Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-02@12:53:31 GMT

تکرار یک تجربه اشتباه در وزارت اقتصاد

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۶۸۹۳۶

وزیر اقتصاد درحالی علی اکبر عرب مازار را به عنوان مشاور مالیاتی خود انتخاب کرده است که وی علاوه بر سابقه عملکردی ضعیف، خواستار تورم زدایی از طرح مهم مالیات بر عایدی سرمایه است. نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی، مهمترین شاخص رده بندی کارایی سیستم‌های مالیاتی در دنیاست. مسلما مقایسه این نسبت در کشور، بهترین شاخص نشان دهنده کارایی مدیریت بخش‌های مختلف سیستم مالیاتی در دوره‌های مختلف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خصوصا در مقایسه دوره‌هایی که تغییری در پایه‌های مالیاتی و یا امکانات سیستم مالیاتی ایجاد نشده باشد.

همانطور که در نمودار زیر ملاحضه میشود، با تغییر مدیریت سیستم مالیاتی در سال ۱۳۷۳، روند نزولی این نسبت نه تنها تغییر میکند بلکه در طول سه سال با رشد بی نظیر و مداوم ۲۵۰ درصدی، از ۴ به رکورد بی سابقه ۱۰ میرسد. رکوردی که علیرغم رشد دو برابری پایه‌های مالیاتی (ایجاد مالیات بر ارزش افزوده) رشد چندین برابری امکانات و نیرو‌های سیستم مالیاتی، دسترسی به اطلاعات سیستم بانکی و ...، هیچ گاه تکرار نشد.

با تغییر مجدد سیستم مالیاتی دراواخر سال ۱۳۷۶ و انتصاب علی اکبر عرب مازار در دولت اصلاحات، با توجه به اختلاف نظر‌های وسیع مدیر ایجاد کننده تحول تاریخی در سال‌های ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۶، یعنی محمدرضا یزدی زاده، با علی اکبر عرب مازار، یزدی زاده سیستم مالیاتی را در ابتدای سال ۱۳۷۷ ترک میکند. با آغاز مدیریت جدید باز هم شاهد یک تغییر و رکورد جدید هستیم. علیرغم رشد دو برابری درامد‌های نفتی که موتور محرک سایر فعالیت‌های اقتصادی کشور است و نیز رشد دو برابری بودجه و امکانات سیستم مالیاتی، رکورد جدید، رکوردی در سقوط آزاد و مداوم نسبت مالیاتی و کاهش آن از ۱۰ به ۵ در دوران مدیریت علی اکبر عرب مازار است.

جای تعجب آنکه سید احسان خاندوزی وزیر جوان اقتصاد در دولت انقلابی با تکرار این تجربه فاجعه بار، عامل معکوس کننده روند رشد کارایی سیستم مالیاتی یعنی علی اکبر عرب مازار را به دلیل توانمندی‌های ارزنده ایشان (آنطور که در حکم انتصاب وی درج شده) بعنوان مشاور وزیر در امور مالیاتی منصوب کرده است! فردی که اخیرا با قوت گرفتن و تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه علیه این طرح کارآمد و ضروری که سودجویان و دلالان یک دهه جلوی اجرای آن را گرفته اند اعلام موضع کرد و تئوری تورم زدایی از مالیات بر عایدی سرمایه را دارد! طرح که مالیات بر دلالی است و تاثیر بسیار زیادی در کنترل تورم از محل جلوگیری از تقاضاهای کاذب در بازارها دارد و به گفته صاحب نظران اقتصادی اگر قرار باشد تورم از نرخ آن کم شود عملا از حیث کارایی ساقط شده و نمی‌تواند جلوی دلالی در بازار‌های طلا و سکه و ارز و خودرو و مسکن را بگیرد و این فعالیت‌های مخرب و غیرمولد همچنان برای سفته بازان جذاب و پرسود خواهد بود!

گرچه وزیر اقتصاد که خود پرچم دار طرح مالیات بر عایدی سرمایه در کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم بوده و وعده کنترل تورم و جذاب کردن فعالیت‌های مولد را داده است چنین فردی را مشاور مالیاتی خود کرده است، اما انتظار می‌رود تا تحت الشعاع چنین افکاری قرار نگیرد و طرح مالیات بر عایدی سرمایه، هوشمندسازی نظام مالیاتی و تحقق بودجه بدون نفت را بر خلاف دوره مدیریت ناکارآمد علی اکبر عرب مازار در راستای تحقق وعده‌های خود و رئیس محترم جمهور آیت الله رئیسی با قوت و سرعت پیگیری نماید.

/دانشجو برچسب ها: تجربه اشتباه ، وزارت اقتصاد ، تولید ناخالص لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000PG0

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: تجربه اشتباه وزارت اقتصاد تولید ناخالص مالیات بر عایدی سرمایه سیستم مالیاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۸۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد

علی جدی در گفتگو با خبرنگار قدس با اشاره به ویژگی‌های ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و ضرورت بررسی این لایحه در صحن علنی مجلس گفت: مشوق‌های مالیاتی همواره امری مطلوب است. اینکه ما مالیات کمتری از مردم در مناطق کمتر توسعه یافته دریافت کنیم بسیار مناسب است.

وی با بیان اینکه ما باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهیم اظهار کرد: تمرکز ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بر کاهش مالیات بر عملکرد تولید از ۲۵ به ۱۵ درصد می تواند مشوق خوبی قلمداد شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه بسیاری از صنایع با مشکلات سرمایه در گردش و نقدینگی مواجه هستند، گفت: به عنوان مثال فردی تمام سرمایه و زندگی خود را برای رونق صنعت به کار گرفته اما شرایط به نحوی پیش رفته که معطل ۱۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش است. بنابراین ما باید این موارد را هم در راستای جهش تولید به درستی دیده و آنها را مد نظر قرار دهیم.

وی با بیان اینکه موارد مطرح شده در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم در راستای جهش تولید، موارد خوبیست بیان کرد: این امر می‌تواند موجب رونق سرمایه‌های خرد مردم شود. همچنین باید زمینه‌های ایجاد شود که مردم بتواند سرمایه‌های خرد خود را در موضوعات اقتصادی و تولیدی مشارکت داده و در قبال این مشارکت تضمین معافیت مالیاتی را داشته باشند.

وی با بیان اینکه نباید تضامین معافیت مالیاتی پس از انجام فعالیت، تغییر کند بیان کرد: این معافیت‌های مالیاتی نباید تغییر کند به مانند معافیت‌های مالیاتی که در مناطق محروم وجود دارد بنابراین این اقدامات، اقدامات خوبی است و دولت باید در این راستا کوشا باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معافیت‌های در نظر گرفته شده در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند مشارکت مردم در اقتصاد را افزایش دهد بیان کرد: معافیت‌های جدید و مشوق‌های مالیاتی حمایت از سرمایه‌گذاری خرد باعث می‌شود تا سرمایه‌گذار انگیزه و اقبال بیشتری برای مشارکت در سرمایه‌گذاری پیدا کند. کاهش مالیات تولید در کنار معافیت‌های موثر و هدفمند در ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بسترساز افزایش مشارکت مردم در اقتصاد خواهد شد.

وی با بیان اینکه معافیت مالیاتی می‌تواند انگیزه خوبی برای سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار محسوب شود ادامه داد: اینکه برخی جهت سرمایه‌گذاری به مناطق آزاد و کمتر توسعه یافته می‌روند از باب این است که معافیت‌های مالیاتی در این مناطق در نظر گرفته شده است. بنابراین اگر مالیات‌ها به سرمایه‌گذاری در بخش مناطق محروم و همچنین سرمایه‌های خرد داده شود،قطعاً می‌تواند موثر و مفید باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به توجه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به اعطای مشوق مالیاتی جهت جلوگیری از خام فروشی و تکمیل زنجیره ارزش تاکید کرد: به دلیل اینکه ما در کشور یک استراتژی مناسبی برای توسعه صنایع نداریم برخی اوقات در برخی از قسمت‌های زنجیره تولید، می‌بینیم گلوگاه است و در برخی جاها نیز مازاد داریم لذا اگر تکمیل زنجیره تولید به نیت اینکه ما صادرات محور شویم و محصول صادراتمان را افزایش دهیم مناسب است بنابراین اگر مشوق مالیاتی لازم در این بخش اعمال شود حتماً تاثیرات خوبی خواهد داشت.

وی تاکید کرد: حتماً اعطای مشوق مالیاتی می‌تواند حلقه‌های زنجیره ارزش تولید را تکمیل کرده تا در انتها با افزایش صادرات مواجه شویم. به عنوان مثال ما در بخش پتروشیمی ها و فولادی ها این مسائل را زیاد مشاهده می‌کنیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بنابراین اگر ما بتوانیم این بخش‌ها را با اعطای مشوق مالیاتی تقویت کنیم می‌توانند زنجیره ارزش تولید را تکمیل کنند.

وی با بیان اینکه ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند به عدالت مالیاتی کمک کند تاکید کرد: حتماً اگر این لایحه در صحن مجلس مورد بررسی قرار گیرد کمک می‌کنیم تا به سرعت و پس از چکش کاری به تصویب برسد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد
  • راز صفر شدن مالیات ۵۰ درصد اصناف خرد در کشور
  • راز صفر شدن مالیات 50 درصد اصناف خرد در کشور
  • مردم در مقابل سرمایه گذاری در بخش تولید باید مطمئن باشند سود تضمینی دریافت می کنند
  • ◄ مالیات و مشکلات شرکت های ریلی
  • فرار مالیاتی با دفتر ویترینی
  • اقساط مالیاتی اصناف بلندمدت‌تر می‌شود
  • خاطره خنده‌دار غفوریان از اشتباه گرفتنش با اکبر عبدی! (فیلم)
  • سیستم‌های صوتی XTRIM VX | تجربه حضور در یک کنسرت اختصاصی