Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@03:28:43 GMT

رودخانه کشکان سنددار شد

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۷۰۰۷۰

رودخانه کشکان سنددار شد

ایسنا/لرستان مدیرکل ثبت اسناد و املاک لرستان از سنددارشدن رودخانه کشکان خبر داد.

علی اکبر باقری گفت: رودخانه کشکان که در شهرستان پلدختر واقع شده تحت پلاک ۹۲ اصلی سنددار شد.

وی تصریح کرد: سند ششدانگ عرصه رودخانه کشکان تحت پلاک ۹۲ اصلی به مساحت قریب شش میلیون و هشتصدوشصت ودوهزار متر مربع به نام دولت جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی وزارت نیرو  صادر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئول با بیان اینکه رودخانه کرخه که سومین رود بلند ایران بوده دارای سرشاخه های متعددی است، بیان کرد: یکی از این سرشاخه ها رودخانه کشکان بوده که در استان لرستان واقع شده است.

باقری ادامه داد: رودخانه کشکان با طول ۳۰۰کیلومتر یکی از سیل خیزترین رودخانه‌ها و یکی از ۳ رودخانه بزرگ لرستان به شمار می‌رود. قسمتی از این رودخانه که در شهرستان پل دختر قرار دارد در سال ۱۳۸۴ طی سیل بزرگی منجر به خسارت‌های میلیاردی به این شهرستان شد؛ همچنین عظیم‌ترین سیل در سراسر کشور در سال۱۳۹۸ دراین شهرستان توسط رودخانه کشکان رخ داد که طی این اتفاق دبی این رودخانه از۴۶۰۰مترمکعب در ثانیه عبور کرد.

وی یادآور شد: رودخانه کشکان یک سوم استان لرستان را در بر دارد و در مسیر شهرستان‌های خرم‌آباد، کوهدشت، الشتر و پل دختر است.

باقری افزود: سرچشمه اصلی تامین کننده این رودخانه کوه مرتفع و مملو از برف گرین و میش پرور است،  از این کوه ها دو رود به نام های "هرو" و "دو آب "جاری می شود؛ در طول مسیر شاخه‌های فرعی اعم از چم زکریا، خرم رود، چولهول و مادیان رود به آنها می پیوندد و رودخانه کشکان را به وجود می آورند. این رود پس از طی ۳۰۰ کیلومتر در محل گاومیشان به رودخانه سیمره می‌پیوندد و رودخانه کرخه را تشکیل می دهند.

این مسئول گفت: رودخانه کشکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است، این رودخانه در سالیان دراز منبع اصلی تامین کننده‌ی آب زمین های کشاورزی بوده است. آنچه حائز اهمیت است پرآب بودن  این رودخانه در طول سالها است که هرگز خشکسالی را به خود ندیده به همین دلیل زیستگاه اصلی برای آبزیان است؛ رودخانه کشکان که شاهرگ حیاتی پل دختر است که مورد توجه فراوان دوستداران محیط زیست و اهالی مناطق اطراف بوده و هم اکنون بستر این رودخانه مملو از آب است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی رودخانه کرخه وزارت نیرو دولت جمهوری اسلامی ایران شهرستان پلدختر وزارت نيرو رودخانه کشکان استان لرستان رودخانه کشکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۰۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دامپروری یکی از مزیت‌های لرستان محسوب می‌شود

ایسنا/لرستان نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی گفت: دامپروری یکی از مزیت‌های لرستان محسوب می‌شود.

عباس گودرزی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: پروژه کارخانه شیرخشک بروجرد یکی از پروژه‌های راهبردی است که با پیگیری‌های چندساله به ثمر نشست و در اسفندماه سال ۱۴۰۰ فاز اول آن به بهره‌برداری رسید.

وی خاطرنشان کرد: این پروژه در ابتدا تحت عنوان خوراک کودک ۳۱ سال در حد یک ستون، سقف و تیرچه بلوک رها شده بود و بعد از ۳۱ سال در دستور کار فروش قرار گرفت که با پیگیری‌های مستمر و مذاکرات متعدد با وزرای وقت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موفق شدیم مصوبه احیای کارخانه را اخذ کنیم.

نماینده مردم بروجرد در مجلس اضافه کرد: با سرمایه‌گذاری شرکت تامین اجتماعی کشور (شستا) فاز اول آن در سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری رسید که روزانه ۲۰۰ تن شیر را فرآوری می‌کند.

گودرزی بیان کرد: در فاز دوم که هم اکنون در حال اجرا است ظرفیت آن به ۵۰۰ تن و در فاز سوم به ۱۰۰۰ تن خواهد رسید و در فازهای بعدی سایر محصولات در رابطه‌ با مواد اولیه در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی تصریح کرد: این پروژه ظرفیت توسعه در تولید محصولات مختلف را داشته و یکی از نکات مهمی که در این پروژه وجود دارد این است که ۹۰ درصد شیرهای دریافتی به پساب تبدیل می‌شود که با توجه به هماهنگی‌های بین شرکت و شهرداری بروجرد مقرر شد که پساب با پمپاژ و انتقال جهت آبیاری فضای سبز حاشیه کمربندی مورد استفاده قرار گیرد که مکملی برای زحمات شهرداری در توسعه فضای سبز خواهد بود.

نماینده مردم بروجرد در مجلس ادامه داد: این پروژه یکی از زیرساخت‌های ارزشمندی است که همواره استعداد رشد، تعالی و توسعه در آن وجود دارد.

گودرزی اظهار کرد: کارخانه شیرخشک بروجرد یکی از افتخارات شهرستان محسوب می‌شود و زمینه ساز توسعه دامپروری در شهرستان است که یکی از مزیت‌های استان ما محسوب خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شیر مورد نیاز از استان‌های دیگر تامین می‌شود اگر در شهرستان دامپروری توسعه پیدا کند در قیمت تمام شده تاثیر بسزایی خواهد داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشرفت ۷۰ درصدی ساخت پل عنافچه شهرستان باوی
  • دامپروری یکی از مزیت‌های لرستان محسوب می‌شود
  • از لزوم جدیت در تفکیک زباله، تا سهم فاضلاب خانگی در آلودگی رودخانه های رشت
  • بارش باران در ۵ استان شدید خواهد بود
  • پیش‌بینی رگبار تگرگ در لرستان
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در لرستان
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
  • طوفان و بارش سنگین در راه ۱۴ استان ؛ از طغیان رودخانه‌ها و تگرگ تا صاعقه و رعد و برق
  • هشدار نارنجی هواشناسی لرستان: در حاشیۀ رودخانه‌ها توقف نکنید
  • رودخانه دز، پنهان زیر پوست فاضلاب‌های شهری