Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@17:12:21 GMT

سایه بحران سوخت در فصل سرما بر سر اروپا

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۷۶۴۳۱

سایه بحران سوخت در فصل سرما بر سر اروپا

کشورهای اروپایی در آستانه فصل سرما با بحران تامین سوخت مواجه شده‎اند.

به گزارش مشرق، کشورهای اروپایی همزمان با آغاز فصل پاییز و فرا رسیدن روزهای سرد سال با بحران انرژی مواجه شدند.

جایگاه‌های سوخت انگلیس یکی پس از دیگری به دلیل نبود سوخت تعطیل می‌شوند و هزینه برق مصرفی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا در روندی صعودی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش قیمت نفت، گاز طبیعی و زغال سنگ در روزها و هفته‌های اخیر برای کشورهای اروپایی به چالشی جدی مبدل شده و فشار بر مشاغل و مصرف کنندگان را افزایش داده است.

نکته قابل توجه اینکه این اختلال در زنجیره تامین سوخت، شباهت اندکی به اختلال‌های مشابه پیشین دارد.

مهم‌ترین دلایل این بحران را می‌توان این گونه فهرست کرد:

- محدودیت مداوم عرضه نفت توسط کارتل‌های نفتی اوپک - تنگناهای حمل و نقل جهانی سوخت - افزایش قیمت نفت، گاز و زغال سنگ در پی رسیدن تقاضای انرژی به پایین‌ترین سطح در دوران بحران کرونا - ذخایر اندک گاز طبیعی اروپا - کاهش تولید گاز طبیعی در اروپا در پی شیوع کرونا - تولید ناچیز انرژی توسط آسیاب‌های بادی و مزارع خورشیدی - هزینه‌های سنگین نگهداری نیروگاه‌های هسته‌ای - رقابت برای خرید گاز طبیعی به دلیل زمستان‌های طولانی در اروپا و شرق آسیا - کاهش صادرات انرژی از روسیه به اروپا به عنوان تامین کننده ۴۰ درصد نیاز انرژی قاره سبز.

اما مهم‌ترین موردی که سبب این اختلال برای جهان و به ویژه کشورهای اروپایی شده، اختلال در عرضه جهانی است که بیشتر به سیاست‌های محلی و منطقه‌ای بازمی گردد.

ضمن اینکه با افزایش تقاضا در سطح جهانی، قیمت گاز طبیعی در اروپا افزایش یافته است.

دلیل این افزایش نیز رشد اقتصادی جهان است؛ زیرا کشورها محدودیت‌های کرونایی را برداشته و اقتصاد خود را به طور کامل بازگشایی می‌کنند؛ بازارها نیز در حال رقابت با افزایش تقاضا پس از شوک همه گیری هستند.

قیمت نفت اخیرا برای نخستین بار در سه سال اخیر از مرز ۸۰ دلار در هر بشکه گذشت و بهای گاز طبیعی و زغال سنگ نیز رکورد قیمت در چند سال گذشته را شکستند.

این افزایش بهای سوخت و انرژی، تاثیر زیادی بر کشورهای اروپایی داشته است.

افزایش بی سابقه قیمت گاز طبیعی در اروپا این نگرانی را ایجاد کرده که مصرف کنندگان در زمستان امسال با افزایش تقاضای سوخت برای مصرف، به شدت تحت تاثیر قبض‌های انرژی قرار خواهند گرفت.

به عنوان مثال، قبض‌های برق در سراسر اتحادیه اروپا در هفته‌های اخیر شاهد رشد سه برابری شده و افزایش هزینه‌های برق، نگرانی از زمستان سخت پیش رو را افزایش داده است؛ زیرا مصرف برق در این فصل به اوج می‌رسد.

تنها مورد در چشم انداز افزایش تقاضا در ماه‌های آینده در اروپا، فعالیت خط لوله گاز «نورد استریم ۲» است که اخیرا تکمیل شده و گاز طبیعی روسیه را به آلمان می‌آورد.

گاز طبیعی نه تنها یک پنجم برق اروپا را تامین می‌کند، بلکه برای گرمایش و پخت و پز نیز استفاده می‌شود.

در سال ۲۰۱۸، گاز طبیعی، حدود ۴۵ درصد از انرژی مورد استفاده برای گرمایش خانه‌ها در اتحادیه اروپا را به خود اختصاص داده بود.

یک نظرسنجی در سراسر اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۹ نشان داد که ۶.۹ درصد از مردم کشورهای عضو اتحادیه اروپا نتوانسته‎اند خانه‌های خود را به اندازه کافی گرم نگه دارند.

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان حوادث بین الملل اروپا بحران سوخت قاره سبز اتحادیه اروپا انگلیس آلمان کشورهای اروپایی اتحادیه اروپا گاز طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۶۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اژدهای زرد در مسیر صلح‌سازی / بررسی نوع بازیگری چین در حوزه میانجیگری میان گروه های فلسطینی

 طی روزهای گذشته چین، میزبان «عزام الاحمد» و «سمیر الرفاعی» به عنوان نمایندگان جنبش فتح و «موسی ابو مرزوق» و «حسام بدران» به عنوان نمایندگان جنبش حماس در پکن بود. در این نشست طرفین بر لزوم احیای کمیته‌های مشترک خود و حل و فصل اختلافات و  حملات رسانه‌ای به یکدیگر به توافق رسیده‌اند. در همین راستا شبکه المیادین در خبری اعلام کرد، هیأت‌های حماس و فتح در پکن بر وحدت میان  فلسطینیان با یکدیگر تاکید داشته اند بطوریکه دو گروه بر لزوم تشکیل دولت وفاق ملی موقت حین جنگ و پس از آن تاکید داشتند.

همزمان لین جیان سخنگوی وزارت خارجه چین دیروز در نشست خبری خود در پکن در جمع خبرنگاران با بیان جزئیاتی در این باره گفت: نمایندگان جنبش‌های فلسطینی در پکن  با یکدیگر رایزنی کردند و دو طرف بر ادامه روند گفتگو و تلاش برای دستیابی به وحدت در اسرع وقت توافق کردند.  

دیپلماسی میانجیگری چین با فرایند صلح در خاورمیانه

چین اخیرا نقش فعال تری در بحران های بین المللی بر عهده گرفته  و تا حدودی گوی سبقت را از کشورهای غربی در حوزه میانجیگری در بحران های بین المللی ربوده است. نمونه آن را می توان میانجیگری میان تهران و ریاض در سال گذشته میلادی عنوان کرد.

فاطمه محروق، کارشناس مسائل شرق آسیا و عضو هیئت علمی دانشگاه، در گفت وگو با قدس با اشاره به سابقه نقش آفرینی و میانجیگری  چین در تحولات خاورمیانه به ویژه مسئله اختلاف و تنش  اعراب و رژیم صهیونیستی، گفت: رفتاری که پکن طی ماه های اخیر به خصوص پس از عملیات طوفان الاقصی برای کاهش تنش در منطقه خاورمیانه در پیش گرفته جدید نمی باشد بطوریکه همواره دیپلماسی میانجی‌گری به‌عنوان یکی از ارکان اصلی اهداف و اعمال سیاست خارجی چین در غرب آسیا مطرح بوده است و پکن خود را به‌ عنوان یک نیروی صلح‌ساز در معارضات و بحران‌های منطقه‌ای همچون بحران افغانستان، سوریه، سودان، یمن، ایران و فرایند صلح اعراب ـ اسرائیل  از سال 2004 مطرح ساخته است.

وی با بیان اینکه نیـاز روزافـزون چیـن بـه منابـع انـرژی و سـرمایه گذاری ها و مبـادلات بازرگانـی با کشـورهای ( غرب آسیا)، حاکـی از اهمیـت اقتصـادی این منطقـه در سیاسـت خارجی پکـن اسـت، افزود: چین به کشورهای خاورمیانه  از گذشته نگاهی گسترده تری داشته و این کشور مناسبات اقتصـادی دو جانبـه، معـادلات چندجانبه در خصـوص حـل مسـایل سیاسـی ارائـه نقـش میانجی گـری را در منازعـات کشـورهای خاورمیانـه پیگیـری می کنـد. تا جایی که استراتژی صلح جویانه و میانجیگری چین منجر شده کشورهای منطقه نگاه مثبت و سازنده ای به حضور این کشور در منطقه داشته باشندو مناسبات گسترده ای با این کشور برقرار نمایند.

او با اشاره به میزبانی چین  از نمایندگان جنبش اسلامی فتح و حماس در پکن، و نیز پیگیری این کشور برای آشتی نیروهای فلسطین بایکدیگر، گفت:  رفتار پکن سابقه طولانی دارد چراکه همواره چین به دنبال نقش آفرینی بیشتر در خاورمیانه می باشد و برگزاری نشست نمایندگان جنبش های فلسطینی در پکن، در چارچوب سیاست خارجی چین محسوب می شود.

تغییر رویکرد پکن از انفعالی به فعالانه در منطقه

این استاد دانشکاه تاکید کرد: هم اکنـون چین به عنـوان یـک قدرت بـزرگ از راهبـرد انفعالی سـنتی خود به سـمت درگیـری فعالانه در بحران هـا و مناقشـات منطقه ای حرکت کرده اسـت و دسـت بـه سیاسـت های عملگرایانه می زنـد.رفتار این کشور در حل تنش های خاورمیانه به خصوص بحران غزه منجر شده حتی بیشتر کشورهای اروپایی از پکن حمایت نمایند.

محروق اظهار داشت: طی یک دهه گذشته چین دیپلماسی فعالی جدا از مسئله اقتصادی در منطقه خاورمیانه را دنبال می کند بطوریکه به پلتفرم های امنیتی و سیاسی جدیدی وارد شده است. گفتگوهایی مانند میانجیگری بین ایران و عربستان در سال گذشته، مدیریت چالش میان رژیم صهیونیستی و اعراب را می توان نام برد.

وی درپاسخ به این پرسش که ایالات متحده آمریکا به دلیل حمایت از رژیم صهیونیستی در جنگ غزه  به شدت در جامعه بین المللی در تنگنا قرار گرفته، با توجه به این موضوع، آیا چین می تواند در مسئله غزه نقش آفرینی کند، گفت: باتوجه به  گذشت بیش از 207 روز از جنگ غزه، واشنگتن حمایت های مالی، نظامی، تسلیحاتی و اطلاعاتی گسترده ای را از اسرائیل انجام داده است و همین مسئله منجر به تعارض میان این کشور و گروه های فلسطینی شده است اما چین با توجه به سابقه حضور خود در میانجیگری های منطقه، توانسته نه تنها میزبان نشست سران فتح و حماس در پکن باشد بلکه کشورهای اروپایی و منطقه نیز از نقش آفرینی چین برای برقراری صلح میان گروه های فلسطینی حمایت کنند.

او در پایان اظهار کرد: رابطه چین با طرفین درگیر در جنگ غزه خوب است و می تواند این کشور نقش خودش را در برقراری آتش بس تا حدودی ایفا نماید، این رفتار چین نشان دهنده تغییر رویکرد دیپلماسی اقتصادی به مسائل امنیتی و سیاسی می باشد.

سید حسین حسینی

دیگر خبرها

  • توافق گروه ۷ برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا ۲۰۳۵
  • اژدهای زرد در مسیر صلح‌سازی / بررسی نوع بازیگری چین در حوزه میانجیگری میان گروه های فلسطینی
  • سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی باید در کنار تعاملات امنیتی با کشور هدف پیگیری شود
  • تورم بیشتر برای انگلیسی‌ها در سایه کنترل‌های جدید برگزیتی
  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • یخبندان و سرما در راه خراسان جنوبی/ صدور هشدار سطح زرد
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم