Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از دویچه وله، پس از ریزش شدید آرای حزب دموکرات مسیحی، دو سوم مردم آلمان در جدیدترین نظرسنجی خواستار استعفای آرمین لاشت شدند. از سوی دیگر، اکثریت مردم این کشور از ائتلاف سه حزب سوسیال دموکرات، سبزها و دموکرات آزاد (لیبرال) جانبداری می‌کنند.

همچنین به گزارش رادیو فرانسه، آرمین لاشت نامزد حزب دموکرات مسیحی از همه سو زیر فشار و انتقاد قرار گرفته و برخی از سیاستمداران برجسته حزب او مثل نخست وزیر ایالت زاکسن یا مسئول سیاست خارجی اتحاد دموکرات مسیحی او را عامل اصلی شکست حزب خود می دانند و خواستار کناره گیری او از ریاست حزب هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاشت به رغم موقعیت ضعیف خود اصرار می ورزد که می تواند از طریق ائتلاف با همان دو حزب دموکرات آزاد (لیبرال) و سبز دولت جدید را تشکیل بدهد. این البته برای زمانی است که اولاف شولتس در مهلت مقرر نتوانسته باشد فهرست اعضای کابینه خود را تسلیم رئیس جمهور کند.

به گزارش دویچه وله، نتایج جدیدترین نظرسنجی که از سوی شبکه یک تلویزیون آلمان منتشر شده پیام روشنی دارد: صدراعظمی اولاف شولتس، نامزد حزب سوسیال دموکرات و برکناری یا استعفای آرمین لاشت، کاندیدای اتحادیه احزاب مسیحی آلمان (حزب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی).

باید یادآور شد آنچه در این گزارش تحت عنوان "مردم آلمان" یا "اکثریت مردم آلمان" ذکر می‌شود، مربوط به نتایج یک نظرسنجی است که از سوی این فرستنده تلویزیونی صورت گرفته است.

سایت "تاگس‌شاو" وابسته به شبکه یک تلویزیون آلمان نتایج این نظرسنجی را منتشر کرده است. بر اساس این نظرسنجی ۵۱ درصد از مردم آلمان بر این باورند که "ائتلاف آمپل" می‌تواند آغازی نوین را در این کشور کلید زند.  "ائتلاف آمپل"(چراغ راهنمایی) به رنگ‌های سه حزب سوسیال دموکرات (قرمز)، دموکرات آزاد/لیبرال (زرد) و سبزها (سبز) اشاره دارد.

در مقابل، تنها ۱۸ درصد از مردم آلمان "ائتلاف جامائیکا" را برای آغازی جدید در آلمان مناسب می‌دانند. "ائتلاف جامائیکا" برگرفته از رنگ‌های موجود در پرچم این کشور بوده و به معنای ائتلاف اتحادیه احزاب مسیحی (سیاه)، سبزها (سبز) و دموکرات آزاد (زرد) است.

این در حالی است که حدود یک چهارم مردم آلمان بر این باورند که هیچ یک از این دو ائتلاف برای پدید آوردن دولتی با رویکردی جدید مناسب نیست.

از سوی دیگر اکثریت طرفداران دو حزب سوسیال دموکرات و دموکرات مسیحی همچنان بر این باورند که شروعی جدید تنها در ائتلافی به رهبری حزب مورد نظرشان ممکن است.

همین نظرسنجی حکایت از آن دارد که اکثر اعضا و طرفداران حزب سبزهای آلمان از ائتلاف این حزب با دو حزب سوسیال دموکرات و دموکرات آزاد جانبداری می‌کنند.

آرمین لاشت، نامزد اتحادیه احزاب مسیحی برای مقام صدراعظمی

حتی در بین اعضای حزب دموکرات آزاد آلمان نیز، رویکرد نسبت به ائتلاف با حزب سوسیال دموکرات و سبزها مثبت‌تر از ائتلاف با اتحادیه احزاب مسیحی است. این در حالی است که رهبر این حزب، "کریستیان لیندنر" حزب خود را به حزب دموکرات مسیحی نزدیک‌تر حس می‌کند.

سرنوشت لاشت و شولتس

نیمی از کسانی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند بر این باورند که اولاف شولتس، صدراعظم خوبی برای آلمان است.

حدود ۳۰ درصد از مردم این کشور شولتس را برای مقام صدراعظمی آلمان نامناسب می‌دانند و ۲۰ درصد نیز از ارائه نظر درباره این پرسش اجتناب ورزیده‌اند.

به این ترتیب، شولتس در همان موقعیتی قرار دارد که آنگلا مرکل در سال ۲۰۰۵ و در ابتدای دوره زمامداری خود با آن روبه‌رو بود. در آن هنگام نیز ۴۸ درصد از مردم آلمان مرکل را برای این مقام مناسب تشخیص داده بودند.

از سوی دیگر، وضعیت آرمین لاشت، کاندیدای حزب دموکرات مسیحی برای پست صدراعظمی آلمان، در قیاس با رقیب اصلی‌اش، اولاف شولتس متفاوت است.

۶۶ درصد از کسانی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند بر این باورند که آرمین لاشت به علت شکست تاریخی حزب دموکرات مسیحی در انتخابات روز ۲۶ سپتامبر/۴ مهر باید از مقام خود کناره‌گیری کند.

جالب اینجا است که ۶۰ درصد از طرفداران حزب دموکرات مسیحی نیز در این رابطه نظر مشابهی دارند. این در حالی است که تنها کمتر از یک چهارم آلمانی‌ها (۲۳ درصد) خواستار ابقای لاشت در مقام خود هستند.

همچنین به گزارش رادیو فرانسه، در این فضای پرابهام، دو حزب سبزها و دموکرات آزاد جایگاهی تعیین کننده تر از احزاب بزرگتر یافته اند. همه چیز بستگی به آن دارد که آیا این دو حزب بتوانند برنامه ها و آرمان های متضاد خود را برای ائتلاف با صدراعظم آینده آلمان به یکدیگر نزدیک کنند یا نه. به عبارت دیگر، تکلیف دولت جدید را اقلیت روشن خواهد کرد. 

پایان دوران ائتلاف بزرگ؟

دو حزب سوسیال دموکرات و دموکرات مسیحی که از آغاز تاسیس جمهوری فدرال آلمان رقیب سرسخت یکدیگر بوده اند، در برخی دوره ها نیز ائتلافی را تشکیل داده اند که از آن به عنوان "ائتلاف بزرگ" نام برده می شود. دلیل این نامگذاری این است که دو حزب تاکنون همیشه به لحاظ کسب آرای مردم بزرگترین احزاب آلمان بوده اند.

حزب سوسیال دموکرات به رهبری اولاف شولتس در دولت های سوم و چهارم آنگلا مرکل حضور داشت و به همین دلیل، اولاف شولتس قائم مقام و وزیر دارائی مرکل بود، ولی اولاف شولتس، با بروز برخی اختلاف نظرها میان حزب خود و حزب مرکل با قاطعیت اعلام کرد که حزب او در صورت احراز اکثریت در انتخابات ۲٠۲۱ حاضر به ائتلاف با حزب دموکرات مسیحی نخواهد بود. اکنون این اتفاق افتاده و حزب سوسیال دموکرات، هرچند با فاصله ای کم، در هر حال پیروز شده است و در تشکیل دولت اولویت دارد.

به روایت دیگر، اگر شولتس موفق به جلب همکاری مشترک دو حزب سبزها و لیبرال ها نشود، آن وقت آرمین لاشت می تواند شانس خود را برای تشکیل دولت و تصاحب مقام صدراعظمی آلمان بیازماید، موقعیتی که البته نظرسنجی ها و نتیجه انتخابات نشان می دهند مناسب آن نیست.

اقلیتی که سرنوشت ساز شده است

اما رقابت اصلی در چالش های پس از انتخابات نه میان دو حزب بزرگ تر سوسیال دموکرات و دموکرات مسیحی، بلکه میان دو حزب کوچکتر سبزها و دموکرات آزاد (لیبرال) جاری است. در آلمان این روزها از این دو حزب به عنوان "صدراعظم سازان" نام برده می شود، زیرا بدون همکاری این دو حزب نه اولاف شولتس می تواند صدراعظم آلمان شود و نه آرمین لاشت.

اما همکاری این دو حزب چگونه ممکن است؟

با نگاهی به برنامه های حزب سبزها و حزب دموکرات آزاد برای چهار سال آینده، به راحتی می توان دریافت که حزب سبزها، در کلیت برنامه خود به حزب سوسیال دموکرات و حزب دموکرات آزاد به حزب دموکرات مسیحی نزدیک است. حزب سبزها مثل حزب دموکرات مسیحی برای عدالت اجتماعی و حفاظت از محیط زیست اولویت قائل است، اما حزب دموکرات آزاد بیشتر از گسترش بازار کار و تشویق لایه های بالای طبقه متوسط و سرمایه داران به سرمایه گذاری در آلمان پشتیبانی می کند و در این زمینه به حزب دموکرات مسیحی نزدیک تر است.

یک پیروزی مورد مناقشه

ناظران آلمانی از "موقعیت پات" در مورد انتخابات آلمان سخن می گویند. بسیاری از ناظران و رسانه ها نیز با توجه به اختلاف بسیار اندک آرای دو حزب سوسیال دموکرات و دموکرات مسیحی عنوان "انتخابات بدون پیروز" را به کار می برند که واقعیت است، اما از زاویه دیگری هم می توان به نتیجه انتخابات نگریست:

حزب سوسیال دموکرات، آرای خود را در انتخابات اخیر در مقایسه با انتخابات سال ۲٠۱۷ از ۲٠٫۵درصد به ۲۵٫۷درصد رساند، در حالی که آرای حزب دموکرات مسیحی در همین دوره از ۲۶٫٨درصد به ۲۴٫۱درصد در سال  کاهش یافت. به این ترتیب می توان گفت که این انتخابات در مقایسه با یک دوره پیش، پیروزی چشمگیری برای سوسیال دموکرات ها بوده است، به خصوص که آن ها همزمان در برلین و ایالت شرقی مکلنبورگ فورپومرن نیز با اختلاف زیاد از دموکرات مسیحی ها بر جایگاه نخست تکیه زدند.

نگرانی رسانه های بین المللی

در این میان رسانه های خارجی هم با کنجکاوی و بعضا نگرانی روندی را که آلمان در روزهای پس از انتخابات می پیماید دنبال می کنند. به نوشته نشریه ولت آلمان، " جامعه بین المللی از هم اکنون نگران کاهش قدرت عمل آلمان و تاثیر آن بر آینده اروپا است".

ولت آلمان افزود: "پس از شانزده سال صدراعظمی مرکل، برای اولین بار در دهه های متعدد کار به ائتلاف سه گانه رسیده است. با توجه به سمت گیری احزاب به سوی "ائتلاف چراغ راهنمائی" هنوز معلوم نیست که صدراعظم آینده چه کسی خواهد بود. مفسران بین المللی معتقدند مذاکرات بسیار سختی در راه است که می تواند برای مدتی طولانی اروپا را فلج کند".

برچسب‌ها آنگلا مرکل اتحادیه اروپا آلمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آنگلا مرکل اتحادیه اروپا آلمان آنگلا مرکل اتحادیه اروپا آلمان دو حزب سوسیال دموکرات و دموکرات سوسیال دموکرات و دموکرات مسیحی اتحادیه احزاب مسیحی حزب دموکرات مسیحی حزب دموکرات آزاد بر این باورند دموکرات آزاد درصد از مردم اولاف شولتس مردم آلمان آرمین لاشت دو حزب حزب سبزها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۷۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از زلزله دانشگاه کلمبیا تا بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها

ابعاد جنبش «همبستگی با مردم غزه» که از سوی دانشجویان دانشگاه کلمبیای نیویورک آغاز شد و به دیگر دانشگاه‌های برجسته آمریکا نیز گسترش یافت، در رسانه‌های روس بازتاب یافته است.

به گزارش مشرق، پایگاه اینترنتی روزنامه ایزوستیا روز یکشنبه در این باره نوشت: تظاهرات ضد اسرائیلی در محوطه ۲۳ دانشگاه و دانشکده مهم آمریکا ادامه دارد. چند هفته پیش اوضاع تحت کنترل به نظر می رسید، اما اکنون در برخی از دانشکده ها تجمعات با درگیری همراه است و استادان طرفدار اسرائیل از دسترسی به دانشگاه‌ها محروم هستند.

در ادامه این گزارش آمده است: برای ایالات متحده آمریکا که در آن، حمایت از دولت یهود بخشی جدایی ناپذیر از چشم انداز سیاست خارجی برای دهه ها بوده است، این یک پدیده اجتماعی کاملاً جدید است که مقیاس آن، همانطور که نظرسنجی ها نشان می دهد، گسترش خواهد یافت.

ایزوستیا در ادامه نوشت: تشدید بحران فلسطین و اسرائیل و عملیات نظامی (رژیم صهیونیستی) در نوار غزه شکاف دیگری را در جامعه آمریکا ایجاد کرد، جایی که شاید کمترین انتظار از آن وجود داشت.

این رسانه روس افزود: دانشجویان چادرهایی در محوطه دانشگاه‌های مهم آمریکا برپا و راهپیمایی‌ها و سخنرانی‌هایی برگزار می‌کنند که در آن از رهبری دانشگاه‌ها می‌خواهند تا هرگونه همکاری با اسرائیل را متوقف کنند. این تظاهرات‌ها اغلب به درگیری با دانشجویان طرفدار اسرائیل و مداخله پلیس ختم می شود.

ایزوستیا در ادامه با اشاره به موج بازداشت دانشجویان شرکت کننده در تظاهرات ضداسرائیلی افزود: دستگیری ها اما به هیچ وجه بر اوضاع تاثیری نداشت. در مقابل، سازمان دانشجویان برای عدالت در فلسطین، چند صد دانشجو را از دانشگاه‌های برکلی و هاروارد به «تظاهرات همبستگی» آورد.

این رسانه روس در ادامه نوشت: در کانون این تقابل و رویارویی، ریاست دانشکده‌ها قرار دارند که تلاش می‌کنند تا یک کار غیرممکن را انجام دهند. آنها از یک سو، برای تحت کنترل نگه داشتن اعتراضات رو به رشد دانشجویی و به طور همزمان جلوگیری از جلوه‌های اجتناب‌ناپذیر یهودی‌ستیزی تلاش می‌کنند و همچنین برای جلوگیری از خروج حامیان مالی دانشکده‌ها که اکثریت قریب به اتفاق آنها حامیان سیاسی (رژیم) اسرائیل هستند.

بازداشت بیش از ۷۰۰ نفر در دانشگاه‌های آمریکا

روزنامه راسیسکایا گازتا نیز در گزارشی نوشت:‌ از ۱۸ آوریل، زمانی که دانشگاه کلمبیا از پلیس نیویورک خواست تا اردوگاه فعالان حامی فلسطین را پاکسازی کند، بیش از ۷۰۰ نفر در دانشگاه های ایالات متحده دستگیر شده اند.

این روزنامه به نقل از ان بی سی نیوز نوشت:‌ دانشجویان شرکت کننده در تظاهرات خواسته‌هایی همچون ممنوعیت فروش دارایی ها به شرکت هایی که می توانند از جنگ غزه سود ببرند، مطرح کرده‌اند.

در پی این فشارها، آن کاد رئیس دانشگاه ایالتی پورتلند اعلام کرد: این دانشگاه دریافت "هدایا یا کمک های مالی بیشتر" از شرکت بوئینگ را متوقف می کند. دانشجویان عضو جنبش همبستگی برای حقوق برابر فلسطینی ها شرکت بوئینگ را به "همدستی در اشغال و نسل کشی در فلسطین" متهم کردند.

رسوایی دانشگاه‌های آمریکا به دنبال سرکوب اعتراضات

روزنامه کامرسانت دیگر روزنامه چاپ مسکو نیز نوشت: دانشگاه های آمریکایی در کانون رسوایی به خاطر سرکوب اعتراضات دانشجویان طرفدار فلسطین در محوطه دانشگاه قرار دارند.

به نوشته این روزنامه، بهره‌گیری دانشگاه کلمبیا از پلیس برای متفرق کردن چادرهای حامیان فلسطین و تعلیق موقت دانشجویان عضو جنبش همبستگی با مردم غزه، تنها باعث التهاب بیشتر و تظاهرات‌ها با قدرتی تازه آغاز شد. برخی اساتید نیز به تظاهرات پیوستند و از آزادی تجمعات حمایت و اقدامات رئیس دانشگاه را محکوم کردند.

بر اساس این گزارش، شاهدان عینی گفتند که برخی از تظاهرکنندگان شعار می‌دادند: ما خواستار آن هستیم که تل‌آویو به آتش کشیده شود.

در ادامه این مطلب آمده است: مرکز تظاهرات حامی فلسطین، دانشگاه کلمبیا در نیویورک بود، جایی که سابقه فعالیت‌هایی همچون مخالفت با جنگ ویتنام و نیز اعتراض به رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی را در کارنامه دارند.

کامرسانت در ادامه نوشت:‌ اردوگاه‌های خیمه‌ای در ده‌ها محوطه دانشکده‌های آمریکا از آن آربور تا بوستون ایجاد شده است. در دانشگاه ییل در ۲۲ آوریل، پلیس ۴۷ نفر را به دلیل شعارهای طرفدار فلسطین که در ایالات متحده تندروانه و ضدیهود تلقی می شوند، بازداشت کرد. به عنوان مثال، شعار «از رودخانه تا دریا» که اساساً فراخوانی برای نابودی کشور اسرائیل است، از جمله آنهاست.

دانشگاه پیشرو آمریکا به کانون ضداسرائیل تبدیل شد

پایگاه خبری لنتا نیز در گزارشی نوشت: دانشگاه کلمبیا به عنوان یکی از دانشگاه‌های پیشرو آمریکا به کانون تجمعات ضداسرائیلی تبدیل شده است.

این رسانه روس افزود:‌ ۱۸ آوریل تظاهرات در محوطه دانشگاه کلمبیا آغاز شد که منجر به دستگیری بیش از ۱۰۰ نفر شد. معترضان خواستار آتش بس در نوار غزه و توقف حمایت از اسرائیل توسط دانشگاه کلمبیا هستند. تعدادی از معترضان در محوطه دانشگاه چادر برپا کردند.

زلزله در دانشگاه‌های آمریکا

پایگاه خبری بلتا روسیه نیز نوشت: همزمان با گسترش اعتراضات دانشگاهی علیه جنگ غزه، ایالات متحده دستگیری های گسترده ای را در دستور کار قرار داده است.

این رسانه روس نوشت: مسئولان آمریکا در تلاش هستند تا اوضاع را آرام کنند. جنبش اعتراضی دانشجویی هفته گذشته پس از ورود پلیس نیویورک به محوطه دانشگاه کلمبیا و دستگیری بیش از ۱۰۰ دانشجو در کانون توجه قرار گرفت. جنبش دانشجویان دانشگاه کلمبیا برای عدالت در فلسطین بیانیه ای را در ۲۱ آوریل منتشر کرد که در آن آمده بود که آنها به شدت هر شکلی از نفرت یا تعصب را رد می کنند.

در ادامه گزارش بلتا آمده است:‌ پس از وقایع اخیر در فلسطین، تظاهرات و بحث های داغ در مورد درگیری اسرائیل و غزه و آزادی بیان، دانشگاه های آمریکا را تکان داده است. علاوه بر این، اعتراضات گسترده تری در ایالات متحده در رابطه با رویدادهای خاورمیانه صورت گرفت. فعالان طرفدار فلسطین راه ها را مسدود کردند و دسترسی به فرودگاه ها از جمله فرودگاه بین المللی اوهار در شیکاگو و فرودگاه بین المللی سیاتل-تاکوما و همچنین پل گلدن گیت در سانفرانسیسکو و پل بروکلین در نیویورک را محدود کردند.

بایدن گیج شده است

پایگاه خبری شبکه تلویزیونی ان تی وی روسیه نیز با اشاره به گسترش یافتن اعتراضات دانشجویان در دانشگاه‌های سراسر آمریکا نوشت:‌ معترضان، دولت بایدن را به حمایت از اسرائیل متهم می‌کنند.

این رسانه روس در ادامه نوشت:‌ هم اینک پرچم های فلسطین در همه دانشگاه‌های برجسته آمریکا به اهتزاز درآمده و شعارهای ضد اسرائیلی به گوشی می‌رسد. در این میان،‌پلیس از گاز اشک آور و گلوله‌های پلاستیکی برای متفرق کردن معترضان استفاده و ده ها نفر از جمله رئیس دانشکده فلسفه و استاد اقتصاد دانشگاه آتلانتا را بازداشت کرد.

در ادامه گزارش شبکه تلویزیونی ان‌تی‌وی آمده است:‌به نظر می‌رسد کاخ سفید اصلاً نمی‌داند که چگونه به این همه واکنش نشان دهد. این کشور از یک سو با ارسال تسلیحات به اسرائیل کمک می کند و از سوی دیگر دانشگاه های آن به پایگاه احساسات ضد اسرائیلی تبدیل شده است. بایدن گیج شده است.

ان‌تی‌وی در ادامه اظهارات جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا را بازتاب داده که گفته است: من اعتراضات ضد یهود را محکوم می کنم، به همین دلیل برنامه ای برای مقابله با آن ایجاد کردم. من همچنین کسانی را که نمی دانند چه بر سر فلسطینی ها می آید، محکوم می کنم.

بمب ساعتی در دفتر حزب دموکرات

این رسانه روس در ادامه نوشت:‌ اما آیا رئیس جمهور آمریکا می تواند همزمان این دو ادعا را مطرح کند؟ جناح راست بر این باور است که دموکرات ها با چشم پوشی از جنبش حامیان فلسطین، بمب ساعتی را در دفتر حزب خود کار گذاشته اند. معترضان طرفدار فلسطین، جو بایدن را چیزی جز "جو نسل کشی" نمی نامند و در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری آمریکا، به او رای نمی دهند.

موج اعتراضات طرفداران فلسطین

خبرگزاری آر ب کا نیز در گزارشی نوشت: موجی از اعتراضات طرفدار فلسطین پس از متفرق کردن یک اردوگاه چادری در محوطه دانشگاه کلمبیا توسط پلیس در ۱۹ آوریل، ایالات متحده را فرا گرفته است.

این رسانه روس افزود: بر اساس آخرین اطلاعات وزارت بهداشت فلسطین و نیز کمیسر آژانس امدادرسانی و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، تعداد کودکان کشته شده در نوار غزه در ۶ ماه گذشته از تعداد کودکان کشته شده در درگیری ها در سراسر جهان در چهار سال گذشته بیشتر شده است.

در ادامه گزارش آر ب کا آمده است:‌ جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که مدت ها از نتانیاهو حمایت می کند، در اوایل آوریل از اقدامات ارتش اسرائیل در نوار غزه به شدت انتقاد کرد و رویکرد کنونی نخست وزیر اسرائیل در قبال درگیری را اشتباه خواند.

دیگر خبرها

  • از زلزله دانشگاه کلمبیا تا بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها
  • شورای ائتلاف کاندیداهای مورد حمایت خود در خرم‌آباد را اعلام کرد
  • پخش «در مرز غبار آلود» از سیما/ روایتی متفاوت از نادر طالب‌زاده
  • کشف جسد خون‌آلود مرد جوان در غرب تهران/ قتل بی‌رحمانه فاش شد
  • ببینید | یورش پلیس آلمان به تجمع حامیان فلسطین در برلین
  • زمان اعلام لیست انتخاباتی شانا برای دور دوم انتخابات مجلس
  • حمایت دانشجویان مسیحی دانشگاه اوهایو از دانشجویان مسلمان
  • فهرست شورای ائتلاف با شروع زمان تبلیغات منتشر می‌شود
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • افشاگری روح الامینی درباره اشتباه انتخاباتی شانا در انتخابات ۱۱ اسفند /شهادت می دهم یزدی خواه به لیست ائتلاف تعهد داده بود