Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد گفت: باوجود اینکه خلیل آباد قطب تولید کشمش و انگور استان خراسان رضوی است اما بر اساس تصمیم‌های اتخاذ شده افزایش سطح زیر کشت باغات انگور در شهرستان ممنوع شده و به جای آن افزایش بهره‌وری و عملکرد در واحد سطح در دستور کار قرار گرفته است.

محمود شبان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه در سال جاری تولید کشمش در خلیل‌آباد به نسبت سال قبل ۵۰ درصد کاهش داشته است، سرمازدگی اسفند ماه سال گذشته، بارندگی بی‌موقع در اردیبهشت‌ ماه، گرمای بیش از حد خرداد ماه و قطعی برق چاه موتورها را از علل کاهش تولید کشمش امسال در این شهرستان عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: هر چند کاهش تولید موجب افزایش بی‌سابقه قیمت تمام شده کشمش برای باغداران شده است، اما در قبال آن کیفیت کشمش امسال به مراتب از سال‌های گذشته بهتر بوده است.

با روی آوردن کشاورزان به کشاورزی علمی درصد قابل توجهی از محصول کشمش منطقه درجه یک است

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد تصریح کرد: باوجود اینکه عمده کشمش شهرستان در گذشته درجه سه و چهار بوده، اما با روی آوردن کشاورزان به سمت کشاورزی علمی و عمل به توصیه‌های کارشناسان طی سال‌های اخیر موجب شده درصد قابل توجهی از محصول کشمش امسال منطقه درجه یک باشد.

وی همچنین در خصوص اعتراض باغداران به قیمت پایین کشمش در شهرستان گفت: اغلب اعتراض‌ها از سوی کسانی بوده که به دلیل تولید کشمش با کیفیت پایین محصول‍شان با قیمت خوبی به فروش نمی‌‎رسد و روی دستشان مانده است.

شبان عنوان کرد: اکنون کشمش درجه یک تا کیلویی ۱۰۰ هزار تومان و کشمش درجه دو و سه ۳۰ هزار تومان به فروش می‌رسد، در صورتی که همه باغداران از آب و خاک مناسب استفاده می‌کنند.

وی بیان کرد: اگر محصولات برخی کشاورزان کیفیت مطلوبی ندارد چون به توصیه‌‎های فنی کشاورزان عمل نمی‌کنند و این موجب اختلاف قیمت ۷۰ هزار تومانی در هر کیلو بین کشمش درجه یک با درجه دو و سه می‌شود.

دبی، پایگاه اصلی کشمش خلیل‌آباد

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد در ادامه میزان تولید کشمش امسال شهرستان را ۱۳ تا ۱۵ هزار تن اعلام نمود و به وضعیت صادرات این محصول اشاره کرد و گفت: همه ساله ۷۰ درصد محصول شهرستان صادر و ۳۰ درصد نیز به مصرف داخل کشور می‌رسد.

وی تصریح کرد: هر چند در حال حاضر کشمش شهرستان به پاکستان صادر می‌‎شود ولی به زودی به امارات هم صادرات خواهیم داشت، اکنون بیشتر کشمش شهرستان به سمت امارات و از آنجا به سایر کشورها صادر می‌شود در واقع پایگاه اصلی کشمش شهرستان خلیل‌آباد دبی است.

شبان گفت: در سال جاری ۶۵ درصد کشمش شهرستان سبز و ۳۵ درصد طلایی بوده در صورتی که بنا بر نیاز بازار این رقم سال قبل برعکس بوده است.

وی راه‌‎اندازی کارخانه‌های سورت کشمش و تمرکز آن‌ها در شهرستان را یکی از سیاست‌‎های این اداره در شهرستان دانست و افزود: تا کنون ۶ کارخانه سورت کشمش در خلیل‌آباد راه‎‌اندازی شده و چهار کارخانه دیگر نیز در دست احداث هستند که تا سال ۱۴۰۱ به بهره‌برداری می‌‎رسند.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد یادآور شد: راه اندازی کارخانه‌های سورت کشمش در شهرستان موجب شده که دیگر باغداران محصولات خود را برای سورت و بسته‎‌بندی به سایر شهرستان‌ها نفرستند.

افزایش قیمت نهاده‌ها یکی از مشکلات جدی باغداران

وی ادامه داد: باوجود اینکه سطح زیر کشت باغات انگور شهرستان ۵۴۲۰ هکتار است و از این نظر وضعیت مطلوبی داریم اما با سیاست‌های اتخاذ شده افزایش سطح زیر کشت و توسعه باغات انگور در شهرستان ممنوع شده و باید برای افزایش بهره‌‎وری و عملکرد در سطح تلاش کنیم.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد با بیان اینکه سال گذشته برای اولین بار کشت انگور گلخانه‌ای را در شهرستان داشتیم که یکی از طرح‌‎های موفق بود، مطرح کرد: بر اساس هدف‎‌گذاری انجام شده محصول این گلخانه تا پایان فروردین‌ ماه سال آینده به بازار عرضه خواهد شد.

وی همچنین افزایش قیمت نهاده‌ها را یکی از مشکلات جدی باغداران دانست و گفت: متاسفانه قیمت نهاده‌ها متناسب با افزایش قیمت کشمش افزایش نیافته و کشاورزان اگر بخواهند با سایر استان‌ها در تولید کشمش رقابت کنند باید افزایش عملکرد و کیفیت را در دستور کار قرار دهند و صرفا پیگیر افزایش قیمت این محصولشان نباشند.

شبان بیان کرد: کشاورزان باید به سمتی بروند که با کمترین میزان مصرف نهاده بهترین عملکرد را داشته باشند.

وی در خصوص دلایل عدم راه‌‎اندازی تعاونی کشمش خلیل‌‎آباد گفت: باغداران و کشاورزان منطقه ترشیز خیلی به تعاونی‌ها بها نمی‌‎دهند و تمایلی به تشکیل تعاونی‌ها ندارند.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد مطرح کرد: عملکرد ضعیف تعاونی‌ها طی سال‌های گذشته موجب شده کشاورزان دیگر به تعاون و کار دسته جمعی اعتقادی نداشته باشند.

وی ادامه داد: شهرستان خلیل‎‌آباد به قطب سردخانه در ترشیز تبدیل شده است، اکنون در هیچ کدام از شهرستان‌های بردسکن و کاشمر سردخانه‌ای با ظرفیت ۱۰ هزار تن نداریم، این جزء زیرساخت‌هایی است که برای صادرات انگور و دیگر محصولات در شهرستان آماده نموده‌ایم.

خرید حمایتی ۱۵۰ تن کشمش

شبان همچنین گفت: علاوه بر اینکه در سال جاری از باغداران خرید توافقی داشته‌ایم تسهیلاتی به صادر کنندگان پرداخت شده و ۱۵۰ تن هم خرید حمایتی کشمش در شهرستان صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: باغداران شهرستان خلیل‌آباد باید به سمت تولید کشمش با کیفیت بروند و ما هم به عنوان متولی در کنار این باغداران خواهیم بود.

وی در ادامه افزود: سرمایه‌گذارانی که بخواهند در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی به ویژه انگور، انار و پسته در شهرستان سرمایه‌‎گذاری کنند به طور جد در کنارشان خواهیم بود و صدور مجوزهای لازم، واگذاری زمین دولتی و حتی پرداخت تسهیلات را در کمترین زمان ممکن انجام خواهیم داد.

خلیل‌آباد با اجرای طرح‌های نوین آبیاری زیر پوشش ۹۰ حلقه چاه کشاورزی قرار دارد

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد با اشاره به اینکه هم‌اینک ۲۵۰۰ هکتار کشتزارهای شهرستان با اجرای طرح‌های نوین آبیاری زیر پوشش ۹۰ حلقه چاه کشاورزی قرار دارد، اما به دلیل خرده‌ مالکی، همچنان تعدادی از کشاورزان امکان استفاده از تسهیلات بلاعوض این بخش و اجرای سامانه‌های نوین آبیاری را ندارند، گفت: خلیل‌آباد در زمینه فعالیت مجتمع گلخانه‌ای در استان پیشرو است و از ظرفیت ۵۰ واحدی این مجتمع تا کنون ۲۲ واحد فعال شده‌اند که با تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز آماده واگذاری بقیه واحدها به دانش‌آموختگان کشاورزی، با اولویت افراد بومی است.

شبان در پایان از به بهره‌برداری رسیدن نخستین گلخانه‌ پرورش گیاه پاپایا _خربزه درختی_ در سطح ۱۲۰۰ متر مربع در در روستای "ابراهیم آباد" از توابع این شهرستان خبر داد و گفت: برای ساخت این گلخانه افزون بر ۱۲ میلیارد ریال هزینه‌ شده که برای پنج نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم ایجاد اشتغال شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها انگور كشمش شهرستان خلیل آباد مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد کشمش شهرستان خلیل آباد باغات انگور افزایش قیمت تولید کشمش کشمش امسال درجه یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۱۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمرکز همدان بر توسعه زنجیره ارزش سفال و کشمش

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با بیان اینکه در صادرات، محور اصلی زنجیره‌های ارزش است، گفت: تمرکز همدان بر توسعه زنجیره ارزش سفال و کشمش به منظور توسعه صادراتی این محصولات است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، سید مجتبی حسینی در حاشیه برگزاری ششمین نمایشگاه اکسپو ایران، در جمع خبرنگاران، اظهار‌ داشت: امسال هدف از حضور استان همدان در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی، در کنار معرفی توانمندی‌های صادراتی و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری، معرفی بیشتر و بهتر دو زنجیره ارزش مهم سفال و کشمش است.

وی افزود: تعریف زنجیره ارزش انگور با ترسیم نقشه راه در این استان باعث رشد و توسعه این صنعت و اثرگذاری بر جی.دی. همدان خواهد شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان همچنین در تشریح زنجیره ارزش کشمش گفت: زنجیره ارزش شامل تعریف مسئله، جایگاه فعلی تولید انگور و کشمش در کشور، میزان تولید، سطح زیر کشت و همچنین موانع و مشکلات پیش روی این محصول است.

حسینی افزود: بی‌شک استان همدان در تازه خوری انگور و همچنین فرآوری این محصول ظرفیت بسیار خوبی دارد و می‌تواند علاوه بر ثبات و تعادل در قیمت‌ها به صادرات و ارزآوری در کشور منجر شود.

وی بیان کرد: انتظار داریم با برنامه‌ریزی صورت گرفته و ورود خوب استان همدان به بحث زنجیره ارزش سفال و کشمش؛ میزان بهره‌وری، تولید و صادرات این محصولات افزایش چشمگیری پیدا کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان عنوان کرد: برنامه‌ریزی و راهکار چگونگی بهبود طراحی، تولید، بسته‌بندی و فروش سفال و کشمش با مقیاس اندازه‌گیری سالانه در استان همدان انجام شده که به راحتی می‌توان میزان پیشرفت توسعه این زنجیره‌هایی ارزش را مطابق با آن ارزیابی کرد.

حسینی با بیان اینکه، در کنار سفال و کشمش که دو زنجیره اصلی استان ما تاکنون شناخته شده‌اند، تاکید کرد: مبل و منبت، پوشاک، گیاهان دارویی، سنگ‌های قیمتی و چرم نیز زنجیره‌هایی ارزشی هستند که توسعه آن‌ها در دستور کار قرار دارد.

وی عنوان کرد: زنجیره‌های ارزش راهبردی استان‌ها به صورت ملی و به همت معاونت اقتصادی وزارت کشور تعریف شده‌ و برای هر زنجیره ارزش برنامه عملیاتی، چشم انداز و طرح توسعه تدوین شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همزمان با هفته کارگر از کارگران نمونه خلیل‌آباد تجلیل به عمل آمد
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • تمرکز همدان بر توسعه زنجیره ارزش سفال و کشمش
  • خسارت هزار و ۴۷۰ میلیارد ریالی بارش‌های بهاری در خراسان رضوی
  • تجلیل از کارگران نمونه شهرستان خلیل آباد
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • برگ درخت انگور سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی
  • بارگیری روزانه ۲۰ تن برگ انگور از خلیل‌آباد
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل