Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان ها_ دبیر علمی همایش «حقوق بین‌الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه» گفت: بیش از ۱۲۰ مقاله به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی به دبیرخانه این همایش ارسال شده و ارسال مقالات به این همایش تا ۲۰ مهرماه ادامه دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  قم  به نقل از روابط عمومی دانشگاه قم، مصطفی فضائلی، دبیر علمی همایش بین‌المللی «حقوق بین‌الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه» در نشست خبری که در دانشگاه قم برگزار شد، اظهار داشت: اهمیت این همایش برای همگی روشن است و متأسفانه در دو دهه اخیر شاهد مخاصمات مسلحانه زیادی در اطراف کشور ایران بودیم که برخی از این مخاصمات متوقف و برخی هنوز هم در جریان هستند و برای ایران توجه به این پدیده‌ها حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این حوادث باید از ابعاد مختلف به‌ویژه از منظر حقوقی بررسی شود، البته در طی سال‌های اخیر در دانشگاه‌های مختلف از ابعاد دیگری نیز مورد بررسی قرار گرفته است، ادامه داد: امیدوارم نتایج همایش از نظر علمی زوایای مختلفی را بگشاید و آورده‌هایی را در اختیار متخصصان و نهادهای ذی‌ربط قرار دهد.

همایش "اسطوره‌های صبر و مقاومت" در آستان حسین بن موسی الکاظم(ع) طبس برگزار شدبرگزیدگان همایش‌ نمایش‌نامه‌خوانی عاشوراییان همدان تقدیر شدندهمایش تجلیل اساتید بسیجی و ایثارگر حوزه علمیه قم برگزار شد

فضائلی گفت: در محور اول «مخاصمات منطقه از منظر حقوق بین‌الملل و توسل به زور» به بحث گذاشته می‌شود و توجیهات طرف‌های منازعات بررسی می‌شود که از نظر حقوقی قابل قبول است یا خیر؟

وی با اشاره به اینکه «تروریسم در منطقه و حقوق بین‌الملل» یکی دیگر از محورهای مورد بحث در این همایش است، بیان کرد: به‌عنوان مثال توجیه آمریکا برای ترور سردار قاسم سلیمانی از منظر حقوقی بررسی می‌شود و از طرف دیگر هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی عین الاسد از سوی ایران، از نظر حقوقی بررسی می‌شود که موجه بوده یا خیر؟ یا ائتلاف عربی عربستان سعودی یک طرف مخاصمه در یمن است و از نظر حقوقی بررسی می‌شود که اقدامش موجه است یا خیر؟

دبیر علمی همایش «حقوق بین‌الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه» بیان کرد: محور دیگر همایش، «مخاصمات مسلحانه در منطقه از منظر حقوق بین‌الملل بشر و بشردوستانه» است که در زمان صلح و جنگ باید حقوق بنیادین افراد بشر مانند حق حیات، آزادی، عقیده، امنیت، مصونیت از تعرض محترم شمرده شود.

فضائلی گفت: به‌عنوان مثال سربازی که به میدان آمده و قوانین جنگ را رعایت کرده برای عملیات محاکمه نمی‌شود و اگر اسیر گرفته شود کسی حق تعرض به جانش را ندارد هرچند دولتش متجاوز باشد.

دبیر علمی همایش «حقوق بین‌الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه» گفت: حقوق بشردوستانه شامل قوانین حاکم بر جنگ است و توسل به زور در منشور ملل متحد جایز نیست و طرف‌های مخاصمه آزاد نیستند از هر شیوه و سلاح و رفتار جنگی استفاده کنند؛ این قوانین و مقررات حاکم بر مخاصمات با رویکرد حمایت از قربانیان تنظیم شده و باید رعایت شود، مثلا حمله به غیر نظامیان، اهداف غیر نظامی و منابع زیست محیطی ممنوع و غیر قانونی است.

وی تصریح کرد: «مخاصمات در منطقه از منظر حقوق بین‌الملل پس از جنگ» نیز یکی از محورهای همایش است که کشورهای طرف منازعه پس از توقف و پایان جنگ هم باید پاسخگو باشند.

فضائلی با اشاره به اینکه در هر بخشی مقالات داخلی و خارجی با ترجمه ارائه می‌شود، بیان کرد: 60 درصد مقالات دریافتی داخلی است و 40 درصد مقالات دریافت شده از خارج از کشور عمدتا به زبان عربی بوده که در این میان از هفت کشور مقالات به زبان انگلیسی دریافت شده است.

وی با بیان اینکه پس از اختتامیه همایش، مقالات در قالب کتاب عرضه می‌شود و رهنمودها نیز به نهادهای ذی‌ربط ارائه می‌شود، اضافه کرد: مقالات همایش طی یک کارگروه چهار نفره توسط اعضای کمیته علمی در حال بررسی است تا انتخاب مقالات معقول، علمی و بر اساس تنوع مقالات و نگاه به محتوا باشد.

دبیر علمی همایش «حقوق بین‌الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه» یادآور شد: نشانی سایت همایش iil.qom.ac.ir بوده و برگزاری همایش به‌صورت حضوری و آنلاین خواهد بود؛ پخش آنلاین در نشانی qom.ac.ir/ill بوده و مکان برگزاری همایش در تالار شیخ مفید دانشگاه قم خواهد بود.

انتهای پیام/452/ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حقوق بین الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه دبیر علمی همایش نظر حقوقی بررسی بررسی می شود منظر حقوق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۵۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا در گفتگویی گفت: ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و اآریکا پرداخته، متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نواف ابراهیم، کارشناس مسائل بین‌الملل در مصاحبه با برنامه راهبرد شرقی با بیان این که ایران و روسیه در سوریه فعالیت و همکاری را شروع کردند، یادآوری کرد: به برکت همین همکاری گروه‌های تروریستی عقب رانده شدند و باید خاطرنشان کرد که ایران اهمیت فوق‌العاده‌ای در دستگاه سیاست خارجی روسیه دارد.

در این‌ رابطه گفتگویی درباره موضوعات مختلف میان ایران و روسیه شکل‌گرفته است و با نگاه همه‌جانبه دو کشور، در سوریه نقطه عطفی را بر جا گذاشتند.

 مدیر بخش بین‌الملل "راسیا سگودنیا" افزود: طی دو سال اخیر که در دنیا تحولات عجیب‌وغریب را می‌بینیم، همکاری دو کشور تا حدودی ادامه دارد و روابط و همکاری‌ها در سطح منطقه‌ای شدت خود را نگه داشته و سطوح مختلفی پیدا کرده است.

ابراهیم ادامه داد: در چند سال اخیر ایران از طریق تحریم ایزوله شده و لذا روابط ایران و روسیه در این فضا از اهمیت بالایی برخوردار شده است.

وی در بخشی دیگر از این مصاحبه رادیویی با بیان این که پس از دو سال، اتفاقات در سوریه متوقف شده، گفت: امروز شاهد هستیم که دو کشور هم صدا شدند و نظرات مشترکی در مورد سوریه دارند.

ابراهیم با اشاره به بخشی از سخنان پوتین گفت: پوتین طی یک سخنرانی اعلام کرده بود روسیه در مقابل سوریه نگرانی خاصی ندارد؛ بلکه بر مسائل این کشور متمرکز است. ایران به‌عنوان یک بازیگر بزرگ منطقه‌ای در داخل سوریه فعالیت خود را انجام می‌دهد؛ ما هم شانه‌به‌شانه ایران فعالیت خود را در این کشور ادامه خواهیم داد.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: در دنیا نگرانی‌هایی وجود دارد که می‌تواند همکاری ایران و روسیه را تحت‌الشعاع قرار دهد و یکسری مسائل پدیدآمده که بر روابط دو کشور در زمینه‌های ژئوپلیتیک، فرهنگی و اجتماعی تأثیر می‌گذارد؛ خاصه در موضوع برهم‌زدن نظم تک قطبی در دنیا!

ابراهیم در این باره توضیح داد: مثلاً روسیه همکاری‌هایی را با رژیم صهیونیستی دارد که ممکن است مشکلاتی را در زمینه همکاری ایران و روسیه پدید آورد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بیرون‌راندن گروه‌های تروریستی از جمله جبهة النصره از منطقه گفت: نقش ایران به‌گونه‌ای است که روسیه نمی‌تواند بین منطقه و سوریه یکی را برگزیند.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: طی سال‌های اخیر اتفاقاتی در دنیا شکل‌گرفته که تعارض و همپوشانی منافع را پدید آورده و موجب شده کشورها صفر و صدی به مسئله نگاه نکنند.

در این‌ بین بسیاری معتقدند برای تسلط بر منطقه باید سوریه را در اختیار بگیرید و نگاه دیگر می‌گوید اگر روسیه را از آن خود کنید، بر کل دنیا مسلط خواهید شد و این همپوشانی منافع قدری بر پیچیدگی مسائل افزوده است.

ابراهیم در ادامه سخنان دیگر مهمان برنامه که تأکید کرد روسیه برای ماندن در منطقه باید با ایران بماند، گفت: بنده با این موضوع هم نظر هستم. در سوریه با مثلث ایران، ترکیه و روسیه روبه‌رو هستیم و دیگر کشورها کمتر نقش کلیدی را ایفا می‌کنند؛ از جمله امریکا و فرانسه. همچنین ایران و روسیه با ایفای نقش، امنیت ملی را فراهم کرده و صلح را برای مردم خود آوردند و روسیه به‌نوعی کمک‌های بشردوستانه را به سوریه آورد.

وی افزود: همه از ارتباط ایران و روسیه برای حفظ ثبات در سوریه اطلاع دارند؛ ولی پس از اتفاقاتی که برای ایران در پی تحریم افتاد، ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و آمریکا پرداخته و متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند.

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیهایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زمان برگزاری نخستین جشنواره پایان‌نامه برتر حقوقی
  • میزان جوایز ششمین همایش مطالعات فیلم‌کوتاه تهران اعلام شد
  • ارائه ۱۱ مقاله در همایش علمی «اسوه حسنه» در مرکز گلستان
  • اعلام جوایز نقدی ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران
  • میزان جوایز نقدی ششمین همایش مطالعات فیلم‌کوتاه تهران اعلام شد
  • همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای در قم برگزار می شود
  • مهلت ارسال مقاله برای ویژه‌نامه فصلنامه روند با موضوع «پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» تمدید شد
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب چهارشنبه در قم 
  • حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به منطقه بقاع لبنان