Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، هادی عبدالله زاد متخصص تغذیه با بیان اینکه دوره سالمندی از سن ۶۵ سالگی شروع می‌شود، گفت : از سن ۶۵ تا ۷۵ سال را سالمند جوان، ۷۵ تا ۸۵ سال را سالمند میانسال و ۸۵ سال به بالا را سالمند مسن می‌دانند.

او گفت : دوره سالمندی زمانی است که بدن نیرو و توان جوانی را ندارد و به تبع دستگاه گوارش این افراد هم توان سابق را برای هضم انواع خوراکی‌ها ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالله زاد با اشاره به اهمیت تغذیه در دوران سالمندی افزود: با توجه به تغییراتی که بدن در دوران سالمندی تجربه می‌کند، نیاز است دقت بیشتری در خصوص انتخاب مواد غذایی صورت گرفته و از طرفی مصرف برخی مکمل‌ها در دستور کار قرار گیرد.

این متخصص تغذیه به تغییرات صورت گرفته در دهان و دندان در دوران سالمندی اشاره کرد و افزود: این تغییرات و از دست دادن دندان‌ها موجب می‌شود که سالمندان نتوانند غذا‌های سفت و محکم را به خوبی بجوند و این موضوع موجب بروز مشکلاتی در دستگاه گوارش آن‌ها خواهد شد، بنابراین نیاز است که در وهله اول نوع غذا‌های مصرفی سالمندان به غذا‌های سوپ مانند و نرم تغییر پیدا کند.

او ادامه داد: در گام بعدی مصرف میوه جات و سبزیجات باید در برنامه غذایی روزانه سالمند قرار گیرد. مصرف سه واحد میوه در روز و مصرف سبزیجات در کنار هر وعده غذایی بطور جد توصیه می‌شود.

عبدالله زاد مصرف دو تا سه وعده ماهی در هفته را هم برای سالمندان ضروری دانست و افزود: در غیراینصورت توصیه می‌شود این افراد روزانه دو تا سه عدد گردو مصرف کنند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به کاهش تولید "فاکتور داخلی" معده در سالمندان گفت: این فاکتور نقش موثری در جذب ویتامین B۱۲ دارد و با توجه به کاهش تولید آن در دوران سالمندی نیاز است که سالمندان ویتامین B۱۲ بیشتری مصرف کنند.

عبدالله زاد افزود: در کنار مکمل B۱۲، توصیه می‌شود سالمند ویتامین D و نیز مکمل روی هم مصرف کنند.

او با اشاره به کاهش تحرک روده و معده در دوران سالمندی افزود: در همین راستا عمده سالمندان با مشکل یبوست مواجه می‌شوند، بنابراین نیاز است که مصرف زیاد مایعات در دوران سالمندی مورد توجه قرار گیرد.

عبدالله زاد ادامه داد: مصرف میوه و سبزی هم برای بهبود فعالیت روده و معده مناسبت است.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه مصرف شیر به دلیل مشکلات هضم لاکتوز چندان در سالمندان توصیه نمی‌شود، گفت: بهتر است به جای شیر، سالمندان از ماست و یا دوغ استفاده کنند و مصرف یک پیاله ماست و دو لیوان دوغ در روز توصیه می‌شود.

عبدالله زاد باتاکید بر کاهش مصرف نمک، شکر و چربی در دوران سالمندی گفت: دوران سالمندی با شیوع بیماری‌های قلبی و عروقی همراه است و توصیه می‌شود سالمندان برای حفظ سلامت قلب خود مصرف نمک، چربی و شکر را کنار گذاشته و یا به حداقل برسانند.

او بر انجام ورزش و تحرک روزانه سالمندان هم تاکید کرد و افزود: پیاده روی آن هم جلوی آفتاب بسیار برای سالمندان مفید است و در کنار سلامت جسم می‌تواند موجب شادی و نشاط آن‌ها شود .

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: علوم پزشکی سالمندان استان دوران سالمندی توصیه می شود عبدالله زاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۱۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از چه سنی به بعد جزو افراد پیر محسوب می‌شویم؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، طبق پژوهشی که نتیجه آن در مجله انجمن سالمندی آمریکا منتشر شد، افراد در اواسط دهه ۶۰ سالگی معتقدند که پیری از ۷۵ سالگی شروع می‌شود، در حالی که افراد مسن‌تر فکر می‌کنند سن پیری دیرتر از این شروع می‌شوند.

بیشتر بخوانید: غذاهای مفیدی که بدن را در برابر بیماری‌ها قوی می‌کنند

این تحقیق که در مجله روانشناسی و سالمندی انجمن روانشناسی آمریکا منتشر شد، داده‌های ۱۴ هزار شرکت‌کننده در یک نظرسنجی سالمندی در آلمان را بررسی کرد که درباره پیری به‌عنوان مرحله‌ای از زندگی مطالعه می‌کرد. تاریخ تولد شرکت‌کنندگان بین سال‌های ۱۹۱۱ و ۱۹۷۴ بود و از سن ۴۰ تا ۸۵ سالگی به این مطالعه وارد شده بودند.

شرکت‌کنندگان طی ۲۵ سال، هشت بار درک خود را از سالمندی گزارش کردند. آن‌ها هر چهار تا پنج سالی که می‌گذشت، آغاز سن پیری را یک‌ سال دیرتر از بار قبل اعلام کردند. شرکت‌کنندگانی هم که زودتر یعنی بین سال‌های ۱۹۱۱ تا ۱۹۳۵ به دنیا آمده بودند، در مقایسه با افرادی که بعد از ۱۹۳۵ متولد شده‌ بودند، فکر می‌کردند که پیری زودتر آغاز می‌شود.

«مارکوس وتشتاین»، نویسنده ارشد این مطالعه و روانشناس دانشگاه هومبولت برلین، گفت: درک و تصور ما از پیری در گذر زمان به‌وضوح تغییر می‌کند. افرادی که امروز در سنین میانسالی‌ هستند یا افراد مسن‌تر باور دارند که سن پیری آنها دیرتر از همسالانشان در ۲۰ سال پیش است.

به گفته وتشتاین، این تغییر تا حدودی به بالا رفتن سطح امید به زندگی در افراد برمی‌گردد. امید به زندگی در آلمان حدود ۸۱ سال است که از ۷۱ سال در ۱۹۷۴ بیشتر شده است. همچنین بسیاری از مردم برای مدت طولانی‌تر یک زندگی همراه با سلامتی دارند.

وتشتاین می‌گوید: افرادی که احساس جوانی می‌کنند، معتقدند پیری دیرتر شروع می‌شود.

شرکت‌کنندگانی که تنهاتر بودند، بیماری‌های مزمن داشتند یا از سلامتی کامل برخوردار نبودند، بیشتر بر این تصور بودند که پیری زودتر آغاز می‌شود. زنان هم فکر می‌کردند که سن پیری در مردان حدود ۲.۴ سال دیرتر آغاز می‌شود.

با این حال برخی کارشناسان می گویند این نتایج ممکن است قابل تعمیم به کشورهای دیگر نباشد زیرا دیدگاه‌های فرهنگی درباره پیری و روند تحولات جوامع در طول زمان متفاوت است. به عنوان مثال امید به زندگی در ایالات متحده در طول همه‌گیری کووید از ۷۹ سال در ۲۰۱۹ به ۷۶ سال در ۲۰۲۱ رسید در حالی که امید به زندگی در آلمان از سال ۲۰۱۴ نسبتا پایدار بوده است.

تحقیقات قبلی نیز نشان داده بود باورهای منفی درباره افزایش سن با افزایش سطح استرس مرتبط است که به نوبه خود می‌تواند خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. برعکس افرادی که به پیری نگرشی مثبت دارند، احتمالا کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل‌ هستند و در مقایسه با افرادی که نگرش منفی درباره افزایش سن دارند، طولانی‌تر عمر می‌کنند.

همچنین افرادی که خود را جوان‌تر از سن شناسنامه‌ای‌شان می‌دانند، زوال حافظه آهسته‌تر، عملکرد شناختی بهتر و کاهش علائم افسردگی را گزارش کردند. در مقابل افرادی که خود را مسن‌تر از سن حقیقی‌شان می‌بینند بیشتر در معرض خطر مرگ‌ومیر قرار دارند.

منبع :ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228565 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟ 
  • بررسی روند مناسب سازی منازل سالمندان و معلولان اشنویه
  • از چه سنی به بعد جزو افراد پیر محسوب می‌شویم؟
  • نکات تربیتی فرزند از زبان استاد قرائتی + فیلم
  • نکات مهم در خرید و استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • رعایت نکات بهداشتی در استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته
  • ویزیت رایگان ۷۴ سالمند ساکن در سرای سالمندان تربت حیدریه
  • عبدالله گنجی: توماج صالحی حتما اعدام نمی‌شود