Web Analytics Made Easy - Statcounter

گرد و غبار دیپلماتیک بر سر توافق امنیتی بین آمریکا، استرالیا و انگلیس در حالی است که دولت بایدن برای حفظ وحدت بین نزدیکترین دوستانش تلاش می‌کند.

به گزارش مشرق، وقتی بوریس جانسون، جو بایدن و اسکات موریسون یک قرارداد جدید را اعلام کردند که به استرالیا فناوری راه اندازی زیردریایی‌های بی صدای هسته‌ای را به عنوان بخشی از نیروی دریایی خود ارائه می‌داد، یک عبارت همچنان ادامه داشت: «ثبات در هند و اقیانوس آرام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

به گزارش «گاردین»، واژه‌ای که سران انگلیس، آمریکا و استرالیا از آن استفاده نکرده اند مهمتر است: چین.

با دستیابی به این توافق، که یک توافق بی سابقه در زمینه همکاری‌های دفاعی بین این ۳ کشور است، دولت‌ها به مقابله با آنچه که آن‌ها اقدامات پکن می‌دانند پرداختند.

این موضوع سوالاتی را در مورد اینکه آیا این اقدام نشانه‌ای شوم از یک ذهنیت جدید جنگ سرد است، ایجاد کرد.

اعلام غیرمنتظره توافق بر سر زیردریایی‌های هسته‌ای همچنین موجب نگرانی پاریس شده است؛ جایی که دولت فرانسه خشم خود را از لغو توافق ۶۵ میلیارد پوندی با سیدنی برای تامین زیردریایی اعلام کرده است.

این توافق همچنین مجموعه‌ای از سوالات را در مورد این که آیا این قرارداد نشان دهنده تغییر در اتحادهای بین المللی است، مطرح می‌کند.

از جمله این سوال‌ها این است که افزودن استرالیا به باشگاه کشورهای دارای زیردریایی‌های هسته‌ای چه پیامدهایی دارد و آیا هیچ کدام از این ۳ کشور با این قرارداد از کسانی که در این کشورها زندگی می‌کنند یا از همسایگانشان محافظت می‌کنند؟

در حالی که آمریکا سیاست خارجی خود را برای مقابله با چین تشدید می‌کند، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا وعده یک کارزار جمعی با گروهی از متحدان دموکرات همفکر خود را داده است اما مشکلات دیپلماتیک با فرانسه بر سر توافقنامه امنیتی جدید نشان می‌دهد که دولت آمریکا برای حفظ این وحدت حتی با نزدیکترین متحدان خود با چالش روبرو است.

اگرچه حمایت گسترده‌ای از خروج متفقین از افغانستان وجود داشت و توافقنامه امنیتی جدید ۲ متحد قدیمی آمریکا، یعنی انگلیس و استرالیا را حتی بیشتر به آمریکا نزدیک می‌کند، اما برخی از مقامات اروپایی نگران هستند که آمریکا به طور فزاینده‌ای در حال اقداماتی است و آن‌ها را مطلع نمی‌کند.

در میان خشم فرانسه از این توافق هسته ای، بایدن با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه تماس گرفت.

چین به شدت با تلاش‌های آمریکا برای تشکیل اتحاد گسترده امنیتی مخالف است و هشدار داده که این امر تنش‌ها را در اقیانوس آرام کاهش نمی‌دهد.

اینکه آیا اقدامات آمریکا مشکلات دائمی ایجاد می‌کند یا نه، به زودی مشخص خواهد شد.

اختلافات دیپلماتیک با فرانسه بر افزایش خطر برای رئیس جمهور آمریکا تاکید می‌کند.

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان آمریکا فرانسه امانوئل مکرون اسکات موریسون اقیانوس آرام جو بایدن افغانستان دولت آمریکا هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۸۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعا: واشنگتن مانع صلح در یمن و توقف کشتار در غزه است

وزارت خارجه دولت صنعا تاکید کرد که عملیات یمن در دریای سرخ یک هدف انسانی دارد و آن فشار برای توقف تجاوز جنایتکارانه صهیونیست‌ها به غزه و رفع محاصره آن است.

به گزارش ایسنا، وزارت امور خارجه یمن در صنعا روز دوشنبه تاکید کرد که ایالات متحده مانع صلح در یمن است و از توقف کشتار جنایتکارانه در غزه ممانعت می‌کند.

براساس گزارش المیادین، وزارت خارجه یمن با بیان اینکه عملیات یمن در دریا «هدف انسانی دارد و آن فشار برای توقف تجاوز جنایتکارانه رژیم صهیونیستی و رفع محاصره غزه» است، تاکید کرد: این یک خواسته بشردوستانه است. قرار است به آن پاسخ داده شود.

این وزارتخانه با بیان اینکه حل و فصل (در رابطه با بحران یمن) ربطی به آنچه در دریای سرخ می‌گذرد ندارد، خاطرنشان کرد: به سازمان ملل تاکید شد که نقشه‌ای که با طرف سعودی به دست آمده، ربطی به حوادث غزه ندارد. قرار بر این است که آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها هیچ گونه دخالتی در آن نداشته باشند.

این وزارتخانه خاطرنشان کرد: اظهارات تیم لندرکینگ، فرستاده آمریکا به یمن، مؤید این است که آمریکا مانع برقراری صلح در یمن و مانع توقف کشتار جنایتکارانه در غزه و رفع محاصره است.

وزارت خارجه دولت صنعا تاکید کرد: آمریکا در برابر اراده همه مردم جهان از جمله مردم آمریکا ایستاده است که با مشارکت دولت بایدن در جنایات شنیع صهیونیست‌ها علیه مردم غزه مخالفت خود را اعلام کردند.

این وزارتخانه توضیح داد که آمریکا «به جای پاسخگویی به این مطالبات جهانی، به سرکوب وحشیانه دانشجویان متوسل شد، به نحوی که بار دیگر نادرست بودن شعارهای آمریکا در مورد دموکراسی را آشکار کرد».

چند روز پیش، حسین العزی، معاون وزیر امور خارجه دولت صنعا تاکید کرد که یمن از اقدامات خصمانه‌ای که ایالات متحده در حال برنامه ریزی است، آگاه است و آن را مسؤول «عواقب حماقت احتمالی‌اش علیه» یمن می‌داند.

العزی به واشنگتن هشدار داد که در صورت دست زدن به اقدامات خصمانه، «ممکن است یک راه امن هم در منطقه پیدا نکند».

وی خاطرنشان کرد که منافع این کشور «هدفی پایدار برای همه آزادگان خواهد بود».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صنعا: واشنگتن مانع صلح در یمن و توقف کشتار در غزه است
  • استولتنبرگ: آمریکا و متحدان اروپایی فقط وعده کمک به اوکراین داده‌اند
  • زلنسکی برای آمریکا چه نقشه‌ای دارد؟
  • زلنسکی برای آمریکا چه نقشه‌ای دارد؟/ تعهداتی «با تاریخ، با امضا»!
  • اختلاف ها حل نشد اما واشنگتن و پکن مسیر گفت و گو را انتخاب کردند
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • حمله پلیس آمریکا به یک استاد دانشگاه واشنگتن (فیلم)
  • چرا بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند؟
  • توافق آلمان و فرانسه روی پروژه مشترک تسلیحاتی پیشرفته