Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

 

گروه سیاست سایت فردا – آنطور که امیرعبداللهیان چندی قبل اعلام کرد و از مواضع سایر طرف‌های برجامی برمی‌آید، مذاکرات هسته‌ای به زودی از سر گرفته خواهد شد. ترکیب تیم مذاکره کننده در ایران هنوز معلوم نیست اما وزیرخارجه اعلام کرده که این مسئولیت همچنان به عهده وزارت خارجه خواهد بود. این یعنی که علی باقری کنی جای عباس عراقچی را که پیش‌تر معاون وزیر و مذاکره کننده ارشد بود، گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حال باید دید که این تغییر چه تاثیری در عملکرد تیم ایران و نتیجه‌ای که به دست می‌آورد خواهد داشت. البته برخی با اشاره به اینکه سیاست خارجی و راهبرد ایران در امر مذاکره در سطح کلان تعیین می‌شود، اهمیت چندانی به افراد حاضر در تیم مذاکره کننده نمی‌دهد. برخی دیگر نیز این ترکیب را مهم می‌دانند و سپردن کار به باقری کنی را مقدمه تکرار مذاکرات شبیه آنچه در دوره جلیلی انجام شد، می‌دانند. گروه دیگری اما هم به مذاکره کنندگان اهمیت می‌دهند و نقش آنان را ندیده نمی‌گیرند و هم درباره عملکرد باقری‌کنی و تیم مذاکره کننده در دولت جدید عجله ندارند. 

محمدجواد جمالی‌نوبندگانی، کارشناس مسائل سیاست خارجی از جمله همین افراد است . او تاکید دارد که استراتژی ایران در مذاکرات در سطح کلان مشخص خواهد شد اما نقش تیم مذاکره کننده را نیز نادیده نمی‌گیرد. این نماینده پیشین مجلس در گفت‌وگو با «فردا» بر اهمیت و نقش تیم مذاکره‌کننده در نتیجه‌ای که گرفته می‌شود، تاکید کرد و گفت: «ترکیب تیم مذاکره‌کننده از چند جهت می‌تواند موثر باشد. اول اینکه تیم چقدر سواد دیپلماتیک دارد. دوم اینکه چقدر تجربه دیپلماسی دارد. سوم اینکه چقدر تجربه مذاکره دارد. چهارم و مهم‌تر هم اینکه با انتخاب تیم چه پیام داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی داده می‌شود.»

وی افزود: «قطعا افرادی که مشخص می‌شوند، موثر خواهند بود. مثال اینکه یک مربی فوتبال یک پلن و استراتژی را مشخص می‌کند اما این بازیکن است که بازی می‌کند و اهمیت دارد که چقدر توانایی و هوش بازی‌گری دارد یا به تذکرات مربی توجه می‌کند. در مذاکرات نیز همین‌طور است. درست است که استراتژی مشخص می‌شود اما یک سری مسائل از زبان دیپلماسی تا تسلط بر زبان انگلیسی و متون و… در امر مذاکرات نقش دارد».

جمالی نوبندگانی تاکید کرد: «تیم دیپلماسی ما باید توجه داشته باشد که می‌بایست ما کارشناسان زبده و خبره زیادی با خودمان همراه کنیم. بالاخره ما با چهار یا پنج هیات دیگر که بعضا با ده‌ها کارشناس در حوزه‌های مختلف آمده‌اند، طرف هستیم. هر کدام از این‌ها هیاتی چند نفر از کارشناسان را با خود می‎برند که در کنار اتاق اصلی مذاکرات مشغول کار و بررسی هستند. ما هم باید همین‌طور عمل کنیم. باید افرادی متخصص در همه حوزه های سیاسی، اقتصادی و ... به خصوص در زمینه‌های حقوقی همراه تیم هیات مذاکره‌کننده کنیم چون اگر قرار باشد متنی نوشته و توافق شود همان وقت بررسی شود اگر مساله‌ای ایجاد شود، حل آن در مذاکرات بعدی بسیار سخت خواهد شد».

این نمانده پیشین مجلس درباره اینکه آیا با رفتن عراقچی و سپرده شدن کار به علی باقری‌کنی تیم مذاکره کننده ما تقویت شده یا تضعیف؟ گفت: «این مساله را نمی‌توان به این شکل بررسی کرد چون آقای باقری قبلا در مذاکرات دستیار آقای جلیلی بوده و خودش مذاکره‌کننده اصلی نبوده است. یعنی ما هنوز کارنامه‌ای از مذاکرات مستقل او در دسترس نداریم. ضمن اینکه رشته او هم علوم سیاسی است و مدت‌ها هم در این زمینه کار کرده است. به نظر من مساله مهم‌تر این است که وزارت خارجه، دولت و نظام چه روشی را در پیش می‌گیرند چون آقای باقری‌کنی باید آن راهبرد را پیش ببرد. نوع مذاکرات آقای جلیلی در آن زمان حتما هماهنگ با نظرات رییس دولت نهم و دهم بوده و نباید آن را به پای باقری‌کنی گذاشت و بهتر است منتظر ماند تا ببینیم دولت چه نقشه راهی را تهیه می‌کند.»


 

منبع: فردا

کلیدواژه: جمالی نوبندگانی مذاکرات برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۰۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین ربات تمام الکتریکی جهان رونمایی شد/ با توانایی حفظ سرعت ثابت

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، اخیراً حوزه‌ ربات‌های انسان‌نما فعالیت‌های فشرده‌ و گسترده‌ای را به خود دیده است و چندین استارت‌اپ برای عرضه نمونه‌های اولیه خود به بازار باهم رقابت می‌کنند. حالا، یک مرکز نوآوری رباتیک با حمایت دولت پکن توانسته نخستین ربات انسان‌نمای الکتریکی خود را با نام «تیانگونگ» (Tiangong) معرفی کند.

تیانگونگ که توسط مرکز نوآوری ربات‌های انسان نما پکن ساخته شده است، یک ربات همه منظوره با توانایی حفظ سرعت ثابت ۶ کیلومتر در ساعت (۳.۷۳ مایل در ساعت) است.

دولت چین قصد دارد دسترسی گسترده به پلتفرم ربات انسان نما را از طریق تیانگونگ تسهیل کند و آن را به عنوان یک راه حل منبع باز ارائه کند.

تیانگونگ؛ انسان‌نمای چابک و سازگار

سر، بازو‌ها و پا‌های تیانگونگ به لطف محرک‌های کاملاً الکتریکی آن می‌توانند در جهات مختلف حرکت کنند.

تیانگونگ با قد ۱۶۳ سانتی‌متر به چندین حسگر برای درک بصری مجهز شده است و سرعت پردازش آن ۵۵۰ تریلیون عملیات در ثانیه است. همچنین دارای حسگر‌های نیروی ۶ محوره با دقت بالا برای ارائه بازخورد دقیق نیرو است.

این ربات انسان نما علاوه بر عملکرد کاملاً الکتریکی خود، دارای ساختار سبک وزن (۹۴.۷ پوند یا ۴۳ کیلوگرم) است که پایداری در حین حرکت، به ویژه در حالت دویدن، را تضمین می‌کند. حرکت طبیعی دویدن این ربات از طریق یادگیری تقلیدی تقویتی مبتنی بر حافظه‌ی حالت، یک مهارت پیشرفته در یادگیری حرکت است که توسط ربات‌های انسان‌نمایی استفاده می‌شود.

در ضمن، ربات انسان‌نمایی تیانگونگ از مجموعه‌ای از حسگر‌های ادراک بصری، حسگر‌های دید سه‌بعدی و یک واحد اندازه‌گیری دقیق ناوبری (IMU) استفاده می‌کند. این مجموعه حسگر‌ها به طور کلی به چالش‌های کنترل حرکت اساسی ربات پاسخ می‌دهد.در ادامه ویدئویی از حرکت این ربات را مشاهده می‌کنید:

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

همانطور که در ویدیوی بالا دیده می‌شود، توانایی تیانگونگ در پیمایش یکپارچه در شیب‌ها و پله‌ها حتی بدون ورودی بصری قابل توجه است. همچنین این ربات با اصلاح سریع راه رفتن خود، برای جلوگیری از زمین خوردن سازگاری بیشتری را نشان داده است.

به گفته توسعه‌دهندگان، تیانگونگ قبلاً مهارت‌های دویدن مشابه انسان را نشان داده است و قابلیت منبع باز این ربات راه را برای توسعه‌های آینده هموار و امکان کاربرد‌های تجاری گسترده‌تری را فراهم می‌آورد.

تلاش جسورانه چین

چین برای پیشروی در حوزه توسعه ربات‌های انسان‌نما  برنامه‌ای دقیق دارد.

در نوامبر ۲۰۲۳، وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین یک استراتژی دیداری را اعلام کرد که هدف از آن آغاز تولید انبوه ربات‌های انسان‌نما در سال ۲۰۲۵ است. بر اساس این استراتژی، تا سال ۲۰۲۷، این ربات‌ها همچنین قادر به تفکر، یادگیری و خلق خواهند بود.

به عنوان بخشی از این برنامه، مرکز صنعت رباتیک پکن، ۱۱۰ شرکت اکوسیستم رباتیک را به هم متصل کرده است. آنها قصد دارند یک سیستم زنجیره‌ی صنعتی کامل را ایجاد کنند که شامل برنامه‌ها، ماشین‌های کامل و قطعات کلیدی است.

تمرکز این مرکز بر روی توسعه پلتفرم‌های مادر برای نرم افزار و سخت افزار است. همچنین هدف آن حل مسائل مهمی است که صنعت با آن مواجه است، مانند سیستم عامل‌های منبع باز و سیستم‌های کنترل عملیات، که نیاز به توجه فوری دارند.

مطابق با استراتژی دولت، طراحی منبع باز تیانگونگ آن را از شرکت‌های تجاری رباتیک متمایز می‌کند و مؤسسات دانشگاهی و شرکت‌های رباتیک را قادر می‌سازد از آن به عنوان پایه‌ای برای نوآوری استفاده کنند.

حوزه ربات‌های انسان نما در چین در حال شکوفایی است و دارای مدل‌های پیشرفته از شرکت‌های خصوصی مختلف است به طوری که کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که پیشرفت قابل توجه چین در ادغام قابلیت‌های هوش مصنوعی در زندگی روزمره می‌تواند پیشرفت ربات‌های انسان نما را تسریع کند.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «وعده صادق» بخشی از توانایی های ایران را نشان داد
  • سرکوب در دانشگاه، مذاکره در قاهره
  • سباستین کل: تمام تلاشمان را می‌کنیم تا سانچو را در دورتموند نگه داریم
  • آغاز مذاکرات پرسپولیس برای تمدید قرارداد بازیکنان
  • نخستین ربات تمام الکتریکی جهان رونمایی شد/ با توانایی حفظ سرعت ثابت
  • ساعت‌های سرنوشت‌سازی پیش روی مذاکره‌کنندگان در قاهره است
  • عدم پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس/ گفتگو‌ها به روز دوم کشیده شد
  • پیشنهاد یونایتد و پنج تیم اروپایی برای ببر بارسلونا
  • بارسلونا توانایی مالی جذب یوسوا کیمیش را دارد
  • استادان، دانشجویان را برای تبدیل دانایی به توانایی ترغیب کنند