Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@15:10:30 GMT

درمان سرطان سینه در راز جراحی

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۶۹۲۵۴

درمان سرطان سینه در راز جراحی

متأسفانه در جوامع کنونی ، سرطان به یکی از بیماری های رایج مبدل شده و امکان دارد افراد در سنین مختلف به آن دچار شوند. احتمال بروز برخی از انواع این بیماری در میان مردان و زنان متفاوت است.

 سرطان سینه از جمله شایع ترین نوع سرطان در میان زنان می باشد. تومورهای سرطانی زمانی نمود پیدا می کنند که سلول های سالم بافت ، رشد و تکثیر بی رویه ای داشته و این روند ادامه دار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تومورها به صورت توده در بافت پستان قرار می گیرند و با انجام عکسبرداری از قفسه سینه ، قابل تشخیص خواهند بود. البته مشاهده هر کیست یا توده ای مبنی بر سرطان نیست ؛ اما بهتر است در صورت رویت آن ها ، به جراح متخصص رجوع کنید. زیرا برخی از کیست ها ممکن است خود ، سرطانی نباشند اما ریسک ابتلا را افزایش دهند.

همانطور که می دانید سرطان یکی از بیماری های سخت علاج است و پس از تکمیل دوره درمانی ، همچنان احتمال بازگشت آن وجود دارد. راز جراحی در ادامه این مطلب پروسه های درمان سرطان سینه را برایتان توضیح داده که با مطالعه آن نسبت به این بیماری حساس آگاهی بسیاری کسب می نمایید.

 

علت سرطان سینه

جهت اتخاذ روند درمانی ، در وهله اول باید علت وقوع آن تشخیص داده شود. درحقیقت ، علت اصلی بروز این بیماری همچنان نامعلوم است . پیش تر گفتیم که به سبب رشد و تکثیر غیر طبیعی سلول های بافت سینه ، سرطان نمود پیدا می کند. اما دلیل آن که چرا سلول ها به چنین مشکلی دچار می شوند و به چه علت جهش ژنی در آنان رخ می دهد ، موضوعی است تا کنون برای همگان مجهول مانده است.

البته عواملی به عنوان ریسک فاکتورها وجود دارند که درصد ابتلای فرد به سرطان سینه را افزایش می دهند.  از جمله عوامل خطر زا می توان به موارد زیر اشاره نمود :

جنسیت؛ زنان به میزان بسیار بیشتری در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

چنانچه یکی از پستان های فرد در گذشته درگیر سرطان شده باشد ، احتمال بروز مجدد آن در پستان دیگر نیز زیاد است.

عوامل ارثی نیز در وقوع این بیماری دخیل هستند. هر چند نسبت به آمار کلی تنها 5 الی 10 در صد از سرطان های سینه به فاکتورهای ارثی مرتبط می شوند اما نمی توان از آن چشم پوشی کرد.

از طرفی دیگر اگر یکی از اقوام درجه یک شما (مادر ، خواهر یا دختر ) به سرطان پستان دچار شده باشد ، زنگ خطر برای شما نیز به صدا در می آید.

افزایش سن ، چاقی مفرط ، قرار گرفتن در معرض اشعه های خطرناک ، پریودی در سنین پایین و یائسگی در سنین بالا عوامل دیگری هستند که احتمال درگیر شدن به بیماری سرطان سینه را برای زنان افزایش می دهند.

درمان سرطان سینه

به منظور انتخاب یک گزینه درمان مطلوب ، لازم است به جراح سینه مراجعه نمایید تا ایشان بعد از تشخیص مرحله پیشرفت سرطان ، پروسه درمان را آغاز نماید. به طور کلی آیتم های موجود برای معالجه سرطان پستان عبارتند از جراحی، شیمی درمانی ، پرتو درمانی ، هورمون تراپی ، درمان هدفمند و ایمونوتراپی.

سرطان سینه ممکن است خوش خیم یا بدخیم باشد که نوع آن طی چهار مرحله تعیین می شود. فاز اول و دوم سرطان ، خوش خیم در نظر گرفته شده و در صورت تشخیص به موقع ، درمان پذیر خواهند بود. سرطان در فاز 3 در قیاس با مراحل ابتدایی پیشرفت بیشتری داشته و به درمان تهاجمی تری نیازمند است. فاز 4 ، مرحله کاملاً پیشرفته بیماری می باشد و عملاً روندهای درمانی اثر گذار واقع نمی شوند. جراح تنها جهت کاهش شدت علائم ، برای فرد داروهایی تجویز می نماید.

جراحی سرطان سینه در راز جراحی

روند جراحی ، با توجه به میزان پراکندگی سلول های سرطانی در سینه و بافت های مجاور ، به چند صورت قابل اجرا خواهد بود. چنانچه سرطان تنها بافت سینه یا بخشی از آن را درگیر کرده باشد ، فرد تحت عمل لامپکتومی قرار گرفته و طی آن تومورها و بافت آلوده به آن ها از پستان خارج می شوند.

حال در صورتی که کل بافت سینه دچار سرطان شده باشد ، لازم است که تمام پستان تخلیه گردد. این عمل تحت عنوان جراحی ماستکتومی توسط جراح ، انجام می پذیرد. پس از ماستکتومی ، فرد درصورت تمایل جهت ایجاد ظاهری طبیعی برای پستان خود می تواند به جراحی پروتز سینه روی آورد.

در مراحل پیشرفته تر که امکان دارد علاوه بر بافت پستان ، گره های لنفاوی مجاور نیز درگیر تومورهای سرطانی شده باشند ، جراح با انجام یک بیوپسی و سپس جراحی ، بخشی یا تمام گره های لنفاوی سنتینل را خارج می سازد.

شیمی درمانی

در شیمی درمانی با تزریق داروهای قوی و ویژه درمان سرطان ، از رشد و تکثیر غیرعادی سلول ها جلوگیری شده و آن ها را از بین می برد. با توجه به شدت بیماری ، معمولاً پس از جراحی ، پزشک انجام یک دوره شیمی درمانی را برای بیمار در نظر می گیرد. در این صورت سلول های سرطانی باقی مانده از بین رفته و بازگشت پذیری آنان به حداقل می رسد. در برخی موارد امکان دارد که شیمی درمانی پیش از جراحی نیز انجام شود.

پرتو درمانی

طی پروسه پرتو درمانی ، با استفاده از اشعه های پر توان ایکس ، سلول های سرطانی کشته می شوند. این روند ممکن است به دو صورت رادیوتراپی (خارجی) یا براکی تراپی (داخلی) انجام پذیرد. چنانچه تومور سرطانی بزرگ بوده و فرد تحت جراحی ماستکتومی نیز قرار گرفته باشد ، جراح یک دوره پرتو درمانی را برای شخص بیمار اعمال می نماید.

هورمون تراپی

بعضی از سلول های سرطانی با کمک هورمون های درون سینه رشد کرده و تکثیر می شوند. از این رو متخصص با بلاک و مسدود کردن گیرنده این هورمون ها ، مسیر ارتباط سلول با آن ها را قطع می کند. هورمون تراپی نیز امکان دارد پیش یا پس از جراحی صورت پذیرد.

سرطان سینه ، بیماری پر خطری است که باید به موقع تشخیص داده شده تا روندهای درمانی برای آن مؤثر واقع شوند. توضیحات مربوطه در این حیطه ، به مطالب گفته شده ختم نمی شوند. جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت راز جراحی رجوع کنید.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سلول های سرطانی درمان سرطان شیمی درمانی پرتو درمانی سرطان سینه راز جراحی سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۹۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان تاکید کردند که خطر سرطان ثانویه برای هر بازمانده سرطان سینه بسیار کم است. با این حال، نسبت به افرادی که هرگز سرطان سینه نداشته اند، این خطر افزایش می‌یابد.

«آنتونیس آنتونیو»، نویسنده ارشد این مطالعه از بخش بهداشت عمومی و مراقبت‌های اولیه در دانشگاه کمبریج در بریتانیا، خاطرنشان کرد: «این بزرگترین مطالعه تا به امروز برای بررسی خطر ابتلاء به سرطان دوم در بازماندگان سرطان سینه است.»

تیم او داده‌های بیش از ۵۸۰۰۰۰ زن و بیش از ۳۵۰۰ مرد بازمانده از سرطان سینه را که در مجموعه داده‌های ملی ثبت سرطان بریتانیا ثبت‌نام کرده بودند، بررسی کردند. همه آنها تشخیص اولیه سرطان سینه شأن بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۹ انجام شده بود.

این تیم گزارش داد که زنان نجات یافته از سرطان سینه در مقایسه با زنانی که قبلاً هرگز سرطان سینه نداشته اند، دو برابر با احتمال ایجاد تومور در سینه دیگر روبرو بودند.

این مطالعه نشان داد که برای بازماندگان مرد (که سرطان سینه در آنها یک بیماری بسیار نادر است)، احتمال ابتلاء به سرطان در سینه دیگر ۵۵ برابر افزایش یافته بود.

در مورد سایر انواع تومور، زنان نجات یافته از سرطان سینه در مقایسه با زنان بدون سابقه سرطان سینه، ۸۷ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به سرطان آندومتر، ۵۸ درصد خطر ابتلاء به لوسمی میلوئیدی و ۲۵ درصد بیشتر با احتمال ابتلاء به سرطان تخمدان روبرو بودند.

سن بیمار در اولین تشخیص سرطان سینه نیز مهم بود: زنانی که قبل از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان تشخیص داده شده بودند، ۸۶ درصد بیشتر با احتمال ابتلاء به سرطان دوم مواجه شدند، در حالی که زنانی که برای اولین بار پس از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان سینه شده بودند، تنها ۱۷ درصد بیشتر مستعد ابتلاء به تومورهای ثانویه سرطانی بودند.

چرا سن مهم بود؟ به گفته تیم آنتونیو، احتمال دارد زنانی که در جوانی به سرطان سینه مبتلا می‌شوند نسبت به زنانی که سرطان‌هایشان در مراحل بعدی زندگی ظاهر می‌شود، حامل ژن‌های مرتبط با سرطان باشند.

کد خبر 6090452

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است