Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - یک کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به مباحث مربوط به بازگشت منابع ارزی کشور، گفت: تنها راه، تبدیل موجودی‌ها به اسکناس و انتقال آن به داخل کشور است که در هر کشوری در این رابطه مقرراتی وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری آریا ، وحید عزیزی، کارشناس مسائل اقتصادی درباره سیاست موثر بانک مرکزی برای بازگرداندن ارزهای خارج از کشور به خبرنگار ایبِنا گفت: تنها راه، تبدیل موجودی‌ها به اسکناس و انتقال آن به داخل کشور است که در این حالت هم در هر کشوری در این رابطه مقرراتی وجود دارد که باید مورد توجه قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حداقل موازین قانونی، حمل و نقل، بیمه و هزینه، امکانات و برقرار ساختن تسهیلاتی برای انجام این کار است.
وی در این خصوص تصریح کرد: موضوع بالا را می‌توان چنین مورد توجه قرار داد که بر فرض در صورتی که با کمک کشورهای درصدد باشیم کار ورود ارز را سهولت بخشیم، باید بدانیم آن‌ها دارای محدودیت‌هایی هستند که احتمالا حرکت فوق را کُند خواهد ساخت زیرا در اولین قدم باید مجوز مربوط به این موضوع صادر شود و بدون این مجوزهای خاص هم اجازه انتقال اسکناس بیشتر از یک حدود مشخص به هیچ شخص حقیقی یا حقوقی داده نخواهد شد و این قضیه در مورد ایران هم به همین شکل پیش می‌رود.
عزیزی در ادامه بیان کرد: مقررات درباره برخی از ارزها مانند دلار، فرانک سوئیس و پوند از آنجا که حساب سرمایه باز است مشابهت دارد، اما در تمام کشورها این تشابه موجود نیست و زمان انتقال ارز با انواع و اقسام مقررات روبرو خواهیم شد و حداقل این مقررات همانطور که مورد اشاره قرار گرفت، حمل و نقل و بیمه است. به طور نمونه زمانی که ایران در نتیجه برجام بیش از یک میلیارد دلار اسکناس از آمریکایی‌ها دریافت کرد، مجوزهای خزانه‌داری آمریکا و مقامات سیاسی بالاتر از خزانه‌داری و در سوئیس مجوز بانک مرکزی سوئیس را داشت، باید این نکته را مورد توجه قرار دهیم که تمام کشورها چنین نخواهند کرد و شاید از سوی آمریکایی‌ها هم دیگر تکرار نشود. 
وی در این رابطه اظهار داشت: معمولا ارزها در حساب‌های بانکی نگهداری می‌شود و محل تسویه این حساب‌ها هم پایتخت کشور متبوع ارز مورد نظر است که به عنوان مثال در مورد آمریکا، تمام حساب‌های ارزی در نهایت از طریق کارگزاری‌ها به سیستم تسویه داخلی وصل می‌شود و یا سیستم تسویه کشورهای حوزه یورو هم به همین شکل عمل می‌کند.
این کارشناس مسائل اقتصادی در خصوص تبدیل ارز به اسکناس تصریح کرد: درباره تبدیل ارز به اسکناس و انتقال آن به این شکلی که مورد اشاره قرار گرفت باید این نکته را هم مورد توجه قرار داد که روشی غیرمعمول است زیرا هم هزینه‌بردار است و هم اینکه می‌توان از این موجودی به عنوان ذخایری در مصارف خارجی بهره برد. به طور نمونه برای مصارف واردات سرمایه‌گذاری، پرداخت‌های انتقالی و خدمات مانند شهریه دانشجویان، هزینه بیماران، نیازهای وارداتی و سرمایه‌گذاری کالاهای اساسی استفاده کرد، ولی در صورتی که این موارد وجود نداشته باشد، نباید به فراموشی سپرد که نیاز داریم تا سازوکار سیاسی در این امر باید به کمک آید.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مورد توجه قرار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۱۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۸۱۹ کیلومتر خط انتقال و شبکه آب در طرح جهاد آبرسانی خوزستان

ایسنا/خوزستان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: با آغاز دولت سیزدهم و توجه این دولت به تامین آب شرب روستاها ۸۱۹ کیلومتر خط انتقال آبرسانی و شبکه در قالب پروژه محرومیت زدایی استان خوزستان اجرا شده است.

صابر علیدادی در گفت و گو با ایسنا پروژه‌های در حال اجرای طرح محرومیت‌زدایی جهاد آبرسانی استان را ۲۳ پروژه در قالب ۷۶۶ روستا و ۲۱ شهرستان عنوان کرد.

وی افزود: ۲۳ پروژه آبرسانی طرح محرومیت زدایی در ۲۱ شهرستان شادگان، شوشتر، هندیجان، رامشیر، امیدیه، آبادان، خرمشهر، ماهشهر، اندیکا، اندیمشک، هفتکل، حمیدیه، اهواز، شوش، کرخه، مسجدسلیمان، سوسنگرد، هویزه، بستان، بهبهان و ایذه در حال اجرا است.

علیدادی با اشاره به اینکه پیشرفت فیزیکی طرح‌های محرومیت‌زدایی استان ۴۳ درصد است، در خصوص آخرین وضعیت پیشرفت پروژه‌های محرومیت‌زدایی جهاد آبرسانی استان گفت: با اقدامات انجام شده در حال حاضر علاوه بر اجرای  ۸۱۹ کیلومتر خط انتقال آبرسانی و شبکه، احداث ۳ باب ایستگاه پمپاژ، احداث ۵ باب مخزن ذخیره بتنی جمعا به ظرفیت ۱۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب، حفاری و تجهیز ۶ حلقه چاه آب شرب و افتتاح آبرسانی به ۱۸۰ روستا را می‌توان به عنوان عملکرد پروژه محرومیت زدایی استان عنوان کرد.

وی یادآور شد: علاوه بر شرکت آب و فاضلاب خوزستان، قرارگاه کربلا و بسیج سازندگی نیز به عنوان معین در اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی استان همکاری می‌کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حسینی: سیاست دولت در کنترل نوسانات ارزی به مجلس اعلام شد
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌‌ریزی کشور
  • استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد
  • ظرفیت نیروگاه‌ها پاسخگوی نیاز کشور در فصل تابستان نیست
  • سیگنال بانک مرکزی به بازار ارز/ استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد
  • استفاده از منابع مسدودی آزاد شده ارزی کلید خورد | ارز حج امسال از این طریق به کشور عربستان منتقل شد
  • اجرای ۸۱۹ کیلومتر خط انتقال و شبکه آب در طرح جهاد آبرسانی خوزستان
  • بانک مرکزی: گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال