Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری فارس، مظفر شفیعی خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی که چندین دوره داوری جشنواره موسیقی جوان را برعهده داشته، درباره نقش جشنواره در تربیت نسل جدیدی از خوانندگان گفت: من معتقدم جشنواره نقش پررنگ و بسیار خوبی دارد و از نظر  کیفی و کمی در ابعاد خوب برگزار می‌شود که این مسئله به متفاوت بودن نگاه و شیوه دبیری آقای هومان اسعدی برمی گردد که با پیگیری های مداوم، این جشنواره را سالیان سال است که برگزار می‌کند و همه کارها با تلاش‌های مستمر ایشان انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مظفر شفیعی داور جشنواره ملی موسیقی جوان گفت: مایه امیدواری و دلگرمی هم جشنواره و هم داوران است که چنین هنرجویانی در جشنواره شرکت می کنند مخصوصا امسال در بخش الف خیلی کارشان امیدوارکننده بود. من به شخصه حاضرم طی صحبت با جوانانی که در این مرحله از داوری حذف شدند؛مشکلات آوازی‌شان را برطرف کنم.

وی ادامه داد: همه جوانان خواننده امروزی و یا آنهایی که در مرز چهره‌شدن هستند و امروزه جزو خوانندگان خوب ایرانند، بواسطه جشنواره موسیقی جوان کشف شدند و اولین تجربه شان در اجرا؛ شرکت در جشنواره جوان بوده است .بسیاری از این خوانندگان موسیقی ایرانی از سن کم در جشنواره موسیقی جوان شرکت کردند که برخی رتبه آورده اند و برخی دیگر خیر اما حتما در جشنواره حضور داشتند و همین حضور باعث پیشرفت در کارشان شده است.

این خواننده باسابقه موسیقی ایرانی درباره سطح کیفی آثار شرکت کنندگان در پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان افزود:امسال استقبال بیشتر از پارسال بود. این جشنواره توانسته طی دو سالی اخیر و در شرایط بد کرونا برای جوانان یک سرگرمی و دلگرمی ایجاد کند و آنها نیز با اشتیاق آثارشان را ارسال کنند.به نظر من گروه سنی الف خیلی از نظر کیفی و کمی بهتر بودند. گروه سنی ب؛ از نظر کمی بیشتر از پارسال بودند اما از نظر کیفی نسبت به سال گذشته؛سطح‌شان پایین تر بود.در گروه سنی ج نیز چند نفری بودند که پارسال هم شرکت کردند و مقام آوردند ولی خوب باز شرکت کرده بودند که به نظر من خیلی خوب بودند و کیفیت کارشان خیلی خوب بود. به طور کلی فقط کمی  در گروه سنی ب ،ضعف هایی بود که باید برطرف شود .

شفیعی با بیان اینکه ما داوران بخش آواز بر این باوریم که بایستی برای شرکت‌کنندگانی که برگزیده نمی‌شوند،برنامه‌های آموزشی داشته باشیم،اظهار داشت:حمایت از شرکت‌کنندگان و برگزیدگان به تنهایی در توان جشنواره موسیقی جوان نیست بلکه بایستی دیگر ارگان های هم دخالت کنند و کلاس ها و برنامه هایی آموزشی برای آنها برگزار کرد چرا که بسیاری از آنها در شهرستانهای دوردست زندگی می کنند و استاد خوب در دسترس‌شان نیست.اما با این حال مایه امیدواری و دلگرمی هم جشنواره و داوران است که همچنین بچه‌هایی هستند که شرکت می کنند مخصوصا امسال در بخش الف خیلی کارشان امیدوارکننده بود.

داور بخش آواز پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در خصوص مشکلات و ضعف‌های آوازی شرکت کنندگان این دوره از جشنواره گفت:مشکلشان بیشتر ضعف در اجرای رپرتوار بود که ما تعیین کردیم . یا قطعات را نداشتند یا کسی نبوده به آنها گوشزد کند.از خودشان یک چیزهایی خواندند ولی دقیق نبود. این مشکل و ضعف بر می گردد به نبود آموزش و عمدتا این بچه ها از شهرستان بودند و نحوه خواندن در سن ۱۸ تا ۲۳ سال خیلی مهم است. البته صداها خوب است ولی مشکل در رپرتوار بود.

این مدرس آواز به ارائه راهمکارهایی برای حل مشکل هنرجویان آواز پرداخت و گفت:به نظرم بهترین راه حل ،آموزش دیدن با استادان خوب است. دیدگاه اساتید بزرگ آواز را دنبال کنند تا نواقص کارشان برطرف شود.من حاضرم برای تمام شرکت کنندگان گروه سنی ب که بواسطه ضعف در کارشان به مرحله نهایی راه نیافتند تک به تک تلفن بزنم و طی صحبت باآنها بگویم که چیکار کنند و چطوری نقصشان را برطرف کنند.چرا که معتقدم رسیدگی به این جوانان بسیار اهمیت دارد.

مظفر شفیعی در ادامه در خصوص تقلید هنرجویان آواز از شیوه آوازخوانی خوانندگان بزرگ تصریح کرد:خوشبختانه امسال این گونه نبود که شرکت کننده‌ای از شیوه آوازی اساتید آواز تقلید و کپی کند فقط از شیوه ‌های آنها استفاده کرده بودند که هیچ مشکلی نیست.بالاخره اینها باید تجربه کسب کنند که باز به بحث آموزش برمی گردد که من خودم هر وقت دستگاهی را با هنرجویی کار می کنم می گویم خودتان با حس و حال خودتان فارغ از این صدایی که من برایتان خواندم و آن را شنیدید، اجرا کنید و کار کنید، صداهای مختلف اساتید را گوش کنید که ملکه ذهنتان شود ولی نه اینکه تقلید کنید. من خیلی به این جوانان امیدوارم که در این وضعیت دنبال موسیقی سنتی مخصوصا آواز که پایه و اساس موسیقی ما است، می روند و خیلی دلگرم کننده است.

داور بخش آواز پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در پایان گفت: این یکی از بهترین جشنواره­هایی هست که در سال های اخیر مخصوصا با دبیری دکتر هومان اسعدی برگزار می‌شود و من افتخار می کنم که با آنها همکاری می کنم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آواز جشنواره ملی موسیقی جوان مظفر شفیعی هومان اسعدی جشنواره ملی موسیقی جوان جشنواره موسیقی جوان شرکت کنندگان گروه سنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۵۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری یادبود نوازنده فقید در فرهنگسرای ارسباران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای ارسباران، ویژه‌برنامه «ساغر شکسته» یادمان هنرمند فقید شایان یزدی‌زاده نوازنده و مدرس تمبک، دف و سازهای کوبه‌ای ساعت ۱۸ سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت‌ در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود.

جسخنرانی مهران امیراصلانی نوازنده و مدرس موسیقی، نمایش مستندی از زندگی شایان یزدی‌زاده و نمایش کلیپی از فعالیت‌های این هنرمند در عرصه موسیقی از بخش‌های این برنامه است.

گروه‌نوازی تمبک، گروه «زمان» به سرپرستی محمود جعفری، هم نوازی و ساز و آواز مظفر شفیعی (آواز)، سعید آذرنوش (تار)، امین پرویززاده (کمانچه)، هم نوازی و ساز و آواز پوریا اخواص (کمانچه و آواز)، نازنین پدر ثانی (تمبک)، امیر طاهری (سه‌تار)، تک نوازی تار توسط پانیذ مجاهدنیا، همنوازی و ساز و آواز یمین غفاری (تار)، سعید فهیمی (نی)، مهران امیراصلانی (تمبک)، حسین علیشاپور (آواز) اجراهای موسیقایی این ویژه برنامه را تشکیل می دهند.

شایان یزدی‌زاده (زاده ۱۲ اردیبهشت ۱۳۶۶ و درگذشته در یکم فروردین ۱۴۰۳) نوازندگی را از ۱۰ سالگی با ساز تمبک آغاز کرد و زیر نظر استادانی همچون مهران امیراصلانی، کامبیز گنجه‌ای، پژمان حدادی و ارژنگ کامکار به فراگیری این ساز پرداخت و از سال ۱۳۸۵ ساز تار را نزد عرفان گنجه‌ای و آیدین علیانسب فرا گرفت.

این هنرمند فقید با گروه‌های مختلفی از جمله آوای رود، بیان(شورانگیز)، باشا و ایل به عنوان نوازنده تمبک همکاری داشته و کنسرت‌های متعددی با علیرضا قربانی، سالار عقیلی، سینا سرلک و علی رستمیان اجرا کرده است.

حضور در این برنامه برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است و برای شرکت در آن می‌توانید به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنید.

کد خبر 6090251 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • برگزاری یادبود نوازنده فقید در فرهنگسرای ارسباران
  • پخش صدای علیرضا قربانی قبل از مسابقه حساس فوتبال !
  • آواز علیرضا قربانی در استادیوم فوتبال؛ جدی می‌فرمایید؟
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • مرحله استانی دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بوشهر برگزار شد
  • آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 
  • ۳ هزار نفر در کنکور مرحله اول خاش شرکت دارند
  • برگزاری جشنواره هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان در همدان 
  • نشست ماهانه هنرمندان موسیقی با اجرای ۵ کنسرت
  • برگزاری مرحله استانی دومین جشنواره سرود فجر بسیج