Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز این قرص با نام «مولنوپیراویر» طوری طراحی شده است که خطاهایی در رمز ژنتیکی ویروس کرونا ایجاد کند، در صورت تایید شدن، نخستین داروی ضدویروسی خوراکی برای کووید-۱۹ خواهد بود.

شرکت مرک و شرکت همکارش ریجبک بیوتراپیوتیکز می‌گویند قصد دارند هر چه زودتر از سازمان‌های ناظر در کشورها بخواهند تا این قرص را تایید کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمش آدالجا، محقق ارشد در مرکز امنیت بهداشتی دانشگاه جانز هاپکینز می‌گوید: «یک داروی خوراکی ضد ویروسی می‌تواند خطر بستری شدن را تاحدی کاهش دهد که تحولی در درمان کرونا به وجود آورد.»

آنچه در حال حاضر پزشکان برای درمان کووید-۱۹ در اختیار دارند، شامل داروی ضدویروسی تزریقی رمدسیویر و داروی کورتونی ژنریک دگزامتازون می‌شوند که هر دوی آنها هنگامی تجویز می‌شوند که بیمار قبلا بستری شده باشد.

رابرت دیویس، مدیر عامل شرکت می‌گوید: «این دارو دیالوگ درباره چگونگی درمان کووید-۱۹ را تغییر خواهد داد.»

آدالجا می‌گوید: « استفاده از درمان‌های موجود مشکل است و این داروها نیاز به تدارکات زیادی برای تجویز دارند. اما یک قرص خوراکی ساده می‌تواند این مشکلات را حل کند.»

شرکت‌ فایزر و شرکت داروسازی سوئیسی روش نیز در تلاش برای ساختن یک قرص ضدویروسی برای درمان کووید-۱۹ هستند. در حال حاضر، تنها داروی تاییدشده برای بیماران بستری‌نشده مخلوط آنتی‌بادی‌های مونوکلونال هستند که به صورت داخل‌وریدی تجویز می‌شوند.

آنالیز مقدماتی طراحی‌شده در بررسی شرکت مرک درباره داروی خوراکی جدیدش بر میزان بستری‌شدن و مرگ در میان افراد در معرض خطر بیماری شدید کووید-۱۹ متمرکز بود.  این آنالیز نشان داد ۷.۳ درصد افرادی که دوبار در روز برای پنج روز مولنوپیراویر دریافت کرده‌اند، بستری شده‌اند و هیچکدام از آنها تا روز ۲۹ پس از دریافت دارو نمرده‌اند. در حالیکه در گروه دریافت‌کننده دارونما ۱۴.۱ درصد افراد کارشان به بستری کشیده بود. همچنین در گروه دارونما هشت مورد مرگ رخ داده بود.

وندی هولمن، مدیرعامل شرکت ریجبک می‌گوید: «داروهای ضدویرسی که بتوان در خانه مصرف شود و افراد را مبتلا به کووید-۱۹ را از بستری شدن محافظت کند، در حال حاضر به شدت مورد نیاز هستند.»

پیشرفتی بزرگ

دانشمندان از امکان دسترسی به درمانی جدید که از ایجاد بیماری وخیم ناشی از کروناویروس جلوگیری کند، استقبال می‌کنند.

پیتر هوربی، استاد بیماری‌های عفونی نوظهور در دانشگاه آکسفورد می‌گوید:‌ «یک داروی ضدویروسی خوراکی ایمن، موثر و ارزان‌قیمت می‌تواند پیشرفت عظیمی در مبارزه بر ضد کووید-۱۹ ایجاد کند.»

در بررسی شرکت مرک، بیمارانی با ازمایش مثبت کرونا که بیماری خفیف تا متوسط کووید-۱۹ داشتند و بیشتر از پنج روز از بروز علائمشان نگذشته بود، شرکت داشتند. همه این بیماران دارای دست کم یک عامل خطرساز مربوط به پیامد بد بیماری مانند چاقی یا سالمندی بودند.

یک موضوع نگران‌کننده درباره داروهای هم‌رده با داروی مولنوپیراویر ارتباط آنها با نقائص هنگام تولد در بررسی‌های حیوانی بوده است. اما شرکت مرک گفته است که بررسی‌های مشابه درباره داروی مولنوپیراویر- برای مدت طولانی‌تر و با دوزهای بالاتر از مقدار مورد استفاده در انسان‌ها- نشان داده است که این دارو تاثیری بر DNA پستانداران ندارد.

مرک همچنین گفته است که با توجه به آزمایش‌های توالی‌یابی ژنتیکی ویروس‌ها، مولنوپیراویر بر ضد همه سویه‌های کروناویروس از جمله سویه‌ی بسیار واگیر دلتا که باعث موج اخیر همه‌گیری در جهان شد، موثر است.

به گفته مرک، میزان عوارض جانبی گزارش‌شده در هر دو گروه مولنوپیراویر و گروه دارونما مشابه بوده است، اما جزئیاتی در این باره ارائه نداده است.

شرکت مرگ می‌گوید انتظار دارد ۱۰ میلیون دوره درمانی از این دارو را تا پایان سال ۲۰۲۱ تولید کند. دولت آمریکا هم قراردادی برای خرید ۱.۷ میلیون دوره درمانی از این دارو را با قیمت ۷۰۰ دلار برای هر دوره در صورت تایید شدن آن بسته است.

مرک قراردادهایی با دولت‌های دیگر هم برای فروش این دارو بسته است و در حال مذاکره با دولت‌های دیگر هم هست این شرکت می‌گوید این دارو را بر اساس معیارهای درآمدهای کشورها قیمت‌گذاری چندگانه خواهد داشت.

مرک همچنین موافقت کرده است که مجوز تولید این دارو را به چند شرکت داروسازی ژنریک مستقر در هند هم بدهد تا این دارو با قیمت ارزان در اختیار کشورهای با درآمد پایین و متوسط قرار گیرد.

مولنوپیراویر همچنین در حال بررسی در کارآزمایی مرحله سوم برای پیشگیری از عفونت کرونا در افراد قرارگرفته در معرض کروناویروس است.

کد خبر 630029 برچسب‌ها كروناويروس دارو

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس دارو کووید ۱۹ شرکت مرک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۲۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدودیت یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در دیدار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، ضمن آروزی موفقیت و پیروزی برای کشور در عرصه‌های ملی و بین المللی ابراز داشت: خوشبختانه رهبر معظم انقلاب – مد ظله العالی – در طول دوران رهبریشان و حتی قبل از آن، به عنوان یکی از چهره‌های شاخص علاقه‌مند به پیشرفت و توسعه کشور از جنبه‌های مختلف شناخته می‌شده‌اند و هر کجا مدیریت میدانی به دست ایشان بوده و مانعی وجود نداشته، نتایج خوبی را همراه داشته است.

وی با اشاره به جایگاه برجسته رهبر معظم انقلاب مد ظله العالی در دید رهبران دنیا اظهار داشت: ایشان قدم‌هایی بلندی برداشته‌اند؛ اما متأسفانه ما دچار حجاب معاصرت هستیم و این حجاب واقعیت‌ها را کم و گاهی بسیار کم تر از آنچه هست نشان می‌دهد.

عملیات «وعده صادق» در سایه توکل به خدا و امید به آینده میسر شد

امام جمعه قم با اشاره به زوایای پیچیده علمی عملیات «وعده صادق» بیان داشت: پس از این عملیات نگاه کشورها به ما تغییر کرد و تا حد زیادی تحت تأثیر این عملیات پیچیده و حرکت قدرتمندانه قرار گرفتند.

آیت الله حسینی بوشهری گفت: حتی برخی از افرادی که با این انقلاب همسو نبودند نیز بعد از این موفقیت به خود آمدند.

وی افزود: این موفقیت در سایه توکل به خدا و امید به آینده میسر شد و معتقدم اگر امید در نسل جوان ما جوانه بزند و نسل جوان به جای پرداختن به جذابیت‌های کاذبی که دنیای غرب برای آن‌ها ایجاد کرده است با امید به آینده تلاش کند، موفقیت و پیشرفت را در پی خواهد داشت.

از تحریم استقبال نمی‌کنیم

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری محدودیت را، علی رغم انتظار دشمنان، یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت عنوان کرد و خاطر نشان ساخت: تحریم‌ها عاملی شدند تا به خود متکی باشیم و از ظرفیت‌های داخلی استفاده کنیم.

آیت الله حسینی بوشهری گفت: البته این بدان معنا نیست که از تحریم استقبال می‌کنیم؛ اما اگر این محدودیت‌ها نبود، قطعا توجه به ظرفیت‌های داخلی پیدا نمی‌کردیم و به خاطر وابستگی شدید به دیگران، اعتماد به نفس خود را از دست می‌دادیم.

وی ابراز امیدواری کرد: این انقلاب با دعای پاکان و صالحان به پیروزی رسید و إن شاء الله بتوانیم این راه را استوارتر از گذشته طی کنیم و مطابق پیش بینی رهبر معظم انقلاب مد ظله العالی تا ظهور امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف ادامه دهیم.

طلاب در حوزه مسکن و معیشت دچار مشکل هستند

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با تأکید بر اهمیت ارتباط حوزه‌های علمیه با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: ظرفیت‌های خوبی در حوزه وجود دارد و طلاب فاضل و اندیشمند زیادی داریم که امیدهای آینده حوزه هستند.

وی افزود: متأسفانه امروز به خاطر مشکلات اقتصادی کشور، طلاب نیز در حوزه مسکن و معیشت دچار مشکل هستند و باید شرایطی فراهم شود که این نخبگان بتوانند بدون دغدغه بدرخشند.

شایان ذکر است در ابتدای این جلسه، روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیاد ریاست جمهوری، با اشاره به جایگاه علم و فناوری در معادلات امروز دنیا ابراز داشت: عملیات «وعده صادق» دو ویژگی دارا بودن فناوری واقعی و دوم شجاعت در استفاده را با خود به همراه داشت.

وی علم و فناوری را یکی از مهم‌ترین ارکان پیشرفت، توسعه و رشد کشور عنوان کرد و اظهار داشت: علم در گذشته بیشتر جنبه زینتی داشت. بعد از انقلاب صنعتی، علم یک محصول داد که عبارت از فناوری بود. غرب از این محصول علم برای بهره کشی از طبیعت و ثروت آفرینی استفاده کرد؛ اما در دهه‌های اخیر علم از عوامل ایجاد اقتدار و قدرت آفرین است.

دهقان با اشاره به اهمیت علوم اجتماعی خاطر نشان کرد: از سال گذشته سعی کردیم به فضای تولید علوم اجتماعی بیشتر توجه کنیم.

دیگر خبرها

  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • محدودیت؛ یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت
  • محدودیت یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت