Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@02:29:40 GMT

اعلام ویژه برنامه‌های یاد روز حافظ در فارس

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۸۹۶۹۲

اعلام ویژه برنامه‌های یاد روز حافظ در فارس

ایسنا/فارس معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در یک کنفرانس خبری به تشریح ویژه برنامه‌های بیست و پنجمین بزرگداشت یادروز حافظ که ١٦ تا ٢٣ مهرماه برگزار می‌شود، پرداخت.

مهدی امیدبخش دوشنبه ١٢ مهرماه در جمع خبرنگاران گفت: جلسات هماهنگی برگزاری یادروز حافظ از حدود دوماه پیش با همکارای ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، میراث فرهنگی استان، سازمان فرهنگی شهرداری شیراز، شورای شهر شیراز و مرکز حافظ شناسی تشکیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: خوشبختانه با راه‌اندازی مرکز رویدادهای فرهنگی، هنری گردشگری فارس با رویکرد مباحث مختلف در شیراز، از این پس همه رویدادها با همکاری دستگاه‌های فوق در این مرکز دنبال خواهد شد.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس اضافه کرد: با توجه به اینکه تا حدودی روند شیوع ویروس کرونا در استان کاهشی شده، تلاش خواهد شد تا برنامه‌هایی به شکل حضوری در دستور قرار گیرد.

امیدبخش با بیان اینکه تبلیغات شهری و میدانی یادروز حافظ آغاز شده و تمام تلاشمان بر این است که برنامه‌هایی اجرایی شوند که شهروند محور باشد، عنوان کرد: حافظ و هنر، محور برنامه‌های امسال بزرگداشت حافظ معرفی شده است.

او خاطرنشان کرد: در اولین روز و نخستین برنامه، نمایشگاه مجازی کتاب توسط موسسه فرهنگی هنری قاصد مهر کتاب با حضور ناشران و کتابداران برتر کشور افتتاح خواهد شد و تلاش خواهیم کرد تا از تمام استانداردهای نمایشگاه کتاب تهران در این نمایشگاه بهره ببریم.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس برگزاری برنامه سرای اهل قلم در حوزه‌های تخصصی با مباحث پژوهشی با دعوت از اندیشمندان و حافظ پژوهان و برپایی نمایشگاه اسناد تاریخی حافظیه در گذر زمان به همت مرکز اسناد ملی فارس و کتابخانه مرکزی شیراز در نگارخانه تار و پود نیز دیگر برنامه‌هایی است که در دستور اجرا قرار گرفته است.

امیدبخش همچنین اعلام کرد که ویژه برنامه یادروز حافظ در آرامگاه این شاعر والامقام با حضور مسئولان کشوری و استانی و با حضور ٣٠٠ فرهنگور و هنرمند در حال برنامه‌ریزی است.

او یادآور شد: محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ۱۹ مهرماه در این برنامه به ایراد سخن می پردازد.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس همچنین رونمایی از سند مهندسی فرهنگی در برش استانی، اهدای نشان همای حافظ و تجلیل از برگزیدگان جشنواره داستان نویسی حافظ، اهدای نشان ملی حافظ به یکی از حافظ پژوهان خارجی از کشور ترکیه و برپایی کارگاه زنده نقاشی با حضور کودکان و نوجوانان با موضوع کودکانه حافظ را از جمله برنامه‌های شاخص یادروز حافظ اعلام کرد.

امیدبخش با بیان اینکه ویژه برنامه یادروز حافظ که ۱۹ مهرماه برگزار خواهد شد، در بستر مجازی نیز برنامه‌ریزی شده، گفت: ٢١ مهرماه برنامه‌ای تحت عنوان حافظ و قرآن با همکاری انجمن خوشنویسان فارس در مسجد عتیق شیراز نیز برگزار خواهد شد و ١٥ نفر از اساتید به نام خوشنویسی فارس در این مسجد گرد هم خواهند آمد و ابیات حافظ با رویکرد قرآنی را کتابت خواهند کرد.

معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس همچنین خاطرنشان کرد: مرکز حافظ شناسی شیراز نیز طبق روال هرساله نشست علمی تخصصی یادروز حافظ با ۱۳ سخنران در دستور کار قرار داده که به صورت مجازی برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، در بخش پایانی این نشست از پوستر بیست وپنجمین یادروز حافظ رونمایی شد.

 انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری یادروز حافظ سرای اهل قلم محمدمهدی اسماعیلی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس مسجد عتیق شیراز یادروز حافظ ویژه برنامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۹۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیاتی از طرح‌های مطالعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

رئیس مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جزئیاتی از طرح‌های در درست اجرای این مرکز ارائه کرد و گفت: امیدوارم به سرانجام رسیدن طرح‌های ملی، انقلابی در ساحت تولید داده‌های فرهنگی کشور رقم زده و دست سیاست‌گذاران این حوزه را از حیث سیاست‌گذاری پر کند.

به گزارش ایسنا،‌ نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز با حضور صابر جعفری کافی‌آباد (رئیس مرکز) و سجاد یاهک (معاون مرکز) در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.

در ابتدای این نشست صابر جعفری درباره تحولات ساختاری و فنی مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: در این دو سالی که مسئولیت مرکز طرح‌های ملی را عهده‌دار شده‌ام، تصور می‌کنم انقلاب یا دست‌کم تحول بسیار عمیقی در مکانیزم پیمایش‌های ملی مربوط به حوزه‌های مختلف ساحت فرهنگی رقم خورده است.

وی افزود: پیش از این مدت، حدود یک دهه شاهد رکودِ داده در این مرکز بودیم که در این دو سال این مرکز احیا شد. به‌ عبارت دیگر این تغییر را، محصول شجاعت دولت محترم و البته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حرکت در مسیر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری مبتنی بر ارزیابی‌های علمی از فرهنگ کشور می‌دانم.

جعفری با تاکید بر اینکه این احیا با دو تحول جدی در دو محور مهم دنبال شد، بیان کرد: سال‌ها به دلیل تعطیلی این مرکز در دولت‌های نهم و دهم و اقتضائات آن، این مرکز تبدیل به دبیرخانه انجام طرح‌های ملی شده و ساختار انجام طرح‌های ملی دچار فروپاشی شده بود. در این سال‌ها انجام طرح‌های ملی از سوی نهادی انجام می‌شد که رئیس دفتر از سوی آن مأمور شده بود. بعد از ایام کرونا از طریق ارزیابی کارشناسی طرح‌های انجام‌شده با یک شورای علمی متشکل از اساتید دانشگاه‌های مختلف کشور، به این نتیجه رسیدیم که پیشرفت کار مطابق با مفاد قرارداد منعقد شده بین دفتر طرح‌های ملی و مجریان نیست.

وی افزود: از این‌رو با مجریان جدیدی که از اساتید دانشگاه‌های درجه یک کشور هستند، قراردادها منعقد و انجام طرح‌ها به راه افتاد. در این تحول جدید، دفتر طرح‌های ملی در متن اجرای طرح‌های ملی و کل فرآیند انجام طرح‌ها در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات قرار گرفت. تغییر دوم در این زمینه، کاهش مدت‌ زمان انجام طرح‌ها از طریق استفاده از اساتید برجسته علمی انجمن‌شناسی در هر استان و نیز هزینه مالی آن به نصف مبلغ موارد پیشنهادی بنگاه‌های جمع‌آوری داده بود.

وی با اشاره به موضوع دل‌مشغولی نسبت به کیفیت داده‌ها در طول تاریخ، اظهار کرد: یکی از تغییرات در طول تاریخ پیمایش‌ها در جهان، دل‌مشغولی نسبت به داده‌هایی است که پشتوانه سیاست‌گذاری قرار می‌گیرند. بعد از ورود ما به دفتر طرح‌های ملی برای اولین‌بار و با توجه به پیشرفت پلتفرم‌های انجام پرسشنامه، همه پرسشنامه‌ها اعم از میدانی و تلفنی را به شیوه بسیار نظام‌مند شنود می‌کنیم و به محض دریافت خطا، آن پرسشنامه و در صورت لزوم آن پرسشگر را کنار را می‌گذاریم.

جعفری ادامه داد: به عبارت دیگر کیفیت جمع‌آوری داده‌ها دائماً به‌صورت نظام‌مند پایش می‌شود. مشکل دیگر در این زمینه، «عدم پاسخگویی» است که در سال‌های اخیر میزان آن افزایش یافته است. نرخ عدم پاسخگویی در برخی پیمایش‌های اخیر بسته به میزان حساسیت آن‌ها، به ۵۰ درصد می‌رسد و نوعاً آنچه تحت عنوان نتایج پیمایش‌ها منتشر می‌شود، مربوط به بخشی است که افراد حاضر به پاسخگویی شده‌اند. در گزارش‌های رسمی مرکز طرح‌های ملی علاوه بر گزارش از پاسخگویان، گزارش تفصیلی از عدم پاسخگویان ارائه می‌شود تا امکان تفسیر روشن از داده‌ها در اختیاز مخاطب قرار گیرد.

رئیس مرکز طرح‌های ملی به پیمایش‌های معوق و جدید انجام‌ شده در این مرکز اشاره و خاطرنشان کرد: زمانی که مسئولیت این دفتر را عهده‌دار شدم، ۶ پیمایش ملی بر زمین‌ مانده وجود داشت که علی‌رغم مشکلات بودجه‌ای پژوهشگاه، با تلاش همکاران آن‌ها را به راه انداختیم که مهم‌ترین آن‌ها، موج چهارم ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان بود که اواخر آذر ۱۴۰۲ آغاز و گزارش ملی آن در اواسط زمستان ۱۴۰۲ ارائه شد و برای اولین‌بار فعالانه در مدت بسیار کوتاه ۲ الی ۳ ماهه، از آن رونمایی کردیم. داده‌ها و برش‌های استانی این پیمایش مهم و تأثیرگذار نهایتاً تا اواسط خردادماه، در اختیار شورای فرهنگ عمومی و استان‌ها قرار خواهد گرفت که امیدوارم به بصیرت سیاست‌گذاران حوزه فرهنگی بیفزاید.

وی افزود: از دیگر پیمایش‌های بسیار مهم، «پیمایش نگرانی‌های ایرانیان نسبت به مهاجران افغانستانی» بود که با توجه به حساسیت‌های سیاست‌گذاری وقت نسبت به مهاجران افغانی، انجام این پیمایش کمکی بنیادی به بدنه سیاست‌گذاری کشور بود. همچنین پیمایش‌های «سبک زندگی ایرانیان» و «وضعیت استفاده از شبکه‌های مجازی و ابعاد زندگی کاربران» در حال انجام هستند. همچنین پیمایش‌های دیگری در دستور کار قرار دارند که عبارتند از: پیمایش هویت ملی ایرانیان با اجرای دکتر اردشیر انتظاری، طراحی نقشه خلقیات ایرانیان با اجرای دکتر صبوریان، آرزوهای جوانان با اجرای دکتر علیرضا حدادی و همکاری مرکز طرح‌های ملی.

جعفری بیان کرد: علاوه‌بر این موارد، پیمایش‌های معنی‌داری در سال‌های آتی انجام خواهد شد که سنجش وضعیت فرهنگ عمومی ایرانیان، سواد تاریخی ایرانیان و سواد فرهنگی ایرانیان از آن جمله‌اند. پیمایش‌های «خانواده» به سفارش وزارت کشور و «سبک زندگی نوجوانان» از دیگر پیمایش‌های در دستورکار هستند که امید است منابع مالی آن‌ها تأمین شود.

وی در پایان اضافه کرد: امیدوارم به سرانجام رسیدن این طرح‌های ملی، انفجار و انقلابی در ساحت تولید داده‌های فرهنگی کشور رقم بزند و دست سیاست‌گذاران این حوزه را از حیث سیاست‌گذاری پر کند.

در ادامه این نشست سجاد یاهک - معاون مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با بیان اینکه درست‌ اجرا کردن یک پیمایش، مهم‌ترین بخش یک داده است، اظهار کرد: اگر این مهم مخدوش شود و پرسشنامه، طرح فنی آن، نظارت بر آن‌ها و ... معیوب باشد، کل این چرخه معیوب خواهد شد. از این رو دفتر طرح‌های ملی خیلی تلاش کرد که این زیرساخت اساسی را فراهم کند و مسئولیت گردآوری داده و راهبری آن را خود بر عهده گیرد. این کار از مهم‌ترین اقدامات بود که قطعاً اهمیت داده‌های آن طی سال‌های آتی روشن خواهد شد. ما در این دفتر ریل‌گذاری خوبی انجام دادیم که تاکنون ۴ پیمایش ملی انجام شده و ۸ پیمایش دیگر نیز در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • غرفه فرهنگ و هنر با موضوع خلیج فارس در سیریک راه‌اندازی شد
  • وزیر ارشاد: به کنسرت رپ مجوز ندادیم
  • جزئیاتی از طرح‌های مطالعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • ۱۰نظرسنجی مربوط به پیمایش حجاب انجام شده/احیای مرکز طرح‌های ملی
  • بوشهر در تعداد اجراهای موسیقی از برترین استان‌های کشور است
  • شیراز میزبان جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور شد
  • خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست/ نسل جوان باید با گذشته پرافتخارمان آشنا شود
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • خلیج فارس هویت و میراث گرانبهای سرزمین ایران است
  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خوزستان