Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه، با توجه به اینکه قیمت گاز در بازار جهانی افزایش یافته است و از آن طرف با نزدیک شدن فصل سرما تقاضا برای نفت خام در سطح جهان جهت تامین سوخت دستگاه‌های گرمایشی افزایش می‌یابد، قیمت نفت در بازار جهانی رو به افزایش گذاشته است.

چون بخشی از تقاضا برای نفت خام در سطح جهان برای تولید برق و سوخت شوفاژ‌ها در جهان اختصاص خواهد یافت این احتمال وجود دارد که تقاضا برای نفت خام در سطح جهان در زمستان امسال افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این افزایش مصرف ممکن است گروه موسوم به اوپک پلاس، گروه متشکل از سازمان کشور‌های صادر کننده نفت (اوپک) و ۱۱ کشور غیر عضو آن در راس آن‌ها روسیه، مجبور کند میزان تولید خود را بالاتر ببرند.

کشور‌های تولیدکننده نفت عضو اوپک + قرار است روز دوشنبه این هفته نشستی را در همین باره برگزار کند و به احتمال زیاد در این نشست برای افزایش تولید نفت خود تصمیم گیری می‌کنند.

بیورنار تونهوگن، از شرکت کار گزاری و ارائه خدمات مشاوره مالی و اقتصادی «ریستاد انرژی» در این باره می‌گوید: سرریز شدن بخشی از تقاضا برای گاز به سمت نفت که بیش از نیمی از آن برای تولید برق و آن هم در آسیا است و نیمی دیگر به خاطر ذخیره سازی در تدارک سرمای بیش از حد معمول در زمستان امسال در نیم کره شمالی است.

دیمیتری مارینچنکو، تحلیلگر شرکت فیچ در این باره می‌گوید: کشور‌هایی که از قبل در مصرف نفت بسیار زیاده روی می‌کردند مانند عربستان سعودی و کویت در خاورمیانه و همچنین ژاپن و کره جنوبی در آسیا بیشترین تغییر را در این مسیر دارند.

در سطح جهانی، سهم نفت در تولید برق بسیار پایین است، بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی (IEA) در سال ۲۰۱۹ کمتر از ۳، نفت جهان با سوخت نفت بوده است. حال آنکه رقم این شاخص برای زغال سنگ ۳۶.۷ درصد و گاز طبیعی ۲۳.۵ درصد بوده است.

تونی سایم، اقتصاددان در دانشکده بازرگانی سالفورد می‌گوید: بخش کمی از نیروگاه‌های برق می‌توانند این چرخش را داشته باشند و برای تامین سوخت خود به سمت نفت یا ذغال سنگ گرایش پیدا کنند. دلیل آن هم این است که طی سی سال گذشته شمار نیروگاه‌های که تولید برقی که تغییر سوخت داده اند خیلی کم بوده اند.

عامل دیگر که در افزایش قیمت نفت در بازار جهانی تاثیر داشته است افزایش قیمت گاز در بازار جهانی بوده است. البته تاثیر این افزایش زیاد نبوده است.

بر اساس برآورد شرکت خدمات مشاوره و مدیریت سرمایه ‏گذاری استاندارد «اند پی گلوبال پلات» تخمین تقاضای اضافی برای نفت که ناشی از افزایش قیمت گاز در جهان باشد کار دشواری است. میزان افزایش تقاضای نفت به خاطر تولید برق حدود یک میلیون و ۳۵۰ هزار بشکه خواهد بود. میزان افزایش تقاضا برای نفت در بخش صنایع در آسیا و اروپا به میزان ۶۰۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید.

با این وجود، این حجم تنها ۲ درصد از تقاضای جهانی نفت را نشان می‌دهد که طبق اعلام سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) سال آینده باید از مرز ۱۰۰ میلیون بشکه در روز عبور کند.

تحلیلگران بانک آمریکایی می‌گویند: اگرچه از نظر بازار نفت، اوضاع و شرایط قابل کنترل است، اما چنین شوکی نشان دهنده افزایش ۵ دلار در بشکه است.

اعضای اوپک و متحدان آن‌ها از طریق توافق اوپک پلاس، که روز دوشنبه در اجلاس وزرای نفت و انرژی گرد هم می‌آیند، می‌توانند با افزایش تولید خود کمی بیشتر از حد انتظار، میزان افزایش تولید نفت را در نظر بگیرند، اما بسیاری از تحلیلگران به آن شک دارند.

اولیویه داگین از شرکت خدمات مشاوره و مدیریت سرمایه ‏گذاری OFI AM، در گفتگو با خبرگزاری فرانسه گفت: میزان تغییر از گاز به نفت بیش از هر چیز به تفاوت قیمت بین این دو بستگی دارد که این امر در روز‌های اخیر بسیار افزایش یافته است.

در اروپا، قیمت گاز همچنان در حال افزایش است: قیمت گاز طبیعی هلند که قیمت پایه در شمال غربی اروپاست، به ۱۰۰ یورو در هر مگاوات ساعت رسیده است. تاکنون سابقه نداشته است که قیمت این شاخص گازی تا این حد افزایش یافته است. این میزان پنج برابر بیشتر از ابتدای سال است، در حالی که نفت در این مدت فقط دو برابر شده است.

با روی آوردن به این رویکرد خطرناک تبدیل گاز به معادل نفت آن در نیروگاه‌های تولید برق، قیمت گاز اروپا دو برابر گران از نفت است. البته اگر قیمت نفت را شاخص برنت دریای شمال بگریم که هر بشکه آن اکنون به ۸۰ دلار و ۷۵ سنت رسیده است.

جفری هالی کارشناس اوندا در این باره می‌گوید با این وضع هزینه هر بشکه نفت دریای شمال اگر بخواهیم از آن به جای گاز در تولید برق نیروگاه‌ها استفاده کنیم به ۱۸۰ دلار در هر بشکه می‌رسد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: افزایش بهای نفت قیمت نفت بحران سوخت بازار جهانی تقاضا برای نفت افزایش قیمت سطح جهان قیمت گاز نیروگاه ها تولید برق قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۹۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت روز انواع خودرو در بازار آزاد +جدول

قیمت برخی از خودروهای موجود در بازار آزاد ۱۱ اردیبهشت ماه را در این خبر مشاهده می‌کنید.

به گزارش مشرق، قیمت خودرو در بازار آزاد امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روزهای گذشته به شرح زیر است.

خودرو قیمت به تومان
پژو پارس سال (LX) ۱۴۰۲ ۸۶۰،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۷ TU3 مدل ۱۴۰۳ ۶۸۰،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما ۱۴۰۲ ۶۶۰،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU5P مدل ۱۴۰۳ ۱،۰۸۰،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۷ دنده ای ۱۴۰۳ ۸۰۵،۰۰۰،۰۰۰
تارا اتوماتیک v2 مدل ۱۴۰۳ ۹۷۵،۰۰۰،۰۰۰
تارا دنده ای v1 مدل ۱۴۰۲ ۸۲۵،۰۰۰،۰۰۰
رانا پلاس سقف شیشه‌ای ۱۴۰۳ ۶۴۵،۰۰۰،۰۰۰
دنا پلاس EF7 اتوماتیک توربو آبشنال مدل ۱۴۰۳ ۹۶۰،۰۰۰،۰۰۰
دنا پلاس ۵ دنده‌ توربو ۱۴۰۲ ۸۲۰،۰۰۰،۰۰۰
دنا پلاس۶ دنده توربو چهار ایربک ۱۴۰۲ ۹۲۵،۰۰۰،۰۰۰
ام وی ام X22 دنده‌ای اسپرت لاکچری ۱۴۰۲ ۸۲۰،۰۰۰،۰۰۰
اطلس G دنده‌ای ۱۴۰۳ ۵۸۵،۰۰۰،۰۰۰
پراید SE ۱۵۱ مدل ۱۴۰۲ ۳۵۰،۰۰۰،۰۰۰
ساینا s دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ ۴۴۰،۰۰۰،۰۰۰
سمند سورن پلاس ۱۴۰۳ ۸۲۰،۰۰۰،۰۰۰
تیبا صندوق دار sx بنزینی ۱۴۰۱ ۳۹۷،۰۰۰،۰۰۰
تیبا ۲ (رینگ فولادی) ۱۴۰۱ ۴۰۲،۰۰۰،۰۰۰
شاهین G مدل ( ۱۴۰۳)اتومات

۸۵۰،۰۰۰،۰۰۰

کوییک دنده‌ای R مدل ۱۴۰۲ ۴۳۵،۰۰۰،۰۰۰
زامیاد وانت نیسان بنزینی آپشنال ۱۴۰۱ ۵۷۵،۰۰۰،۰۰۰
زامیاد وانت نیسان دوگانه سوز آپشنال ۱۴۰۲ ۶۲۰،۰۰۰،۰۰۰

جدیدترین قیمت خودروهای وارداتی در بازار

مدل خودرو قیمت به تومان
رنو کولیوس ۲۰۱۸ ۵،۸۰۰،۰۰۰،۰۰۰
رنو تالیسمان E3 مدل ۲۰۱۸ ۵،۲۰۰،۰۰۰،۰۰۰
میتسوبیشی اوتلندر تیپ ۵ ۲۰۱۸ ۵،۸۰۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا سونت ۱.۵ لیتر ۲۰۲۳ ۳،۲۵۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا۲k۵لیتر

۵،۳۰۰،۰۰۰،۰۰۰

کیا سورنتو ۴ سیلندر GT لاین مدل ۲۰۱۷ ۵،۷۰۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا سراتو ۲.۰ لیتر اتوماتیک ۲۰۱۸ ۳،۷۵۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا سراتو (مونتاژ) ۲.۰ لیتر آپشنال ۱۳۹۸ سایپا ۲،۷۰۰،۰۰۰،۰۰۰
هیوندای النترا ۱.۶ لیتر مدل ۲۰۲۳ ۳،۰۵۰،۰۰۰،۰۰۰
هیوندای سانتافه (ix45)۴ سیلندر. دو دیفرانسیل مدل ۲۰۱۸ ۶،۲۰۰،۰۰۰،۰۰۰
هیوندای توسان (ix35) ۲ لیتر. دو دیفرانسیل مدل ۲۰۱۸ ۵۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰
لکسوس NX300 H هفت کلید مدل ۲۰۱۷

۱۰،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰

منبع: باشگاه خبرنگاران

دیگر خبرها

  • قیمت محصولات ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • قیمت خودرو امروز 11 اردیبهشت 1403
  • قیمت روز انواع خودرو در بازار آزاد +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت + جدول
  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • قیمت گوشی امروز 10 اردیبهشت 1403
  • قیمت خودرو امروز 10 اردیبهشت 1403
  • قیمت محصولات سایپا دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید