Web Analytics Made Easy - Statcounter

رازانی، مسئول آموزش سازمان نظام پرستاری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد افزایش مهاجرت پرستاران اظهار کرد: با همه گیری کرونا در ۲ سال گذشته حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد پرستاران به کرونا مبتلا شده اند و بسیاری از آن‌ها هنوز هم دچار آسیب های ناشی از ابتلا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: در این دوران فشار‌های روحی روانی زیادی به آنها وارد شده است؛ به طور کلی در شرایطی کار می‌کنند که هرکسی حاضر نیست در آن شرایط کار کند.

رازانی ادامه داد: یکی از اصلی‌ترین کار‌هایی که دولت طی این دوسال باید انجام می‌داد، ایجاد انگیزه و قدردانی از پرستاران بود که دیده نشد. چیزی که متضمن سلامت یک جامعه است، ارائه خدمات سلامت در آن جامعه است که بخش مهم و بزرگی از این خدمات توسط پزشکان و به ویژه پرستاران صورت می‌گیرد.

او تصریح کرد: برخی از کشور‌های اروپایی و حاشیه خلیج فارس از نیروی کارآزموده پرستاری به میزان کافی برخوردار نبودند، به همین دلیل در این دوران شرایط را به گونه‌ای تسهیل کردند تا پرستاران از سایر کشور‌ها بتوانند به راحتی به آن کشور‌ها مهاجرت کنند. در کنار تسهیل شرایط، انگیزه‌های بسیار قوی نیز ایجاد کردند و قوانین پیچیده مهاجرت را آسان‌تر کردند تا پرستاران مشکلی برای مسئله مهاجرت نداشته باشد.

مسئول آموزش سازمان نظام پرستاری ادامه داد: علاوه بر مشکلات کمبود پرستار که در نظام سلامت با آن مواجه هستیم، با استاندارد‌های جهانی نیز، فاصله زیادی داریم. مهاجرت پرستاران می‌تواند آسیب مضاعفی را از نظر کمبود نیروی پرستار و ارائه خدمات سلامت در حد استاندارد به وجود بیاورد.

رازانی در مورد دلایل مهاجرت پرستاران گفت: در سال‌های گذشته دولتمردان ما در حوزه بهداشت قوانینی را به منظور تسهیلاتی ویژه برای پرستاران در نظر گرفتند تا بتوانند ایجاد انگیزه‌ای برای پرستاران داشته باشند تا پرستار با شوق بیشتری به خدمت خودش ادامه دهد، اما این قوانین صرفاً روی کاغذ باقی ماند مانند قانون تعرفه گذاری که سالهاست سازمان نظام پرستاری با جدیت تمام در حال پیگیری است، ولی عملا اتفاق مثبتی نمی‌افتد.

سیستم حمایتی مناسبی از پرستاران وجود ندارد

او  بیان کرد: به طور کلی سیستم حمایتی مناسبی از پرستاران وجود ندارد و انگیزه و امیدی در پرستاران نیست، اما نقطه مقابل این مسئله در کشور‌های اروپایی و حاشیه خلیج فارس وجود دارد. طی سالیان گذشته این کشور‌ها در راستای ایجاد انگیزه برای پرستاران کشور‌های دیگر در تلاشند تا با جذب پرستاران مهاجر از کشور‌های دیگر، فقدان نیروی پرستار را به بهترین شکل جبران کنند. نتیجه این ایجاد انگیزه، افزایش مهاجرت پرستاران  بوده که طی این دوسال، مهاجرت بسیار بیشتر از قبل شده است.

رازانی گفت: مهمترین راهکار برای جلوگیری از مهاجرت پرستاران ایجاد انگیزه و توجه به مطالبات جامعه پرستاری است، برای مثال یکی از مهمترین کار‌هایی که باید به آن توجه شود، مسئله تبدیل وضعیت پرستاران است. این در شرایطی است که نیرو‌های طرحی، شرکتی، قراردادی و ۸۹ روزه در انتظار استخدام به سر می‌برند و در مقابل دولتمردان قول تسهیل شرایط استخدام را داده‌اند تا نیرو‌ها از بلاتکلیفی در بیایند، ولی تاکنون هیچ اتفاق مثبتی انجام نشده است.

مسئول آموزش سازمان نظام پرستاری یادآوری کرد: استخدام پرستاران بر اساس استاندارد‌ها نیز یکی از مواردی است که در صورت عملی شدن می‌تواند به صورت قابل ملاحظه‌ای از مهاجرت پرستاران پیشگیری کند یا در بحث تعرفه‌گذاری که در آن پرستاران به میزان خدماتی که ارائه می‌دهند و زحمت و رنجی که متحمل می‌شوند انتظار دریافت یک عایدی درخور و شایسته را از دولت دارند و سالهاست منتظر تصویب صد در صدی مسئله تعرفه‌گذاری هستند.

بیشتر بخوانید

افزایش چشمگیر مهاجرت پرستاران؛ چه باید کرد؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نظام پرستاری مهاجرت پرستاران سازمان نظام پرستاری مهاجرت پرستاران ایجاد انگیزه کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۴۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد/ رونق کسب‌وکارها در سال جاری

به گزارش خبرنگار مهر، احمد محمدی زاده ظهر دوشنبه در نشست با مسئولان حوزه اقتصادی استان اظهار داشت: امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده و حوزه اقتصادی نقش مؤثری در تحقق شعار سال دارد.

وی به توفیقات دولت سیزدهم در حوزه اشتغال و تولید اشاره کرد و افزود: روند مستمر توسعه اشتغال در کشور مبتنی بر زیست بوم ملی اشتغال از موفقیت‌های اساسی دولت سیزدهم در یکسال اخیر است.

استاندار بوشهر از کاهش ۰.۹ درصدی نرخ بیکاری در کشور خبر داد و تصریح کرد: نرخ بیکاری در کشور از ۹ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۸.۱ درصد در سال ۱۴۰۲ کاهش یافت که موفقیت بزرگی محسوب می‌شود.

محمدی زاده با اشاره به کاهش نرخ بیکاری در بین جوانان و زنان و فارغ التحصیلان دانشگاهی خاطر نشان کرد: میزان اشتغال ناقص در کشور نیز در یکسال اخیر حدود ۱.۳ درصد کاهش یافت.

وی اضافه کرد: خالص اشتغال ایجادی در کشور در سال ۱۴۰۲، بالغ بر ۷۷۵ هزار شغل جدید است.

استاندار بوشهر گفت: سامانه جستجوی شغل در کشور در سال گذشته، راه اندازی و بیش از ۳۰۰ هزار فرصت شغلی در این سامانه ثبت و ۳۱۰ هزار نفر از کارجویان نیز ثبت نام کردند.

محمدی زاده به توسعه مشاغل خانگی در کشور در دولت سیزدهم پرداخت و افزود: ۱۸۰ هزار مجوز مشاغل خانگی در سال گذشته در کشور صادر و بالغ بر ۳۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات در این زمینه پرداخت شد.

وی اضافه کرد: ۳۵۹ بازارچه مشاغل خانگی در سطح کشور در یکسال اخیر برپا شده که نقش مؤثری در بازاریابی کالاهای تولیدی مشاغل خانگی داشته است.

استاندار بوشهر گفت: در استان بوشهر نیز طی یکسال اخیر، اتفاقات ارزشمندی در حوزه اشتغال و تولید و کاهش بیکاری رقم خورده که کاهش نرخ بیکاری به ۶.۱ درصد از مهم‌ترین توفیقات است.

محمدی زاده بیان کرد: طی ۲ سال اخیر حدود ۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شده و امسال با رونق فضای کسب و کار و جهش تولید، اشتغال نیز رشد محسوسی خواهد داشت.

وی ابراز داشت: احیای واحدهای راکد و نیمه راکد در استان بوشهر با شتاب بسیار خوبی انجام شده و امیدوارم امسال شاهد احیای تمام واحدهای تولیدی باشیم.

کد خبر 6098325

دیگر خبرها

  • نگران آینده پزشکی ایران هستم/ بحران پرستاری سراغ پزشکی خواهد آمد
  • ۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد/ رونق کسب‌وکارها در سال جاری
  • حقوق کدام یک از ایثارگران در سال ۱۴۰۳ افزایش داشت؟
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی؛ مهاجرت پرستاران به بخش خصوصی
  • فاجعه پنهان نظام پزشکی؛ کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی
  • کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی/ مهاجرت کادر درمان به بخش خصوصی
  • افزایش چشمگیر شمار اخراج‌های پناهندگان از آلمان
  • افزایش چشمگیر شمار اخراج های پناهندگان از آلمان