Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - مریم شکرانی؛ 24 شهریور امسال بود که رسانه‌های ارمنستان خبر دادند نیروهای مرزبانی جمهوری آذربایجان، دو راننده ایرانی حامل مواد سوختی را دستگیر کرده‌اند. این دو راننده در محور گوریس- قاپان در حال تردد بودند که نظامیان جمهوری آذربایجان آنها را به بهانه تجاوز به خاک این کشور بازداشت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا با گذشت نزدیک به سه هفته از دستگیری این رانندگان همچنان خبری از آزادی آنها نیست. محمدجواد هدایتی، مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری به اقتصاد آنلاین می‌گوید که این رانندگان هنوز آزاد نشده‌اند اما رایزنی‌های وزارت امور خارجه ایران برای آزادی آنها ادامه دارد اما طبق آخرین اطلاعاتی که در دست داریم این رانندگان به باکو منتقل شده‌اند.

او ادعای جمهوری آذربایجان مبنی بر تجاوز دو راننده ایرانی به خاک این کشور را رد می‌کند و توضیح می‌دهد: آنها مدعی هستند که این رانندگان در گذشته به منطقه قره‌باغ وارد شده‌اند. در حالی که مشخص نیست منظور آنها از گذشته چه زمانی است؟ آیا منظور آنها زمانی است که منطقه قره‌باغ در تسخیر ارمنستان بوده است یا اینکه منظور زمان دیگری است؟ اما آنچه که جمهوری آذربایجان درباره دستگیری این رانندگان و نوار مرزی ایران و ارمنستان مدعی می‌شود، بهانه‌های واهی است و منطق فنی و تجاری ندارد.

هدایتی درباره ادعای الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان مبنی بر ورود غیرقانونی رانندگان ایرانی به منطقه قره‌باغ هم توضیح می‌دهد: هیچ زمانی کامیون‌های ایرانی به منطقه قره‌باغ ورود غیرقانونی نداشته‌اند و در زمانی که این منطقه در تسخیر ارمنستان بود، مواردی پیش می‌آمد که راننده ایرانی کالایی را به ارمنستان حمل کرده است و از آنجا در گمرک ارمنستان تشخیص داده‌اند که تخلیه بار کامیون ایرانی و حمل مجدد آن با کامیون ارمنی صرفه اقتصادی ندارد و بنابراین به کامیون ایرانی گفته‌اند که بار را 100 کیلومتر آن طرف‌تر تخلیه کند.

او ادامه می‎دهد: در اینگونه موارد مثلا بار کامیون ایرانی قیر بوده است و تخلیه و بارگیری مجدد آن برای مسافتی کوتاه توجیه منطقی و اقتصادی نداشته است. بنابراین این ترددها با اطلاع دولت ارمنستان و طرف‌‎های ارمنی بوده و اینکه آن زمان منطقه قره‌باغ در تسخیر ارمنستان بوده است، ارتباطی با قانون‌شکنی کامیون‌های ایرانی ندارد.

مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری درباره وضع عوارض از سوی باکو برای تردد کامیون‌های ایرانی هم توضیح می‌دهد: وضع عوارض برای تردد زمینی بر اساس مفاد موافقت‌نامه‌هایی است که در دو کشور به تصویب مجلس می‌رسد و ممکن است بر اساس این موافقت‌نامه‌ها دو کشور تفاهم کنند که رانندگان هر دو ملیت معاف از عوارض و مالیات باشند یا مبالغی را به عنوان عوارض و مالیات بپردازند که رقم آن بر اساس فاکتورهای متعددی تعیین می‌شود. مثلا نوع کامیون، تناژ، مدت اقامت در آن کشور، نوع کالا و ... از جمله مواردی هستند که در تعیین میزان این عوارض اثرگذار هستند. در حال حاضر جمهوری آذربایجان اعلام کرده که تصمیم دارد از رانندگان ایرانی عوارض دریافت کند اما برای گرفتن این عوارض نکاتی مورد انتقاد ایران است.

هدایتی ادامه می‎دهد: نکته اول این است که بر اساس مفاد آتش‌بس نوامبر 2020 توافقی کلی انجام شده است که خطوط مرزی و قلمرو هر دو کشور ارمنستان و آذربایجان با نظارت روسیه مشخص شود و پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان به صورت تلویحی پذیرفته است که کریدوری از جمهوری آذربایجان به نخجوان اختصاص دهد اما از نظر رژیم حقوقی و بین‌المللی این مرزها به صورت دقیق مشخص نشده و از مجاری دیپلماتیک به ایران و سایر کشورها اعلام نشده است، بنابراین اینکه جمهوری آذربایجان می‌خواهد خارج از عرف دیپلماتیک و بین‌المللی بابت آن کریدور از رانندگان ایرانی عوارض دریافت کند، رفتاری غیردوستانه و غیرحرفه‌ای است.

او تاکید می‌کند: علاوه بر این جهموری آذربایجان اگر بنا دارد از رانندگان ایرانی عوارض دریافت کند باید این موضوع را چند ماه قبل به ایران اعلام کند و تصمیمات یک شبه نگیرد. چرا که رانندگان و تجار ایرانی قراردادهای تجاری با شریک خارجی بسته‌اند و باید از قبل در جریان این مسایل باشند. بنابراین رفتار جمهوری آذربایجان با رانندگان ایرانی اصولی و درست نبوده است.

پربیننده ترین در مرز شمال غربی ایران چه خبر است؟ / مرز ایران و ارمنستان حذف می‌شود؟ ورود محموله جدید ال جی و سامسونگ به گمرک ایران ورود پر قدرت بانک مرکزی به بازار ارز / غافلگیری سفته بازان در راه است؟ ۷۰درصد هواپیماهای کشور زمین گیر شده اند قیمت محصولات ایران خودرو امروز ۱۴۰۰/۷/۹

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ایران و ارمنستان جمهوری آذربایجان رانندگان ایرانی منطقه قره باغ بر اساس شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۰۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ کرایه رانندگان کامیون در جیب انبارداران/ نقش انبارها در فقر کامیونداران

تین نیوز

به دنبال شکایت آهن فروشان از انجمن کامیونداران یکی از فعالان صنفی حمل و نقل جاده ای کالا، گفت: انبارداری در برخی حوزه ها و صنایع تولیدی همچون ذوب آهن و فولاد، جز تحمیل هزینه بر دوش مصرف کننده و افزایش هزینه های حمل و نقل،  هیچ بهره و ارزش افزوده ای عاید کشور نمی کند.

به گزارش تین نیوز، خداداد بکرانی با توجه به شکایت اتحادیه دفاتر فروش آهن آلات اصفهان به اتاق اصناف مرکز استان اصفهان که طی آن مدعی شده اند، اعضای انجمن کامیونداران مانع کسب و کار آنان شده و از حمل و بارگیری آهن آلات ممانعت به عمل می آورند، افزود: ساده لوحیست که تصور کنیم انبارداری در تولید و جهش تولید نقش آفرینی می کند!

بیشتر بخوانید:  ◄ شکایت آهن فروشان از انجمن کامیونداران + سند

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی رانندگان کامیون فلاورجان تاکید کرد: انبارداری موجب شده برای متعادل نگه داشتن نرخ کالای تولیدی و مدیریت بازار، اجبارا از نرخ خدماتی همچون حمل و نقل و توزیع  کالا کاسته  شود تا هزینه های انبارداری جبران گردد و این معضلی است که صنعت حمل و نقل جاده ای کشور را در سال های اخیر تحت الشعاع قرار داده است!

این فعال بخش حمل و نقل جاده ای کالا ادامه داد: به چه دلیل فعالیت انبارداری که امروز با مجوزهای مختلف دولت کسب و کار رسمی شناخته شده و انبارداران می توانند نقش لجستیکی مهمی را در نظام اقتصادی کشور  ایفا کنند عملا در این سال ها سربار صنعت حمل و نقل شده و با دریافت هزینه های گزاف بر نرخ تورم بازار و حمل و نقل مداخله می کنند؟

وی گفت: چرا بر حمل محصولات انباری،  نظارتی صورت نمی گیرد که مدیران انبارها دیواری کوتاه تر از راننده و کامیوندار در حمل و نقل پیدا نکنند و برای عدم افزایش نرخ کرایه حمل محصولات انباری، مظلوم نمایی کرده و درصدی از کرایه مصوب راننده را که کف معادلات نرخ شاخص تن بر کیلومتر است، برای جبران هزینه های خود و هزینه انبارداری صاحب کالا، وارد توافق با راننده کنند!

بکرانی در شبکه های اجتماعی عنوان کرد: اینکه کرایه 10 میلیون تومانی یک راننده و کامیوندار را که با کلی هزینه و مصرف زمان و ساعت کاری با ترفند های مختلف  خرد کنند و به جای هزینه انبارداری در نظر بگیرند تا مبادا تجار و صاحبان کالا در تنگنا و فشار اقتصادی قرار گیرند، تا به زعم خودشان حمل و نقلی ارزان را تجربه کنند، خدمت نیست.

او افزود: چرا رانندگان در صف نوبت حمل بار در انتظار دریافت بار باشند ولی انبارداران به کمک دلالان بار از عدم آگاهی رانندگان غیر بومی برخی استان ها جهت حمل محصولات انباری استفاده کنند تا با انوع و اقسام ترفندها و فرار از شفافیت و عدالت در توزیع بار، قوانین و مقررات حمل و نقل را دور بزنند، به نحوی که حتی سند حمل بار یا بارنامه را نیز در استان های همجوار صادر کنند ؟!

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان
  • بازداشت معترضان به تصمیم پاشینیان برای «واگذاری روستاها» به باکو
  • ◄ کرایه رانندگان کامیون در جیب انبارداران/ نقش انبارها در فقر کامیونداران
  • واکنش هند به انتقاد باکو از فروش تسلیحات به ارمنستان
  • ◄ روش ابطال کارت هوشمند رانندگان کامیون اعلام شد+ سند
  • علی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسید
  • توافق میان باکو و ایروان نزدیک است
  • شولتز: توافق میان باکو و ایروان نزدیک است
  • باکو: اروپا در امور داخلی جمهوری آذربایجان دخالت نکند
  • ناآرامی‌ها در ارمنستان به دنبال واگذاری ۴ روستا به جمهوری آذربایجان