Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، حفظ محیط زیست امری بسیار مهم بوده که باید تمام انسان ها به این موضوع اهمیت دهند زیرا زندگی تمام انسان ها به محیط زیست وابسته است.

متأسفانه در این دوران شاهد از بین رفتن بسیاری از گونه های گیاهی و جانوری به دست انسان ها هستیم که شاید ندانند با این کار خود چه آسیبی به نسل های آینده انسان وارد می سازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر محیط زیست بسیار آسیب پذیر شده و باید توجه زیادی به آن کرد تا بیش از این آسیب نپذیرد تا مشکلات بعدی از در پی نداشته باشد.

خشکسالی های پی در پی در خراسان جنوبی آسیب بسیاری به طبیعت این استان وارد کرده که این امر سبب شده تا وحوش برای یافتن غذا به مزارع و باغات کشاورزی حمله کرده و حاصل دسترنجشان را نابود سازند.

بی شک باید فکری به حال این مشکل شود تا نه آسیبی به گونه های جانوری و نه خسارتی به کشاورزان گردد.

ابوالفضل محمدی، از باغداران روستای ربیع آباد درمیان بوده که از حمله وحوش به باغات خود خسارت دیده است.

خبرنگار خبرگزاری فارس در رابطه با این موضوع با این کشاورز درمیانی به گفت وگو پرداخته است.

محمدی با اشاره به اینکه ساکن روستای ربیع آباد درمیان بوده و مزارع کشاورزمان در روستای بالاتر از این روستا قرار دارد، گفت: متأسفانه گله های بزرگ بزکوهی به مزارع و باغات کشاورزیمان حمله کرده و خسارت های زیادی را وارد ساخته اند.

وی ادامه داد: محصول زرشک هر دو سال یکبار به ثمر می رسد بنابراین حمله وحوش به باغات زرشک آسیب فراوانی به کشاورزان وارد می سازد.

محمدی با بیان اینکه بزهای کوهی در گله های ۵۰ تا ۱۰۰ تایی به باغات زرشک برای یافتن علوفه وارد و خسارت های جبران ناپذیری به درختان زرشک وارد می کنند، افزود: این مشکل با ادارات محیط زیست شهرستان و استان مطرح شده اما متأسفانه موضوع نبود بودجه مطرح می شود و تاکنون هیچ کس جوابگوی جبران خسارت به کشاورزان نبوده است.

محسن محمدی یکی دیگر از کشاورزان آسیب دیده از این موضوع در گفت وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: باغات و مزارع کشاورزان در روستاهای توتان و نوزادی از توابع شهرستان درمیان امسال به سبب حمله وحوش خسارتی بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان دیده اند.

وی با اشاره به اینکه این مشکل چندین بار با مسؤلان ذیربط مطرح شده و حتی از نزدیک این خسارت ها را مشاهده نموده اند اما متأسفانه هیچ اقدامی تاکنون برای جبران این خسارت ها صورت نگرفته است، یادآور شد: از دولت درخواست کمک در این رابطه را داریم تا بتوانیم با فنس کشی مزارع و باغات خود را در برابر وحوش حفظ نماییم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی در گفت وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: متأسفانه خشکسالی بسیار شدید در استان آسیب فراوانی به طبیعت بیشتر شهرستان های استان وارد کرده و این امر سبب کمبود مرتع طبیعی برای وحوش شده بنابراین وحوش برای یافتن علوفه به باغات و مزارع کشاورزی محدوده های زندگی خود گرایش می یابند.

حسن اکبری با اشاره به اینکه متأسفانه حجم و گستره این خسارت ها بسیار زیاد بوده و هر چند این مسئله را در استان و کشور پیگیری نموده ایم اما در شرایط کنونی تأمین اعتبار برای جبران این خسارات دشوار است، اضافه کرد: در سال های گذشته در پایان سال اعتباری برای جبران خسارت های این چنینی به استان اختصاص می یافت که متأسفانه در دو سال اخیر این دریافتی به سبب کسری بودجه پرداخت نشده و صفر بوده است.

وی به افزایش جمعیت برخی از گونه های جانوری در بعضی از مناطق حفاظت شده زیستی اشاره کرد و گفت: در سال های ۹۷ و ۹۸ توانستیم تعدادی مجوز شکار صادر نماییم که بخشی از درآمد آن به استان برگشت داده می شد به طوری که در سال ۹۷ مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان و در سال ۹۸ حدود ۵۰۰ میلیون تومان از این طریق به استان برگشت داده که بخشی از این اعتبار برای خرید و نصب فنس با مشارکت کشاورزان هزینه گردید که عمده این اعتبار برای شهرستان های سربیشه و درمیان بوده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی ادامه داد: در این راستا کارهای نسبتا خوبی برای پیشگیری از حمله وحوش و جبران بخشی از خسارت ها با باغات و مزارع با مشارکت کشاورزان صورت گرفت ولی نیاز به اعتبار بیشتر و تداوم آن وجود داشت اما علی رغم پیگیری های صورت گرفته در سال گذشته برای پروانه شکار صادر نشد بنابراین درآمدی که از این محل برای جبران بخشی از خسارت به کشاورزان وجود داشت نیز قطع گردید و تنها توانستیم اعتبار محدودی از مرکز برای پرداخت خسارت به کشاورزان شهرستان بشرویه به مبلغ ۴۰ میلیون تومان از اعتبارت ملی دریافت نماییم.

اکبری با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست زمانی در مأموریت خود موفق خواهد بود که مردم در کنارشان باشند، یادآور شد: در رابطه با موضوع حمله وحوش حق با مردم بوده و از آنها خواسته می شود همچنان که تاکنون صبوری کرده و حرمت حیات وحش را نگه داشته اند طرفدار محیط زیست باقی بمانند.

وی اضافه کرد: این دغدغه کشاورزان باید جدی گرفته شود و اولین درخواستمان این بوده تا با گرفتن اعتبار بتوانیم با پرداخت خسارت به کشاورزان مقداری دغدغه آنها را کاهش دهیم تا حامی حیات وحش باقی بمانند زیرا تبعات بعدی این مشکل از بین رفتن حیات وحش است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی تصریح کرد: با توجه به گستره خسارات برآورد آن سخت بوده و میزان خسارت ها متفاوت است.

اکبری در رابطه با توزیع علوفه برای وحوش در طبیعت گفت: با توجه به گستردگی کار توزیع علوفه هزینه بر بوده و از طرف دیگر با فراهم بودن علوفه زیاد در طبیعت میزان زاد آوری وحوش بیشتر شده و مشکلات بعدی را به دنبال می آورد.

وی با بیان اینکه طبیعت نسبت به گذشته تفاوت یافته است، افزود: در گذشته طبیعت خود به صورت طبیعی جمعیت جانوران را کنترل می کرد و از طرفی حضور انسان ها در زیستگاه های طبیعی کمتر بوده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به اینکه اگر سیاست گذاری درستی صورت گیرد و دولت توجه بیشتری نماید با مشارکت مردم خسارت ها را می توانیم کم کنیم هر چند نتوانیم آن را به صفر برسانیم، یادآور شد: مردم باید بدانند حیات وحش آفریدگان خداوند هستند و اگر مشکلی ایجاد می گردد از کوتاهی ما انسان ها بوده و نباید به فکر اقدامات تلافی جویان باشند.

گزارش از سمیه محمدی  

انتهای پیام/۶۹۰۲۷

منبع: فارس

کلیدواژه: محیط زیست خراسان جنوبی حیات وحش بودجه وحش خشکسالی و کمبود علوفه مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی خسارت به کشاورزان میلیون تومان برای جبران حمله وحوش حیات وحش انسان ها خسارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۷۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی

حمید جهانشاهی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی امروز در نخستین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان در سال جاری مصوب شد.

وی افزود: این مطالعه با رویکرد ارتقای زیست بوم کارآفرینی نوآوری و فناوری خراسان جنوبی جلب مشارکت ذینفعان کلیدی و برگزاری بیش از ۴۰ جلسه کارشناسی تدوین شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی گفت: این سند در استان با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی دانشگاه‌ها نهادها ستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی تدوین شده و در این فرآیند تلاش شده مشارکت نمایندگان و تمام گروه‌های ذی نفع جلب شود و در مجموع دعوت از ۹ لایه و ۳۲ بازیگر اصلی زیست بوم صورت گرفته است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی افزود: در تدوین سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی فرادست نظیر مطالعات طرح آمایش سرزمینی خراسان جنوبی بررسی و مورد بهره برداری قرار گرفته‌اند.

جهانشاهی تاکید کرد: بر اساس این سند مهم‌ترین ارزش‌های توسعه دانش بنیان استان توجه به اقتدار آفرینی علم و دانش، توجه به امنیت و انسجام ملی، توجه به فرهنگ اسلامی ایرانی و بومی، سهم برتر منابع انسانی و سرمایه اجتماعی، خلاقیت، نوآوری و فناوری علمی، ثروت آفرینی، افزایش رفاه عمومی و افزایش اشتغال به ویژه برای دانش آموختگان دانشگاهی، عدالت محوری در دستیابی با فرصت‌های برابر دانش پایه برای افراد، شرکت‌ها و نهادها، صیانت از محیط زیست، منابع انرژی و آب مبتنی بر حکمرانی دانش و توجه به مزیت‌های نسبی استان همچون توسعه ظرفیت‌های کشاورزی، معدن، مرز و غیره خواهد بود.

به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در این سند ۱۲ هدف بنیادین تدوین شده که عبارتند از توسعه فرهنگ کارآفرینی دانش پایه، بهبود محیط کسب و کار دانش بنیان، تحقق توسعه اقتصادی مبتنی بر دانش پایدار، فراگیر و عادلانه به نفع همه اقشار جامعه، توسعه سرمایه انسانی، آموزش و مهارت برای پاسخگویی به نیازهای اقتصاد دانش بنیان، توسعه زیرساخت و توزیع خدمات دانش بنیان و تقویت زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات در سطح استان مبتنی بر آمایش سرزمینی، ارتقای بهره وری و حفاظت از منابع استان با استفاده از نوآوری و فناوری‌های دانش بنیان، تقویت نقش نهاد علم، دانش نوآوری و فناوری در تکمیل زنجیره ارزش استان، شبکه سازی نوآوری، فناوری و کارآفرینی برای توسعه زیست بوم، توسعه بهره برداری از فناوری‌های نوین، توسعه فناوری‌های پرچم دار به منظور رشد و رقابت پذیری اقتصاد منطقه‌ای، تقویت بنیان‌های پژوهش در زیست بوم نوآوری، فناوری و کارآفرینی استان و ارتقای سطح سلامت و بهداشت استان با گسترش خدمات و محصولات دانش بنیان است.

کد خبر 6087044

دیگر خبرها

  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال
  • بخشی از عوارض آزادراه تهران-شمال به محیط زیست اختصاص یابد
  • تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی
  • آبرسانی به وحوش منطقه حفاظت شده پروند سبزوار آغاز شد
  • ۵۰ واحد مسکونی در خراسان جنوبی بر اثر سیلاب اخیر خسارت دید
  • خسارت سیل به زیرساخت‌های خراسان جنوبی تشریح شد
  • خسارت سیل در خراسان جنوبی چند میلیارد تومان بود؟
  • شکارچیان غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال به محیط زیست درگز خسارت زدند
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد