Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران، حسین امیرعبداللهیان ظهر روز (دوشنبه) بعد از انجام دور اول گفت‌وگوها بین وزرای خارجه دو کشور ایران و ارمنستان در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای ارمنستانی خود گفت: گفت‌وگوهای خوبی با همکار خوبم وزیر خارجه ارمنستان در تهران داشتیم. روابط دو کشور ایران و ارمنستان سازنده و رو به رشد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در 20 روز گذشته تاکنون سه بار با یکدیگر در دوشنبه پایتخت تاجیکستان، نیویورک در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل و تهران رایزنی و گفت‌وگو کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه در جریان گفت‌وگوهای امروز بین دو کشور با هم توافق کردیم که علاوه بر مناسبات سیاسی در حوزه‌های مختلف اقتصادی، گردشگری و تجارت، روابط دو کشور را گسترش دهیم، گفت: در این رایزنی‌ها نقشه راه جدید دو کشور را ترسیم و نهایی کردیم.

این دیپلمات عالی رتبه کشورمان همچنین با بیان اینکه تجارت و بهره‌برداری از مسیر ترانزیتی دو کشور از موضوعات مورد گفت‌وگوی مقامات دو کشور در این دیدار بود، افزود: ما در مورد احیای جاده ترانزیتی و مسیر رفت و آمد تریلی‌ها و کامیون‌های دو کشور پروژه جدیدی را تعریف کرده‌ایم که به زودی نهایی و عملیاتی می‌شود.

وی با بیان اینکه انشالله در هفته‌های آینده شاهد نشاط هرچه بیشتر در روابط دو کشور در حوزه‌های مختلف خواهیم بود، در بخش دیگری از صحبت‌های خود به شرایط موجود در بخشی از منطقه قفقاز اشاره کرد و گفت:‌ شرایط بحرانی در قفقاز و حضور صهیونیست‌ها و تروریسم‌ها در بخشی از این منطقه مورد نگرانی جدی ما است.

وی ادامه داد:‌ ما اجازه نخواهیم داد که برخی از مداخله‌گران خارجی روابط ما را با همسایگان‌مان از جمله آذربایجان تحت تأثیر قرار دهند.

عبداللهیان گفت:‌ باید به این موضوع توجه داشت که با توجه به شرایط موجود، منطقه ما به هیچ وجه تحمل زیاده‌خواهی جدیدی را نخواهد داشت.

وی ادامه داد:‌ مشکلات موجود در منطقه باید توسط کشورهای منطقه و بدون مداخله خارجی حل و فصل شود.آرارات میرزویان وزیر خارجه ارمنستان در نشست خبری با وزیر خارجه ایران گفت: آقای وزیر را از کلیه روند ساخت راه‌ها آگاه ساختم.و به آگاهی ایشان رساندم راه جایگزین آماده بهره برداری است.

وی افزود: در مذاکرات و گفتگوهایی که در جمع دوستانه انجام شد و باتوجه به بررسی‌هایی که داشتیم آینده خوبی در انتظار ما است. سابقه دوستی ما قرن‌ها وجود دارد. هر دو طرف توافق کردیم که روابط راهبردی خودمان را تعمیق ببخشیم.

وی ادامه داد: در این نشست تمامی تحولات منطقه را جامع و کامل مورد بررسی قرار دادیم. طبیعی است که به صورت جامع مسائل قره باغ را برای امیرعبداللهیان توضیح دادم و تاکید کردیم که در این تهاجم، مزدورانی از سایر نقاط جهان حضور داشتند.

وزیرامور خارجه ارمنستان در ادامه افزود: در دوره پساجنگ مسائل انسانی زیادی باقی مانده است. علیرغم اینکه آذربایجان مکلف شده بود تمامی اسرا را آزاد کند هنوز خبری از این موضوع نیست. آزادی این اسرا و بازگشتشان به میهن باید فورا انجام شود.

میرزویان ادامه داد:باید مذاکراتی با حضور روسیه و ایران و آذربایجان برای بررسی بازگشایی تمامی راه های ارتباطی منطقه داشته باشیم. همچنین امادگی ارمنستان برای بازگشایی راه‌های ارتباطی را اعلام کردیم. امری که آذربایجان تفسیر اشتباهی در مورد آن دارد.

میرزویان ادامه داد: تهاجم‌ها و دست درازی‌های آذربایجان در منطقه وسیع ارمنستان، همه‌ کوشش و جدیت ما را در راستای صلح و ثبات در منطقه به خطر می‌اندازد.

وی افزود: نسبت به موضع ایران در خصوص حفط تمامیت ارضی ارمنستان سپاسگذاریم و قدردانی می‌کنیم.

وزیر امور خارجه ارمنستان اضافه کرد: به آگاهی همکار خودم رساندم در نیویورک موفق شدیم حضور گروه مینسک در گفتگوهای بین آذربایجان و ارمنستان را در سطح وزرای خارجه را احیا کنیم.

میرزویان ادامه داد: با استفاده از فرصت یک بار دیگر بر اعلام آمادگی جمهوری ارمنستان جهت ادامه روند مذاکرات در خصوص مناقشات قره باغ بر پایه اصول مشخصی که از قبل وجود داشته است، تاکید می‌کنم.

وی ادامه داد: البته در مذاکرات یکی از مسائل مهم راه‌های ارتباطی و رفع محدودیت از این راه‌های ارتباطی خواهد بود. با جزئیات کامل آقای وزیر را از کلیه روند ساخت راه‌ها آگاه ساختم.و به آگاهی ایشان رساندم راه جایگزین آماده بهره برداری است.

وزیر امور خارجه ارمنستان همچنین گفت: در مورد همکاری‌های اقتصادی و ادامه روند اجرا این توافقات صحبت کردیم. می‌خواهم تاکید کنم که رهبری دو کشور مصمم هستند که در همه زمینه ها روابط بین دو کشور توسعه یابد.





منبع: صدای ایران

کلیدواژه: امیر عبداللهیان وزیر خارجه ارمنستان راه های ارتباطی دو کشور راه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۳۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و پرتغال درباره کشتی توقیف‌شده اسراییلی

پائولو رانگل وزیر امور خارجه جدید پرتغال در گفتگوی تلفنی با امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص مناسبات دو جانبه و اوضاع منطقه به خصوص تحولات فلسطین به گفتگو و تبادل نظر پرداخت.

وزیر امور خارجه کشورمان در ابتدای این گفتگوی تلفنی، تشکیل دولت جدید پرتغال و انتصاب آقای پائلو رانگل به عنوان وزیر امور خارجه جدید این کشور را تبریک گفت و به سابقه روابط خوب و دیرینه فی‌مابین دو کشور اشاره کرد.

امیرعبداللهیان بار دیگر بر ضرورت پایان جنگ و نسل‌کُشی رژیم صهیونیستی در غزه و احترام به حقوق مردم مظلوم فلسطین تاکید کرد و رژیم صهیونیستی را به عنوان عامل ریشه‌ای تمامی این تنش‌ها و وخامت اوضاع در منطقه دانست.

 پائلو رانگل وزیر امور خارجه پرتغال نیز در این گفتگوی تلفنی بر ضرورت برقراری آتش بس فوری در غزه  تاکید کرد و افزود: دولت پرتغال از تشکیل دولت مستقل فلسطینی حمایت می‌کند و خواستار تلاش تمامی کشور‌های منطقه  برای کاهش تنش‌ها در منطقه است.

طرفین آخرین دیدگاه‌های خود را در مورد کشتی توقیف شده اسراییلی حامل پرچم پرتغال تبادل کردند.

 امیرعبداللهیان در این ارتباط اظهار داشت: موضوع انسانی رهایی خدمه کشتی، مورد توجه جدی ماست و به سفرای‌شان در تهران دسترسی کنسولی، آزادی و تحویل‌شان را اعلام کرده ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • نتانیاهو و بایدن تصمیم نهایی را برای منطقه گرفتند؟
  • حذف نمایندگان ایران در روز نخست شمشیربازی انتخابی المپیک در منطقه آسیا
  • دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان
  • ضرورت ارتباط با حوزه و ادامه تحصیل روحانیون شاغل در سازمان‌های دولتی
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه، دست ایران
  • روسیه دشمن اسرائیل است | روایت بلومبرگ؛ نگرانی فزاینده اسرائیل از گسترش همکاری‌ نظامی ایران و روسیه
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه،دست ایران
  • گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و پرتغال درباره کشتی توقیف‌شده اسراییلی
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟
  • دست رد پاکستان به سینه آمریکا درباره رابطه با ایران