Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فعال صنعت قطعه سازی کشور، ضمن تاکید براینکه برای ارتقای کیفیت خودرو، قطعه با کیفیت نیاز است و قطعه‌سازان نیز برای تولید قطعات باکیفیت نیازمند مواداولیه باکیفیت و مطابق با درخواست خود هستند اما صنایع از تخصیص قطعه با کیفیت مورد نظر امتناع می‌کنند، خواست تا نهادهای مسئول دولت و صنایع را موظف به تولید مواداولیه ویژه و با کیفیت درخواستی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا رضائی- عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازی کشور، در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن تاکید براینکه برای تحقق اهداف مشخص شده و بطور کلی تحول در صنایع خودروسازی، لازم است نگاه حاکمیت، دولت، مجلس، جامعه و … به این صنعت استراتژیک تغییر کند، اظهار کرد: شرایط این روزها بگونه‌ای است که ادامه روند فعلی پیش گرفته شده در مجموعه صنعت خودروسازی (خودرو و قطعه‌سازی) برنامه‌ها و اهداف متعدد تعیین شده  برای افق ۱۴۰۴ را غیرقابل وقوع خواهد کرد؛ ساختار خودروسازی ما بایستی بازسازی شود و آغاز دولت جدید بهترین فرصت برای این بازسازی و اصلاح ساختاری صنعت خودرو کشور خواهد بود.

وی در رابطه با ضرورت افزایش کیفیت در صنایع خودروسازی، گفت: قطعه‌سازان همچون تمام صنایع دیگر، برای تولید محصول با کیفیت به مواداولیه مناسب نیاز دارند که از سوی پتروشیمی‌ها، فولادسازی و سایر صنایع بزرگ تولید می‌شوند.

این فعال صنعت قطعه‌سازی ضمن یادآوری اینکه صنعت قطعه‌سازی از سال‌های پس از جنگ که ایران‌خودرو و سایپا در مجموع ۳۰ هزار دستگاه تولید نمی‌کردند و کیفیت، مهندسی قطعات و استاندارد آن ها چندان حائز اهمیت نبود، فعالیت خود را آغاز کردند؛ گفت: اما با توجه به اینکه صنعت خودروسازی یکی از استراتژیک‌ترین صنایع در دنیاست و به رشد اقتصادی و رفاه اجتماعی کشور دارای صنعت، تاثیرگذار است، موضوعاتی همچون کیفیت بسیار مهم است. صنعت قطعه از ویژگی‌های خاصی برخوردار است و هر قطعه (حتی قطعاتی همچون موکت کف خودرو به لحاظ سایش، مقاومت پارگی و...) نیازمند استاندارد خاص است. این درحالیست که هر خودروساز استاندار خاص خود را دارد و قطعه‌ساز بایستی متناسب با آن‌ها تولید قطعه کند.

صنایع بزرگ حاضر به تامین مواداولیه ویژه قطعه‌سازان با مشخصات مورد نظر نیستند

رضایی تصریح کرد: قطعه‌سازان مشخصات فنی و مهندسی مورد نظر برای مواداولیه مورد نیاز خود را به این صنایع اعلام می‌کنند اما آن‌ها حاضر به تامین نیستند و مواداولیه معمولی که برای سایر صنایع با حساسیت کمتر تولید می‌کنند را به قطعه‌سازان تحویل می دهند؛ بنابراین لازم می‌شود که قطعه سازان مجدد بر روی این مواد، تغییراتی ایجاد کنند اما به دلیل حجم و تنوع قابل توجهی که در این حوزه وجود دارد، عملا امکان‌پذیر نیست.

عضو هیات مدیره انجمن همگن قطعه سازی کشور ادامه داد: به صورت جزئی در هر خودرو بیش از ۱۰ هزار قطعه استفاده می‌شود که اگر بخواهیم با افزایش استانداردهای این قطعات، خودروهایی باکیفیت‌تر داشته باشیم، لازم است همانند سایر کشورهای صنعتی، برای محصولات صنعتی، مواداولیه ویژه و مطابق با استانداردهای لازم را تامین کرده و در اختیار قطعه‌سازان قرار دهیم.

رضایی خاطر نشان کرد: قطعه‌سازان خواستار این هستند که مجلس،   دولت و صنایع بزرگ از جمله پتروشیمی‌ها، فولادسازان و … که عمدتا زیر نظر دولت فعال هستند را موظف به تولید مواداولیه با ویژگی‌ها و کیفیت مناسب برای استفاده در صنعت خودرو و قطعه سازی کنند؛ این موضوع از حائز اهمیت‌ترین اصولی است که می‌توان براساس آن از قطعه‌سازان و خودروسازان انتظار افزایش کیفیت محصولات را داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قطعه سازی صنعت قطعه سازی انتقاد از کیفیت خودروهای داخلی انجمن همگن قطعه سازی قطعه سازان صنعت خودرو صنایع بزرگ قطعه سازی صنعت قطعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۱۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ تشریح شد

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال را تشریح کرد و گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی مصمم به تحقق جهش تولید در صنعت است.

به گزارش خبرنگار شانا، مرتضی شاهمیرزایی شب گذشته (یکشنبه، نهم اردیبهشت‌) در برنامه «صف اول» شبکه خبر در زمینه تحقق شعار سال در صنعت پتروشیمی بیان کرد: جهش تولید متفاوت با افزایش تولید است. تلاش می‌شود ظرفیت ۹۳ میلیون تنی کنونی صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از ۱۰۰ میلیون تن عبور کند.

وی افزود: جلب مشارکت مردم برای سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی با بهبود فضای کسب‌وکار و بازار سرمایه و به‌کارگیری صندوق‌های اعتباری که مراحل اولیه آن از سوی بعضی هلدینگ‌ها در حال انجام است، از راهکارهای تحقق شعار سال در صنعت پتروشیمی است.

معاون وزیر نفت با اشاره به عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی به‌منظور رفع چالش سرمایه در گردش واحدهای تکمیلی گفت: این راهکار سبب رونق کسب‌وکار در جامعه می‌شود. پارسال ۸۰ هزار میلیارد تومان از سوی مجتمع‌های پتروشیمی به صنایع تکمیلی، همسو با سیاست دولت سیزدهم، عرضه اعتباری شد. امسال نیز این راهکار استمرار دارد تا جهش تولید و رشد اقتصادی برای کشور محقق شود.

شاهمیرزایی با تأکید بر اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی مصمم به تحقق جهش تولید در صنعت است، ادامه داد: تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام صنعت پتروشیمی از راهبردهای تحقق شعار سال است و چند طرح پتروشیمی نیز امسال به بهره‌برداری می‌رسند که گام بلندی در جهش تولید است.

وی تأمین خوراک پایدار خوراک مجتمع‌های پتروشیمی را از عوامل مهم در تحقق جهش تولید دانست و تصریح کرد: حمایت از ساخت داخل و دانش‌بنیان‌ها از سیاست‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی است که این مهم نیز سبب رشد تولید و اشتغال‌زایی در کشور می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به سرمایه‌گذاری‌های صنعت پتروشیمی برای جمع‌آوری گازهای همراه اشاره کرد و افزود: همه مشعل‌های شرق کارون، امسال و سال آینده از سوی پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس و بخشی از مشعل‌های غرب کارون از سوی پالایشگاه هویزه خلیج‌فارس جمع‌آوری، و بخش اعظم آن به خوراک پتروشیمی‌ها تبدیل می‌شود.

شاهمیرزایی با بیان اینکه هم‌اکنون نیمی از مشعل‌های صنعت پتروشیمی خاموش است و حداکثر تا سه سال آینده همه مشعل‌های این صنعت خاموش می‌شود، تصریح کرد: البته روشن‌بودن مشعل‌ها در مجتمع‌های تولیدی، برای اطمینان و شرایط اضطراری، در حد شعله بسیار کم لازم است.

وی درباره قطب‌های جدید پتروشیمی در کشور گفت: سومین قطب صنعت پتروشیمی در مکران با شتاب در حال پیشرفت است. در حال برنامه‌ریزی برای قطب جاسک هستیم و حدود ۲۲ طرح پتروشیمی همسو با تکمیل زنجیره ارزش در منطقه پارسیان تعریف شده است.

معاون وزیر نفت ادامه داد: احداث ۲ پتروشیمی در قطب لامرد در حال سرمایه‌گذاری است، ضمن اینکه طرح‌هایی نیز در قطب‌های عسلویه و ماهشهر نیز در حال اجراست.

شاهمیرزایی، به نقش مهم کاتالیست در صنعت پتروشیمی اشاره و بیان کرد: ۹۷درصد کاتالیست‌های صنعت پتروشیمی از لحاظ وزنی بومی‌سازی شده‌اند و دانش‌ فنی بقیه نیز تا پایان دولت کسب می‌شود.

دیگر خبرها

  • مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌ان
  • مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌اند
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند
  • تولید اکسل خودرو در شرکت دانش بنیان چهارمحال و بختیاری
  • چه زمانی از تیرآهن هاش استفاده کنیم؟
  • ضرورت متناسب سازی دروس دانشگاهی با نیاز صنعت فولاد کشور
  • صادرات مرغ گرم افزایش می‌یابد
  • راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ تشریح شد
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • راه‌اندازی سه نیروگاه برق با ظرفیت ۵۸ مگاوات در صنایع بزرگ کرمانشاه