Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@01:25:15 GMT

مدیریت، حلقه مفقوده صنایع فضایی ایران

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۸۹۴۳۳

مدیریت، حلقه مفقوده صنایع فضایی ایران

«ایران توان ساخت و قراردادن ماهواره در مدار را داراست، ولی حلقه مفقوده این سیستیم مدیریت قوی‌است که می‌تواند صنعت فضایی ایران را در جایگاهی قرار دهد تا در آینده حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد.»

به گزارش خبرنگار ایمنا، در چند سال اخیر در کنار پیشرفت‌های گسترده ایران در علوم مختلف، گام‌های بزرگی نیز در فعالیت‌های فضایی برداشته شده است، به نوعی که ایران را در کنار معدود کشورهایی قرار داده که به فناوری پیشرفته فضایی برای دستیابی به فضا و حضور فعال در فضا دسترسی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه هنوز ایران از نظر فناوری فضایی در آغازین مراحل خود قرار دارد و باید در این مسیر تلاش‌های بیشتری کند ولی این واقعیتی غیرقابل انکار است که پیشرفت‌های فضایی کشور آثار مثبتی را در حوزه‌های مختلف در پی داشته و خصوصاً می‌تواند به حفظ و ارتقای امنیت ملی کمک شایانی کند.

بنا بر اهمیت رقابت بین‌المللی در امور فضایی و گسترش فعالیت‌های کشورهای مختلف در این قلمرو، به‌ویژه مسائل و مشکلاتی که امروزه اکثر کشورها با آنها در ارتباط با فعالیت‌های فضایی روبه‌رو هستند همچنین تقارن این موضوعات با هفته جهانی فضا در همین رابطه با علیرضا بیات، کارشناس ارشد مخابرات و کارشناس فضایی مجموعه آسمان سرای سُها گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

شعار هفته فضایی ۲۰۲۱ چیست؟

ناسا پروژه‌ای به نام آرتمیس دارد که در این پروژه اولین زن به ماه قدم می‌گذارد و ظاهراً تا سال ۲۰۲۴ این اتفاق روی خواهد داد به همین دلیل شعار هفته فضا در سال جاری شده "زنان در فضا" عنوان شده است.

فضا چیست؟

درواقع هر جسمی که ۱۰۰ کیلومتر از سطح زمین فاصله بگیرد و از "خط کارمان" عبور کند وارد فضا می‌شود؛ یعنی اگر که شما بتوانید با پرتاب موشکی به اندازه ۱۰۰ کیلومتر از سطح زمین دور شوید در فضا قرار گرفته‌اید.

فعالیت‌های مهم امسال در زمینه فضا چه بود؟

امسال فعالیت‌های مهمی مربوط به شرکت اسپیس ایکس را در زمینه فضا شاهد بودیم که تعامل با ایستگاه فضایی اعزام مسافران فضانورد و غیر فضانورد، ماهواره استارلینک از جمله آن‌ها بود.

وظیفه ماهواره استارلینک ارائه "اینترنت ماهواره‌ای" است که توسعه آن دیگر نیاز به خرید اینترنت را مرتفع می‌کند؛ افراد می‌توانند از طریق ماهواره اینترنت دریافت کنند؛ طبق برنامه قرار است تا سال ۲۰۲۱ اینترنت ماهواره‌ای برای مناطقی از آمریکا و سپس در سال‌های آتی برای ایران نیز توسعه پیدا کند.

کدام کشورها در صنعت فضایی در حال فعالیت چشم‌گیر هستند؟

در بین کشورهایی صنعت فضایی فعالی دارند؛ ایالات متحده آمریکا در صدر قرار گرفته است. این کشور از طریق شرکت‌های خصوصی و ناسا که یک ارگان دولتی است پروژه‌هایی انجام می‌دهد و پیشرفت‌هایی در فضا به دست‌آورده است. از جمله کشورهای دیگری که در مسائل فضایی فعالیت چشمگیری دارند می‌توان به روسیه اشاره کرد. این کشور با ارسال موشک سایوز نام خود را در لیست کشورهای فعال در صنعت فضایی مطرح کرد. چین نیز در سال کنونی و سال گذشته پرتاب‌های موفقی مانند مریخ نورد ژورونگ داشته است؛ این کشور درحال ساخت ایستگاه فضایی به صورت یگانه است؛ ایستگاه فضایی که چین در حال احداث آن است برخلاف ایستگاه فضایی بین المللی تنها توسط خود کشور چین به‌صورت مستقل در حال ساخت است. دیگر کشورهایی مانند ژاپن، فرانسه و هند نیز فعالیت‌هایی در این صنعت داشته‌اند.

ایران در صنعت فضایی چه جایگاهی دارد؟

ایران اگر که بخواهد، می‌تواند در این صنعت حرفی برای گفتن داشته باشد؛ ما تا سال ۱۳۹۲ پیشرفت‌های زیادی در صنعت فضایی داشتیم حتی موجودات زنده‌ای مانند میمون را برای تست زیرمداری به فضا فرستادیم و در نهایت نیز آن را سالم بازگرداندیم. انتقال سازمان فضایی که زیر نظر مستقیم نهاد ریاست جمهوری بود به بخشی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات عقب‌گرد محسوسی را ایجاد کرد. در سال ۱۳۸۷ توانسته بودیم ماهواره امید را به مدت ۹۱ روز در مدار قرار دهیم و پس از آن در سال ۱۳۹۹ بود که یکی از ارگان نظامی ماهواره‌ای به نام نور را بعد از ۱۰ سال در مدار قرارداد.

صنعت فضایی ایران از لحاظ دانش و قدرت در سطوح بالایی قرار گرفته است و از بُعد نظامی نیز در دنیا مطرح است؛ پس ظرفیت پیشرفت چشمگیری خواهد داشت. ایران جز ۱۴ کشور دنیا است که توانایی ساخت موشک و ماهواره را دارد که بسیاری از کشورها حتی این توانایی را نیز ندارند. ایران توان ساخت و قراردادن ماهواره در مدار را داراست، ولی حلقه مفقوده این سیستیم مدیریت قوی‌است که می‌تواند صنعت فضایی ایران را در جایگاهی قرار دهد تا در آینده حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد.

درآینده می‌توانیم شاهد چه پروژه‌های فضایی باشیم؟

نزدیک‌ترین پروژه‌ای که شاهد آن خواهیم بود پروژه تلسکوپ فضایی جیمز وب است که پس از چندین بار وقفه در ۱۷ آذر پرتاب آن قطعی است؛ این تلسکوپ بسیار پیشرفته در موج فروسرخ و مادون قرمز کار می‌کند. در آینده شاهد حضور رقیبی برای اسپیس ایکس در مبحث اینترنت ماهواره‌ای خواهیم بود همچنین در سال‌های آینده مأموریت آرتمیس انجام خواهد شد؛ این پروژه بازگشت دوباره ناسا به ماه است و در همین راستا ممکن است در سال ۲۰۳۰ سفر به مریخ میسر شود.

مأموریت آرتمیس چیست؟

مأموریت آرتمیس درواقع بازگشت به ماه محسوب می‌شود. آپولو به عنوان اولین پروژه ناسا شناخته می‌شود که در آن اولین مرد فضانورد به ماه پا گذاشت و آرتمیس نیز اولین زن فضانورد است که قراراست به ماه سفر کند. این پروژه ظاهراً سه مرحله‌ای است و توسط قوی‌ترین موشک‌هایی که تا کنون استفاده شده انجام می‌شود، پروژه اول به صورت آزمایشی و سپس در پروژه دو و سه فضانوردان در موشک قرار خواهند گرفت و در ماه فرود می‌شود.

آیا سفر به مریخ امکان پذیر است؟

با توجه به اینکه در حال حاضر مریخ نوردان زیادی به این سیاره رفته اند درصورتی که بتوانیم پوششی برای ایجاد یک فضای تنفسی در مریخ ایجاد کنیم ممکن است بتوان مدت زمانی را در مریخ سپری کنیم. یکی از دلایلی که به سفر به سیاره مریخ سفری بدون بازگشت عنوان می‌شود؛ کمبود اکسیژن در سطح مریخ است.

موشک‌ها برای پرتاب به سوی فضا باید اکسیژن با خود حمل کنند تا در هنگام قرار گرفتن در جو زمین از اکسیژن آن و سپس از اکسیژن مخزن استفاده کنند؛ در مریخ نیز اکسیژن نیست و افرادی هم که به آنجا می‌روند برای بازگشت به اکسیژن نیاز خواهند داشت حتی موشک‌ها برای سوزاندن سوخت و روشن شدن به اکسیژن نیاز دارد. تا سال ۲۰۳۰ امکان پیشرفت وجود دارد تا بتوان در حد چهار الی پنج ماه افراد در آنجا نگهداری شوند ولی نحوه بازگشت هنوز مبهم است.

کد خبر 526569

منبع: ایمنا

کلیدواژه: هفته جهانی فضا شعار هفته جهانی فضا هفته جهانی فضا 2020 هفته جهانی فضا 2021 انجمن هفته جهانی فضا اسامی روزهای هفته جهانی فضا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ایستگاه فضایی صنعت فضایی فضایی ایران ماهواره ای تا سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۹۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پساب شهری جایگزین آب مصرفی صنایع کرمانشاه شد

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری کرمانشاه گفت: در راستای صیانت از آب‌های زیرزمینی، پساب شهری جایگزین آب مصرفی صنایع این استان شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، افشین یگانه امروز _ شنبه هشتم اردیبهشت _ در جلسه مدیریت بحران استان کرمانشاه که به ریاست استاندار کرمانشاه و با حضور رئیس سازمان و دبیر شورای عالی مدیریت بحران کشور و مدیران دستگاه‌های اجرایی استان در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: ۱۳۵ حلقه چاه غیرمجاز در این استان طی سال جاری مسدود شد.

وی افزود: این اقدام منجر به صرفه‌جویی و تقویت حوزه‌های آبی به میزان ۷.۰۵ میلیون مترمکعب شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با اشاره به انسداد چاه‌های غیرمجاز در این استان، خاطرنشان کرد: کرد: پیرو مصوبات جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان با استفاده از ظرفیت‌های کارگروه سازگاری با کم آبی استان تمرکز مباحث به موضوع تأمین آب و آبرسانی کلانشهر کرمانشاه بود.

یگانه ادامه داد: اولین اقدام عملی در راستای مصوبات جلسات این ستاد نجات تالاب هشیلان و سراب یاوری بود که این اقدام منجر به شناسایی و مکان‌یابی ۶۳ حلقه چاه آب غیر مجاز در حریم آبخوان تأمین آب کلانشهر کرمانشاه شد.

وی با اشاره به لایروبی رودخانه‌های این استان در راستای مقابله با سیل در زمستان ۱۴۰۲، گفت: با برگزاری جلسات تخصصی و پیگیری دستورالعمل‌های اقدامات احتیاطی فصول پاییز و زمستان اقداماتی برای کاهش خطر سیل احتمالی به انجام رسید.

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری کرمانشاه اضافه کرد: در این راستا برای نخستین بار قرارگاه مقابل با سیل با هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله راهداری، آب منطقه‌ای، شهرداری‌ها و فرمانداری‌ها تشکیل شد.

یگانه ادامه داد: پیش از آغاز فصل بارش سال جاری بیش از ۳۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان کرمانشاه شامل رودخانه‌های رازآور، مرگ، گاماسیاب، قره‌سو و تنگ کنشت لایروبی شد.

وی اضافه کرد: موضوع لای روبی رودخانه‌های این استان بعد از گذشت حدود ۱۳ سال در سال گذشته انجام شد.

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با اشاره به طرح جایگزینی پساب فاضلاب در مصارف صنعتی، گفت: در این طرح تلاش شده است که استفاده از آب زیر زمینی به حداقل برسد.

یگانه ادامه داد: در راستای اجرایی شدن موضوع جایگزینی آب واحدهای صنعتی با منابع آب نامتعارف، برای پساب شهرهای کرمانشاه، اسلام آباد غرب و هرسین اقدامات مؤثری انجام گرفته و پساب این شهرها جایگزین آب واحدهای صنعتی این استان شد.

وی از افزایش ضریب نفوذ بیمه منازل روستایی و شهری خبر داد و گفت: ضریب نفوذ بیمه از ۲۰.۹۷ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۲۳.۷۶ درصد در سال گذشته رسید که تا پیش از سال ۱۴۰۱ این ضریب حدود ۱۰ درصد بوده است.

به گزارش ایمنا، در این جلسه گزارش عملکرد یک ساله اداره کل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه شامل اقداماتی از جمله شناسایی و ساماندهی تشکل‌های کنشگر و بخش‌های خصوصی در مدیریت بحران، برگزاری مدون جلسات کمیته حفظ و صیانت از جنگل‌ها و منابع طبیعی ارائه شد و برخی مدیران دستگاه‌های اجرایی نیز به گزارش عملکرد در حوزه مربوطه پرداختند.

کد خبر 748465

دیگر خبرها

  • ۲۵۷ حلقه چاه غیرمجاز در لرستان پُر شد
  • حفر و تکمیل ۸ حلقه چاه نفت در مناطق نفت‌خیز جنوب
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • دستگاه های حمایتی از خسارت دیدگان سیل اخیر زرند حمایت کنند
  • شوراها بی‌واسطه‌ترین حلقه ارتباطی مردم و حاکمیت هستند
  • پساب شهری جایگزین آب مصرفی صنایع کرمانشاه شد
  • برق هیچ منبع آبی در تربت‌جام قطع نمی‌شود
  • تغییر چهره شوکه کننده بازیگران فیلم ارباب حلقه‌ها بعد ۲۳ سال (فیلم)