Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید محمد پاکمهر در گفتگو با خبرنگار فارس در بجنورد بابیان اینکه وضعیت آب شرب روستایی در وضعیت بحرانی قرار دارد، اظهار کرد: در استان خراسان‌شمالی از ۷۲۰ آبادی که بالای ۲۰ خانوار هستند، ۳۰۰ روستا در مرز تنش آبی قرار دارند.

وی گفت: روزبه‌روز به این روستا افزوده می‌شود و متأسفانه اکنون بیش از ۸۵ درصد روستاهای خراسان‌شمالی به‌وسیله تانکر آب‌رسانی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نائب رئیس گروه بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه قطعاً نسبت به منابع آبی نمی‌شود بی‌تفاوت بود، گفت: ۱۱ دشت در استان خراسان‌شمالی وجود دارند که دشت ممنوعه هستند و از این تعداد ۸ دشت در وضعیت ممنوعه بحرانی قرار دارند.

وی بابیان اینکه، در شرایط ممنوعه بحرانی، وضعیت قرمز است و باید میزان برداشت نیز کم شود، گفت: براین اساس در شهرستان شیروان میزان برداشت آب از چاه‌ها ۲۵ درصد، در دشت سمنگان ۱۵ درصد کاهش پیداکرده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه قطعاً برای تأمین آب ۱۰ سال آینده باید از اکنون برنامه‌ریزی کرد، ادامه داد: برای تأمین آب موردنیاز صنایع استان باید به دنبال مهار، آب‌های سطحی  و یا استفاده از آب برخی سدها اقدام کرد.

وی بابیان اینکه عقب‌ماندگی‌های خراسان‌شمالی کم نیست، اضافه کرد: کلنگ‌های بی‌ثمر زیادی به زمین‌خورده و  وزیران  و ریاست جمهوری‌های زیادی تغییر کردند اما اثربخشی نداشته است.

این مقام مسئول به ارزش استفاده از پساب فاضلاب اشاره کرد و گفت: فاضلاب در سراسر جهان، تصفیه و به‌عنوان آب موردنیاز در صنایع استفاده می‌شود، درحالی‌که در خراسان‌شمالی این آب گران‌بها رهاشده است و هیچ بهره‌وری از آن نمی‌شود.

پاکمهر همچنین به وضعیت نامناسب بین شهرستانی در استان اشاره کرد و گفت: رازوجرگلان، همان راه روستایی به‌عنوان بین شهرستانی استفاده می‌شود که به سازی شده و با عرض کم، پیچ تند و به دلیل افزایش بار ترافیکی در مسیر، مستعد تصادفات زیادی است که در شهرستان‌های گرمه و جاجرم، نیز وضعیت به همین صورت است.

پاکمهر بابیان اینکه  وضعیت راه‌های روستایی خراسان‌شمالی اصلاً مناسب نیست و نسبت به میانگین کشوری ۱۱ درصد عقب است، گفت: اگر تصمیم بر این باشد که به شاخص‌های میانگین کشوری برسیم، نمایندگان، مدیر، مسئول، استاندار باید با توان دوچندان حرکت کنند تا بتوان مشکلات را حل کرد.

نماینده مردم پنج شهرستان خراسان‌شمالی در مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه در رابطه با وضعیت نابسامان دامداری در استان بارها در صحن مجلس تذکر داده‌ایم، گفت: تورم نهاده‌ها، خشک‌سالی‌ها، نبود علوفه در طبیعت و دامی که کشتار می‌شود، نتوانسته دست دامدار را بگیرد و باعث آسیب‌پذیر شدن آن شده است.

وی با اشاره به اینکه قطعاً پرداخت وام با سود ۱۸ درصد آخرین راهکار برای شکستن کمر دامداران است، خاطرنشان کرد: دامداری که از ناحیه خشک‌سالی، قیمت پایین دام زنده، تورم نهاده در حال آسیب دیدن است، برای تأمین علوفه ۶ ماه دوم سال تسهیلاتی با سود بالا پرداخت می‌شود که، علوفه خرید کند، درحالی‌که باید دام را باقیمت پایین‌تر بفروشد، این وام با تأخیر در پرداخت به ۲۴ درصد می‌رسد و دامدار زمین‌گیر خواهد شد.

وی گفت: تسهیلات با سود بانکی بالا قطعاً کمک به دامدار نیست، بلکه باید نهاده، علوفه باقیمت ارزان در اختیارش قرار گیرد، تسهیلات کم‌بهره به آن‌ها پرداخت شود.

انتهای پیام/ آ

منبع: فارس

کلیدواژه: کمبود آب آب روستا خراسان شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۶۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ برنامه‌ ارتقای بهره‌وری دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی

رئیس سازمان مدیریت و برنام ریزی خراسان جنوبی از ابلاغ برنامه‌های ارتقای بهره‌وری به دستگاه‌های اجرایی استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حمید جهانشاهی از ابلاغ برنامه‌های ارتقای بهره‌وری توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی به دستگاه‌های اجرایی استان خبر داد و اظهار داشت: طی سال‌های اخیر در اسناد بالادستی کشور موضوع بهره‌وری و رویکردهای ارتقای عوامل تولید در سیاست‌ها، راهبردها و برنامه‌های عملیاتی کشور در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مورد توجه ویژه قرار گرفته است که در این زمینه می‌توان به سیاست‌های کلی اصلاح نظام اداری، سند تحول دولت مردمی، سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، برنامه جامع بهره‌وری کشور و قوانین پنج‌ساله برنامه توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی (برنامه چهارم، پنجم، ششم و هفتم) اشاره کرد.

وی افزود: نظام‌نامه چرخه مدیریت بهره‌وری در راستای افزایش مشارکت دستگاه‌های اجرایی کشور در حرکت ملی بهره‌وری و تحقق رشد اقتصادی هدف، در بند اول سیاست‌های کلی برنامه پنج ساله هفتم ابلاغی مقام معظم رهبری تدوین و توسط معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در شهریورماه 1402، ابلاغ شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی تصریح کرد: در همین راستا با عنایت به اینکه توجه به حل مسائل کلیدی استان، در قالب شاخصه اصلی در اجرای نظام نامه مزبور مطرح است، سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی به عنوان یک سازمان تنظیم کننده و تسهیلگر در گام اول، با تمرکز بر حل مسائل نابهره‌ور استان به عنوان یک چرخه نظام‌مند، تکرار شونده و مستمر، استقرار چرخه مدیریت بهره‌وری را در اولویت کاری قرار داد.

جهانشاهی افزود: در گام دوم این چرخه، بر اساس سند آمایش و اسناد توسعه‌ای استان، 1- افزایش بهره‌وری آب 2- ارتقای بهره‌وری محصولات منتخب بخش کشاورزی زعفران و زرشک در واحد سطح 3- اصلاح و بهینه‌سازی مصرف انرژی 4- افزایش کیفیت و ایمنی زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل جاده‌ای 5- افزایش ظرفیت استخراج زغال سنگ کک شو به عنوان مهمترین اولویت‌های تحول بهره‌وری استان خراسان جنوبی تعیین و پس از ریشه یابی مسائل دارای اولویت، اقدامات پیشران بهره‌وری و پشتیبان برای حل مسائل نابهره‌ور استان ارائه شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی اظهار داشت: تشـکیل جلسـات شـورای راهبـری خراسان جنوبی بـا موضـوع بهره‌وری به منظور بررسی برنامه‌ها و اهداف ارتقای بهره‌وری، تشکیل کمیته‌های بهره‌وری دستگاه‌های اجرایی و استخراج عوامل موثر بر عدم بهره‌وری، ارسـال بـه‌موقـع گـزارش پیشـرفت اقدامـات مصـوب در قالـب اسـتقرار چرخـه بهره‌وری و حضور فعال در نشست‌ها و جلسات و حفـظ تعامـلات شایسـته بـا سـازمان ملی بهره‌وری کشور، از مهمترین اقدامات سازمان در راستای تدوین برنامه‌های ارتقای بهره‌وری استان است.

به گفته جهانشاهی برنامه ارتقای بهره‌وری استان، در جلسه شورای راهبری توسعه مدیریت خراسان جنوبی که به ریاست استاندار برگزار شد تصویب و پس از بررسی و تایید توسط سازمان ملی بهره‌وری ایران به استان ابلاغ شد. بر اساس این ابلاغیه تمام دستگاه‌های اجرایی استان مکلف هستند مصوبات مربوط به نظام‌نامه چرخه مدیریت بهره‌وری را اجرا و گزارش پیشرفت اقدامات خود را به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ارسال کنند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی افزود: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان و استانداری خراسان جنوبی نیز در تعامل مشترک؛ گزارش اقدامات صورت پذیرفته و پیشرفت اقدامات را در اختیار سازمان ملی بهره‌وری ایران قرار خواهند داد.

انتهای پیام/ 252

دیگر خبرها

  • وضعیت اعتبارات عمرانی و هزینه‌ای لرستان هر چه سریع‌تر مشخص شود
  • برنامه ریزی برای برگزاری یادواره ملی شهدای ترور خراسان رضوی
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • برنامه‌ریزی برای تامین تسهیلات بانکی ۱۲هزار واحد مسکن در ایلام
  • تامین زمین از مولفه‌های مهم در اجرای طرح نهضت ملی مسکن
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • ابلاغ برنامه‌ ارتقای بهره‌وری دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • آسفالت ۴۰۰ هزار متر مربع معابر روستا‌های خراسان شمالی
  • حمل محصولات کشاورزی گلستان، برنامه ریزی های لازم را می خواهد
  • آسفالت ۴۰۰هزار مترمربع معابر روستا‌های خراسان شمالی