Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، محمدفرید سپری روز شنبه در سومین جلسه کارگروه پدافندغیرعامل جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ورمی کمپوست  یکی از کودهای تاثیرگذار در رشد گیاهان است، اظهار داشت: با ارائه آموزش و ترویج لازم می‌توان زمینه توسعه تولید کود ورمی کمپوست را در روستاهای استان فراهم کرد.

وی اضافه کرد: ورمی کمپوست بهترین کود بیولوژیک محسوب می‌شود که با کمترین امکانات قابل تولید است بنابراین این سازمان در راستای اطلاع رسانی و ترویج و سازماندهی این فعالیت تلاش خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه مجوز ایجاد واحدهای تولید کود ورمی کمپوست در روستاها توسط معاونت صنایع تبدیلی این سازمان صادر می‌شود، گفت: این فعالیت علاوه بر ایجاد درآمد برای روستاییان اقدام ارزشمندی در راستای بازیافت زباله روستاها نیز به شمار می‌رود.

سپری در ارتباط با دستورکار دیگر جلسه که مربوط به ارائه راهکارهای لازم برای کاهش طعم و بوی آب شرب سنندج بود اظهار داشت: چهار سال است که اجازه رهاسازی ماهی در سدقشلاق داده نشده است در حالیکه به اذعان بسیاری از کارشناسان گونه‌هایی از ماهی تاثیر زیادی در تصفیه آب دارند.

وی با اعلام اینکه ۲۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی در حوضه آبریز سد قشلاق وجود دارد، گفت: از این میزان حدود ۹۰ درصد دیم و ۱۰ درصد آن آبی است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه خرید و فروش سم و کود شیمایی در بخش کشاورزی از طریق سامانه انجام می‌شود و قابل رصد و بررسی است، یادآور شد: براساس بررسی‌های انجام شده میزان سم و کود شیمایی در اراضی حوضه آبریز سدقشلاق با توجه به پایین بودن سطح اراضی آبی کم است.

سپری اعلام کرد: در این محدوده حدود ۱۲ تن سم در طول سال در اراضی کشاورزی مصرف می‌شود که این میزان با توجه به سطح اراضی و محصولات کشت شده در حد استاندارد و قابل قبول است.

کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۲۵۷ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۴۴۲ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.

عمده محصول زراعی این استان گندم است که در سال زراعی جاری (۱۴۰۰-۱۳۹۹)، ۵۷۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم دیم و ۳۲ هزار و ۵۰۰ هکتار هم به کشت گندم آبی اختصاص پیدا کرد؛ امسال  بیش از ۵۰۰ هزار تن گندم در کردستان تولید و ۲۸۰ هزار و ۲۲۵ تن گندم مازاد برنیاز از کشاورزان استان به طور تضمینی خریداری شد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی کردستان کشاورزی سنندج

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کردستان کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی کردستان کشاورزی سنندج جهاد کشاورزی ورمی کمپوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۲۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۵۰۰۰ مترمکعب ظرفیت مخازن آب در روستاهای کردستان

ایسنا/کردستان مدیرعامل شرکت آبفا کردستان گفت: با احداث ۳۴ باب مخزن از ابتدای طرح جهاد آبرسانی به روستاهای استان، ۴ هزار و ۹۵۰ مترمکعب ظرفیت برای ذخیره‌سازی آب در این مخازن ایجاد شده است.

محمد فرهاد امروز شنبه ۸ اردیبهشت در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: ۵۰۰۰ مترمکعب ظرفیت مخازن آب در قالب ۳۴ باب مخزن در طرح جهاد آبرسانی به روستاهای کردستان، ایجاد شد.

وی افزود: همچنین در قالب این طرح، تاکنون ۲۵۰ کیلومتر خط انتقال آب، ۱۱۱ کیلومتر شبکه توزیع آب، ۲۰ باب ایستگاه پمپاژ، حفر و تجهیز ۸ حلقه چاه و بهسازی ۴ دهنه چشمه در روستاهای مشمول این طرح اجرا شده است.

مدیرعامل آبفا کردستان خاطرنشان کرد: طرح جهاد آبرسانی به روستاهای استان به منظور محرومیت‌زدایی و رفع تنش آبی روستاهای استان با اعتبار ۵۲۸ میلیارد تومان و برای ۱۶۹ روستا از ابتدای سال ۱۴۰۱ آغاز شده و در حال حاضر ۴۸.۶ درصد پیشرفت دارد.

فرهاد تصریح کرد: این طرح ۶۷ هزار نفر از جمعیت روستایی استان را زیر پوشش قرار خواهد داد و با اتمام آن شاخص بهره‌مندی جمعیت روستایی از آب شرب بهداشتی و سالم به صورت پایدار از ۸۰ درصد به ۸۶ درصد ارتقاء خواهد یافت.

مدیرعامل شرکت آبفا کردستان افزود: پس از اتمام طرح فعلی جهاد آبرسانی، قرارداد دوم نیز برای ۱۲۰ روستای دیگر استان با اعتبار ۱۰ هزار میلیارد ریال و در صورت تأمین اعتبار آغاز خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • افزایش ۵۰۰۰ مترمکعبی مخازن آب روستاهای کردستان
  • اجرای طرح جهش تولید گندم در دیم‌زارهای چهارمحال‌وبختیاری
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • ایجاد ۵۰۰۰ مترمکعب ظرفیت مخازن آب در روستاهای کردستان
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور