Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام عبدالله واحدی، با بیان اینکه وظیفه اوقاف این است که شاخص بهره وری موقوفه را افزایش دهد، اظهار کرد: این افزایش شاخص بهره وری در اوقاف به عنوان یک راهبرد اصلی دنبال می‌شود طبیعی است که زمینی که در دست اوقاف بوده و استفاده کاربری نداشته است بخواهیم برای طرح اقدام ملی مسکن قرار دهیم.

وی ادامه داد: اگر زمینی وقفی جایی مانده و نمی‌توان در آن کشاورزی کرد وظیفه اوقاف است که تغییر کاربری مناسب انجام دهد که درآمد آن برای موقوف علیه هزینه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینکه عنوان می‌شود زمینی روی دست اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مانده بوده به دلیل اینکه این زمین هیچ کاربری مناسبی نداشته است و این زمین‌ها وقفی به اداره کل راه و شهرسازی قالب شده، ادعای کذبی است.

زمین وقفی را به اداره کل راه و شهرسازی برای طرح اقدام ملی مسکن قالب نکرده‌ایم

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی تاکید کرد: اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی هیچ لابی برای الحاق زمین‌های وقفی به محدوده شهری در طرح جامع کلانشهر اراک انجام نداده است و طی بررسی‌های کارشناسی و متعددی که در زمین‌های وقفی صورت گرفت، بنا شد این زمین‌ها به محدوده شهری طرح جامع اراک اضافه شود.

وقف در شهر اراک مانع توسعه فرهنگی و شهری اراک نشده است

وی با اشاره به پمپاز اخبار منفی در زمینه مشکلات حوزه وقف، گفت: وقف در استان مرکزی و شهر اراک هیچ محدودیتی در توسعه شهری، فرهنگی و تاریخی شهر اراک نداشته است و مشکلات که در حوزه وقف بازار مطرح است بخاطر مشکلات سرقفلی‌های این مغازه‌ها است که بنده با جلسه‌ای که با کسبه بازار داشتم عنوان کردم هر چه حکم دستگاه قضا و دادگاه برای مشکلات وقفی حوزه بازار اراک باشد، این اداره کل به همان عمل خواهد کرد.

واحدی با بیان اینکه از زمین‌های چندصد هکتاری دره گردو فقط ۵۰ هکتار اوقافی است، عنوان کرد: اینکه گفته می‌شود اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی مانع تحقق گردشگری در این دره شده است، کاملاً کذب است و اگر تاکنون دره گردو تبدیل به منطقه گردشگری نشده است بخاطر تعلل در مدیریت شهری و مجموعه استان بوده است، ضمن اینکه خود اداره کل اوقاف و امور خیریه برای ۵۰ هکتار زمین وقفی که در دره گردو دارد، به دنبال اجرای پروژه گردشگری و تفریحی در این زمین است.

ورود به وقف در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی با اشاره به اهمیت وقف در حوزه اجتماعی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد: متأسفانه وقف در حوزه پیشگیری و کاهش‌های آسیب‌های اجتماعی در کشور و استان مرکزی کم است ولی طی برنامه‌های که معاونت فرهنگی این اداره کل با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم اداره کل دادگستری استان مرکزی دارد، قرار است از ظرفیت واقفین در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی استان استفاده شود.

واحدی اظهار کرد: ۸۰۰ نوع وقف در وقف نامه‌ها داریم که در موضوعات مختلف پیش‌بینی شده‌اند و بارزترین و شاخص‌ترین صدقات و نوع‌دوستی است و متأسفانه امروز جایگاه وقف در جامعه دچار مشکلاتی شده و اصحاب رسانه نقش مهمی در احیای جایگاه وقف دارند و البته مسئولین اوقاف نیز با شفاف‌سازی و عملکرد مناسب در این راستا اثرگذار هستند.

وی عنوان کرد: یکی از نیازهای امروز جامعه احیای جایگاه وقف و کارکردهای اصلی آن است که قطعاً برای جامعه و مردم برکات زیادی خواهد داشت چراکه احیای موقوفات می‌تواند کشور را در بسیاری از عرصه‌ها خودکفا کند و این نیازمند همکاری اصحاب رسانه و هم‌افزایی مسئولین است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی با اشاره به نام‌گذاری روزهای دهه وقف گفت: دوشنبه، رسانه تکریم واقفین خیراندیش؛ سه شنبه، وقف، ترویج فرهنگ مهدویت؛ چهارشنبه، وقف خدمات فرهنگی و اجتماعی به جامعه؛ پنج شنبه، وقف بقاع متبرکه و ترویج فرهنگ زیارت؛ جمعه، وقف و کاهش آسیب‌های اجتماعی؛ شنبه، وقف و تشکیل تمدن اسلامی؛ یکشنبه، توسعه آموزش و پژوهش و حمایت از طرح‌های دانش بنیان؛ دوشنبه، وقف و سلامت، بهداشت جامعه؛ سه شنبه، وقف و اشتغال و تولید و چهارشنبه وقف جمعی و توسعه مشارکت‌های اجتماعی روز شمار دهه وقف در سالجاری است.

شناسایی ۵۵ مورد وقف جدید در استان مرکزی

واحدی گفت: در سالجاری ۵۵ وقف جدید با اعتبار ۳۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان با رویکردهای کمک به درمان، تحصیل، فقرا، خیرات و سایر امور در استان انجام شده است.

وی عنوان کرد: حمایت از ۵۴ خانواده زندانی با اعتبار ۷۲ میلیون تومان، حمایت از ۱۷ زوج جوان با اعتبار ۵۹۲ میلیون تومان، توزیع ۷۵ هزار بسته معیشتی با اعتبار ۲۲ میلیارد تومان، توزیع ۷۱ هزار پرس غذای گرم با اعتبار ۲۱ میلیارد تومان، توزیع ۵ هزار و ۶۶۹ بسته بهداشتی با اعتبار ۸۵۰ میلیون تومان، توزیع ۱ هزار و ۲۶ بسته لوازم التحریر با اعتبار ۲۱۱ میلیون تومان، کمک هزینه درمان و دارو به ۷۰۰ نفر با اعتبار ۲۶۰ میلیون تومان، کمک به ۴ هزار و ۷۰۰ نفر از ایتام و سادات با اعتبار ۱ میلیارد و ۲۸۹ میلیون تومان و کمک به ۲۱۵ نفر از مداحان با اعتبار ۲۳۵ میلیون تومان از جمله اقدامات این نهاد در طی یک سال گذشته است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی گفت: پروژه ۸ هزار و ۱۰۰ واحدی مسکن در اراک، ابر پروژه مسکن در سازمان اوقاف کشور است و در دهه وقف کلنگ زنی خواهد شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی در پایان بیان کرد: کلنگ زنی فاز دوم پروژه انرژی خورشیدی که امروز به ۱۵ نیروگاه در استان رسیده، اخذ ۱۶ مجوز از سازمان در حوزه ساخت‌وساز و کلنگ زنی مجموعه گلخانه‌ای کشت آناناس از دیگر پروژه‌های مهم در دهه وقف است.

کد خبر 5320033

منبع: مهر

کلیدواژه: اراک اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی هفته وقف عبدالله واحدی طرح جامع شهری طرح اقدام ملی مسکن ویروس کرونا بوشهر خطبه های نماز جمعه آمار کرونا واکسن کرونا زلزله کرمانشاه گرگان کهگیلویه و بویراحمد اربعین 1400 سیستان و بلوچستان واکسیناسیون کرونا قزوین احمد وحیدی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی اداره کل اوقاف و امور خیریه آسیب های اجتماعی میلیون تومان زمین ها دهه وقف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۳۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جریان وقف باید به سمت دانش‌محور شدن برود / مبلغ ما در وقف شفاف‌سازی و نمایش کارهای علمی است

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: ما در دوره جدید مدیریت اوقاف به این نتیجه رسیدیم که جریان وقف را به سمت دانش‌محور اداره کردن ببریم. وقف می‌تواند در فرهنگ مردم، کتاب و کتابخوانی، آمورش، درمان و بهداشت و رفاه مردم کمک کند، از این رو ما در تلاشیم سبد وقف شتاب‌دهنده‌های خوبی برای جریان‌های مختلف باشد.

حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی -رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه- در حاشیه چهارمین نمایشگاه دستاوردهای وقف درگفت‌وگو با ایسنا در مورد برنامه‌های این‌ سازمان در حوزه دانش‌بنیان و چرایی حضور در این بخش اظهار کرد: در پس وقف نیت‌های کثیری وجود دارد که می‌توان به وقف درمانی، دارویی، بیمارستان، درمانگاه، داروخانه، آزمایشگاه، دارالیتام، کودکان استثنایی و... اشاره کرد که اینها همگی نشان‌دهنده تنوع حوزه کاری ما در وقف است.

وی ادامه داد: در این میان در حوزه‌های اقتصادی هم کارخانه‌ صنعتی ساخت قطعات خودرو، کارخانه صنعت پزشکی، دارویی و... داریم که نشان می‌دهد تنوع در نفس وقف زیاد است. بنابراین ما در حوزه آموزش و تحقیقات، فرهنگ، دارو و درمان و... دارای وقف هستیم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: ما در دوره جدید مدیریت اوقاف به این نتیجه رسیدیم که جریان وقف را به سمت دانش‌محور اداره کردن ببریم. برای مثال ما یک مزرعه داریم که در آن کشاورزی می‌شود به نظر شما به صورت علمی آبیاری مزرعه انجام شود یا به صورت سنتی؟، در واقع خاک‌ مزرعه را بهینه علمی کنم یا هر اتفاقی افتاد مهم نیست؟.

خاموشی یادآور شد: در گذشته خاک را یک سال کشت می‌گرفتند و سپس سال بعد به آن‌ استراحت می‌دادند زیرا معتقد بودن خاک قوت خود را از دست می‌دهد، اما علم ثابت کرده ما می‌توانیم در طول یک سال سه بار کشت برویم، حالا سوال این است که در شرایط علمی چقدر بهره‌وری ما بالا می‌رود.

وی افزود: ضمنا ما بسیاری از موقوفات را داشته‌ایم که بهره‌وری خوبی از آنها نشده است، برای مثال ‌در مزرعه‌داری یک موقوفه‌ای در اطراف تهران داریم که در طول ۴۲سال یک میلیارد و ۴۲۰میلیون تومان اجاره داده است، ما بحث اجاره را کنار گذاشتیم و خودمان وارد مشارکت با دو شرکت علمی دانش‌بنیان شدیم که کشت تخصص داشتند و در سال اول ۹ و نیم میلیارد تومان، سال دوم ۱۵ میلیارد تومان و سال سوم ۲۳ میلیارد تومان و سال چهارم ۴۲ میلیارد تومان منابع درآمدی این زمین وقفی شد.

نماینده ولی‌فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: ۸۰درصد رقبات ما بیابان پایه است زیرا رقبات بزرگ دشت، بیابان و زراعت است و اعتقاد ما این است که این وقف‌ها باید دانش‌بنیان اداره شود و یک زنجیره را شکل دهد به شکلی که منافع اوقاف و مردم به بهترین شکل تامین شود.

خاموشی تصریح کرد: اگر ما از ده هکتار سه تن محصول بگیریم بهتر است یا ۱۲ تن؟، ما با علمی کردن بسیای از مزارع بیشترین سقف محصول را دریافت کرده‌ایم، برای نمونه اگر بتوانیم‌ در کنار چاه آب کشاورزی آبزی‌پروری احداث کنیم خاک کشاورزی به کود ماهی غنی می‌شود و در این صورت خاک تا ۳۰سانت غنی خواهد شد در حالی که بدون این کار باید کود خریداری و به زمین کشاورزی اضافه کنید که در این شرایط تازه خاک زمین ۷سانت غنی می‌شود.

وی ابراز کرد: در همین روش فوق هم رقبه بهره‌وری بیشتری در زمین کشاورزی خود خواهد داشت و هم ماهی پرورشی در اختیار مردم قرار می‌گیرد. پس علمی اداره کردن کشاورزی ما را به محصول بیشتر و دامپروری بهتر می‌رساند.

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: ما در بسیاری از جاده‌ها ۱۰۰‌ها کیلومتر مسیر خشک و آفتابی داریم که می‌توانیم از همین آفتاب انرژی خورشیدی دریافت کرد، در هر ۱۰۰هکتار ۵مگابایت تولید برق خورشیدی می‌توان داشت.

تمرکز سازمان اوقاف بر روی علمی کردن موقوفات است

خاموشی اضافه کرد: ما در تلاش هستیم موضوع علمی کردن موقوفات را رقبه به رقبه به پیش ببریم تا موقوفات به صورت دانش‌محور اداره شود. در واقع در تلاشیم تا واقفین را توجیه کنیم که یکی از نیاتی که آنها می‌توانند به کشور کمک کنند و رفع تحریم شود وقف در حوزه اختراعات و ابداعات به ویژه در حوزه‌های مختلف دانش‌بنیان و حمایت از دانشجویان است.

وی ادامه داد: خوشبختانه امروز بسیاری از واقفین در کنار سایر نیات وقفی خود علم را هم مدنظر قرار دادند، البته در وقفی همچون بنیاد البرز تلاش کردیم از افراد برگزیده حمایت خوبی شود، در حال حاضر به نفرات اول در رشته‌های مختلف نفری ۴۰۰میلیون تومان جایزه نقدی دادیم در حالی که این عدد در سالیان‌ گذشته ۱۵ الی ۲۰میلیون تومان بوده است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ابراز کرد: در واقع با این افزایش جوایز در بنیاد البرز سعی کردیم به منزلت اجتماعی کسانی که کار علمی می‌کنند ارج بدهیم. به همین منظور سالی ۱۰۰میلیون تومان بر روی جایزه نفرات برگزیده اضافه می‌کنیم.

خاموشی یادآور شد: همین ایجاد انگیزه در جایزه البرز باعث رشد هرساله شرکت‌کنندگان بخش‌های مختلف در این جایزه می‌شود، همین اتفاق نشاط در جایزه البرز را بیشتر کرده و تابلوی وقف دانش‌بنیان‌ را در مقابل قرار داده است.

وی افزود: تمامی شرکت‌های دانش‌بنیانی که در نمایشگاه دستاوردهای وقف حضور دارند اوقاف در آنها سهم دارد، تصور کنید ما الان یک موقوفه‌ای داریم که دارای سرمایه است و ما می‌توانیم از عواید آن کار ساخت و ساز بکنیم و به سودآوری برسیم اما همان سرمایه را در مسیر حمایت از کارخانه‌ها و دانش‌بنیان‌ها صرف می‌کنیم.

نماینده ولی‌فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: این‌ حمایت ما در بلندمدت سودآوری خواهد داشت و باید یک حساب ساده می‌توان فهمید چقدر ارزآوری در این حمایت‌ها اتفاق می‌افتد. فرض کنید ما در حمایت از یک شرکت دانش‌بنیان ۳۰میلیارد تومان حمایت مالی داشته‌ایم که همین اتفاق باعث صرف‌جویی در ارز و ارزان‌سازی یک محصول برای مردم می‌شود که در نهایت به‌روز رسانی‌ نیات واقفان را به همراه دارد.

خاموشی بیان‌ کرد: ما در سازمان اوقاف پول مولد و احسن‌سازی و انباشت در موقوفات داریم و در همین مسیر پیشنهاد به واقفین می‌دهیم که در کدام ریل حرکت کنند، البته در این مسیر سهام اوقاف کمتر از واقفان خواهد بود.

تصمیم درست و سریع در مورد عواید موقوفات بسیار مهم است

وی ادامه داد: سازمان وقف از پول نفت، بانک و بودجه مصوب آزاد است، ما یک وقف و تولیت داریم که در صورت نبود تولیت یک وقف نماینده ولی‌فقیه می‌تواند در مورد وقف تصمیم بگیرد. پس ما به دنبال تصمیم درست و به هنگام در وقف برای به سود رساندن یک موقوفه هستیم.

نماینده ولی‌فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: مسیر وقف دانش‌بنیان قابل استمرار و ظرفیت‌های بیشتری در آینده دارد زیرا مردم هم هرساله نفع آن را می‌برند. ارزان‌سازی در دندان‌سازی، دام و طیور، پرورش آبزیان و ماهی، کشاورزی و...  داریم که جلوی خروج ارز را می‌گیرد.

خاموشی با بیان اینکه هدف یک واقف خیر رساندن به مردم در حوزه‌های مختلف است، گفت: وقف می‌تواند در فرهنگ مردم، کتاب و کتابخوانی، آمورش، درمان و بهداشت و رفاه مردم کمک کند، از این رو ما در تلاشیم سبد وقف شتاب‌دهنده‌های خوبی برای جریان‌های مختلف باشد.

وی در مورد تبلیغ وقف دانش‌بنیان در پایان گفت: ما اگر کارکرد وقف را به نمایش مردم بگذاریم، مردم خودشان راغب می‌شوند تا در حوزه‌های محتلف وقف کنند. مهم‌ترین مبلغ ما در وقف شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی و نمایش کارهای خوب، زیبا و علمی است و مردم در این صورت مطالبه گر شده و حمایت خواهند کرد، ما از وقتی به حوزه دانش‌بنیان ورود کردیم خیلی‌ها پیشنهاد همکاری دادند و این نشان می‌دهد مردم به حوزه‌های مختلف در وقف علاقه دارند.

دستاوردهای این نمایشگاه را در اینجا می‌توانید ببینید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جریان وقف باید به سمت دانش‌محور شدن برود / مبلغ ما در وقف شفاف‌سازی و نمایش کارهای علمی است
  • صدور اسناد تک برگی برای همه موقوفات تا پایان سال جاری
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • سرمایه وقف به سمت رفع نیاز مردم در حرکت است
  • وقف به عنوان یک سنت حسنه با دانش‌های جدید آمیخته شده است
  • افتتاح نمایشگاه وقف
  • آغاز عملیات اجرایی پایگاه سلامت مرکز خدمات جامع سلامت شهید فرهی
  • اختصاص اعتبار برای ساماندهی مسیل‌های شهر ایلام
  • ‌ تعیین تکلیف ۷۲۸ هکتار اراضی منابع طبیعی و اوقاف در فارس
  • آغاز عملیات اجرایی پایگاه سلامت مرکز خدمات جامع سلامت دشتستان