Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر عطاالله محمدی، روانشناس و عضو مرکز مشاوره دانشگاه تهران در خصوص تفاوت میان افسردگی معمولی و افسردگی فصلی به جام جم آنلاین گفت: افسردگی فصلی، نوعی اختلال است که معمولا در ابتدای فصول سرد سال بروز و با شروع فصل بهار از بین می‌رود. این افسردگی باتوجه به زمان رخ‌دادن آن، افسردگی پاییزی یا افسردگی زمستانی نیز نامیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
کسانیکه دچار افسردگی فصلی می‌شوند، معمولا خلق و خوی مناسبی دارند، اما با تغییر فصل به یکباره خلق و خوی شان تغییر می‌کنند. این افسردگی البته با افسردگی معمولی متفاوت است. دلیل ابتلا به افسردگی های معمولی مشکلاتی از قبیل مسائل شخصی، اجتماعی، عاطفی و حتی زمینه های ژنتیکی است، اما در افسردگی فصلی این موارد تاثیری در ابتلای فرد ندارند.
وی افزود: دلایل افسردگی فصلی کاملا مشخص نیست، اما مطالعات و تحقیقات گویای آن است که کاهش نور خورشید و کوتاه‌ شدن روز در فصول سرد در ابتلا به این نوع افسردگی نقش موثری دارد. به عنوان مثال در کشورهای اسکاندیناوی که نور کمتر است، میزان ابتلا نیز بیشتر است.
محمدی درباره اینکه چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی فصلی پاییز قرار دارند، توضیح داد: هر فردی امکان ابتلا به افسردگی فصلی را دارد، اما برخی از تحقیقات روانشناسی، ویژگی های سرشتی و منشی (تجربیات محیطی که هر فرد در طول زندگی کسب می کند) و سابقه ابتلای یک فرد به باقی بیماری های روانی را در احتمال ابتلایش به افسردگی فصلی بالا می دانند.
او در پایان خاطرنشان ساخت: برای تشخیص افسردگی فصلی باید به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کرد. اگر افسردگی فصلی خفیف باشد، قدم‌ زدن در زیر نور آفتاب تا اندازه ای موثر است، اما در افسردگی های فصلی شدید دارو درمانی، نوردرمانی و یا درمان های شناختی-رفتاری پیشنهاد می شود. در فصول سرد سال  فرد می بایست میوه جات و سبزی جات بیشتری را در برنامه غذایی اش جا دهد، ورزش کند، شاد باشد و روزهایش را صرفا در خانه نگذراند. حتی در کشورهای اسکاندیناوی که نور خورشید بسیار اندک است برای درمان افراد مبتلا به افسردگی فصلی از نوردرمانی استفاده می کنند. به این صورت که بیمار ساعت‌هایی از روز را در معرض نور مصنوعی یک دستگاه با شدت خاص قرار می ‌گیرد.    ساناز قنبری / جام جم آنلاین

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: افسردگی فصلی پاییز زمستان نوردرمانی افسردگی فصلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۷۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تماشای رودخانه فصلی در سربیشه جان یک نفر را گرفت

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی گفت: تماشای رودخانه فصلی در دهستان لانو از توابع بخش درح شهرستان سربیشه جان مرد ۵۵ ساله را گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی و به نقل از روابط عمومی هلال احمر استان، محمدعلی کاوسی با بیان خبر فوق اظهار کرد: بنابر گزارش مرکز هماهنگی و کنترل عملیات جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی، امروز یکشنبه شانزدهم اردیبهشت، گزارشی مبنی بر غرق شدن یک مرد ۵۵ ساله از دهستان لانو، بخش درح شهرستان سربیشه در رودخانه فصلی دریافت شد.

وی گفت: بلافاصله یک تیم از هلال احمر سربیشه برای جست‌وجوی جسد فرد مذکور به محل اعزام و نسبت به بیرون آوردن جسد

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی ادامه داد: این مرد روستایی از بالای سیل‌بند در حال تماشای جاری شدن رود فصلی بود که در اثر سرخوردگی پا، به داخل رودخانه افتاده است.

کد خبر 750891

دیگر خبرها

  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل
  • کم‌گل‌ترین نسخه شماره ۹ پرسپولیس!
  • تماشای رودخانه فصلی در سربیشه جان یک نفر را گرفت
  • درمان معجزه‌آسای حساسیت فصلی با عطر طبیعی
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟
  • چند تکنیک برای درمان سنگ صفرا؛ بهترین نوشیدنی برای سنگ کیسه صفرا چیست؟
  • درمان جدید بیماری آلزایمر