم جزئی از افتخارات تاریخ پرافتخار ورزش کشور ما محسوب می شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بازدید سفیر ازبکستان از موزه افتخارات سپاهان
  • برای تماشای بازیگران ترکیه‌ای یا قصۀ شمس و مولانا؟
  • بازدید ۷۰ هزار نفر از موزه‌ های حرم مطهر رضوی
  • بازدیدشهردار تبریز از پروژه عظیم باغ موزه دفاع مقدس در پارک موزه شمیم پایداری تبریز
  • افشاگری خیابانی روی آنتن: چینی‌ها جا زدند!
  • نمایشگاه «در ستایش سعدی» به موزه خوشنویسی ایران می‌آید
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی زنجان
  • بازدید رایگان از موزه های سنندج در روز سنه
  • (تصاویر) بازدید دیوید کامرون از موزه فرش ترکمنستان
  • جای خالی صالحی امیری در کمیته ملی المپیک