Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس، وقتی اوقات فراغت دارید ذهن شما کجا سرگردان می‌شود؟ یک مطالعه به رهبری دانشگاه آریزونا که در Scientific Reports منتشر شده است ممکن است سرنخ‌هایی را در این باره ارائه دهد و یافته‌ها مقدار شگفت انگیزی در مورد سلامت روان ما نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷۸ شرکت کننده آموزش دیدند که افکار خود را به مدت ۱۰ دقیقه با صدای بلند در حالی که تنها در اتاقی نشسته و دسترسی به وسایل الکترونیکی ندارند، بیان کنند. محققان از تجهیزات صوتی برای ضبط این افکار استفاده کردند، سپس ضبط‌ها را رونویسی کرده و از نظر محتوا تجزیه و تحلیل کردند. در مجمو، بیش از ۲۰۰۰ افکار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

ما می‌خواستیم از استراحت‌های کوچکی که در طول روز داریم تقلید کنیم، مانند زمانی که در صف کافه می‌نشینیم، دوش می‌گیریم، شب‌ها در رختخواب دراز می‌کشیم و غیره. این‌ها همه زمان‌هایی است که در آن خواسته‌های بیرونی کاهش یافته و افکار درونی بیشتر می‌شوند.

به گفته نویسندگان، اکثر تحقیقات روانشناسی که به اندیشه انسان می‌پردازد یا به مردم می‌گوید در مورد چه چیزی باید فکر کنند، از شرکت کنندگان می‌خواهد که دقایقی قبل درباره آنچه فکر می‌کردند، به خاطر بسپارند یا از پرسشنامه‌های خودگزارشی برای ثبت عکس‌های فوری از افکار در لحظات مختلف در زمان استفاده می‌کنند.

در حالی که در نوع خود بصیرت انگیز است، این رویکرد لحظه‌ای اطلاعات زیادی در مورد چگونگی و انتقال افکار در طول زمان به ما نمی‌دهد، ویژگی‌های تفکر که ما فکر می‌کنیم برای سلامت روان ما مهم است. برای درک این ویژگی‌های پویای تفکر، ما نیاز به یک روشی که افکار را در زمان واقعی و به مدت طولانی ثبت می‌کند.

پنجره‌ای به ذهن

محققان به دنبال اندازه گیری الگو‌های تفکر بودند. آن‌ها به ویژه علاقه‌مند به تصور نشخوار فکری بودند و به طور مداوم در مورد افکار منفی مشابه که یکی از علائم رایج افسردگی است، فکر می‌کردند.

رافائلی گفت: در حالی که اکثر شرکت کنندگان ۱۰ دقیقه را در فکر زمان حال یا آینده به شیوه‌ای عاطفی خنثی می‌گذراندند، شرکت کنندگانی که در پرسشنامه نشخوار دهی نمره بالایی کسب کردند، افکار متمرکز بر گذشته و منفی را تجربه کردند. افراد نشخوارکننده نیز بیشتر به فکر خود بودند.

اندروز هانا گفت: ما توانستیم شاهد باشیم که چگونه برخی از افراد در چرخه‌های مداوم تفکر گرفتار شده اند. ما گروهی تصادفی از افراد را استخدام کردیم بدون اینکه بدانیم آیا این افراد دارای شرایط بالینی برای این مطالعه هستند یا خیر، اما قابل توجه است که فقط در ۱۰ دقیقه زمان کوتاهی، می‌توانیم فرآیند‌های فکری را که بیان کننده بسیاری از شرایط مختلف روانی است، ثبت کنیم. از سوی دیگر، برخی از افراد ۱۰ دقیقه را مفید و الهام بخش می‌دانند.

اندروز هانا گفت: برخی از شرکت کنندگان در مورد موضوعات مثبت یا اهدافی که می‌خواستند به آن‌ها برسند فکر کردند. افکار دیگران کاملا خلاقانه بود. بسیاری از شرکت کنندگان دریافتند که این تمرین یک استراحت تازه از دنیای شلوغ اطراف آن‌هاست.

این تمرین برای هیچ پتانسیل درمانی طراحی نشده بود، با این حال بسیاری از مردم آن را به عنوان یک جلسه درمانی با خود تلقی کردند.

اندروز هانا گفت: تحقیقاتی در مورد قدرت خارجی سازی افکار درونی ما از طریق روزنامه نگاری یا به اشتراک گذاشتن افکار با دیگران وجود دارد که فکر می‌کنم این مطالعه به طور غیرمستقیم از آن استفاده می‌کند.

این مطالعه قبل از همه گیری کووید -۱۹ به پایان رسید، اما نتایج بیشتر از هر زمان دیگری به نظر می‌رسد مهم باشد، زیرا بسیاری از مردم در طول یک و نیم سال گذشته بیشتر از هر زمان دیگری در زندگی خود زمان بیکاری انفرادی را تجربه کرده‌اند.

نویسندگان همچنین نسخه‌ای از این مطالعه را در زمان کنترل بیماری همه گیر انجام داده‌اند و اکنون در حال تجزیه و تحلیل نتایج هستند.

رافائلی می‌گوید:اجبار برای مدت طولانی در خانه نشستن بر سلامت روانی افراد تاثیر بسزایی داشت. ما این را با افزایش اضطراب و افسردگی در طول همه گیری و افزایش سوء مصرف مواد مشاهده کردیم.

اندروز هانا گفت: به نظر می‌رسد که وقفه‌های ذهنی در جامعه شلوغ و پرتگاه امروزی به طور روزافزونی کمتر از ارزش خود را نشان می‌دهد. به نظر می‌رسد جوامع غربی شیوه زندگی را در جایی که ما همیشه در حال حرکت هستیم تقویت می‌کنند، کار خود را با خود به خانه می‌آورند یا با ایمیل یا رسانه‌های اجتماعی حواس ما را پرت می‌کنند.

نویسندگان حدس می‌زنند که آموزش افراد در سنین کودکی برای راحتی در زمان بیکاری ممکن است به حفظ سلامت روانی کمک کند.

اندروز-هانا و تیم آزمایشگاهی‌اش به شبکه حالت پیش فرض علاقه‌مند هستند، یک شبکه مغزی که نقش مهمی در افکار داخلی دارد. آن‌ها کارکرد‌های آن را مطالعه کرده و در مورد چگونگی اختلال در افراد دارای سبک تفکر ناکارآمد مانند نشخوار فکری یا افکار مزاحم توضیح داده‌اند.

کار آن‌ها ارتباطات بالقوه‌ای با تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی یا fMRI حالت استراحت دارد، روشی رایج برای تصویربرداری مغز که توسط دانشمندان مغز و اعصاب استفاده می‌شود. این تکنیک شامل قرار دادن فرد در اسکن مغز برای حدود ۱۰ دقیقه و ثبت الگو‌های فعالیت مغز و ارتباط با ظهور افکار خودجوش است.

اندروز هانا گفت: در نهایت ما امیدواریم ویژگی‌های روانشناختی اندیشه بیکار را به الگو‌های بیولوژیکی فعالیت و ارتباط متغیر در طول زمان متصل کنیم تا تصویر کاملتری از آگاهی و سلامت روانی ارائه شود. ما امیدواریم روزی زندگی ذهنی درونی ما به اندازه یک راز نباشد.

بیشتر بخوانید 

افسردگی ناشی از ابتلا به کرونا طولانی مدت نیست

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سلامت روان افکار منفی شرکت کنندگان ۱۰ دقیقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۲۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟

به گزارش خبرآنلاین، مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت گفت: مهم‌ترین استاندارد برای اعلام میزان اختلالات روان در جامعه، پیمایش ملی سلامت روان است.

مهر در خبری نوشت: حامد مصلحی افزود: مهم‌ترین استاندارد ما پیمایش ملی سلامت روان است که ۱۰ سال یکبار بررسی می‌شود که پژوهش بسیار سنگین و پُر هزینه‌ای است که با نمونه گیری گسترده در کشور در سال ۱۴۰۱ به نتیجه رسیده و سال ۱۴۰۲ تحلیل داده‌های آن انجام شده است.

وی در پاسخ به این سوال که نتایج پیمایش ملی سلامت روان چه زمانی منتشر می‌شود، گفت: ما امیدواریم که بتوانیم این پژوهش را اوایل تابستان به نتیجه قطعی برسانیم و چون انتشار بین المللی خواهد داشت در کشور هم اعلام خواهیم کرد و با انتشار آن می‌توانیم آمار دقیق افسردگی و دیگر اختلالات روانی را به طور رسمی اعلام کنیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزود: آنچه را اکنون به طور قطعی می‌توان عنوان کرد این است که بار بیماری افسردگی به تنهایی دومین رتبه را در بار بیماری‌های بعد از بیماری‌های اسکلتی عضلانی در کشور دارد و وقتی بار بیماری افسردگی با اختلالات اضطرابی که در رتبه ششم بار بیماری‌های کشور است، جمع شود؛ این دو بیماری در مجموع بار بیماری‌های روانی را در کشور به خود اختصاص می‌دهند که این موضوع نیاز به یک تمرکز ویژه دارد.

مصلحی با بیان اینکه وضعیت‌های جهانی بر اساس مرزهای جغرافیایی و سیاسی تقسیم نمی‌شوند بلکه بر اساس فرهنگ‌ها تقسیم می‌شوند، افزود: به طور مثال در خصوص آسیب روزافزون و بسیار جدی مثل مساله خودکشی در همه کشورهای جهان از جمله کشور ما در حال افزایش است، اما به کشورهای اسلامی که می‌رسد ناگهان می‌بینیم که یک اختلاف معناداری در میزانش هست، رشدش شبیه هم است، اما اگر آنجا ۱۶ در صد هزار است اینجا حدود ۶ تا ۷ در صد هزار نفر است و علتش این است که اینجا باورهای مذهبی و عقاید دینی به عنوان عامل محافظت کننده‌ای است که ممکن است فرد آرزوی پایان زندگی کند، اما اقدام را به تأخیر می‌اندازد. در منطقه ما گزارش‌ها به نحوی است که به طور جدی ما را مستثنی از کل دنیا نمی‌کند.

وی ادامه داد: وضعیت سلامت روان ما مثل سایر کشورهای دنیا نیاز به مداخله و ورود جدی دارد، اما در عین حال باید با شاخص‌های یکسانی کشورها را با هم مقایسه کرد، چراکه ممکن است گزارشی بر اساس ملاک‌های سبک زندگی و کیفیت زندگی باشد که این یک عددی در می‌آید که باید با کشورهای دیگر مقایسه کرد، اما ممکن است گزارشی مثل پیمایش ملی سلامت روان بر اساس اختلالات متعدد و اختلالات خفیف و شدید و متوسط باشد که داده‌های جهانی دقیقاً مبتنی بر این سنجه نیست، بنابراین برای آنکه ما وضعیت را به درستی بفهمیم نیاز داریم که وضعیت کشورمان را با یک مقیاس واحدی با کشورهای مختلف دنیا بفهمیم به همین خاطر ما باید گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت را مورد تاکید بیشتری قرار دهیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که مسئولان کشور ما به خصوص مسئولان وزارت بهداشت باید در خصوص سلامت روان جامعه و افراد اهتمام کامل داشته باشند، گفت: در چهار سطح باید از عوامل خطر سلامت روانی اجتماعی جلوگیری کرد؛ اول، سطح حاکمیتی با توزیع متوازن ثروت و رفع تبعیض‌ها؛ دوم، سطح مردمی با مشارکت فعال در جلوگیری از عوامل خطر؛ سوم، در سطح خانواده با آموزش مهارت‌های زندگی و فرزند پروری و چهارم، سطح فردی با انتخاب‌های بازدارنده به جای انتخاب‌های پرخطر است.

مصلحی با بیان اینکه توجه به سلامت روان با تحت پوشش بیمه قرار دادن خدمات این حوزه در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد، افزود: برای نخستین بار یک روز از هفته سلامت، با هدف توجه دادن جامعه و مسئولان به اهمیت سلامت روان به نام «سلامت خانواده؛ سلامت روانی و اجتماعی» نامگذاری شد.

وی با بیان اینکه افزایش تعداد مراکز سراج به منظور افزایش دسترسی افراد به خدمات سلامت روان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های وزارت بهداشت است، گفت: اعتبارات حوزه سلامت روان به ۵ برابر افزایش پیدا کرد ما برنامه‌ای به عنوان سراج (سلامت روانی اجتماعی) داشتیم، مراکزی که خدمات رایگان سلامت روانی اجتماعی طولانی مدتی را ارائه می‌دهند، این مراکز در گذشته ۲۳ مرکز بود در ۶ ماه گذشته ما تعهد ایجاد ۱۰۰ مرکز را از وزارت بهداشت داشتیم که تا الان تا ۳ برابر افزایش پیدا کرده و تا ماه‌های آینده به ۱۰۰ مرکز افزایش می‌یابد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899387

دیگر خبرها

  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌ءهای سلامت اجتماعی است
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • هشدار جدی روزنامه جمهوری اسلامی درباره نقشه جدید نفوذی ها در ایران
  • استرس یکی از مهمترین عوامل از بین رفتن آرامش در کانون خانواده است
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • افزایش مراکز رایگان سلامت روان در کشور
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • خانواده نقش قابل‌توجهی در سلامت روان افراد ایفا می‌کند
  • تاکید بر اولویتی به نام سلامت روان