Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@11:19:36 GMT

نانوآهنرباها هم برق تولید می کنند!

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۸۶۲۷۲

نانوآهنرباها هم برق تولید می کنند!

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از آی ای؛ ما اغلب درباره مواد پیزوالکتریک که می‌توانند فشار را به الکتریسیته تبدیل کنند، چیز‌هایی شنیده ایم، اما تاکنون این مواد دارای قابلیت‌های محدودی مانند ناتوانی در تولید انرژی کافی در صورت کمی خیس شدن هستند، اما اکنون همه چیز در حال تغییر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ژنراتور‌های مغناطیس کشسان، اختراع جدید دانشمندان

اختراع جدیدی متشکل از ژنراتور‌های مغناطیس کشسان که متشکل از ماتریس پلیمری سیلیکون کاتالیزور شده با پلاتین است که در داخل آن نانوآهنربا‌های نئودیمیوم-آهن-بور در مقیاس نانو قرار دارند، ابداع شده است که منجر به ایجاد دستگاه‌های بیوالکترونیکی خودکار، بسیار نرم و انعطاف پذیر می‌شود.

این فناوری از حرکات بدن انسان برای تقویت حسگر‌های تشخیصی موجود در گجت پوشیدنی و دستگاه‌های قابل کاشت (ایمپلنت ها) استفاده می‌کند. علاوه بر این حتی در صورت مرطوب بودن و خیس شدن هم کار می‌کند، به این معنی که بارش باران یا عرق بدن آن را غیرفعال نمی‌کند.

جون چن، سرپرست این مطالعه و استادیار زیست مهندسی در دانشگاه کالیفرنیا گفت: "یافته‌های ما راه جدیدی را برای انرژی‌های عملی، سنجش و فناوری‌های درمانی که بدن انسان محور هستند و می‌توانند به اینترنت اشیا متصل شوند، باز می‌کند. چیزی که این فناوری را منحصر به فرد می‌کند این است که به افراد اجازه می‌دهد به راحتی همراه این دستگاه روی پوست ورزش و حرکت کنند و از آنجا که بیشتر به نیروی مغناطیس متکی است تا الکتریسیته، رطوبت و عرق بدن، عملکرد آن را به خطر نمی‌اندازد. "

چن و تیمش در ادامه گزارش دادند که اثر مغناطیس کشسان این ابزار، چهار برابر بیشتر از دستگاه‌های آلیاژی فلزی سفت و سخت در همان اندازه است. در واقع این دستگاه توانایی تولید جریان الکتریکی ۴.۲۷ میلی آمپر بر سانتی متر مربع را دارد که ۱۰ هزار برابر فناوری‌های معمولی قبلی است.

بسیاری از فناوری‌های مشابه دیگر نیز در حال آزمایش هستند، اما متأسفانه فاقد کاربردی هستند که این دستگاه جدید ارائه می‌دهد یا با اینکه انعطاف لازم را برای قرارگیری روی پوست ندارند و در رطوبت هم عملکردشان مختل می‌شود. این ژنراتور‌های مغناطیس کشسان پوشیدنی حتی پس از یک هفته در معرض عرق مصنوعی بودن به عملکرد عالی خود ادامه دادند. چن و تیمش اکنون اختراع این فناوری را ثبت کرده اند و به دنبال کشف برنامه‌های کاربردی جدید و مفید برای آن هستند.

بیشتر بخوانید

فیلمی جالب و دیدنی از نحوه ساخت آهنربا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نانو فناوری نانو تکنولوژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۶۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد

به گزارش خبرنگار مهر، علی احمدی زاده صبح یکشنبه در نشست با اساتید دانشگاهی و نخبگان و متخصصین حوزه اقتصاد و دریا گفت: سیاست‌های کلان ابلاغی مقام معظم رهبری در ۹ بند نقشه راهی است که مسئولان ارشد ملی و استانی باید اهتمام لازم را با یک برنامه ریزی مدون، محور توسعه استان قرار دهند.

رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر افزود: استان بوشهر با دارا بودن حدود ۹ هزار کیلو متر مرز آبی با خلیج فارس و همسایگی با کشورهای حوزه خلیج فارس از اهمیت سوق الجیشی و اقتصادی قابل توجهی برخوردار است، استانی که به واسطه موقعیت استراتژیک و داشتن منابع مختلف یکی از منابع تولید ثروت محسوب می‌شود.

رئیس جهاد دانشگاهی استان بیان کرد: استفاده از نخبگان دانشگاهی جهت استفاده از ظرفیت‌های اقتصاد دریا در استان امری ضروری است که حلقه مفقوده را شناسایی و با استفاده از تجارب کشورهای موفق نسبت به احصا آن اقدام کنند.

احمدی زاده افزود: استان بوشهر استانی با ظرفیت کرانه‌ای و پس کرانه و استفاده از حوزه‌های گردشگری دریایی، شیلات، صنایع فراساحل، بنادر، صنایع کشتی سازی و حمل و نقل دریایی می‌تواند به هاب منطقه تبدیل شود.

توسعه آبزی‌پروری

مدیر طرح ملی تکمیل زنجیره پرورش ماهی در قفس گفت: یکی از مغفول مانده‌های حوزه استان بوشهر صنعت نوین آبزی پروری است و با توجه به خشکسالی مستمر، کاهش منابع آب شیرین سطحی و زیرزمینی و ترجیح مصرف این منابع در آب شرب، تنها گزینه پایداری با رشد آبزی پروری کشور، پرورش ماهی در قفس است.

احمدی زاده ادامه داد: سازمان شیلات ایران تولید ۲۰۰ هزار تن انواع ماهی در قفس را در پایان برنامه ششم توسعه پیش بینی کرده بود و محقق نشد و در برنامه هفتم توسعه نیز پیش بینی به ۵۰۰ هزار تن رسیده است که با صنعت قدیمی و عدم بروز رسانی و عدم تولید فناوری یا انتقال تکنولوژی محقق نخواهد شد.

رئیس جهاد دانشگاهی عنوان کرد: در حال حاضر کشورهایی همچون نروژ، استرالیا، ایتالیا، چین و کشورهای آسیای شرقی پیشتاز هستند که کشور ما نیز برای تأمین امنیت غذایی کشور نیازمند تولید فناوری یا انتقال فناوری با کمک دانشگاهیان و نخبگان است.

وی بیان کرد: متأسفانه روند پیش بینی سازمان شیلات ایران و مجموعه‌های حاکمیتی موفق نبوده‌اند و باید کار به مجموعه‌های علمی که وظیفه و ظرفیت تولید فناوری را دارند جهت تولید فناوری و تکنولوژی در صنعت آبزی پروری و حوزه‌های دیگر اقتصاد دریا محور که پیشران هستند واگذار شود.

احمدی زاده در پایان گفت: در برنامه پیش بینی شده باید الزامات بازار، سرمایه گذاری، تسهیلات بانکی، نیروی متخصص، تأمین سایت‌های پشتیبان ساحلی، ماهیان بومی با رویکرد اصلاح نژادی، شناورها و تجهیزات مورد نیاز، مراکز تکثیر، تأمین مولدین، لارو و بچه ماهی و غذای آبزیان مورد توجه ویژه قرا گیرد.

کد خبر 6090746

دیگر خبرها

  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد
  • کرمانشاه صاحب «سرزمین اقتصاد دیجیتال» می‌شود
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • بر مدار تراشه؛ ریز اما قلب تکنولوژی
  • جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • پیگیری پروژه‌های مهم اقتصاد دیجیتال در استان کرمانشاه