Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- این روزها همدان حال و روز خوشی در حوزه آب ندارد، بحران خشکسالی و کمبود آب شرب گریبان مردم را گرفته و اگر چه مسئولان تلاش کردند با اجرای طرح آبرسانی اضطراری این مشکل را بر طرف کنند اما اگر باران نبارد روزهای سختی در انتظار مردم است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان ، این روزها همدان حال و روز خوشی در حوزه آب ندارد و  بحران خشکسالی و کمبود آب شرب گریبان مردم را گرفته و اگر چه مسئولان تلاش کرده‌اند با اجرای طرح آبرسانی اضطراری این مشکل را بر طرف کنند اما اگر باران نبارد روزهای سختی همراه با جیره بندی در انتظار مردم همدان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون استاندار امروز با اعلام هشدار درباره وضعیت منابع آبی همدان، در شورای آب استان، خشکسالی در همدان را جدی دانست و اظهار داشت: میزان بارندگی بسیار کم بوده و با چالش بسیار جدی کمبود آب رو به رو هستیم.

وی با بیان اینکه مردم عزیز باید رعایت کنند و کمک کنند تا از این مشکل عبور کنیم افزود: امسال هیچ تنشی در مورد آبیاری باغات همدان با توجه به شرایط سختی که بود نداشتیم.

فرهاد فرزانه با این توضیح که تمرکز بر برداشت از چاه‌‌های استیجاری برای تامین کمبود آب پیش بینی و برنامه ریزی شده است مطرح کرد: صرفه جویی و مدیریت مصرف آب تنها راه عبور از بحران خشکسالی فعلی است.

وی با تشریح وضعیت کنونی همدان در عرصه آب و شرایط سدهای استان بیان کرد:  برداشت از سد اکباتان باید مدیریت شود تا در روزهای آینده با مشکل جدی آب  رو به رو نشویم.

چندی پیش نیز منصور ستوده  با تشریح وضعیت آبی استان  اظهار داشت: میزان بارش‌های سال گذشته نسبت به سال 98 کاهش  42 درصدی داشته است.

وی با بیان اینکه میزان بارش های سال 1400-1399 برابر 281 میلی متر و در بلند مدت برابر 360 میلی متر گزارش شده است گفت:
میزان بارش های سال گذشته نسبت به سال 98 کاهش 42 درصدی و نسبت به بلند مدت کاهش 22 درصدی داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان نیز چندی پیش با اعلام اینکه هم اکنون حجم فعلی سد اکباتان برابر 6 میلیون و  350 هزار متر مکعب است افزود: 19 درصد از ظرفیت این سد پر بوده و میزان آب شرب آن برابر 920 لیتر در ثانیه است.

وی با این توضیح که  حجم سد آبشینه نیز یک میلیون 380 هزار متر مکعب و درصد پر بودن آن در حال حاضر برابر 28 درصد است ادامه داد: حجم سد شیرین سو نیز 1 میلیون 480 هزار متر مکعب بوده و درصد پر بودن آن برابر 32 درصد است.

ستوده با اشاره به اینکه سد سرابی تویسرکان نیز دارای حجم  3 میلیون 170 هزار متر مکعب است که هم اکنون 35 درصد آن پر است مطرح کرد: سد کلان ملایر نیز  وضعیت متفاوتی دارد به گونه‌ای که حجم این سد برابر 39 میلیون 440 هزار متر مکعب بوده  88 درصد آن پر است.

به گزارش تسنیم در حال حاضر استان همدان به دلیل کبود بارش  با وضعیت بحرانی و اضطراری در بخش آب رو به رو است به گونه‌ای مسئولان استان مجبور شده اند برای تامین آب مورد نیاز همدان طرح اضطراری آبرسانی را اجرا کنند.

متاسفانه طرح‌های تامین آب پایدار برای همدان در سال‌های گذشته با موفقیت همراه نبوده است. موضوعی که مورد انتقاد شدید نماینده همدان در مجلس شورای اسلامی نیز قرار گرفته است.

حجت الاسلام احمد حسین فلاحی در مورد حل مسئله تأمین آب پایدار برای همدان نیز با بیان اینکه در سال‌های گذشته باید مسئولان استان مصوبه رهبر معظم انقلاب را اجرایی می‌کردند که متأسفانه این کار رخ نداده  و دیگر طرح‌ها نیز به نتیجه نرسیده است گفت: امروز طرح اضطراری آب‌رسانی به همدان از طریق چاه‌های موجود در منطقه خالق وردی تأمین می‌شود که البته این منطقه یعنی منطقه کبودراهنگ و انتهای بهار نیز با کمبود آب روبرو هستند و نمی‌توان این را تأمین آب پایدار دانست.

وی با این توضیح که در بخش کشاورزی و تأمین آب نگاه ما باید به ظرفیت درونی استان باشد مطرح کرد: یکی از مشکلات ما عدم وجود برج خنک‌کننده در نیروگاه همدان است در حالی‌ که که برخی نیروگاه‌ها دو برج خنک‌کننده دارند نیروگاه شهید مفتح تنها یک برج خنک‌کننده آن فعال‌ شده که پیگیریم برج دوم آن نیز راه‌اندازی شود.

نماینده مردم همدان همچنین از احتمال تفکیک جهاد کشاورزی به دو وزارتخانه جهاد و کشاورزی خبر داد و گفت: متأسفانه با ادغام جهاد سازندگی با کشاورزی مسئله ترویج به ویژه در بخش آب مغفول واقع شد بنابراین مجلس در نظر دارد در صورت امکان این دو مجموعه را بار دیگر از هم جدا کند تا برخی مشکلات برطرف شود.

سمنان در معرض تنش آبی؛ تأمین آب پایدار برای فلات مرکزی ایران اجتناب‌ناپذیر است نماینده مردم بروجن در مجلس: چهارمحال و بختیاری دچار عقب ماندگی در حوزه آب پایدار است

فلاحی عدم توجه به استفاده از ظرفیت قنات‌های همدان را از دیگر مواردی دانست که سبب بروز بحران آب در همدان شده است و ادامه داد: متأسفانه بسیاری از این قنات‌ها بسته و خشک‌شده‌اند و اگر امروز در این باره از شهرداری بپرسیم، آمار درستی از قنات‌های همدان ندارد.

 انتهای پیام/742/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بحران خشکسالی هزار متر مکعب آب پایدار تأمین آب کمبود آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۹۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شده



به گزارش خبرگزاری صداوسیما، فیروز قاسم‌زاده سخنگوی صنعت آب ایران کاهش میزان بارندگی کشور نسبت به شرایط نرمال را هفت درصد اعلام کرد و افزود: با وجود اینکه بارش کشور به شرایط نرمال نزدیک شده، اما آثار خشکسالی سال‌های گذشته در رواناب‌ها و جریان رودخانه‌ها محسوس است و با کاهش در آورد رودخانه‌ها روبرو هستیم.
وی با اشاره به کاهش جدی بارش در استان‌های بوشهر، فارس، خراسان رضوی، قزوین و تهران و تأثیر آن بر حجم مخازن سد‌های موجود در این استان‌ها، درصد پرشدگی سد‌های تأمین‌کننده آب شرب پایتخت را ۲۴ درصد دانست و خاطرنشان کرد: حجم مخازن سد‌های تهران تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با کاهش ۱۰ درصدی نسبت سال آبی گذشته روبرو بوده که نشانگر ضرورت جدی گرفتن مدیریت مصرف است.
قاسم‌زاده توجه به مدیریت مصرف از سوی همه بخش‌ها را ضروری دانست و ادامه داد: هرچند که در انتظار بارش‌های خوب دیگری در هفته جاری در برخی نقاط کشور هستیم، اما با توجه به جدی بودن تبعات تغییرات اقلیم که گرم شدن هوا را شدت بخشیده و می‌تواند تهدیدی برای منابع آبی باشد، لازم است هموطنان در کشورِ خشک و نیمه خشک ایران، همواره توجه ویژه‌ای به مدیریت مصرف آب داشته باشند تا فصل گرم سال را با اطمینان خاطر پشت سر بگذاریم.

دیگر خبرها

  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شده
  • صرفه‌جویی جالب به سبک کمیته داوران!
  • معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر بررسی می‌شود
  • مدیریت بحران شهرستان خوروبیابانک ار امکانات کافی برخوردار نیست
  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور شد
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • صرفه جویی ۸۰۰ هزار متر مکعب آب با انجام اقدامات حفاظتی در بافق و بهاباد 
  • صرفه جویی آب در شهرستان بافق و بهاباد