Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - مدیر مرکز حافظ‌شناسی با اشاره به پیوند مولانا و حافظ در ادبیات متعالی جهان گفت: برنامه‌های علمی یادروز حافظ از بزرگداشت مولانا آغاز شده و تا پایان هفته گرامیداشت حافظ ادامه دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، کاووس حسن‌لی با اشاره به برنامه‌های علمی یادروز حافظ اظهار داشت: برنامه‌های علمی یادروز امسال از روز بزرگداشت مولانا (هشتم مهر)، با سخنرانی محمدیوسف نیری، استاد دانشگاه شیراز با عنوان «مولانا و حافظ؛ میناگران سلوک الهی» آغاز شد تا بر پیوند این دو شخصیت بلندپایه در ادبیات متعالی جهان تأکید شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: سخنرانی‌های علمی بیست‌وپنجمین یادروز حافظ با دو سخنرانی در مراسم اختتامیه‌ جشنواره‌ داستانی حافظ (18 مهرماه، ساعت 20) ادامه می‌یابد که عبارتند از سخنرانی سعید حسام‌پور با عنوان «جهان روایت و شعر حافظ» و اصغر دادبه با موضوع «حافظ شاعری اندیشمند؛ آراسته به چندین هنر».

مدیر مرکز حافظ‌شناسی خبر داد: دیگر سخنرانی‌های علمی‌هنری یادروز حافظ در روزهای 21تا 23مهر هرشب ساعت 20تا22 به‌صورت مجازی ارائه می‌شود و بیش‌تر، هنرمندانِ پژوهشگر در این برنامه‌ها درباره‌ وجوه مختلف شعر حافظ سخنرانی می‌کنند.

جزئیات برنامه‌های یادروز حافظ؛ از نشست‌های تخصصی تا تدوین لایحه بوستان غزل در شیرازحافظ‌پژوهان برای ارائه مقاله علمی در یادروز حافظ فراخوانده شدندتور گردشگری ادبی ویژه یادروز حافظ؛ نیاز شیراز به گونه‌های خلاقانه گردشگری

به‌گفته‌ مدیر مرکز حافظ‌شناسی در برنامه‌های علمی‌-هنری امسال غلامحسین امیرخانی، استاد برجسته‌ خوشنویسی ایران در گفت‌وگویی صمیمی با عنوان «حسنت به اتفاق ملاحت جهان گرفت»؛ بهروز غریب‌پور (نویسنده، طراح و کارگردان) با موضوع «پنج دشواری در راه نوشتن اپرایی براساس زندگی دراماتیک حافظ»، علی‌اصغر تجویدی، استاد نگارگری با موضوع «رابطه‌ شعر حافظ و نگارگری در دوره‌های مختلف»، امیر اثنی‌عشری، خواننده و مدرس آواز با موضوع «نگاهی آماری به تاریخچه‌ استفاده از غزل سعدی و حافظ در موسیقی آوازی»؛ محمدرضا امینی دانشیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز با موضوع «از نقاشی تا سینما: نگاهی به گستره‌ ایماژ در شعر حافظ»؛ محمدرضا خالصی، عضو هیئت‌علمی جهاد دانشگاهی با موضوع «بهره‌گیری هنری حافظ از واژگان قرآنی»؛ مهدی عظیم‌پور، استاد خوشنویسی با موضوع «هم‌سویی فرم خط با معنی شعر در اشعار حافظ باتوجه به رسم‌الخط زمانه‌ او»؛ علی قصرالدشتی، استاد مجسمه‌ساز با موضوع «دشواری‌های ساخت مجسمه‌ای از حافظ»؛ علی‌اصغر میرزایی‌مهر، عضو هیئت علمی دانشکده‌ هنر و معماری دانشگاه علم و فرهنگ با موضوع «از فرود تا فراز تصویرگری اشعار حافظ» و فرهاد نصیری شیرازی، استاد خوشنویسی با موضوع «بهره‌ هنرمندان خوشنویس از شعر حافظ» سخنرانی دارند. 

آغاز انتشار طرح حافظ و هنرمندان در ویژه‌برنامه‌های یادروز حافظ

حسن‌لی اعلام کرد: در کنار سخنرانی‌های علمی یادروز حافظ، در طرحِ «حافظ و هنرمندان»، هنرمندانی از رشته‌های مختلف، خاطرات خود یا احساس شخصیشان را از حافظ و شعر او در قالب ویدئوهای کوتاه برای ما بیان کرده‌اند که آن‌ها نیز آرام آرام منتشر می‌شود.

وی ادامه داد: در یادروز امسال از طرح «حافظ و هنرمندان» نیز در خدمت استادان نام‌داری همچون فرهاد فخرالدینی و کیوان ساکت (در حوزه‌ موسیقی)، آقایان علی شیرازی و یدالله کابلی (در حوزه‌ خوشنویسی) و  محمدعلی سجادی و قطب‌الدین صادقی (در حوزه‌ سینما و نمایش) هستیم بعد از یادروز هم فیلم‌های هنرمندان دیگر به‌تدریج از صفحه‌ رسمی مرکز حافظ‌شناسی منتشر می‌شود. 

آیین پایانی جشنواره داستانی حافظ و اعلام برندگان

مدیر کرسی پژوهشی حافظ در ادامه‌ بیان ویژه‌برنامه‌های یادروز حافظ امسال به اختتامیه جشنواره داستانی حافظ اشاره کرد و گفت: یکی از اقدامات مرکز حافظ‌شناسی در بیست‌وپنج سالگیِ فعالیت‌هایش، برگزاری جشنواره‌ داستانی حافظ در سال1400 بود. کرسی پژوهشی حافظ در مرکز حافظ‌شناسی، برای هم‌سخنی نسل امروز با شعر حافظ، برنامه‌های متنوعی دارد که جشنواره‌ داستان‌نویسی با موضوع حافظ یکی از همین برنامه‌هاست.

دبیر علمی جشنواره داستانی حافظ توضیح داد: مقدمات این جشنواره از یک سال پیش آغاز شد و با انتشار متن فراخوان ادامه یافت. در بازه‌ زمانی تعیین شده، یعنی تا 15مردادماه که مهلت ارسال آثار به پایان رسید، مجموعا 320نفر با ارسال داستان‌های خود به دبیرخانه، در این جشنواره شرکت کردند و آثارِ رسیده برای داوری به گروه داوران سپرده شد و داوران در طول دوماه با خواندن آثار و تشکیل جلسات نتیجه‌ نهایی را اعلام کرده‌اند که در مراسم اختتامیه‌ جشنواره به اطلاع همگان می‌رسد. 

انتهای پیام/424 /ز

منبع: تسنیم

کلیدواژه: برنامه های علمی یادروز جشنواره داستانی حافظ علمی یادروز حافظ مرکز حافظ شناسی شعر حافظ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۳۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی چهره هنر انقلاب اسلامی در خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمد شهباز گهرویی گفت: فرآیند انتخاب چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب خوزستان بر اساس شاخص‌هایی، چون خلق اثر با انتشار وسیع یا اکران موفق در سال گذشته، تأثیرگذاری اجتماعی، تلاش ویژه درباره آموزش هنر به هنرمندان جوان انقلابی، تجربه مؤثر در جریان‌سازی فرهنگی هنری همسو با انقلاب اسلامی و واکنش هنرمندانه، تأثیرگذار و سریع به اتفاقات و رویداد‌های روز کشور به انجام می‌شود.

وی افزود: انتخاب اولیه و معرفی کاندیدا‌ها در رشته‌های داستان، شعر، نمایش، موسیقی، عکس، طنز، ادبیات پایداری، خوشنویسی، نقاشی، گرافیک، نگارگری، کاریکاتور، مجسمه‌سازی، تصویرسازی، فیلم داستانی، مستند، انیمیشن و پژوهش انجام خواهد شد.

رئیس حوزه هنری خوزستان اظهار کرد: چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی با یک نظرخواهی سراسری از هنرمندان، فعالان فرهنگی و رسانه‌ای آغاز و پس از برگزاری این نظرسنجی نام تعدادی از هنرمندان به‌عنوان نامزد‌های اولیه عنوان «چهره سال هنر انقلاب» مشخص و به کمیته انتخاب نامزد‌های نهایی چهره سال هنر انقلاب خوزستان ارائه می‌شود.

رئیس حوزه هنری خوزستان بیان مرد: آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی و معرفی چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب خوزستان روز شنبه ۸ اردیبهشت ماه ساعت ۱۹ در تالار مهتاب اهواز برگزار می‌شود. 

دهمین سال است که حوزه هنری انقلاب اسلامی معرفی «چهره سال هنر انقلاب» را با مشارکت هنرمندان و فعالان عرصه فرهنگ و هنر در دستور کار خود قرار داده است.

سال گذشته «فاطمه طیوب» به‌عنوان چهره هنر انقلاب خوزستان معرفی شد.

دیگر خبرها

  • جشنواره «عروسکخونه» برگزیدگان خود را شناخت/ تجلیل از حسن دادشکر و عادل بزدوده
  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند/ انتقاد پیشکسوت نمایش عروسکی از وفور جیغ، دست و هورا در تلویزیون!
  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند/ انتقاد پیشکسوت نمایش عروسکی از وفور جیغ و دست هورا در تلویزیون!
  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند
  • معرفی برگزیدگان نخستین جشنواره ملی کیش بهشت خانواده‌ها
  • تقدیر از برگزیدگان سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • کنکور در کمال امنیت و صحت برگزار شد/ تکرار در یک منطقه سیل زده
  • معرفی برگزیدگان مسابقات تنیس روی میز و بدمینتون منطقه یک کشور
  • افزایش جایزه جشنواره البرز به برگزیدگان / ۱۰ میلیارد برای ۶۲ نخبه علمی + فیلم
  • معرفی چهره هنر انقلاب اسلامی در خوزستان