Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@05:55:46 GMT

رئیس جدید پژوهشگاه قوه قضائیه منصوب شد

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۸۹۱۲۵

رئیس جدید پژوهشگاه قوه قضائیه منصوب شد

به گزارش  گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،  طی مراسمی با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین قدرتی معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه، ضمن تقدیر از خدمات و زحمات علم‌الهدی رئیس پیشین پژوهشگاه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین هادی با حکم رئیس قوه قضاییه به سمت رئیس این پژوهشگاه منصوب شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین قدرتی، معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه در مراسم تکریم و معارفه رییس پژوهشگاه قوه قضاییه گفت: امید است پژوهشگاه قوه قضاییه در تراز انقلاب اسلامی باشد اگرچه تاکنون نیز گام‌های خوبی برداشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: هر توسعه و پیشرفتی نیاز به معرفت و دانش دارد که خدا را شاکریم در پژوهشگاه قوه قضاییه اقدامات خوبی انجام شده است، اما با نقطه مطلوب فاصله داریم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین قدرتی افزود: بحث اصلاح اساسنامه از جمله موضوعاتی است که باید در دستور کار پژوهشگاه قوه قضاییه قرار گیرد و بر اساس اهداف و وظایف قید شده در این اساسنامه فعالیت‌ها انجام گیرد.

معاون حقوقی قوه قضاییه تصریح کرد: پژوهشگاه قوه قضاییه یک مجموعه علمی در راستای اهداف قوه قضاییه است که هفت وظیفه اصلی در سند تحول مبتنی بر قانون اساسی در آن ذکر شده است.

وی کثرت ورودی پرونده‌ها را یک چالشی مهم دانست و گفت: باید برای این موضوع فکری شود و پژوهشگاه قوه قضاییه نیز باید در این جهت گام‌های خوبی بردارد.

حجت الاسلام والمسلمین قدرتی افزود: یکی از اقدامات رییس پژوهشگاه قوه قضاییه آن است که فعالیت‌های صورت گرفته در پژوهشگاه را بررسی و مشخص کند کدام یک باعث رفع مشکلات شده است همچنین در راستای کاهش ورودی پرونده‌ها و کاهش اطاله دادرسی نیز پژوهشگاه قوه قضاییه باید اقداماتی را مدنظر قرار دهد.

گفتنی است در ادامه حجت‌الاسلام‌والمسلمین قدرتی از زحمات و خدمات حجت اله علم الهدی رییس سابق پژوهشگاه قوه قضاییه تقدیر و حکم معارفه حجت الاسلام والمسلمین هادی رییس جدید پژوهشگاه قوه قضاییه به وی ابلاغ شد.

انجام پژوهش‌های مبتنی بر سیاست‌های راهبردی قوه قضاییه 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین هادی رییس پژوهشگاه قوه قضاییه در جریان این مراسم گفت: ارایه خدمات پژوهشی به مجموعه قوه قضاییه و معاونت‌های آن که در متن ابلاغیه بنده آمده را در دستور کار قرار می‌دهیم و پژوهشگاه قوه قضاییه با تمام وجود در خدمت قوه قضاییه خواهد بود تا هر کار پژوهشی و علمی لازم انجام گیرد.

وی ادامه داد: تمام معاونت و سازمان‌های تابعه باید بتوانند هرکاری که صبغه علمی داشته باشد را مستقیم ارایه کنند و این برای ما اصل اول است که باید برای قوه قضاییه و معاونت‌های آن انجام دهیم.

رییس پژوهشگاه قوه قضاییه افزود: در تلاش هستیم تمرکز پژوهشگاه قوه قضاییه بر کار‌هایی باشد که مشکلی از مشکلات را رفع کند همچنین انجام پژوهش‌های مورد نیاز دستگاه قضایی نیز در ابلاغ بنده اشاره شده که تلاش داریم رهنمود‌های مقام معظم رهبری و سیاست‌های راهبردی قوه قضاییه نیز به مرحله اجرا برسد.

وی تصریح کرد: بالا بردن سطح آموزش علمی متناسب با آموزش کشور، تقویت آموزش و پژوهش قوه قضاییه و افزاش سطح علمی قضات نیز در دستور کار قرار خواهیم داد تا با کمک هم پژوهشگاه قوه قضاییه را به یک نقطه مطلوب برسانیم.

انجام بیش از ۳۰۰ کار پژوهشی در پژوهشگاه قوه قضاییه

در ابتدای مراسم، حجت‌الله علم‌الهدی رییس سابق پژوهشگاه قوه قضاییه به ارایه گزارش عملکرد خود در زمان تصدی در پژوهشگاه پرداخت و گفت: در این دو سال اقداماتی در حوزه تامین زیرساخت‌های لازم برای پژوهشگاه قوه قضاییه انجام دادیم و اهتمام زیادی به تامین استقلال سازمانی پژوهشگاه داشتیم.

علم الهدی مهمترین اقدامات در پژوهشگاه قوه قضاییه را جذب نیرو‌های متخصص قوه قضاییه دانست و گفت: ما در دو سال گذشته با اتاق‌های خالی مواجه بودیم چراکه شیوه کار بیشتر برون سپاری بود در این میان ما به تقویت نیروی متخصص برای قوه قضاییه کمک کردیم تاجایی که اکنون ٩٠ پژوهشگر و عضو هیات علمی در پژوهشگاه قوه قضاییه به صورت تمام وقت مستقر هستند.

وی ادامه داد: در این مدت ٣٢٢ کار پژوهشی به انتها رسید که از این تعداد، بیش از ٢٠٠ مورد آن چاپ شده و مابقی آن در انتشارات است این درحالی است که ٢٨٧ کار پژوهشی نیز در حال اجرا داریم.

رییس سابق پژوهشگاه قوه قضاییه تاکید کرد: تقریبا اکثر فعالیت‌های ما بر اساس نیاز و ارجاع قوه قضاییه بود که این نکته حائز اهمیت است به عنوان مثال در باب گزارشگری فساد کار تخصصی انجام گرفت و ۶۵ جلسه کارشناسی برگزار شد و الان هم در تلاش هستند تا لایحه گزارشگران فساد با حمایت مجلس به تصویب برسد.

وی افزود: فرایند‌ها و شیوه نامه‌های زیادی در این مدت پایه گذاری و ١٧٦ نشست علمی در این دوسال برگزار شد همچنین ٥٤ جلسه نقد رای نیز تشکیل شد.

رییس سابق پژوهشگاه قوه قضاییه در حوزه سامانه‌ها گام‌های خوبی برداشته شد یادآور شد: سامانه نوآوری پژوهشگاه قوه قضاییه اقدام مهمی بود که تمام کار‌های پژوهشی از نیاز سنجی تا توزیع و ترویج قابلیت رصد داشت همچنین سامانه ملی آرای قضایی نیز بستری برای آرای قضایی فراهم کرد.

وی با اشاره به فعالیت سامانه ایده افزود: بیش از ٢٧٠٠ ایده در همین دوسال به دست ما واصل شد که اقداماتی برای این ایده‌ها انجام گرفت.

علم‌الهدی تصریح کرد: در این دوره با سایر نهاد‌های علمی نیز ارتباطات فراوانی انجام شد تاجایی که ۶۲ تفاهم نامه با نهاد‌های علمی منعقد شد همچنین گروه مطالعات قوانین و مقررات و گروه مطالعات قضایی اسلامی را تشکیل دادیم و تشویق کردیم تا از این فرصت برای پیشرفت امور استفاده کنیم.

رییس سابق پژوهشگاه قوه قضاییه با اشاره به برخی انحصارگرایی‌ها در مراکز علمی گفت: ما از همان ابتدا مبنا را بر آن گذاشتیم تا تیمی در پژوهشگاه قوه قضاییه این موارد را رسیدگی کنند همچنین تلاش کردیم بحث سرباز نخبگان را نیز مورد توجه داشتیم و ظرفیت آن را به ۵۰ رساندیم و ظرفیت فرصت مطالعاتی دانشجو‌های دکتری را فعال کردیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قوه قضائیه پژوهشگاه قوه قضائیه حجت الاسلام والمسلمین قدرتی رییس پژوهشگاه قوه قضاییه پژوهشگاه قوه قضاییه پژوهشگاه قوه قضاییه قوه قضاییه کار پژوهشی علم الهدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۹۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب محقق پسادکتری در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی

رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی از جذب محقق پسادکتری در این پژوهشگاه خبر داد و گفت: بیش از ۱۰۰ محقق در پژوهشگاه فعالیت دارند.

محمد جواد لاریجانی، رئیس پژوهشگاه دانش های بنیادی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره جذب محقق پسادکتری گفت: کسانی که مدرک تحصیلی دکتری اخذ می کنند، این فرصت طلایی را دارند تا برای بیان افکار و طرح‌های خود در قالب پسادکتری تحقیقات خود را اجرا کنند. اگر شرایط خوبی داشته باشند، پژوهشگاه دانش های بنیادی آن ها را جذب خواهد کرد.

وی با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ محقق پسادکتری در پژوهشگاه فعالیت دارند، افزود: حتی از کشورهای خارجی هم افراد برای گذراندن پسادکتری جذب پژوهشگاه می شوند.

رئیس پژوهشگاه دانش های بنیادی تصریح کرد: پژوهشگاه دانش های بنیادی به صورت رقابتی محقق پسا دکتری در پژوهشکده ریاضیات، نانو و فیزیک جذب می کند؛ البته برای پذیرش آن ها سختگیری هایی وجود دارد تا بهترین محقق ها جذب شوند. دوره پسادکتری در پژوهشگاه بین ۲ تا۳ سال است.

لاریجانی در ادامه به جایزه کمیتهٔ علمی و فناوری سازمان همکاری‌های اسلامی اشاره کرد و گفت: امسال این جایزه در رشتهٔ فیزیک مشترکاً به یاسمن فرزان، استاد پژوهشکدهٔ فیزیک آی‌پی‌ام، و Asghari Maqsood از پاکستان اهدا می‌شود که مبلغ جایزه هشت هزار دلار است که بطور مساوی بین این دو نفر تقسیم می‌شود. همچنین قرار شد از سوی پژوهشگاه، معادل ریالیِ دوبرابرِ سهم جایزه به یاسمن فرزان اهدا شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رئیس قوه قضائیه در هرمزگان: چرخه معیوب سرمایه گذاری درکشور نیاز به اصلاح دارد
  • جذب محقق پسادکتری در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی
  • معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه: ۲۸ زندانی پاکستانی آزاد می‌شوند
  • آزادی ۲۸ زندانی پاکستانی در جریان سفر رئیس قوه قضاییه به هرمزگان
  • نظارت میدانی رئیس قوه قضائیه از فرآیند امور در بزرگترین و تخصصی‌ترین بندر کانتینری کشور
  • بازدید رئیس قوه قضائیه از نمایشگاه دستاورد‌های نیروی دریایی سپاه در بندرعباس
  • نظارت میدانی رییس قوه قضاییه از روند کار بندر شهید رجایی
  • اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران افتتاح می‌شود
  • بازدید رئیس قوه قضائیه از بندر شهید رجایی
  • برنامه‌های سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان