Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@19:29:31 GMT

جهش قدرت ارتش

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۷۵۶۳۷

جهش قدرت ارتش

باوجود تلاش دشمنان قسم‌خورده نظام مقدس جمهوری اسلامی برای القای وجود دوقطبی دروغین میان سپاه و ارتش به عنوان دو بال اقتدار دفاعی – امنیتی کشور و جا انداختن این گزاره که ارتش نسبت به سپاه پاسداران از ارج و قرب کمتری برخوردار است و نقشی حاشیه‌ای دارد، ولی تحولات میدانی اخیر خلاف این ادعا را ثابت کرده و از افزایش بازیگری ارتش در تحولات دفاعی و راهبردی کشورمان حکایت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آخرین نمونه که از وسط میدان بودن این نهاد مهم حکایت دارد، برگزاری رزمایش بزرگ «فاتحان خیبر» در مرزهای شمال غربی کشور است که با هدف گوشمالی دادن به دشمنان و اذناب منطقه‌ای آن‌ها که منافع ایران را هدف گرفته‌اند آغاز شده و همچنان در جریان است. به اذعان بسیاری از تحلیلگران نظامی اثرگذاری ارتش جمهوری اسلامی در حوزه دفاعی و همپوشانی آن با وظایف سپاه پاسداران به‌ویژه در چند سال اخیر افزایش چشم‌گیری داشته که در ادامه به مواردی از آن اشاره می‌شود.

جنگنده‌های ایرانی در صف خدمت

الحاق سه فروند جت جنگنده پیشرفته کوثر در صنایع هوایی وزارت دفاع در اصفهان یکی از اتفاقات خوب سال ۹۹ در نیروی هوایی ارتش بود. این یگان که بعد از پیروزی  انقلاب  با کارشکنی مستشاران خارجی مواجه شده بود، کار طراحی و تولید جنگنده را در دستور کار قرار داد و جنگنده‌های «صاعقه» را در دو مدل تهاجمی و آموزشی و جنگنده «آذرخش» را برای جنگ هوایی طراحی کرد.  اکنون هم به طراحی جنگنده‌های پیشرفته پرداختند که موجب شد جنگنده‌های «شفق» و «قاهر ۳۱۳» طراحی شود و در خط تولید قرار بگیرد.

ساخت نسل جدید ناوشکن‌ها

در حوزه دریایی هم ارتش جمهوری اسلامی ایران که قدرت خود را با ساخت ناوشکن‌هایی چون جماران و دماوند ثابت کرده بود، در سال ۲۰۲۰ توانست با ساخت ۳۹۸ فروند از انواع ناوها، شناورهای تندرو و تجهیزات جدید دریایی، قدرت خود را به رخ جهان بکشاند، البته در این حوزه جوانان ایرانی توانستند ناوشکن «سهند» را با فناوری روز جهان بسازند و سامانه دفاع نقطه‌ای «کمند» را روی ناوشکن‌ها نصب کنند که حریف سامانه فالانکس آمریکاست. البته در این راه دانش ساخت ناوشکن‌های سه بدنه‌ای یا تریماران هم بدست آمده و فرمانده نیروی دریایی ارتش اعلام کرده نسل جدید ناوشکن‌های نداجا از نوع تریماران خواهد بود که خود کاری بزرگ است.

رکوردزنی تاریخی دریانوردان ارتش

در تشریح پیشرفت‌های نیروی دریایی ارتش بد نیست به اتفاقی که همین چند هفته پیش رخ داد و چشم جهانیان را خیره کرد هم نگاهی بیندازیم. این اتفاق زمانی رقم خورد که ناوگروه رزمی هفتادوپنجم نیروی دریایی ارتش، متشکل از ناوشکن تمام ایرانی «سهند» و ناوبندر «مکران» در اقدامی که از آن به بزرگ‌ترین و تاریخی‌ترین رویداد نظامی در عرصه دریایی جمهوری اسلامی نام برده می‌شود، پس از دریانوردی ۴۵ هزار کیلومتری و عبور از سه پهنه اقیانوسی هند، آرام و اطلس ۱۷شهریورماه به کشور بازگشت؛ اقدامی که کمتر کشوری توانایی عملیاتی کردن آن را دارد.

شکل‌گیری یگان پهپادی ارتش

در کنار موارد ذکر شده شاید بتوان مهم‌ترین رکن پیشرفت ارتش جمهوری اسلامی در ۱۰ سال اخیر را در حوزه پرنده‌های بدون سرنشین و پهپادی شدن آن دانست. اسفند سال ۱۳۹۳ نیروی هوایی ارتش اقدام به راه‌اندازی گردان‌های رزمی پهپادی در کلیه پایگاه‌های هوایی کرد. ولی این حوزه در سال ۹۹ شاهد پیشرفت‌های بسیاری از جمله رونمایی از «کمان ۲۲» به‌عنوان نخستین پهپاد پهن‌پیکر رزمی بود.

جهش قدرت نظامی ایران در یک سال اخیر

ارتش جمهوری اسلامی در چند سال اخیر به دلیل ساخت تجهیزات بومی و سرعت بالا در تولید انبوه آن‌ها از رتبه بیست‌وسوم در سال ۲۰۱۶، در سال ۲۰۱۷ به رتبه ۲۱ جهان دست پیدا کرد و با روند رو به رشد خود در سال ۲۰۲۰ توانسته جایگاه خود را به عنوان چهاردهمین ارتش دنیا تثبیت کند. متخصصان ایرانی توانستند با طراحی و تولید تجهیزات پیشرفته و مدرن، چون تانک کرار، جنگنده کوثر و سامانه پدافندی باور ۳۷۳ آن هم زمانی که دشمنان تصور نمی‌کردند چنین توفیقی داشته باشیم، به این جایگاه برسند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ارتش نظام مقدس جمهوری اسلامی ارتش جمهوری اسلامی ناوشکن ها سال اخیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۵۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محاصره اقتصادی اسرائیل در مدیترانه تکمیل می شود؟

به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، علیرضا تقوی نیا؛ کارشناس مسائل غرب آسیا در یادداشتی آورده است:
 
روز ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳، سرتیپ یحیی سریع سخنگوی ارتش یمن از آغاز مرحله چهارم محاصره دریایی اسرائیل و هدف قرار دادن کشتی های به مقصد بنادر رژیم صهیونیستی خبر داد.
 
در این خصوص چند نکته باید ذکر شود:
 
1) یمن با موفقیت توانست دریای سُرخ را بر روی اسرائیل ببندد و بندر ایلات را در خلیج عقبه از حیز انتفاع ساقط نماید.
 
اما هنوز سایر بنادر فلسطین اشغالی مانند حیفا، اسدود، عکا، عسقلان و ... قادر به تامین نیازهای تجاری و صنعتی اسرائیل هستند در نتیجه حیات اقتصادی این رژیم (ولو با هزینه بالاتر) ادامه دارد.
 
2) در حین جنگ با غزه، کشورهای خائن عربی مانند امارات، سعودی و اردن با ایجاد یک کریدور زمینی از امارات تا فلسطین اشغالی، سعی کردند نیازهای اسرائیل را تأمین کنند که البته بعد از حمله تروریستی به کنسولگری ایران، نیروی دریایی سپاه قسمت دریایی این مسیر را بست و یک کشتی تجاری را توقیف نمود. (در نتیجه این کریدور نیز تقریبا امنیت و مزیتش را برای دولت یهود از دست داد).
 
3) دریای مدیترانه مهمترین مجرای تنفس اقتصاد اسرائیل است که اگر به طور کامل بر روی کشتی های به مقصد یا از مبدأ فلسطین اشغالی بسته شود، این رژیم نمی تواند مدت زمان زیادی را دوام بیاورد؛ زیرا تنگنای ژئوپلیتیکی رژیم صهیونیستی به گونه ای است که ۹۵ درصد نیازهای تجاری آن از طریق دریا تأمین می گردد.
 
4) از لحاظ فنی زدن کشتی های اسرائیلی و حامیان آن در مدیترانه بسیار سخت و پیچیده است اما احتمالا ارتش یمن تسلیحاتی دارد که در بالای ۲ هزار کیلومتر می تواند یک شناور را مورد اصابت دقیق قرار دهد.
 
البته بعید نیست جبهه آزادیبخش پولیساریو (عمل کننده در صحرای غربی)، دولت حامی محور مقاومت الجزایر، حزب الله لبنان و دولت سوریه در این سری عملیات به یمنی ها کمک کنند(ولو حمایت اطلاعاتی).
 
5) احتمالا عملیات نیروهای یمنی در مدیترانه از طریق پهپاد و موشک های بالستیک یا کروز ضدکشتی باشد.
 
البته این احتمال هم وجود دارد که سایر اضلاع محور مقاومت نیز عملیات هایی را علیه کشتی های اسرائیلی در مدیترانه انجام دهند اما یمنی ها مسئولیت حمله را برعهده گیرند.
 
6) دولت انقلابی یمن در حال تبدیل به یک قدرت منطقه ای است که ابرقدرتی مانند آمریکا نیز نتوانسته آن را کنترل و محدود کند و دریای سرخ و تنگه باب المندب همچنان در کنترل و تحت اشراف ارتش یمن قرار دارد.
 
7) جمهوری اسلامی ایران به عنوان عمق استراتژیک محور مقاومت در حال انتقال تجربه و تکنولوژی خود به متحدانش است و همین امر باعث شده با کمترین هزینه و خسارت، از طریق بازی در زمین خاکستری بتواند امنیت، بقا و اهداف خود و حامیان گسترش انقلاب اسلامی را تامین کند.
 
8) تسلط بر دریای مدیترانه یعنی اشراف و کنترل بر تجارت دریایی شمال آفریقا، جنوب اروپا، ترکیه، روسیه و غرب آسیا.
 
اگر یمنی ها بتوانند یک کشتی اسرائیلی را در مدیترانه بزنند، معادلات قدرت بازهم جابجا خواهد شد و ارزش نظامی، پرستیژ و قدرت تاثیرگذاری دولت هایی مانند آمریکا که مدعی تامین امنیت متحدان شان هستند بیش از پیش در عرصه بین الملل کاهش می یابد.
 
9) تجارت دریایی روسیه، ترکیه و ‌کشورهای پیرامون دریای سیاه به طور کامل از طریق مدیترانه انجام می شود و اگر محور مقاومت بتواند حداقلی از تسلط ژئوپلیتیکی خود را بر مدیترانه تثبیت کند، می تواند وزن و جایگاه بسیار بیشتری در معادلات قدرت بین الملل کسب کند.
 
نکته مهم اینست که نباید دولت یمن را جدا از ایران، عراق، سوریه، حزب الله لبنان و ... دید.
 
در واقع محور مقاومت یک جبهه پیوسته، همبسته و متحد است که هماهنگ و یکپارچه عمل می کند.
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امیر حیدری: هیچ‌کس قادر به تهدید جمهوری اسلامی و منافع ملی کشور نیست
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • آیین تجلیل از اساتید و مربیان برتر ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد
  • دفاع تمام قدرت روس‌ها از تحویل سوخو 35 ها به ایران در تلویزیون سعودی
  • بندر جدیدالاحداث بوموسی آخرین بندرگاه دریایی جمهوری اسلامی ایران
  • اوکراین : جنگنده سوخوی 25 روسیه را سرنگون کردیم
  • محاصره اقتصادی اسرائیل در مدیترانه تکمیل می شود؟
  • رسالت امام صادق (ع) انفجار علمی بود
  • دیدار رئیس دفتر نظامی فرمانده کل قوا و فرمانده نیروی هوایی ارتش با خانواده شهید زاهدی