Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد با بیان این که بزرگترین اجحاف در حق کودکان و نوجوانان فضای تحصیلی تحمیلی و رقابتی ایجاد شده در آموزش و پرورش است، کانون پرورش فرکری را تنها پناهگاه کنونی کودکان خواند.

«محمدرضا آخوندی» در نشست خبری که امروز دوشنبه به مناسبت قرار گرفتن در آستانه هفته ملی کودک در محل این کانون برگزار شد، اظهار کرد: رسانه‌ها ابزاری قدرتمند در جهت احقاق حقوق کودکان و نوجوانان هستند و امیدواریم این هفته فرصتی مغتنم باشد تا از اهتمام بیشتر رسانه‌ها به موضوع کودکان برخوردار شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که متاسفانه توجه لازم در جامعه به آموزه‌های دینی درخصوص حوزه کودک نشده است، گفت: این در حالی است کشورهایی که بیشتر به این مقوله توجه داشته‌اند، اکنون جزو کشورهای توسعه یافته و موفق در حوزه‌های مختلف هستند و در واقع برای تحول در آینده کشور و جامعه گریزی از توجه بیشتر به حوزه کودک و نوجوان نداریم.

آخوندی بزرگترین اجحاف امروز در حق کودکان ایرانی را از ناحیه نظام آموزشی کشور و آموزش و پرورش خواند و گفت: متاسفانه فضای تحصیلی تحمیلی و رقابتی منجر به دوری کودکان از فضای بازی و کسب آموزش‌های مهارتی شده است.

وی بیست و چند سال افتخار صدرنشینی قبولی کنکور توسط استان یزد را همراه با خسارت‌ها و آسیب‌های فراوانی برای جامعه استان دانست و گفت: متاسفانه نظام آموزشی کودکان و نوجوانان را از مطالعه کتب غیردرسی دور کرده است.

«عالیه قوامی» سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان نیز با برشمرن حقوق کودکان از جمله بازی، نشاط و ارتباطات اجتماعی، کرونا را موثر در گرفتن این حقوق از کودکان دانست و ابراز امیدواری کرد با رفع این بیماری دوباره شاهد بازگشت روال امور به قبل باشیم.

وی شعال هفته ملی کودک امسال را «حال خوش کودکی، حال خوش زندگی» ذکز کرد و با تشریح عناوین روزهای این هفته، هدف از گرامیداشت این هفته را توجه دادن افکار عمومی به اهمیت دوره کودکی، ویژگی‌ها  و نیازهای کودکان، ارتقای سطح دانش و آگاهی فعالان این عرصه و همچنین معرفی کانون پرورش فکری و ظرفیت‌های آن به جامعه، برشمرد.

قوامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به انجام 62 فعالیت تخصصی در حوزه کودکان استان در قالب فعالیت 18 مرکز فرهنگی هنری ثابت، سه مرکز سیار روستایی و یک مرکز کتابخانه‌ای پستی، گفت: تعداد اعضای کانون تا قبل از شیوع کرونا 15 هزار نفر شامل 9 هزار دختر و 6 هزار پسر بود و کرونا عملاً تا مدتی تعطیلی فعالیت‌های کانون را رقم زد.

وی ادامه داد: البته فعالیت‌های کانون در تابستان سال گذشته در قالب کارگاه‌های برخط در فضای مجازی آغاز بکار کرد که تاکنون سه هزار نفر از این کلاس‌ها بهره‌مند شده‌اند و هرچند افت اعضای کانون را شاهد بودیم ولی نقطه‌ی عطفی در ایجاد دسترسی عادلانه به آموزش‌ها برای کودکان تمام استان فراهم شد و امیدواریم پس از بحران کرونا این روش آموزشی نیز تداوم یابد.

مدیر کانون پرورش فکری استان در مورد توسعه مراکز کانون در استان نیز گفت: البته زمینی به مساحت هفت هزار مترمربع در شهرک رزمندگان به اسم واگذاری به کانون از سالها پیش لحاظ شده ولی تاکنون سند قطعی آن از سوی اداره کل راه و شهرسازی استان به نام کانون صادر نشده است و با توجه به طراحی و صرف 90 میلیون تومان اعتبار برای طرح توجیهی این مرکز امیدواریم با تعامل مسئولان استان شاهد آغاز عملیات اجرایی آن باشیم.

وی با اشاره به میزبانی‌ کانون یزد برای برگزاری جشنواره‌های مختلف ملی و منطقه‌ای در سالهای گذشته، برگزاری جشنواره‌های ملی و بین المللی که بتواند در استان موجب حرکت جمعی در حوزه کودکان شود را نیازمند حمایت مالی صنایع و خیرین و همکاری مسئولان یزد جهانی و دوستدار کودک دانست و گفت: البته در همین راستا برگزاری اختتامیه جشنواره منطقه‌ای قصه‌گویی را در 20 آبانماه در یزد داریم که امیدواریم مقدمه‌ای برای برگزاری جشنواره بین المللی پویانمایی kids for kids به میزبانی استان یزد باشد.

«مهدی آرائی» دبیر هفته ملی کودک در استان یزد نیز در این نشست به تشریح برنامه‌های این هفته که در 23 مرکز کانون برگزار خواهد شد، پرداخت و از مهمترین انها را برگزاری نمایشگاه‌ تخصصی آثار برگزیده اعضای کانون به صورت مجازی، اعرام کتابخانه سیار اکنون به نمایشگاه دستاوردهای روستایی و عشایری مهریز، عضویت رایگان در مراکز کانون و نیز آغاز ثبت نام کلاس‌های تخصصی کانون از طریق سایت kpf.ir، ذکر کرد.

وی همچنین از رونمایی فروشگاه عرضه محصولات فرهنگی کانون در مجاورت پارک هفت تیر یزد و نیز افتتاح کانکس سیار پیک امید ویژه مناطق دورافتاده و محروم استان و نیز تجلیل از برگزیدگان کانون در جشنواره‌های مختلف طی این هفته خبر داد.

آرائی، برگزاری عصر قصه‌گویی بر مزار پیر قصه‌گوی ایران «مهدی آذر یزدی»، برگزاری اردوهای مجازی مشترک بین شهرستان‌های یزد و استانهای کرمان، مازندان و سیستان و بلوچستان و نیز برگزاری برنامه مادر کودک برای تجربه فعالیت‌های خلاقانه با حضور مادران و کودکان را از دیگر برنامه‌های هفته ملی کودک در استان یزد اعلام کرد.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان يزد هفته ملی کودک کودکان و نوجوانان کانون پرورش فکری هفته ملی کودک حوزه کودک استان یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۳۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌اللّه نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است

آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی در پیامی به همایش هویت عصری زنان در آینه قرآن و حدیث تاکید کرد: مکتب حیات بخش اسلام که کامل‌ترین ادیان است با توجه به نظر واقع بینانه به انسان و وظایف و تکالیف او، موقعیت بانوان را به نحو اصولی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و با عنایت به ساختار خلقت زنان به تبیین حقوق آن‌ها پرداخته است که با نگرش دقیق و خالی از اغراض باید گفت‌: در هیچ‌مکتب و گرایشی اینگونه حریم و حقوق زنان مورد حمایت قرار نگرفته و شأن و منزلت آنان مصونیت پیدا نکرده است.

به گزارش جماران، متن پیام آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی به همایش هویت عصری زنان در آینه قرآن و حدیث بدین شرح است:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ

الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ الصَّلَاةُ وَ السَّلَامُ عَلَی سَیِّدِنا وَ نَبِیِّنَا أَبِی الْقَاسِمِ المصطفی مُحَمَّد وَ عَلَی أهلِ بَیتِهِ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ سیَّما بَقیَّهَ اللَّهِ فِی الأرَضینَ.

با سلام و تحیت به آن مجمع محترم.

موضوع «جایگاه و موقعیّت بانوان» از دیر باز مورد گفتمان اندیشمندان و صاحب نظران بوده و نویسندگان و نظریه پردازان در این زمینه دیدگاه‌های گوناگونی‌ارایه داده و هر یک از آنان برداشت و تحلیلی داشته و طبق جهان بینی خود آن را ابراز داشته‌اند؛ که این موضوع با مطالعه تاریخ اقوام و ملل روشنتر می‌شود.

در این میان مکتب حیات بخش اسلام که کامل‌ترین ادیان است با توجه به نظر واقع بینانه به انسان و وظایف و تکالیف او، موقعیت بانوان را به نحو اصولی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و با عنایت به ساختار خلقت زنان به تبیین حقوق آن‌ها پرداخته است که با نگرش دقیق و خالی از اغراض باید گفت‌: در هیچ‌مکتب و گرایشی اینگونه حریم و حقوق زنان مورد حمایت قرار نگرفته و شأن و منزلت آنان مصونیت پیدا نکرده است.

مگر نه این است که پیش از ظهور اسلام با زنان در همه نقاط جهان به بدترین نوع برخورد می‌شده و از کمترین حقوق اجتماعی محرومشان داشته بودند؛ که در آن فضای مسموم حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) رفعت مقام و شأن والای بانوان را با کمال صراحت اعلام و قوانینی بر اساس فطرت انسان مقرّر داشت؛ و مگر نه این است که با استقبال از حضور زنان در عرصه‌های جهادی و آموزشی و پرورشی و اجتماعی سال‌های نخستین ظهور اسلام به عصر طلایی تبدیل شد و بر تارک جبین تاریخ اسلام درخشید.

انسانی در میان دو دیوار بلندِ تحجر و تمدّن‌ِ کاذب. محبوسی در اعماق دو زندان‌: زندان جاهلیّت و زندان بردگی مُدِرن. اسیر دو کمند: کمند اوهام و خرافات و کمند تهمت و افتراءآت. مقهور دو فرهنگ، فرهنگ جاهلی و فرهنگ کلمات فریبنده به نام آزادی و بعنوان علم و تمدن و تساوی حقوق. بالاخره فریادگری بدون فریادرس! و مُجرمی بدون ارتکاب جرم، مظلومی به ظلم مضاعف و محروم از حقوق زندگی صحیح!

در روزگاری که در تمام فرهنگ‌های اقوام و ملل جهان «زن» بعنوان یک «موجود پست» و «طفیلی» و انسان درجه دوّم مطرح بود و تلخی و محرومیّت بر همه ابعاد و زندگی او چه سیاسی، چه فرهنگی و چه اقتصادی سایه افکنده و مورد بدبینی‌ها و آماج تهمت‌ها بود و از هیچ روزنه‌ای بر افق زندگی او روشنایی نمی‌تابید، و همه در‌ها بر روی او بسته بود، خورشید اسلام طلوع کرد و افق زندگی او را از کَران تا کَران روشن نمود و ندای عطوفت‌آمیز پیغمبر رحمت، حضرت محمّد مصطفی (صلی الله علیه و آله) روح نشاط و امید در کالبد او دمید و راه ترقی و تکامل را به روی او از همه جهت باز کرد.

حضرتش موقعیّت مهم «زن» در اجتماع بشری و جایگاه بلند او و شایستگی‌ها و استعداد‌های فراوانی را که دست آفرینش در وجود این‌موجود بدیع قرار داده است را گوشزد کرد و آیه‌هایی از قرآن مجید را در رابطه با معرفی مقام مهم زن و ارزش والای او برای مردم بیان نمود. «زن» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایسته همه‌کمالات و کرامت‌های انسانی است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد.

«مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً وَلَنَجْزِیَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ»

«إِنَّ الْمُسْلِمِینَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْمُؤْمِنِینَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَالْقَانِتِینَ وَالْقَانِتَاتِ وَالصَّادِقِینَ وَالصَّادِقَاتِ وَالصَّابِرِینَ وَالصَّابِرَاتِ وَالْخَاشِعِینَ وَالْخَاشِعَاتِ وَالْمُتَصَدِّقِینَ وَالْمُتَصَدِّقَاتِ وَالصَّائِمِینَ وَالصَّائِمَاتِ وَالْحَافِظِینَ فُرُوجَهُمْ وَالْحَافِظَاتِ وَالذَّاکِرِینَ اللَّهَ کَثِیرًا وَالذَّاکِرَاتِ أَعَدَّ اللَّهُ لَهُمْ مَغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِیمًا»

و این نمونه‌ای از آیات قرآن در عظمت زنان است و بر همین اساس همانطور که نمونه‌ای از مردان برای الگوسازی ذکر نمود، از زنان شایسته نیز به عنوان الگو معرفی می‌شود:

«ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِینَ کَفَرُوا امْرَأَتَ نُوحٍ وَامْرَأَتَ لُوطٍ کَانَتَا تَحْتَ عَبْدَیْنِ مِنْ عِبَادِنَا صَالِحَیْنِ فَخَانَتَاهُمَا فَلَمْ یُغْنِیَا عَنْهُمَا مِنَ اللَّهِ شَیْئًا وَقِیلَ ادْخُلَا النَّارَ مَعَ الدَّاخِلِینَ وَضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِینَ آمَنُوا امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ إِذْ قَالَتْ رَبِّ ابْنِ لِی عِنْدَکَ بَیْتًا فِی الْجَنَّةِ وَنَجِّنِی مِنْ فِرْعَوْنَ وَعَمَلِهِ وَنَجِّنِی مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِینَ وَمَرْیَمَ ابْنَتَ عِمْرَانَ الَّتِی أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا فَنَفَخْنَا فِیهِ مِنْ رُوحِنَا وَصَدَّقَتْ بِکَلِمَاتِ رَبِّهَا وَکُتُبِهِ وَکَانَتْ مِنَ الْقَانِتِینَ»

و در روایات ما نیز احادیث مختلف و متواتر درباره حقوق و جایگاه بانوان ذکر شده‌است که توصیه می‌شود به کتب حدیثی ما مراجعه کرده و با در نظر گرفتن سند احادیث بعضی از مطالب جعلی که با قرآن کریم مطابقت ندارد را استثناء نمود.

امروز نیز دنیای کفر با متهم ساختن اسلام نسبت به حقوق زن آنچه را که خود در عمل انجام می‌دهد به دین مقدس ما نسبت می‌دهد در حالی که با این عمل می‌خواهد پرده سیاه بر حقایق و موقعیت زن در اسلام بپوشاند و عمل ننگین خود را نسبت به بانوان توجیه نماید، اما باید با صدای رسا و بلند اعلام کرد که این دین بزرگترین حامی حقوق زن می‌باشد.

در پایان از همه حاضرین، خصوصاً از برگزار کنندگان این جلسه محترم و بویژه نماینده معظم، ولی فقیه آیت الله آقای نورمفیدی کمال سپاس و تشکر را دارم و توفیق همگان را از خداوند متعال خواستارم و متلمس دعای خیر می‌باشم.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

قم مقدسه

حسین نوری همدانی

دیگر خبرها

  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • آیت‌اللّه نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • تماشا خانه سیار کانون به استان فارس رسید
  • ترویج و آموزش مالکیت معنوی به کودکان و نوجوانان
  • لزوم راه اندازی مرکز فرهنگی هنری در مسکن مهر رشت
  • بندر شهید بهشتی ـ چابهار
  • نقشی از شخصیت‌های قصه‌های ایرانی بر روی پوستر نمایشگاه کتاب
  • فراخوان جشنواره راویان غدیر در استان قزوین
  • مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی در ساری برگزار می‌شود
  • برگزاری جشنواره هنر‌های نمایشی مازندران در ساری