Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله رضا رمضانی بعد از ظهر دوشنبه در جمع دانش پژوهان مرکز آموزش تخصص‌های دریایی باقرالعلوم (ع) رشت، ضمن تسلیت رحلت پیامبر اکرم (ص)، شهادت امام حسن مجتبی (ع) و شهادت امام رضا (ع)، اظهار کرد: جوانان ایران قدرت نظام اسلامی را به رخ جهانیان و مستکبران می‌کشانند.

وی تصریح کرد: قدرت نظامی و علمی ایران اسلامی سبب شده که کشورهای غربی ما را به مذاکره دعوت کنند تا ادبیات و گفتمان ما را بشنوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت الله رمضانی با تاکید بر اینکه افزایش قدرت جمهوری اسلامی به افزایش قدرت اسلام و مسلمانان بر می‌گردد، افزود: جوانان، طلایه داران کرامت بشری هستید.

وی با اشاره به اینکه ما باید به دنبال وحدت و انسجام امت اسلام باشیم، تصریح کرد: این وحدت سبب می‌شود تا در برابر خودکامگی، ظلم، ستم و هر چیزی که شأن، جایگاه و کرامت انسانی را خدشه‌دار می‌کند، بایستیم.

دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با بیان اینکه همه آموزه‌های پیامبر (ص) در احکام، حقوق و اخلاق جمع می‌شود، اضافه کرد: جامعه اگر می‌خواهد حس مسئولیت پذیری خود را به رخ دیگران بکشد، باید اخلاق محور باشد.

وی با اشاره به اینکه اگر اخلاق، تعهد و مسئولیت نباشد، علم به دست نااهلان سپرده می‌شود، تصریح کرد: جنایت هیروشیما و ناکازاکی و کشتار میلیون‌ها انسان در جنگ جهانی اول و دوم ناشی از همین سپردن علم به دست نااهلان است.

آیت‌الله رمضانی با بیان اینکه پیامبر اکرم (ص) در جنگ‌هایی که داشتند، همواره در تلاش بودند که انسان‌ها کشته نشوند، افزود: در مجموع جنگ‌های پیامبر (ص) از طرفین، کمتر از سه هزار نفر کشته شدند و این در حالی است که در قرن بیستم، حدود ۱۰۰ میلیون انسان کشته شده است.

استفاده از سلاح اتمی به دلیل کرامت انسانی حرام است

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با اشاره به اینکه امروزه اخلاق خیلی بیشتر از گذشته مورد نیاز جامعه بشری است، تصریح کرد: اینکه جمهوری اسلامی استفاده از سلاح اتمی را حرام دانسته، به دلیل کرامت انسانی است.

وی با بیان اینکه مهمترین مسئولیت پیامبر (ص) این بوده که در جامعه انسان‌ها کشته نشوند، افزود: اگر اخلاق در کنار پیشرفت علم نباشد، تهدیدات زیادی جامعه بشری را فرا می‌گیرد.

آیت‌الله رمضانی با اشاره به اینکه کل آیات قرآن و روایات در سه حوزه اخلاق فردی، اخلاق الهی و اخلاق اجتماعی است، تاکید کرد: در اخلاق فردی انسان خود را یافته و رابطه درست با خود برقرار می‌کند.

نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه در برخی کشورها انسان‌ها خود را گم کرده‌اند تا جایی که به کلینیک هویت شناسی نیازمند هستند، اضافه کرد: اخلاق فردی در واقع رابطه با مجموع ظرفیت‌ها و استعدادهای شخصی است.

وی اضافه کرد: دنیای امروز دنیای مبارزه تعقل، تفکر، عشق به حق و عدالت‌خواهی با ستم، ظلم، خودکامگی، خودباختگی و شهوت است و باید پیروز این رقابت را دید.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با اشاره به اینکه اگر انسان با خود آشتی کند، با خدا و دیگران هم آشتی می‌کند، تصریح کرد: پیامبران الهی آمدند که بشر با خود، خدا و دیگران آشتی کند.

اخلاق اجتماعی یعنی ارتباط درست انسان با انسان

وی به اخلاق الهی اشاره کرد و گفت: در اخلاق الهی، انسان، خدا صفت می‌شود و صفاتی که خدا دارد از جمله حکیم، عالم، قادر و غفور شامل انسان هم می‌شود.

آیت‌الله رمضانی، اخلاق اجتماعی را همان ارتباط درست انسان با انسان دانست و تصریح کرد: اخلاقیات در آخرت خود را نشان می‌دهد و ما در آخرت میهمان همین اخلاق خودمان هستیم.

نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه بر اساس روایات، اخلاق پست و زشت، جهنم را می‌سوزاند، تاکید کرد: پیامبر اکرم (ص) برای اصلاح اخلاق جامعه بشری آمده بود و اراده خداوند بر اصلاح اخلاق بشریت است.

وی با توصیه به جوانان در کمک کردن به دیگران، به فرمایشی از آیت‌الله فاضل لنکرانی اشاره کرد و گفت: این مرجع تقلید می‌فرمودند که «بعد از انجام واجبات، باقی را برای خدمت کردن به مردم بگذارید».

آیت‌الله رمضانی با بیان اینکه انسان وقتی به خلق نیکو و پسندیده برسد، فرمانده دل مردم می‌شود، تاکید کرد: حاج قاسم سلیمانی با همین صفات حسنه، فرمانده و محبوب دل میلیون‌های ایرانی شد.

وی سردار سلیمانی را مصداق آیه «إِنَّ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا» دانست و اضافه کرد: حضور پرشور و میلیونی مردم در تشییع پیکر حاج قاسم سلیمانی نشان از همین محبوبیت است.

کد خبر 5320107

منبع: مهر

کلیدواژه: جوانان جمهوری اسلامی ایران ویروس کرونا بوشهر آمار کرونا خطبه های نماز جمعه واکسن کرونا زلزله کرمانشاه گرگان کهگیلویه و بویراحمد اربعین 1400 سیستان و بلوچستان واکسیناسیون کرونا قزوین احمد وحیدی آیت الله رمضانی جامعه بشری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۳۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا ربات‌ها و هوش مصنوعی هنوز به گرد پای حیوانات نرسیده‌اند؟

غزال زیاری: دنیای رباتیک مدرن مملو از ماشین‌های ساخت دست بشر است که از دنیای حیوانات تقلید می‌کنند؛ از سگ‌های ربات که در استادیوم‌ها به نقشه‌برداری می‌پردازند تا ربات‌های اکتشافگری که با الهام از بابا لنگ دراز ساخته شده‌اند؛ هر چیزی را که تصور کنید، در این جمع وجود دارد. پیشرفت‌ در سیستم‌های هوش مصنوعی، مواد مصنوعی جدید و چاپ سه‌بعدی باعث بهبود توانایی این ربات‌ها در دویدن، بالا رفتن و دور زدن موانع شده است.

ولی حتی با وجود پیشرفت‌های فنی و سرمایه‌گذاری‌های هنگفت در صنعت رباتیک طی سال‌های اخیر، ماشین‌های مکانیزه هنوز هم در رقابت با نمونه‌های بیولوژیک خود (حیوانات)، فاصله زیادی دارند و عقب‌ترند. همین مشاهدات، عملا زیربنای مطالعات جدیدی شده که توسط گروهی از محققان انجام شده و نتایج آن در مجله Science Robotics منتشر شده است.

محققان برای انجام این بررسی، پنج "زیرسیستم" مختلف مرتبط با دویدن را مدنظر قرار داده و به مقایسه آنها بین حیوانات و همتایان روبات‌شان پرداختند. حیواناتی که استخوان و بافت‌ دارند، شاید در نگاه اول، از هر حیث جزئی، بدتر و ضعیف‌تر از ربات‌ها و ماشین ها به نظر برسند. اما محققان در جریان این بررسی متوجه شدند که مزایای واقعی این حیوانات، در کنترل پیچیده و به هم پیوسته آنها بر بدن‌هایشان است و همین قابلیت همکاری روان، باعث می‌شود تا این حیوانات چیزی فراتر از یک مجموعه اجزای جداگانه باشند.

تام لیبی، مهندس ارشد تحقیقات بین‌المللی SRI و یکی از نویسندگان مقاله، در این رابطه گفت: « ما در جریان این تحقیق متوجه شدیم که به جز در موارد استثنایی جزئی، زیرسیستم‌های مهندسی عملکرد بهتری نسبت به معادل‌های بیولوژیکی‌شان داشتند و گاهی حتی به مراتب بهتر از آنها عمل می‌کردند. در عین حال کاملا واضح است که اگر بخواهیم در سطح کلی سیستم، حیوانات را با ربات‌ها مقایسه کنیم، حیوانات از نظر حرکت، شگفت‌انگیزند و ربات‌ها هنوز نتوانسته‌اند به گرد پای حیوانات برسند.»

بهره‌گیری حیوانات از پیچیدگی‌های زیستی و نسل‌های فرگشت

هر یک از پنج محقق این پروژه روی یکی از زیرسیستم‌های خاص مرتبط با دویدن حیوانات و ربات‌ها متمرکز بودند. این سیستم‌ها به پنج زیرشاخه "قدرت"، "قاب"، "فعالیت و عملکرد" ، "احساس" و "کنترل" تقسیم شدند. به شکل انفرادی، ربات‌ها تقریبا در همه این زیرشاخه‌ها، از حیوانات پیشی می‌گیرند. مثلا در مورد قاب‌ها (چارچوب‌ها) ربات‌های مجهز به بدنه‌ فیبر کربنی سبک و مستحکم می‌توانند ساختارهای جرمی بزرگ‌تری را بدون خم شدن در مقایسه با استخوان‌های حیوانات پشتیبانی کنند. محققان حتی به این نتیجه رسیدند که سیستم کنترل کامپیوتری یک ربات از نظر زمان تاخیر و پهنای باند کلی از سیستم عصبی حیوانات، عملکرد بهتری دارد.

با این حال اگرچه ربات‌ها ظاهراً قطعات مجزای قوی‌تر و مستحکم‌تر دارند ولی حیوان‌ها در انسجام دادن به قطعات مجزا و ساخت یک "کل" منسجم، ماهرترند.وقتی که در محیط‌های واقعی، حیوانات و ربات‌ها را مورد آزمایش قرار می‌دهید، این تفاوت به وضوح آشکار می‌شود.

این در حالی است که ربات‌های جدیدتر می‌توانند سریع شتاب بگیرند و حتی حرکات آکروباتیک انجام دهند ولی از نظر روان بودن و سازگاری در مقایسه با همتایان بیولوژیکی خود (حیوانات) عملکرد ضعیف‌تری دارند. گاهی ربات‌ها در زمین‌های سخت به دردسر می‌افتند، اما حیوانات این توانایی را دارند که بدون هیچ زحمتی بر موانعی مانند گل، برف، پوشش گیاهی و آوار غلبه کنند و بدون فکر کردن این کار را انجام خواهند داد.

مکس دونلان، استاد گروه فیزیولوژی زیست‌پزشکی و حرکت‌شناسی دانشگاه فریزر در این باره توضیح داد: «یک حیوان وحشی می‌تواند هزاران کیلومتر در زمین‌های ناهموار حرکت کند و یک بز کوهی به راحتی روی صخره‌های واقعی جای پایی پیدا می‌کند که حتی به چشم نمی‌آید و به راحتی از صخره‌ها بالا می‌رود؛ سوسک‌ها حتی در شرایطی هم که پای‌شان را از دست بدهند، می‌توانند بدون کاهش در سرعتشان به حرکت ادامه دهند. ولی ما هیچ رباتی با این میزان استقامت، چابکی و استحکام نداریم.»

سبقت ربات‌ها از حیوانات

حیوانات هم‌چنین برتری بزرگ دیگری نیز دارند: زمان. گرچه ربات‌های مدرن در چند دهه گذشته واقعاً پیشرفت کرده‌اند ولی حیوانات میلیون‌ها یا در برخی موارد میلیاردها سال این روند فرگشتی را طی کرده‌اند که این یکامتیاز ذاتی و چشمگیری برای حیوانات نسبت به مهندسی است. اما از سوی دیگر، کار تحسین‌برانگیز ربات‌ها آن بوده که این شکاف را با سرعت خیره‌کننده‌ای پر کرده‌اند. از همین رو محققان خوشبینند که ربات‌ها در روزگاری نه چندان دور، بتوانند از حیوانات پیشی بگیرند.

پروفسور سام باردن، دانشیار گروه مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه واشنگتن در این باره گفت: «روند پیشرفت ربات‌ها خیلی سریع‌تر است؛ چرا که فرگشتی بدون جهت است. راه‌هایی وجود دارد که به لطف مهندسی ربات‌ها می‌توانیم خیلی سریع‌تر از فرگشت با انتخاب طبیعی حرکت کنیم؛ اما باید این را هم در نظر داشت که فرگشت، شروع بزرگی در گذشته دور داشته است.»

محققان امیدوارند این یافته‌ها بتواند به توسعه آینده ربات‌های دونده کمک کند. سازندگان ربات‌ها می‌توانند با بهره‌گیری از این یافته‌ها، تصمیم بگیرند که بیشتر وقت و تلاش‌شان را روی یکپارچه‌سازی اجزای آنها متمرکز کنند تا بتوانند سخت‌افزار قوی‌تر و بهتری بسازند. درسی که ما از زیست‌شناسی می‌گیریم این است که گرچه بهبودهای بیشتر در اجزا و زیرسیستم‌ها مفید است، اما بهترین فرصت برای بهبود ربات‌های دونده، بهره‌گیری بهتر از قطعات موجود به نظر می‌رسد.

منبع: popsci

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899702

دیگر خبرها

  • توسعه فعالیت‌‌های فرهنگی حوزه عفاف و حجاب در مرکزی
  • آیت‌الله جاودان: با مراقبه و محاسبه اعمال به رحمت الهی می‌رسیم
  • نماینده آیت الله العظمی سیستانی خواستار تربیت شخصیت قرآنی دانش آموزان و دانشجویان شد
  • لزوم توجه مسئولان به معیشت کارگران
  • شهادت هزاران نفر از مردم فلسطین، دستاورد غرب وحشی و مدعی دموکراسی است
  • تاکید امام جمعه پیرانشهر بر رعایت اخلاق اسلامی
  • دشمن به دنبال کم رنگ کردن ارزش حجاب است
  • رسانه‌ها مشکلات را با رعایت اخلاق منعکس کنند
  • چرا ربات‌ها و هوش مصنوعی هنوز به گرد پای حیوانات نرسیده‌اند؟
  • دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با جامعه کارگری