Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@07:55:34 GMT

بهترین عبادت زدودن غبار غربت از قرآن و عترت است

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۸۵۱۹۹

بهترین عبادت زدودن غبار غربت از قرآن و عترت است

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین رضا محمدی در سخنرانی یکشنبه شب حرم مطهر بانوی کرامت یکی از وظایف مهم ما در قبال اهل بیت(ع) را به دست آوردن معرفت نسبت به آنها و الگو گرفتن از ائمه(ع) در زندگی دانست و اظهار کرد: معرفت به قدری مهم است که بدون معرفت به امام انسان به مرگ جاهلی مرده است و در روایت است که حکمت که خداوند در قرآن از آن به خیر کثیر یاد کرده، معرفت امام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به سیره عبادی، سیاسی و اخلاقی امام حسن مجتبی(ع) گفت: امام مجتبی(ع) در بین ما شیعیان هم مظلوم واقع شده و با وجود اینکه رفتار، سیره واخلاق امام حسن(ع) در روایات فراوانی بیان شده ولی ما کمتر به این احادیث پرداخته‎ایم.

کارشناس مذهبی حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه امام مجتبی(ع) در زمان خود عابدترین انسان‌ها بوده و ۲۵ بار با پای پیاده به مکه مشرف شدند، افزود: امام وقتی می‌خواستند وضو بگیرند رنگ از صورتشان می‌پرید و دستشان می‌لرزید و وقتی اصحاب از علت آن پرسیدند ایشان فرمودند مگر نمی‌دانید که می‌خواهم با پروردگارم روبرو شوم و با او سخن بگویم.

وی با بیان اینکه انسان از هر بعدی که نگاه می کند مظلومیت را در سیره امام حسن(ع) می‌بیند، افزود: امام در تاریخ مظلوم واقع شده و کسی که اینگونه عبادت می‌کرد و زهد داشت در برخی از منابع ساختگی آمده است که ایشان راحت طلب و دنیا دوست بود.

محمدی با تأکید بر اینکه همه منابع شیعه و سنی نقل کرده‌اند که امام مجتبی(ع) در جود و بخشش نظیر نداشتند و سه بار تمام اموالشان را در راه خدا نصف و در میان فقرا تقسیم کردند، گفت: ما نیز اگر خود را شیعه می دانیم باید پا جای پای امامان بگذاریم و از این سیره امام حسن(ع) الگو‌برداری و به آن عمل کنیم.

وی با اشاره به تواضع و فروتنی امام مجتبی(ع) گفت: امام هیچ گاه خود را برتر از دیگران نمی دانستند و در روایت است که امام سوار بر مرکب از محلی عبور می کردند و چند فقیر روی زمین نشسته و غذا می خوردند؛ همین که امام را دیدند ایشان را تعارف کردند و امام بدون هیچ تکبری از مرکب پیاده شدند و بر سر سفره آنها بر روی زمین نشستند و بعد فقرا را به خانه خود دعوت و از آنها پذیرایی کردند.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه ما کمتر از شجاعت امام مجتبی(ع) شنیده‌ایم، افزود: امام حسن(ع) در شجاعت مانند امام حسین(ع) بودند و شجاعت ایشان در جنگ صفین زبان‌زد است به طوری که ابن ابی الحدید گفته است علت اینکه معاویه پیشنهاد صلح را به امام حسن(ع) داد به خاطر این بود که شجاعت ایشان در صفین را دیده بود و از روی ترس این پیشنهاد را به ایشان داد.

وی ادامه داد: امام حسن مجتبی(ع) در عفو و بخشش هم به گونه ای بودند که چند بار اهل خانه ایشان با وعده و وعید دشمن ایشان را مسموم کردند ولی امام حسن علیه السلام آنها را می‌بخشید و حتی نام کسی که ایشان را مسموم کرده را برای امام حسین(ع) و دیگر اصحاب افشا نمی‌کردند.

محمدی در بیان سیره سیاسی امام مجتبی(ع) به صلح ایشان با معاویه اشاره کرد و گفت: اگر صلح ساباط نبود واقعه کربلا هم نبود و امروز چیزی به نام اسلام هم نبود.

وی با بیان اینکه در منابع ما کلمه صلح نیامده بلکه کلمه هدنه که به معنی ترک مخاصمه است آمده، گفت: امام می دانستند که از طریق جنگ اسلام حفظ نمی‌شود و به همین خاطر ترک مخاصمه را پذیرفتند زیرا بنی امیه هدفشان بدون تردید نابود کردن اسلام بود و معاویه می‌گفت من تا نام پیامبر(ص) را دفن نکنم از پا نمی‌نشینم ولی امام مجتبی(ع) نگذاشتند او به هدفش برسد.

کارشناس مذهبی حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه رفتار امام حسن(ع) احیا کننده رفتار جدشان در هدیبیه بود، افزود: اگر صلح امام حسن(ع) نبود ما در جنگ  تحمیلی هم گرفتار بودیم و رفتار ایشان سیره و الگوی سیاسی مناسبی برای ما شیعیان شده است.

وی با اشاره به رفتار پیامبر(ص) با امام حسن(ع) و امام حسین(ع)، گفت: گاهی ایشان به صراحت می فرمودند حسن و حسین دو امام هستند و حق شفاعت امت را دارند و یا در روایتی دیگر فرمودند شما دو امام هستید چه قیام کنید و چه بنشینید.

محمدی با بیان اینکه امروز ما باید تلاش کنیم که غبار غربت را از امام مجتبی(ع) پاک کنیم، افزود: امروز قرآن و عترت هر دو مهجور و غریب هستند و بهترین عبادت این است که غبار غربت را از این دو ثقل اسلام بزداییم بویژه امام مجتبی(ع) که مظلومیت مضاعف دارند و حتی در منزل خود هم غریب بودند.

انتهای پیام/۷۸۰۲۳

 

منبع: فارس

کلیدواژه: قرآن امام اسلام امام مجتبی ع امام حسن ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۵۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صبر سرمربی سایپا در انزلی لبریز شد!

به گزارش "ورزش‌سه"، سایپا یکی از تیم‌های مغلوب روز گذشته مرحله یک هشتم جام حذفی بود؛ جایی که شاگردان مجتبی سرآسیایی مقابل تیم منسجم مهدی تارتار که این روزها در رتبه پنجم جدول رده‌بندی مسابقات قرار دارد، نمایش قابل قبولی داشت.

نارنجی‌پوشان تهرانی در مقابل ملوان ابتدا عقب افتادند ولی خیلی زود به بازی برگشتند و توانستند تا دقیقه 120 با تساوی یک بر یک بازی را ادامه بدهند، اما یک گل تیمی زیبا در آخرین ثانیه‌های بازی به ثمر رسید تا سرنوشت این مسابقه پیش از رسیدن به ضربات پنالتی تعیین شود.

اما نکته قابل توجه این مسابقه طغیان مجتبی سرآسیایی سرمربی سایپا در نشست خبری پس از پایان مسابقه بود که به شدت نسبت به تدارکات و برنامه‌ریزی پیرامون تیمش شاکی بود. سرآسیایی به یک روز تاخیر در بازگشت به تهران پس از بازی برابر پارس جنوبی جم در آخرین هفته لیگ دسته اول اشاره کرد و اینکه درخواستش از مدیران باشگاه برای اینکه یک روز زودتر برای مصاف با ملوان به انزلی بروند، رد شده است.

سرمربی سایپا سپس به تعویض‌های تیمش پرداخت که تمام آنها به دلیل گرفتگی بوده و این موضوع را به سفر خسته کننده 8 ساعته در مسیر تهران-انزلی آن هم در ترافیک آخر هفته ارتباط داد که بی‌ربط هم به نظر نمی‌رسد.

موضوع دیگری که سرمربی سایپا نسبت به آن گلایه داشت، پرداخت 50 درصدی به بازیکنان در فاصله چند هفته تا پایان مسابقات بود که این موضوع هم با توجه به پیش‌زمینه‌ای که هواداران فوتبال از باشگاه ساختارمند سایپا در ذهن دارند، چندان طبیعی به نظر نمی‌رسد. 

روز گذشته ابراهیم ابوالقاسم پور یکی از مدیران تاثیرگذار باشگاه سایپا طی سال‌های اخیر نیز در استادیوم سیروس قایقران حضور داشت و عملکرد شاگردان سرآسیایی را از نزدیک تماشا کرد.

سرآسیایی در 10 بازی ابتدایی با سایپا موفق به ثبت 6 پیروزی و 4 تساوی شد تا بار دیگر نارنجی‌پوشان پس از امتیازات زیادی که با سرمربی قبلی خود از دست دادند، امیدوار شوند، اما به یکباره وضعیت این تیم دچار تغییر شد و نتایج فراز و نشیب زیادی پیدا کردند. 

آنچه مسلم است اینکه مجتبی سرآسیایی از عدم حمایت مدیران باشگاه گلایه دارد و وقتی نتوانسته این موضوع را در جلسات خصوصی به سرانجام برساند، تصمیم به افشای مشکلاتش در نشست خبری کرده که حالا باید دید واکنش مدیران باشگاه سایپا به این انتقادات چه خواهد بود.

دیگر خبرها

  • نگاه اسلام به جامعه کارگری همراه با رأفت و احترام است
  • نگاه دیدن اسلام به جامعه کارگری، نگاه رأفت همراه با احترام است
  • رقابت دانش آموزان البرزی در مسابقات قرآن و عترت
  • مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان بیضا
  • راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها تصویب شد
  • انتخاب وزارت علوم به میزبانی بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه قرآن
  • کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد
  • برگزاری مرحله استانی مسابقات قرآن و عترت و نماز به میزبانی شهر کهک
  • صبر سرمربی سایپا در انزلی لبریز شد!
  • تأمین آب آشامیدنی پایدار برای روستای «سرپله» آبدانان