Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب «به چند خیاط ماهر نیازمندیم» روایت ۱۰تن از بانوان خیاط و فعال یزدی است که خاطرات تلخ و شیرین خود را از این دوران با ما به اشتراک می‌گذارند.

به گزارش مشرق، کتاب «به چند خیاط ماهر نیازمندیم»؛ خاطرات بانوان خیاط یزدی در ایام مقابله با کرونا را روایت می‌کند. کار این زنان، آنقدر بزرگ و اثرگذار بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی نیمه شعبان ۹۹ هم از این حرکت خودجوش آنها نام بردند و از مادر شهیدان یزدی که خانه‌هایشان را به خیاط‌خانه تبدیل کرده بودند، به نمایندگی از تمام بانوان خیاط یزدی تقدیر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زهرا محمدی پور، فعال فرهنگی و دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران، در یادداشتی که در اختیار مشرق قرار داده، به این کتاب پرداخته است که در ادامه می‌خوانید.

مردم کشور ما از فرهنگ دینی خود آموخته‌اند در مواجهه با سختی‌ها و بحران‌های مختلف ـ که گریبانگیر هموطنان می‌شود ـ دست یاری به سوی یکدیگر بلند کرده و به آموزه‌های معصومین(ع) و پیشوایان خود در کمک به نیازمندان عمل کنند. نمونه موفق آن را ‌می‌توان در جنگ تحمیلی هشت ساله مشاهده کرد که تمام کشور، یکپارچه بسیج شدند تا نگذارند ذره‌ای از خاک وطن، به دست اغیار بیفتد. زن و مرد، پیر و جوان، شهری و روستایی، باسواد و بی‌سواد، هر آنچه را که داشتند در طَبَق اخلاص گذاشته و با تمام وجود به خدمت‌رسانی و جهاد مشغول شدند. گرچه وقوع جنگ و فقدان عزیزان بسیار تلخ و آزاردهنده است اما وسیله‌ای شد تا تجربه‌ای جدید بر این ملت مقاوم و مجاهد افزوده شود و دست‌مایه‌ای باشد برای آیندگان.

با گذشت سال‌ها، روحیه تلاش و کمک و جهاد و فداکاری در مادران و پدران دوران جنگ ـ که حالا موی سفید کرده‌اند و به سن پیری رسیده بودند ـ همچنان به قوت وجود داشت و این مفاهیم به فرزندان و جوانان ایشان نیز منتقل شده بود و حالا با وقوع چالش و بحرانی دوباره در کشور، این جوانه‌های ارزنده، بار دیگر سر از خاک درآوردند.

با شیوع ویروس کووید۱۹ و ناشناخته بودن آن، ترس و نگرانی در جامعه به راه افتاد و مبارزه با آن یک تلاش و همکاری همگانی را می‌طلبید. پزشکان و پرستاران ـ که در خط مقدم این جبهه بودند ـ از همان ابتدا، فعالیت جهادی خود را آغاز کردند و دستگاه‌های دولتی و خدمات‌رسان هم وارد میدان شدند، اما با همه‌گیری این ویروس منحوس، نیاز به جهاد همگانی و مواسات در سطح جامعه بیشتر شد و اینجا بود که هر «خانه» به یک «پایگاه جهادی» تبدیل شد. در این میان زنان مثل گذشته ساکت ننشستند و با قدرت وارد میدان شدند و هر آنچه از دستشان برآمد، انجام دادند؛ از دوخت ماسک و گان پزشکی و همکاری با کادر درمان و انگیزه‌بخشی به پزشکان و بیماران گرفته تا جمع‌آوری و رساندن بسته‌های کمک معیشتی به خانواده‌هایی که نیازمند بوده و از این وضعیت پیش‌آمده، ضربات سختی از نظر مالی متحمل شده بودند.

یکی از شهرهایی که آوازه جهاد و فعالیت بانوان آن، حتی به خدمت رهبری هم رسیده بود و ایشان از تلاش‌های آنان تقدیر کرده بودند، بانوان و مادران شهید خیاط یزدی هستند که منازل، حسینیه‌ها و حتی دانشگاه‌های خود را ـ که روزی محل تحصیل جوانان بود ـ این بار به محلی برای آموختن عشق و ایثار تبدیل کرده بودند و در کنار تمام مسئولیت‌های مادرانه و همسرانه خود، شبانه‌روز به خدمت‌رسانی مشغول شدند و جلب رضای الهی و خشنودی امام زمان(عج) را سرلوحه کار خود قرار داده بودند. با اینکه از خطرات ابتلا، بهشان می‌گفتند، ولی‌نترسیدند و دل به خطر زدند.

کتاب «به چند خیاط ماهر نیازمندیم» روایت ۱۰تن از بانوان خیاط و فعال یزدی است که خاطرات تلخ و شیرین خود را از این دوران با ما به اشتراک می‌گذارند. این کتاب فعالیت زنان خیاط و انقلابی یزد را دوباره سر زبان‌ها آورد و هم همگان را به نقش زنان و پشتیبانی آنها در ایام جنگ تحمیلی و همچنین ایام مقابله با کرونا، آشناتر و آگاه‌تر کرد.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم: «دو هفته‌ای بود برخی یزدی‌ها هم بیمار شده بودند. اوضاع شهر و استان را بررسی کردیم. لوازم لوازم بهداشتی و پیشگیری کم بود: مواد ضدعفونی، تخت، تجهیزات بیمارستانی، ماسک و گان. باید کار تقسیم می‌شد. هر کسی گوشه‌ای را می‌گرفت تا بار از زمین بلند شود... گفتیم هر کسی می‌تواند چرخ خیاطی هم بیاورد. چند نفری خودشان پای آمدن نداشتند؛ چرخ‌هایشان را فرستادند. چند تایی هم از زمان جنگ، در انبار سپاه و بسیج مانده بود؛ آنها را هم برای تعمیر فرستادیم. اما پارچه خاصی نیاز بود که همه جا گیر نمی‌آمد. پیدا می‌شد، اما به جند برابر قیمت. در به در به دنبال پارچه مناسب و ارزان بودم...»

کتاب خواندنی «به چند خیاط ماهر نیازمندیم» به تحقیق خانم سمانه سنایی و تدوین خانم‌ها ملیحه جهان‌آرا، زینب کشاورز و اسماء مرتضایی‌راد توسط انتشارات «راه یار» در ۱۰۴ صفحه و با قیمت ۱۷هزار تومان عرضه شده است. کتاب‌های «نذر نفس»، «هفت خان شستن»، «جهاد در قرنطینه» و «نوبت شماست» نیز از همین ناشر، درباره خاطرات مدافعان سلامت و گروه‌های جهادی فعال مقابله با ویروس کرونا منتشر شده است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان مشرق کتاب ویروس کرونا انتشارات راه یار بانوان خیاط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۳۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین مسابقه «روایت‌نویسی نمایشگاه کتاب» برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین دوره مسابقه «روایت‌نویسی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران» به‌زودی و همزمان با برپایی سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران توسط خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار می‌شود.

بر اساس فراخوان این مسابقه، محور موضوعی اثر ارسالی، مرتبط با ادوار نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران است و آثاری در این مسابقه داوری می‌شوند که در قالب «روایت داستانی» نوشته شده باشند. روایت‌های ارسالی به این مسابقه باید بین ۲ تا ۵ هزار واژه باشد. از صاحبان آثار برگزیده در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تقدیر می‌شود.

شرکت در این‌مسابقه برای عموم آزاد است و علاقه‌مندان می‌توانند روایت‌های خود را تا ۲۵ اردیبهشت از طریق سامانه revayat.ketab.ir ارسال کنند.

کد خبر 6090822 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • روایت معلمی با عشق و ایثار فراوان
  • مناظره در باره نقش مردم در حکومت در دیدگاه های آیت الله مصباح یزدی و آیت الله مرتضی مطهری
  • تعداد زنان کارگر به روایت وزیر کار
  • نخستین مسابقه «روایت‌نویسی نمایشگاه کتاب» برگزار می‌شود
  • تالیف و تدوین ۲۰۰ کتاب با موضوع ایثار و شهادت در کهگیلویه و بویراحمد
  • جلد سوم تاریخ شفاهی دفاع مقدس به زودی چاپ می‌شود
  • تالیف و تدوین ۲۰۰ کتاب با موضوع ایثار و شهادت در استان
  • ۳ نمایشنامه جدید در نمایشگاه کتاب
  • ۱۰ عنوان به مجموعه کتاب‌های کودکی نامداران اضافه می‌شود
  • انتشار ۳ نمایشنامه