Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی استاندار مرکزی با بیان اینکه برخی افراد به دلایل مختلف واکسن نمی زنند که اینکار اجحاف در حق دیگر افراد است، گفت: باید با دلایل و راهکارهایی این افراد را مجاب به تزریق واکسن کرد.

سیدعلی آقازاده روز شنبه دهم مهرماه در ستاد کرونا استان مرکزی اظهار کرد: خوشبختانه در استان مرکزی حدود ۷۰ درصد از جمعیت هدف واکسینه شده اند که این رقم ۳ درصد از میانگین کشوری بالاتر است و جزو سه استان برتر کشور در زمینه واکسیناسیون هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیمی از این تعداد واکسینه شده در استان دوز دوم را دریافت کرده اند.

وی افزود: در استان آمار فوتی ها نیز حدود ۳۰ درصد پایین آمده و این در حالی است که میانگین فوتی در کشور ۲۱ درصد کاهش داشته بنابراین استان مرکزی در کاهش فوتی ها نیز دستاورد خوبی داشته که نشان‌دهنده عملکرد خوب ستادهای کرونا و دانشگاه علوم پزشکی و سایر  دستگاه های مسئول است.

استاندار مرکزی تصریح کرد: آمار استان در زمینه کاهش میزان بستری نیز تقریبا برابر با میانگین کشوری بود و  تعداد بستری ها حدود ۱۵ درصد نسبت به هفته آخر شهریور کم شده است.

اقازاده بیان کرد: ۴ شهرستان تفرش، آشتیان، کمیجان و زرندیه در هفته گذشته اندکی بیش از هفته ماقبل در آمار ابتلا وسرپایی افزایش داشته اند که این شهرستان ها باید ضمانت کنند آمار کاهشی آنها در بخش بستری و فوتی مشاهده شود.

وی ادامه داد: طبق معمول از مردم تقاضا داریم همکاری لازم در زمینه واکسیناسیون را داشته باشند تا تمامی افراد جامعه هدف، واکسینه شوند، ناچاریم در برخی موارد با شدت عمل و به صورت جبری وارد شویم تا افرادی که واکسن نمی زنند مجاب به واکسن زدن شوند.

استاندار مرکزی بیان کرد: در خیلی از کشورهای دنیا از اهرم هایی برای این افراد استفاده شده که از این روش ها می توان در استان نیز استفاده کرد.

وی اضافه کرد: به عنوان مثال اگر بخواهیم استخرها و باغ وحش یا آموزشگاه های آزاد بالای ۱۰ نفر و... را باز کنیم یکی از شروط، تزریق هر دو دوز واکسن است، در این راستا ظرف دوروز آینده باید این موارد احصا  شود تا بتوان بخشی از فعالیت های اقتصادی را تحت نظارت یک قرنطینه هوشمند برد و افراد واکسینه شده از برخی خدمات بهره مند شوند.

وی افزود: تالارها نیز از شنبه آینده می توانند با ظرفیت محدود فعال شوند که شرط لازم برای حضور افراد در تالارها داشتن کارت واکسن است. اتاق اصناف نیز در این خصوص می‌تواند اظهار نظر کند.

استاندار مرکزی بیان کرد: در خصوص ادارات نیز تصمیم بر این است که ورود هر کارمند و پرسنلی که بنا به دلایلی که غیر موجه باشد واکسن نزده است، ممنوع و عدم حضور برای وی غیبت لحاظ شود. می توان با یک برنامه ریزی دقیق افراد مورد هدف استان را واکسینه کرد. مدیران و پرسنل کارخانه و کارگاه و مراکز تولیدی و خدماتی نیز مشمول این مهم هستند.

اقازاده در خصوص دانشحویان و دانش آموزان نیز گفت: باید سعی کرد تا آخر آبان ماه کودکان بالای ۱۲ سال واکسینه شوند و مقاطع متوسطه اول به بالا به تدریج و مقاطع ابتدایی در آذرماه بازگشایی شود. دانشگاه ها نیز برای بازگشایی، ادامه تحصیل به صورت مجازی را حذف و حضور دانشجو را مشروط به داشتن کارت واکسن بدانند.

وی ادامه داد: کم کم باید به سمت قرنطینه هوشمند حرکت کنیم و به تدریج فعالیت های اقتصادی، اجتماعی و ... با رعایت اصول بهداشتی توسط مردم آغاز شود. از مردم تقاضا داریم در ایام تعطیلات پیش رو همانند گذشته با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و فواصل اجتماعی در مراسمات شرکت کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کرونا در ایران استان مرکزی استاندار مرکزی استان مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۹۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

هنگامی که سن افزایش می‌یابد، کاهش تدریجی سرعت و چابکی بدن ما غیرعادی نیست. خواه قدم زدن آرام در اطراف محله باشد یا دستیابی به کنترل تلویزیون، حرکات ما با افزایش سن کاهش می‌یابد؛ بنابراین سوال این است که چه چیزی باعث این تغییر می‌شود؟ مطالعه‌ای که توسط مهندسان دانشگاه کلرادو بولدر (CU Boulder) رهبری می‌شود، به این سوال قدیمی پاسخ می‌دهد.

این مطالعه که در مجله JNeurosci منتشر شده است، یکی از اولین مطالعاتی است که به طور تجربی دلایل کندی حرکت را در میان بزرگسالان بالای ۶۵ سال بررسی کرده است. محققان دریافتند که افراد مسن ممکن است تا حدودی کندتر حرکت کنند، زیرا برای آنها برای حرکت کردن باید انرژی بیشتری نسبت به افراد جوان صرف کنند.

به نقل از اس‌اف، علا احمد (Alaa Ahmed)، یکی از نویسندگان این مطالعه، استاد دانشکده مهندسی مکانیک پاول ام رادی می‌گوید: نحوه حرکت ما، از حرکات چشم گرفته تا راه رفتن و صحبت کردن، دریچه‌ای به روی پیری و پارکینسون می‌گشاید. ما در تلاشیم تا اساس عصبی آن را درک کنیم.

برای این مطالعه، محققان از شرکت کنندگانی در محدوده سنی ۱۸ تا ۳۵ و ۶۶ تا ۸۷ سال خواستند تا یک کار ساده را انجام دهند: دستیابی به یک هدف روی صفحه نمایش که شبیه به انجام یک بازی ویدیویی بود. با تجزیه و تحلیل الگو‌های این دستیابی‌ها، محققان کشف کردند که به نظر می‌رسد افراد مسن‌تر حرکات خود را تحت شرایط خاصی تغییر می‌دهند تا منابع انرژی محدودتر خود را حفظ کنند.

دکتر اریک سامرساید (Erik Summerside)، سرپرست تیم تحقیقاتی، که دکترای خود را در زمینه یکپارچه‌سازی دریافت کرده است، می‌گوید: همه ما، چه جوان و چه پیر، ذاتا به دنبال دریافت بیشترین پاداش از محیط خود و در عین حال به حداقل رساندن میزان تلاش برای انجام این کار هستیم.

این مطالعه دو فرضیه را در مورد این که چرا سالمندان کندتر حرکت می‌کنند، بررسی کرد.

اولین مورد نشان می‌دهد که عضلات افراد مسن ممکن است با کارایی کمتری کار کنند و کالری بیشتری بسوزانند در حالی که وظایف مشابه جوانان را انجام می‌دهند. مورد دوم پیشنهاد می‌کند که پیری ممکن است مدار پاداش در مغز انسان را تغییر دهد، زیرا افراد دوپامین کمتری تولید می‌کنند که یک ماده شیمیایی در مغز است که مسئول ایجاد احساس رضایت پس از انجام یک کار به شمار می‌رود.

در طول این آزمایش، شرکت کنندگان از یک بازوی رباتیک برای حرکت مکان‌نما به سمت هدفی روی صفحه رایانه استفاده کردند. اگر موفق می‌شدند، پاداش کوچکی مانند انفجار هدف و پخش صدای «بینگ بینگ» دریافت می‌کردند. هر دو گروه سنی زمانی که فهمیدند این صدا را خواهند شنید زودتر به هدف خود رسیدند، اما به روش‌های مختلف به این هدف رسیدند. بزرگسالان جوان‌تر دست‌های خود را سریع‌تر به سمت پاداش حرکت می‌دهند، در حالی که بزرگسالان مسن‌تر عمدتا زمان واکنش خود را بهبود می‌بخشند.

هنگامی که محققان وزنه‌ای هشت پوندی را به بازوی رباتیک شرکت کنندگان جوان اضافه کردند، تفاوت بین دو گروه سنی ناپدید شد که توجه محققان را برانگیخت.

دکتر رابرت کورتر (Robert Courter)، سرپرست تیم تحقیق، توضیح می‌دهد: به نظر می‌رسد که مغز می‌تواند تغییرات بسیار کوچکی را در میزان انرژی که بدن مصرف می‌کند تشخیص دهد و حرکات ما را بر اساس آن تنظیم می‌کند. حتی زمانی که فقط با چند پوند اضافی حرکت می‌کنید، واکنش سریع‌تر به گزینه‌ای ارزان‌تر برای رسیدن به پاداش تبدیل شد، بنابراین جوانان روشی مشابه افراد مسن را تقلید کردند.

یافته‌ها نشان می‌دهند که به نظر می‌رسد هزینه‌های تلاش برای رسیدن، عامل تعیین‌کننده در کاهش حرکت افراد مسن است. در حالی که این مطالعه نمی‌تواند به طور کامل مراکز پاداش مغز را به عنوان مقصر رد کند، اما اگر دانشمندان بتوانند مکان و نحوه ظهور این تغییرات از بدن را شناسایی کنند، ممکن است بتوانند درمان‌هایی را برای کاهش تلفات پیری و بیماری ایجاد کنند.

احمد می‌گوید: با کنار هم گذاشتن همه این موارد، نتایج ما نشان می‌دهد که هزینه‌های تلاش برای رسیدن به هدف، حرکت افراد مسن‌تر را کُند می‌کند.

این تحقیق به طور بالقوه می‌تواند ابزار‌های جدیدی را برای تشخیص طیف وسیعی از بیماری‌ها از جمله بیماری پارکینسون، ام‌اس، افسردگی و اسکیزوفرنی در اختیار پزشکان قرار دهد. همانطور که ما به کشف راز‌های پیری و حرکت ادامه می‌دهیم، مطالعاتی مانند این ما را یک گام به درک و پرداختن به چالش‌های ناشی از افزایش سن نزدیک‌تر می‌کند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ۱۳ هزار سگ صاحب‌دار در کهگیلویه و بویر احمد واکسینه شدند
  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی
  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟
  • واکسیناسیون حجاج از امروز آغاز شد
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است