Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به روند کند واکسیناسیون در استان خوزستان گفت: روند واکسیناسیون در شادگان، خرمشهر و آبادان بسیار پایین است که اگر این روند ادامه یابد بعید است حالا حالاها به پوشش ۷۰ درصدی واکسیناسیون برسیم.

دکتر فرهاد ابول‌نژادیان در نشست ستاد استانی مقابله با کرونا که امروز (۱۰ مهرماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس آخرین رنگ‌بندی، ۱۲ شهرستان استان خوزستان در وضعیت نارنجی، شش شهرستان در وضعیت زرد و ۹ شهرستان در وضعیت آبی کرونا قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به ادامه روند نزولی بیماران بستری افزود: در حال حاضر ۸۲۱ بیمار در بیمارستان‌های خوزستان بستری هستند که ۵۱۵ نفر از این تعداد در بخش‌های عادی و ۳۰۶ نفر در بخش‌های ویژه هستند. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: تا ۸ مهرماه، ۲ میلیون و ۸۷۳ هزار دوز واکسن در استان خوزستان تزریق شده که بیش از یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر معادل ۵۷.۴ درصد دوز اول و ۹۵۰ هزار نفر معادل ۲۹.۱ درصد، دو دوز واکسن را دریافت کرده‌اند. از مردم خواهش می‌کنم هر چه سریع‌تر و قبل از وقوع پیک بعدی نسبت به دریافت واکسن اقدام کنند.

وی با اشاره به آخرین وضعیت بیماری در استان خوزستان، گفت: در هفته منتهی به ۹ مهرماه، کل موارد بیماری ۲۹.۴ درصد کاهش یافته است. موارد بیماری در همه شهرستان‌های استان خوزستان به جز شوشتر کاهش یافته است. موارد بیماری در شهرستان شوشتر  ۲۵ درصد نسبت به هفته قبل افزایش پیدا کرده است که این مساله نگرانی ایجاد می‌کند.

ابول‌نژادیان افزود: باید هر چه سریع‌تر محله به محله و روستا به روستای شوشتر بررسی و بیماران پایش شوند تا خوشه بیماری در نقطه‌ای تشکیل نشده باشد. باید بیماریابی، قرنطینه و تست بیشتری در شوشتر انجام شود تا موارد بیماری در این منطقه افزایش نیابد.

وی گفت: در حال حاضر ۷۶ درصد جمعیت دانشکده علوم پزشکی بهبهان، ۶۰ درصد جمعیت دانشگاه علوم پزشکی دزفول، ۵۸ درصد جمعیت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ۵۸ درصد جمعیت دانشگاه علوم پزشکی آبادان و ۵۷ درصد جمعیت دانشکده علوم پزشکی شوشتر یک دوز واکسن دریافت کرده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: شهرستان‌های دهدز و بهبهان به ترتیب با ۷۸ و ۷۷ درصد بیشترین میزان واکسیناسیون را داشته‌اند. میزان تزریق حداقل یک دوز واکسن نیز در اهواز شرق ۷۴ درصد، اهواز غرب ۶۶ درصد، اندیمشک ۶۵ درصد، آغاجاری ۶۵ درصد، گتوند ۴۹ درصد، آبادان ۵۸ درصد، امیدیه ۶۰ درصد، هندیجان ۶۱ درصد و رامهرمز ۶۲ درصد است.

وی تصریح کرد: در هفته گذشته عدم استقبال دانش‌آموزان از واکسیناسیون، آمار واکسیناسیون خوزستان را از کشور عقب انداخته است. تاکنون تنها ۱۰.۵ درصد دانش‌آموزان خوزستان واکسن دریافت کرده‌اند. در این راستا از اداره‌کل آموزش و پرورش استان خوزستان کمک خواستیم که عنوان کردند نمی‌توانند همکاری کنند. 

ابول‌نژادیان با اشاره به جمعیت یک میلیونی دانش‌آموزان خوزستان، گفت: اگر واکسیناسیون در خوزستان سرعت نگیرد، آمار از میانگین کشوری کمتر خواهد بود. تاکنون در مجموع در استان خوزستان ۱۵ درصد دانش‌آموزان ۱۵ تا ۱۷ سال، واکسن دریافت کرده‌اند. در شادگان یک درصد دانش‌آموزان ۱۵ تا ۱۷ سال واکسن دریافت کرده‌اند که آمار پایینی است بنابراین باید هر چه سریع‌تر زنگ واکسیناسیون در استان خوزستان به صدا درآید.

وی افزود: اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان همه امکانات را بسیج کند تا دانش‌آموزان در مدارس واکسینه شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: از ادارات استان خوزستان نیز می‌خواهیم وضعیت واکسیناسیون کارمندان خود را از دانشگاه‌های علوم پزشکی استعلام کنند.

وی بیان کرد: روند واکسیناسیون در شادگان، خرمشهر و آبادان بسیار پایین است که اگر این روند ادامه یابد بعید است حالا حالاها به پوشش ۷۰ درصدی واکسیناسیون برسیم.

ابول‌نژادیان گفت: در هفته گذشته به طور متوسط  ۵.۷ درصد مردم استان خوزستان را واکسینه کردیم که باید این آمار به ویژه در برخی شهرها افزایش یابد.

وی افزود: متاسفانه در برخی روستاها دهیاران مانع واکسیناسیون مردم می‌شوند. اسامی این افراد به بازرسی استانداری اعلام خواهند شد و باید بازرسی استانداری به این مساله ورود کند. هر جا که دهیاران کمک کردند واکسیناسیون خوب پیشرفت کرده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه متوسط آمار واکسیناسیون در روستاهای استان خوزستان ۳۹.۹ درصد است، عنوان کرد: اکنون ۷۸ درصد جمعیت روستایی دهدز واکسینه شده‌اند اما این رقم در شهرستان کارون ۱۹.۲ درصد است. 

وی عنوان کرد: تاکنون ۱۲۸ هزار مورد واکسن در سامانه ثبت نشده است؛ قطع شدن سامانه در برخی مواقع یا عدم همخوانی کد روی واکسن با سامانه از دلایل عدم ثبت واکسن‌ها در سامانه هستند.

ابول‌نژادیان بیان کرد: پیش از این ۲ میلیون سرنگ از شرکت نفت دریافت کردیم اما با توجه به اینکه از چند روز آینده تزریق دوز دوم سرعت می‌گیرد به ۲ میلیون سرنگ دیگر نیاز داریم

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز واکسن دریافت کرده اند استان خوزستان موارد بیماری ابول نژادیان دانش آموزان درصد جمعیت دوز واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۱۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که همانگونه که در گزارش روز ۱۳ اردیبهشت روزنامه همشهری نیز به آن پرداخته شد، ایران هم در زمان اوج ویروس کرونا از وارد کنندگان واکسن کرونا بود، تقریبا ۱۲درصد واکسن‌های وارداتی به ایران هم آسترازنکا بود، چیزی حدود ۲۵ میلیون دوز، به همین دلیل یک نگرانی جدید از تزریق این واکسن در اذهان عمومی شکل گرفت.

هشدارها و توصیه‌ها در ایران

نگرانی‌ که البته به گفته متخصصان تنها در صورت بروز عوارض در همان روزها و هفته‌های ابتدایی تزریق واکسن جدی است اما با گذشت دو سال از زمان تزریق و نبود علائم، دیگر خطری وجود ندارد.

البته در همان ماه‌های شروع واکسیناسیون در ایران و انجام ارزیابی‌های اولیه روی واکسن آسترازنکا توصیه‌هایی به عدم تزریق واکسن آسترازنکا برای گروه‌های سنی خاص(افراد زیر ۴۰ تا ۵۰ سال به ویژه زنان) مطرح شد.

مرگ‌هایی که باعث توقف واکسیناسیون در اروپا شد

البته تزریق آسترازنکا تنها منجر به بروز عوارض نشده و از آنجایی که مهمترین عارضه آن لخته شدن خون است، مرگ‌هایی به دلیل تزریق این واکسن نیز گزارش شده است. در همان ابتدای واکسیناسیون اتریشی‌ها از مرگ یک پرستار به دلیل اختلال انعقاد خون بعد از تزریق آسترازنکا خبر دادند، پس از آن هم مصرف‌کننده دیگری در این کشور دچار آمبولی ریه شد. همزمان در دانمارک هم یک مرگ و بروز خونریزی مغزی در بیمار دیگر ناشی از تزریق واکسن ثبت شد. مرگ‌هایی که به صورت موردی در دیگر کشورها هم گزارش می‌شد و توقف استفاده از این واکسن را در این کشورها در پی می‌آورد. موج توقف تزریق واکسن‌های آسترازنکا در اروپا از اسفند ۹۹ آغاز شد، ابتدا نروژ، ایسلند، بلغارستان، اتریش، هلند،‌ دانمارک و ایرلند و پس از آن‌ها، فرانسه، آلمان و بریتانیا، استونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، رومانی و لاتویا دستور توقف واکسیناسیون با این واکسن را دادند.

بیشتر بخوانید:

واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد

اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید

اکنون و پس از چند روز از تائید بروز عوارض نادر با تزریق واکسن آسترازنکا توسط شرکت سازنده و گذر بیش از دوسال از ممنوعیت آن در تعدادی از کشورهای اروپایی، شرکت آسترازنکا تصمیم به جمع آوری، پس گرفتن و حذف عرضه این واکسن در سراسر دنیا گرفته است.

پس گرفتن، جمع‌آوری و حذف تنها به دلایل تجاری!

به گزارش تلگراف، شرکت سازنده آسترازنکا دلایل تجاری را برای کنار گذاشتن این واکسن ذکر کرده است. این شرکت به طور داوطلبانه «مجوز بازاریابی» خود را در اتحادیه اروپا پس گرفته و در بیانیه‌ای اعلام کرده که واکسن دیگر تولید نمی‌شود و دیگر نمی‌توان از آن استفاده کرد.

مواجهه آسترازنکا با شکایت ۱۰۰ میلیون پوندی

آسترازنکا به دلیل پذیرش اسناد ارائه شده به دادگاه در مورد یک عارضه جانبی نادر ناشی از تزریق این واکسن، با شکایت ۱۰۰ میلیون پوندی در بریتانیا مواجه است. آسترازنکا در دادگاه پذیرفته است است که واکسن‌های آن می‌تواند در موارد بسیار نادری باعث ایجاد TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی شود یا به عبارت ساده تر لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خون شوند. ترومبوز در واقع به موقعیتی گفته می‌شود که یک لخته در داخل عروق سالم تحت شرایطی خاص ایجاد شود که می‌تواند مانع جریان خون در عروق شود. اگر این لخته یا تکه‌ای از آن در بدن شروع به حرکت کند به آن ترومبوآمبولی می‌گویند.

عوارض واکسن چه علائمی دارد؟

ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی (TTS) یک بیماری نادر اما جدی است که با تشکیل لخته‌های خون همراه با سطوح پایین پلاکت‌ها در خون مشخص می شود. این عارضه عمدتا با واکسن‌های خاص COVID-۱۹، به ویژه واکسن‌های ناقل آدنوویروس مانند آسترازنکا و واکسن «جانسون و جانسون» مرتبط بوده است.

ترومبوسیتوپنی معمولا در عرض چند روز تا چند هفته پس از واکسیناسیون ظاهر می شود. علائم شامل سردرد شدید، درد شکم، تورم پا، تنگی نفس و علائم عصبی است. این علائم می‌تواند نشان دهنده تشکیل لخته‌های خون در قسمت‌های مختلف بدن مانند مغز، شکم یا ریه‌ها باشد.

علت دقیق TTS به طور کامل شناخته نشده است، اما اعتقاد بر این است که شامل یک پاسخ ایمنی است که توسط واکسن ایجاد می‌شود، که منجر به لخته شدن غیر طبیعی و تخریب پلاکت می شود. تشخیص این عارضه نیاز به ارزیابی بالینی، مطالعات تصویربرداری برای تشخیص لخته‌های خون و آزمایش‌های آزمایشگاهی برای تایید تعداد پایین پلاکت‌ها دارد.

کد خبر 850366 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کرونا سلامت واکسن آسترازنکا خبر مهم كرونا در ايران واکسن کرونا پزشکی

دیگر خبرها

  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • جشنواره فرهیختگان جوان آغاز شد
  • همه احتمالات قهرمانی و بقا در لیگ برتر ایران/ شانس ماندن خوزستانی‌ها و نساجی چقدر است؟
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • برگزاری امتحانات نهایی با حضور ۱۴۰ هزار دانش‌آموز خوزستانی
  • خوزستانی‌ها در انتهای جدول؛ اتفاقی که برای اولین بار در تاریخ لیگ برتر ایران افتاد
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند
  • تجلیل ازدکترعراقی‌زاده بنیانگذار آموزش دندانپزشکی درهرمزگان