Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان نوسازی و بهسازی شهر قزوین سیّد مهدی مجابی اظهار کرد: در تاریخ ایران، شهرها دارای مرکز بوده و در واقع بافت تاریخی، نقش مرکزیت را بر عهده داشته است.

این استاد معماری، میراث فرهنگی و شهرسازی افزود: از جمله شهرهای دارای مرکزیت اصیل و با هویت می‌توان به اصفهان، شیراز و قزوین اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوشبختانه ساختار بافت تاریخی قزوین در طول دهه‌ها حفظ شده و نقش مرکزیت شهری خود را به معنای جامع بازی کرده است.

مجابی با بیان اینکه برای ادامه ایفای نقش بافت تاریخی نیاز به رسیدگی به این محدوده از نظر خدمات، سرمایه‌گذاری و غیره وجود دارد، گفت: در دوره‌های مختلف مدیریت شهری، در قزوین طرح‌ها و برنامه‌های شایسته‌ای در خصوص بافت تاریخی و ارتقای نقش مرکزیت این محدوده در دستور کار قرار گرفته است.

مشاور راهبردی پروژه بازآفرینی سبزه میدان ادامه داد: از جمله طرح‌ها و پروژه‌ها این محدوده می‌توان به مرمت و احیای مجموعه تاریخی و فرهنگی سعدالسلطنه، مرمت و احیای حمام تاریخی قجر، ساماندهی خیابان سپه به عنوان اولین خیابان طراحی شده ایران و… اشاره کرد.

یکی از چهره‌های ماندگار استان قزوین تصریح کرد: برای افزایش کارآیی این پروژه‌های مهم در تقویت نقش مرکزیت بافت تاریخی قزوین باید ارتباط قوی و مفیدی بین آنها برقرار شود و اصلی‌ترین حلقه این ارتباط، پروژه بازآفرینی سبزه‌میدان به عنوان بخشی از دولتخانه صفوی و شوارع پیرامونی آن است.

وی با تاکید بر اینکه مرکزی‌ترین و حساس‌ترین پروژه محور گردشگری تاریخی و فرهنگی قزوین پروژه بازآفرینی سبزه‌میدان است گفت: این محدوده از مرکز شهر در صورت احیا و ارتقای کیفیت فضای شهری آن، می‌تواند مجموعه‌های شهری در بافت تاریخی قزوین را به بهترین شکل پیوند دهد.

مشاور راهبردی پروژه بازآفرینی سبزه‌میدان خاطرنشان کرد: این پروژه راهبردی‌ترین طرح در مرکز شهر قزوین است زیرا آغاز تقویت مرکزیت شهری باید از سبزه‌میدان باشد و تمام خدمات قابل ارائه در مرکزیت، در این فضا صورت گیرد.

وی در خاتمه بیان کرد: هدف عملیاتی پروژه بازآفرینی سبزه‌میدان بازگرداندن نقش میدان شهری به این فضا است تا به عنوان یک پلتفرم اجتماعی، تاریخی و فرهنگی نقش خود را برای معرفی تاریخ، هویت و فرهنگ این شهر و سرزمین ایفا کند.

کد خبر 5319718

منبع: مهر

کلیدواژه: قزوین شهرداری قزوین دولتخانه صفوی قزوین ویروس کرونا بوشهر خطبه های نماز جمعه آمار کرونا واکسن کرونا کرمانشاه اربعین 1400 گرگان زلزله کهگیلویه و بویراحمد واکسیناسیون کرونا اربعین حسینی شیوع کرونا سیستان و بلوچستان پروژه بازآفرینی سبزه میدان بافت تاریخی نقش مرکزیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۹۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ملی بازآفرینی در کشور اجرا می‌شود

ایسنا/بوشهر معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: برنامه ملی بازآفرینی با همت شرکت باز آفرینی شهری ایران درکشور اجرا می شود.

به گزارش ایسنا، سید مسلم سیدالحسینی روز پنج شنبه در هفتمین اجلاس مجمع روسای کمیسیون های شهرسازی و معماری در بوشهر افزود: سندتوانمندسازی برنامه ملی بازآفرینی درصورت تصویب در هیات وزیران  بزودی درکشور اجرایی می شود.

وی با بیان اینکه  مبنا و محور این برنامه برپایه مشارکت مردمی است، اضافه کرد: بر مبنای این برنامه یک مدیریت یکپارچه درکشور ایجاد می‌شود که کار در راس آن در کشور رئیس جمهور، در استان ها استانداران و در شهرستانها فرمانداران با دبیری شهرداران انجام می شود.

مدیر عامل شرکت باز آفرینی شهری ایران تصریح کرد: با اجرای این برنامه با مشارکت مردم و افزایش روحیه شورایی، شهرهای ایران در همه زمینه‌های اجتماعی و اقتصادی بافت های تاریخی توسط خود مردم و با مشارکت واقعی مردمی رشد پیدا می کنند.

وی ادامه داد: در این برنامه شهرداری ها و شوراهای اسلامی شهر، دولت و مردم سه رکن اصلی اجرایی هستند و توسعه شهری بجای کارشناسی و تخصصی برمبنای توافقی است که میان مردم و موردقبول و توافق نهایی مردم خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه بافت تاریخی بوشهر بعنوان نماد معماری کشور شناخته می شود،اظهارکرد: این نماد معماری نشان می دهد که آنچه موجب توفیق شهر بوده همان مشارکت مردم بوده است و تجربه تاریخی نشان می‌دهد که هیچگاه طرح های توسعه شهری از بالا به پایین موفقیتی نداشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی
  • اجرای برنامه ملی بازآفرینی/ مردم مشارکت کنند
  • بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است
  • برنامه ملی بازآفرینی در کشور اجرا می‌شود
  • بیش از ۹۵ درصد زیرساخت عمرانی در بافت بوشهر تکمیل شد
  • بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم
  • اجرای ۱۸ پروژه شاخص بافت تاریخی قم در سال گذشته
  • پیشتازی شهرداری تبریز در تخفیف۸۰ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده