Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@23:21:40 GMT

اخلاق محمدی بهترین راه گسترش اسلام است

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۹۷۶۶۶

اخلاق محمدی بهترین راه گسترش اسلام است

حجت الاسلام علیرضا شاه‌فضل قمصری به مناسبت سالروز وفات پیامبر اکرم (ص) در گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا اظهار داشت: پیامبر اکرم (ص) در عصری مبعوث شدند که دوران جاهلیت نام گرفت. بررسی علل موفقیت آن حضرت در دورانی که نه علم و دانش حاکمیت داشت و نه عقلانیت، می تواند به ما کمک کند تا در بدترین شرایط بتوانیم کار تربیتی انجام دهیم و خشن ترین افراد و ناآگاه ترین گروه ها را به سمت خوبی ها دعوت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


وی افزود: رفتار و منش پیامبر از یک سو الگوی خلق و خوی فردی برای تربیت و از طرف دیگر پیوند بین قرآن و رفتار پیامبر، الگوی سازماندهی فرهنگی و تربیتی است. مهمترین شاخصه آن حضرت در الگوی رفتار فردی، خُلق نیکوست به گونه ای که خدا در آیه چهارم سوره قلم،  خطاب به پیامبر (ص) می فرماید و انک لعلی خلق عظیم یعنی تو خلق بسیار بزرگی داری و رسول خدا (ص) در باب فلسفه رسالت خویش می فرمایند انی بعثت لاتمم مکارم اخلاق؛ یعنی من برانگیخته شدم تا مکارم اخلاق را گسترش دهم.  


این حافظ قرآن ادامه داد: مردم صدر اسلام قبل از آنکه سخنان ایشان را بشنوند، مجذوب رفتار ایشان بودند و قبل از آنکه سخنان حکمت‌آموز پیامبر را درک کنند اخلاق و سخنان مهربانانه ایشان را به جان می خریدند. عیادت رسول اکرم (ص) از کسی که بر سر ایشان خاکستر ریخته بود، آنقدر بزرگ و نیکوست که دل سنگ را آب می کند و هر انسان سنگدلی را به نرمش وا می دارد.

وی افزود: نگاه همراه با محبت پیامبر به افراد، آنان را شیفته مصاحبت با آن حضرت می کرد. حتی گوش دادن پیامبر به سخنان نه چندان مهم مردم، آنان را مجذوب نبی اکرم (ص) می کرد. دعوت های مکرر رسول خدا (ص) از مردم برای صرف غذا در منزل ایشان، انس و الفتی بین آن حضرت و مردم ایجاد کرده بود که قابل وصف نیست.

استاد معارف دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به آیه ۱۰۷ سوره انبیاء گفت: بر همین اساس مردم در وجود پیامبر اعظم (ص) سراسر مهربانی و عطوفت می دیدند و این آیه را به خوبی لمس می کردند که و ما ارسلناک الا رحمه  للعالمین یعنی ای پیامبر ما تو را رحمتی برای همه جهانیان فرستادیم.  

رسول خدا (ص) در برابر خدمت به مردم از آنها اجر و مزدی درخواست نمی کردند و هر جا لازم بود دوشادوش مردم در کارهای سخت مشارکت می کردند. مردم،  پیامبر را از خود جدا نمی دیدند و به راحتی، هر درد دلی را با آن حضرت مطرح کرده و راهنمایی می گرفتند.

شاه فضل افزود: شجاعت پیامبر زبانزد بود و پناهگاه مردم در جنگ ها بودند. پیامبر کارهای شخصی خود را شخصا انجام می دادند و هیچگاه سربار دیگران نبودند. آن حضرت در ادب و متانت گوی سبقت را از همه می ربودند و کسی در احترام به افراد به پای ایشان نمی رسید.  

این پژوهشگر مذهبی تاکید کرد: خلق عظیم پیامبر در الفاظ نمی گنجد ولی آنچه به عنوان نتیجه می توان بیان کرد این است که بهترین راه گسترش اسلام اخلاق است و کارشناسان فرهنگی به ویژه کسانی که به دنبال تربیت نسل نو هستند باید بدانند تا اخلاق خود را اصلاح نکنند، نمی توانند دیگران را تربیت کنند.

برچسب‌ها پیامبر اکرم قرآن کریم اخلاق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پیامبر اکرم قرآن کریم اخلاق پیامبر اکرم قرآن کریم اخلاق آن حضرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۷۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، امام جمعه اهل سنت شهر اینچه برون، گفت: نکاح موجب تولد فرزند صالح و رشد و ترویج اسلام شده و انسان را از شر شیطان حفاظت می کند.
 
آخوند «مدد آقا هوشمند» در نماز جمعه این هفته مصلای شهر مرزی اینچه برون با اشاره به آیات قرآن کریم در خصوص نکاح و اهمیت و ضرورت آن در جامعه و همچنین مقام و منزلت زن مسلمان، اظهار کرد: در جوامعی که به نکاح و ازدواج شرعی اهمیت می دهند فحشا، فساد و بی بند و باری بسیار کاهش یافته و شریعت و دین مبین اسلام ترویج و گسترش خواهد یافت.
 
به گفته وی؛ پیامبر گرامی اسلام (ص) فرموده است: «نکاح سنت من است و هر کس از سنت من روی برگرداند از امت من نخواهد بود».
 
امام جمعه اهل سنت شهر اینچه برون با عرض تسلیت فرارسیدن شهادت امام جعفر صادق علیه السلام، تصریح کرد: امام جعفر صادق (ع) از خاندان پیامبر (ص) و عالم و فیلسوف زمانه بود، ابوحنیفه رحمة الله علیه پیشوای حنفی مذهبان شاگردش بود و از علم ایشان بهره مند شد.
 
وی افزود: اهل بیت پیامبر اسلام (ص) همانند کشتی نوح هستند، هرکس به اهل بیت علیهم السلام تمسک جوید در دنیا و آخرت در فلاح و رستگاری خواهد بود.
 
فضای مجازی ظرفیت بالایی برای تبلیغ دین دارد
امام جمعه اهل سنت قازان قایه مراوه تپه، گفت: فضای مجازی ظرفیت بالایی برای تبلیغ و ترویج مباحث دینی دارد.
 
آخوند «ناصر محمد قزل» در نماز جمعه این هفته مسجدالنبی قازان قایه مراوه تپه با تأکید بر فعالیت درست در فضای مجازی، اظهار کرد: جوانان از پتانسیل فضای مجازی همت خود را صرف انجام کارهای نیک به ویژه تبلیغ و اهمیت دادن به مسئله طلاب و حوزه های علمیه کنند.
 
به گفته وی؛ طلاب جوان از اساتید زحمتکش خود نهایت استفاده را ببرند، این یکی از مهمترین کارها است پس بیایید در فضای مجازی برنامه ها و مباحث دینی و مذهبی حوزه های علمیه و طلاب را تبلیغ و منتشر کنیم.
 
امام جمعه اهل سنت قازان قایه مراوه تپه با اذعان بر انرژی و نیروی دیر پایان جوانان، ابراز کرد: اگر این توان به خوبی استفاده و بکارگیری شود می تواند اقدامات بزرگی به ویژه در فضای مجازی انجام دهد.

وی افزود: در ماجرای دختر گمشده صحرا «یسنا» جوانان در پیداکردن او در فضای مجازی تبلیغ کردند به گونه ای که بسیاری از مردم جهان از این خبر مطلع شدند.
 
به گفته وی؛ شما جوانان عزیز در هر کاری اراده کنید حتما می توانید آنرا به خوبی انجام دهید و من این را در ماجرای یسنا با چشم خود دیدم، به جای اینکه فضای مجازی را با مطالب و محتوایی که به درد دین و آخرت مردم نمی خورد پر کنیم می توان با مطالب و محتوای دینی و مذهبی کمک کار دین مبین بود.
 
تلاش نیروی انتظامی در اجرای طرح نور
امام جمعه اهل سنت شهر سیجوال، گفت: زحمات و تلاش شبانه روزی نیروهای خدوم انتظامی در اجرای طرح نور قابل تقدیر است.
 
آخوند «یوسف ایری» در نماز جمعه این هفته مسجد جامع ابوحنیفه شهر سیجوال با اشاره به وظیفه همگان در قبال اجرای صحیح عفاف و حجاب در جامعه اسلامی، اظهار کرد: اقشار مختلف مردم و مسئولان نهادها و دستگاه های اجرایی وظیفه دارند در اجرای بهتر این طرح نیروهای انتظامی را حمایت کنیم.
 
به گفته وی؛ اجرای این طرح به مسئله عفاف و حجاب جامعه کمک می کند و بانوان محجبه بدانند که در این مسیر تنها نیستند؛ بلکه مسئولان کشوری و لشگری به جد و با تمام توان از این طرح اجتماعی حمایت و پشتیبانی لازم را دارند.
 
انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • سکوت مسلمین در قبال جنایات صهیونیست‌ها زبانه‌های آتش را به جهان اسلام خواهد کشید
  • برگزاری مراسم سالروز عملیات بازی‌دراز طی روزهای ۱۹ و ۲۰ اردیبهشت‌ماه
  • امام صادق(ع) در مناظرات آموزگار اخلاق و ادب بودند
  • ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است
  • بزرگترین خدمت و جهاد خدمت به مردم است
  • دیدار رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با رهبر شیعیان مالی
  • خداوند از معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد
  • اگر جامعه فرهنگی آگاه باشد آن جامعه به پیروزی می‌رسد
  • آیت‌الله حسینی بوشهری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • گسترش فرهنگ ایران زمین در پیوستگی ملی