Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، خبرهای رسیده از مراکز درمانی از کاهش میزان مراجعه بیماران مبتلا به کرونا حکایت دارد و حالا متخصصان عفونی و مدیران این مراکز با استناد به آمار ورودی‌های روزانه به بیمارستان‌ها، می‌گویند که پس از  نزدیک به 3‌ماه طوفانی،  پیک پنجم کرونا، روند به‌شدت نزولی به‌خود گرفته است و اگر وضعیت واکسیناسیون به همین سرعت ادامه داشته باشد، کشور تا 3هفته دیگر از این پیک به‌طور کامل خارج می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس اعلام وزارت بهداشت، از مجموع 80میلیون دوز واکسن ورودی به کشور تا ظهر روز گذشته ۵۷میلیون و ۶۷۷ هزار و ۱۴ دوز واکسن تزریق شده که ۴۰ میلیون و ۹۶۱ هزار و ۳۹۵ دوز برای نوبت اول و ۱۶ میلیون و ۷۱۵ هزار و ۶۱۹ دوز برای نوبت دوم بوده است. به استناد همین آمارها، بیش از 60درصد از جمعیت بالای 12سال کشور یک دوز واکسن و بیش از 24درصد از همین جمعیت هم 2دوز واکسن را دریافت کرده‌اند.

وضعیت شیوع کرونا در هفتمین‌ماه از سال، آرام‌‌تر از قبل، در حال پیشروی است. پیک پنجم کرونا، اواخر تیرماه با غلبه‌ سویه دلتا، به‌طور رسمی کلید خورد. موارد ابتلا با 20هزار و 829مورد در   21مرداد شروع شد، در 20مرداد با 42هزار و 541مورد ادامه داشت   و در 20شهریور با 16هزار و 654مورد در روز، به‌تدریج روند کاهشی پیدا کرد. حالا هم بنا بر اعلام وزارت بهداشت، در 24ساعت اخیر، 12هزار و 428بیمار جدید در کشور شناسایی شده‌اند.

هر چند که به اذعان مسئولان نظام سلامت، آمار واقعی ابتلا 2تا 3 برابر اعداد اعلام شده است، اما با این حال همین روند هم نشان از کاهش قابل توجه در موارد ابتلا به کرونا در کشور دارد. وضعیت شیوع کرونا همچنان شکننده است؛ با شروع فصل سرما و کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، عادی‌انگاری کرونا، بازگشایی بسیاری از اماکن، افزایش سفرها و تجمع‌ها، کاهش بیماریابی و کمرنگ شدن قرنطینه مبتلایان به کرونا، احتمال رقم خوردن پیک بعدی کرونا، یعنی ششمین اوج این بیماری در کشور بالا رفته است.

  حالا در این میان انتشار خبرهایی درباره جایگزین شدن طرح قرنطینه هوشمند به جای اعمال محدودیت‌های قبلی و شایعه‌ اجازه ورود به شهرهای مختلف درصورت دریافت 2دوز واکسن، منجر شده تا برخی بار سفر برای تعطیلات پایان هفته جاری را ببندند؛ درحالی‌که به تأکید مسئولان وزارت بهداشت طرح قرنطینه هوشمند هنوز به‌صورت رسمی آغاز نشده و اجرای آزمایشی آن از استان قزوین شروع می‌شود و هیچ ارتباطی هم به تعطیلات پیش‌رو ندارد. در این میان براساس اعلام رئیس پلیس راه کشور، محدودیت در تردد به شهرها همان مصوباتی است که قبلا از سوی ستاد ملی کرونا براساس رنگ‌بندی شهرها اعمال می‌شد؛ یعنی ممنوعیت ورود و خروج به شهرهای قرمز و نارنجی و اعمال جریمه برای متخلفان.

کنترل کرونا تنها کاهش مرگ نیست

متخصصان عفونی نگران وضعیت شیوع کرونا در هفته‌های آینده هستند. آنها می‌گویند شرایط مراکز درمانی آرام‌تر از قبل است، اما این وضعیت می‌تواند شکننده باشد.  شروین شکوهی، رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان می‌‌گوید با اینکه روند ابتلا کاهشی است، اما شناسایی روزانه بیش از 10هزار بیمار به‌طور رسمی، هنوز عدد قابل‌توجهی است و بیماران بستری در بخش‌های ویژه هم همچنان بالای 5هزار نفر هستند؛ «این روزها تمرکز بر واکسیناسیون است و مردم و مسئولان پروتکل‌ها را نادیده گرفته‌اند؛ درحالی‌که واکسن‌ به معنای مبتلا نشدن و نمردن از کرونا نیست؛ بنابراین همچنان باید از ماسک استفاده کرد و مهمانی‌ و سفرهایی که به‌نظر می‌رسد بیشتر از گذشته برقرار شده، کاهش پیدا کند.»

او می‌گوید: «حتی اگر واکسن عاملی برای کاهش مرگ‌ها باشد، همچنان احتمال ابتلا وجود دارد و عوارض کوویدـ19هم بسیار قابل توجه است؛ از مشکلات اقتصادی و برهم خوردن تعاملات اجتماعی گرفته تا صدمات جسمی از جمله ضعف‌های جسمانی ادامه‌دار، بی‌خوابی، مشکلات روانی و عصبی و ایجاد لخته‌های خونی در میان مبتلایان دیده می‌شود؛ حتی موارد مرگ در افرادی که هر دو دوز واکسن را دریافت کرده‌اند هم گزارش شده است.»   براساس اعلام رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان، پیک پنجم کرونا بسیار طولانی بود؛ درحالی‌که پیک‌های قبلی پس از یک ماه، فروکش می‌کردند و موارد فوتی به زیر 50نفر در روز می‌رسید.

احتمال شیوع سویه جدید با ادامه سفرها

آمارها از روند کاهشی مرگ و ابتلا حکایت دارد و مسئولان نظام سلامت، از شرایط آینده شیوع کرونا و رقم خوردن پیک بعدی نگرانند. با این حال عاطفه عابدینی، رئیس کارگروه درمان و بازتوانی قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا هم رقم خوردن پیک جدید در فاصله کوتاه از پیک پنجم را وابسته به عوامل متعددی می‌داند و می‌گوید: «در ابتدا باید به این مسئله توجه کرد که غیر از کرونا، با سویه قوی‌تر و بیماری‌زا‌تری مواجهیم یا خیر؟ سویه دلتا، سرایت‌پذیری بالایی داشت و همین مسئله سبب شد تا برخی از افراد، با وجود ابتلای قبلی بار دیگر مبتلا به کرونا شوند. ما هنوز نمی‌دانیم رفتار سویه‌ها در سطح جامعه به چه صورت است و حتی درباره 2سویه مطرح شده ازجمله مو و لاندا هم هنوز نمی‌توانیم این اظهارنظر را داشته باشیم که آیا می‌توانند مثل دلتا به‌سویه غالب در تمام استان‌ها تبدیل شوند یا خیر.» این مسئول در ستاد ملی مقابله با کرونا، به آغاز سفرها با توجه به تعطیلات پیش‌رو و خطرات آن اشاره می‌کند و می‌گوید: «این وضعیت زمانی می‌تواند نگران‌کننده باشد که در مناطق و کشورهایی که مقصد ایرانیان است، سویه جدیدی وجود داشته باشد و مسافرت‌ها منجر به انتقال این سویه به کشور و شیوع آن شود.» با همه اینها اما عابدینی تأکید می‌کند که سرعت واکسیناسیون منجر به تأخیر در وقوع پیک بعدی می‌شود.

احتمال رسیدن به وضعیت پایدار تا 3هفته آینده

نادر توکلی، معاون درمان ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونای تهران هم با عابدینی هم‌نظر است. او هم تأکید می‌کند که به‌دلیل پوشش قابل توجه واکسیناسیون در یک‌ماه اخیر وضعیت بحرانی مانند پیک پنجم طی بازه زمانی کوتاه رقم نمی‌خورد: «هم‌اکنون با یک روند کاهشی و شیب نزولی ملایم ابتلا مواجه هستیم، اما وضعیت هنوز عادی نشده است. اگر شرایط به همین صورت پیش برود و همزمان پوشش واکسیناسیون صعودی باشد، احتمالا تا 2، 3 هفته آینده به وضعیت پایدار خواهیم رسید.» توکلی به اختلاف زیاد میان تعداد دریافت‌کنندگان دوز اول و دوم و نگرانی از ابتلای دوباره افراد به‌دلیل کامل نشدن ایمنی‌شان، اشاره می‌کند و توضیح می‌دهد: «تزریق دوز اول واکسن، ایمنی 70درصدی در بدن فرد ایجاد می‌کند و خطر ابتلا را کاهش می‌دهد. دوز دوم مکمل است و 2هفته بعد از تزریق دوز دوم ایمنی کامل ایجاد می‌شود. اما این به‌معنای مبتلا نشدن نیست و باید پروتکل‌ها همچنان رعایت شود.» توکلی درباره کمرنگ شدن سختگیری‌های ترددی به شهرها با وجود تعطیلات پیش‌رو، می‌گوید: «  در شرایط فعلی دیگر از آن قرنطینه‌های قبلی در هیچ‌یک از کشورهای جهان خبری نیست و مدل قرنطینه هوشمند جایگزین شده است. ما هم به‌زودی با پوشش واکسیناسیون بالای 70درصدی و اجرای مدل قرنطینه هوشمند به روند مناسبی از کنترل بیماری در کشور خواهیم رسید.  در چند هفته گذشته ما به عددی در واکسیناسیون رسیده‌ایم که می‌توانیم ادعا کنیم همسان با خیلی از کشورهای جهان هستیم و به‌سمت همین قرنطینه هوشمند و سهولت دسترسی به خدمات اجتماعی برای کسانی که هر دو دوز واکسن را دریافت کرده‌اند، حرکت کنیم.»‌

تداوم ممنوعیت سفر در شهرهای قرمز و نارنجی

در آستانه تعطیلات پیش‌رو،  اخباری مبنی بر رفع محدودیت‌ تردد برای کسانی که 2دوز واکسن تزریق کرده‌اند، منتشر و منجر شده تا افراد برای سفرهای آخر این هفته برنامه‌ریزی کنند. اما مصطفی قانعی، عضو کمیته ملی واکسن کرونا در این‌باره می‌گوید: «امکان استفاده از خدمات اجتماعی و سفر بدون ممنوعیت در قالب طرح قرنطینه هوشمند اجرا می‌شود، اما هنوز آغاز نشده و ربطی به تعطیلات پیش‌رو هم ندارد. مصوبات ستاد ملی کرونا مبنی بر ممنوعیت سفرها با توجه به رنگ‌بندی شهرها همچنان وجود دارد و هیچ تغییری نکرده است.» به‌گفته قانعی، طرح قرنطینه هوشمند به ستاد ملی کرونا ارائه شده و قرار است به‌صورت آزمایشی ابتدا در استان قزوین و درصورت کسب نتایج درخشان در تمام کشور اجرا ‌شود: «دستورالعمل این طرح در نهایت از سوی وزارت بهداشت اعلام و از طرف ستاد ملی کرونا اجرا خواهد شد. در این طرح با فراهم شدن زیرساخت سامانه از سوی معاونت علمی وزارت بهداشت امکان کنترل کرونا به‌صورت دیجیتال و الکترونیکی  برای مدیران فراهم شده است. یکی از مولفه‌های این طرح کنترل ترددها به شکل هوشمند است و این مسئله کاملا با طرح قبلی که ممانعت از ترددها بود، فرق می‌کند.» او ادامه می‌دهد: «یکی از مشوق‌های این طرح، تردد آزادانه افرادی است که هر دو دوز واکسن را تزریق کرده‌اند. البته هنوز این طرح اجرا نشده و شامل تعطیلات پیش‌رو هم نمی‌شود. بر این اساس اگر کسی با توجه به اخبار نادرست در تعطیلات پیش‌رو از شهر قرمز و نارنجی به شهرهای دیگر سفر کند، حتما مشمول جریمه می‌شود.»‌

پربیننده ترین سایت ثبت نام واکسن کرونا ( لینک کارت واکسن ) جزییات بازگشایی مدارس از اول آبان ماه چگونه کارت هوشمند واکسیناسیون کرونا بگیریم / دریافت خدمات عمومی فقط برای دارندگان کارت هوشمند مدارس دوره متوسطه از اواسط آبان ماه بازگشایی می شود نتایج تست کرونای زائران اربعین مشخص شد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: شیوع کرونا طرح قرنطینه هوشمند ستاد ملی کرونا تعطیلات پیش رو وزارت بهداشت دوز واکسن شیوع کرونا قابل توجه پیک پنجم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۶۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید

به گزارش خبرآنلاین،مطالعه‌ای که به تازگی توسط محققان دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز در بلومبرگ انجام شده، نشان می‌دهد که احتمال زوال عقل در افراد مسن با شدت بالای کم‌شنوایی بیشتر است، اما این احتمال در بین کسانی که از سمعک استفاده می‌کنند پایین‌تر است.

تسنیم در خبری نوشت:نتایج حاصل از این مطالعات (روی بیش از ۲۴۰۰ سالمند)، بیانگر این است که کاهش شنوایی ممکن است عاملی در افزایش خطر زوال عقل باشد و بر همین اساس، درمان کم‌شنوایی می‌تواند خطر زوال عقل را کاهش دهد. کاهش شنوایی یک مسئله حیاتی در زمینه سلامت عمومی است و این خطرِ روبه‌رشد که کاهش شنوایی ممکن است با خطر زوال عقل مرتبط باشد]، میلیون‌ها نفر را در جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد.

در این مطالعه، ۲۴۱۳ نفر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند که حدود نیمی از آن‌ها بالای ۸۰ سال داشتند و طی همین بررسی‌ها ارتباط واضحی بین شدت کم‌شنوایی و زوال عقل در آن‌ها مشاهده شد؛ شیوع زوال عقل در میان شرکت‌کنندگان با کم شنوایی متوسط تا شدید، ۶۱ درصد بیشتر از شرکت‌کنندگانی بود که شنوایی نرمال داشتند. شیوع زوال عقل در ۸۵۳ شرکت‌کننده کم‌شنوا که از سمعک استفاده می‌کردند نیز تا ۳۲ درصد کمتر بود.

چگونگی ارتباط کم شنوایی با زوال عقل هنوز به طور قطع مشخص نیست، اما نتایج این تحقیقات به مجموعه اطلاعاتی که حاصل از بررسی ارتباط جرئی بین کم‌شنوایی و زوال عقل است، اضافه می‌کند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899246

دیگر خبرها

  • شیوع آفت سن گندم با گرم شدن هوا افزایش می‌یابد
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • آخرین خبر از وضعیت مصدومیت یاسین سلمانی
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • احتمال محرومیت نمایندگان لالیگا از حضور در رقابت‌های اروپایی
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید