Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-27@21:59:48 GMT

علت اصلی کمبود گوجه فرنگی در بازار چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۹۹۰۴۱

علت اصلی کمبود گوجه فرنگی در بازار چیست؟

امسال کاهش سطح زیر کشت و به طبع آن افت تولید در واحد سطح چشمگیر بود که همین امر منجر به نامتوازنی عرضه و تقاضا و در نهایت افزایش قیمت شده است.

ماجرای نوسان قیمت گوجه فرنگی سریال پایان نیافتنی است که هر سال تکرار می شود، این بار در حالی شاهد افزایش قیمت ناشی از کمبود عرضه در بازار هستیم که طی سنوات گذشته، نرخ فروش محصول به قدری ناچیز بود که حتی ارزش جمع آوری هم نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تکرار این نابه سامانی و بی نظمی در بازار گوجه فرنگی به قدری اتفاق افتاد که امسال سطح زیرکشت محصول در تمامی استان ها بویژه خراسان رضوی به عنوان قطب اصلی تولید کاهش محسوسی داشت که این موضوع در کنار بسیاری از عوامل دیگر زمینه را برای کمبود عرضه و افزایش قیمت در بازار فراهم کرد.

گویا پروسه تکراری گرانی یا ارزانی محصولات کشاورزی گریبان گوجه فرنگی را رها نمی کند تا یکبار تولیدکننده از مازاد روی دست مانده و بار دیگر مصرف کننده از کمبود محصول در بازار متضرر شود.

این پایان ماجرا نیست چرا که با وجود کاهش محسوس سطح زیر کشت و افزایش قیمت محصول، اما باز هم اختلاف قیمت از مزرعه تا بازار به ۳ تا ۴ برابر می رسد که این موضوع هیچ ارتباطی به کشاورزان ندارد و تنها تعدد واسطه و دلال موجب شده که هر یک سودهایی را برای خود لحاظ کنند که با این وجود کالا با قیمت های غیرمنطقی بدست مصرف کننده می رسد.

بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت هر کیلو گوجه فرنگی با نرخ ۱۰ تا ۱۸هزار تومان به فروش می رسد که با نرخ خرید محصول سر مزرعه اختلاف معناداری دارد چرا که در بهترین حالت کارخانه های رب سازی هر کیلو گوجه فرنگی را با نرخ ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ تومان و برای مصرف کننده ۴ هزار تا ۵ هزار تومان خریداری می شود که تعدد واسطه ها و دلالان در سایه کمبود نظارت ها موجب شده که محصول ۴ برابر قیمت مبدا هم به فروش رسد.

وزیر جهاد کشاورزی و بسیاری از دست اندرکاردان بخش کشاورزی بر این باورند که با اجرای کشت قراردادی، مشکلات تولید و بازار فروش محصولات مرتفع می شود چرا که کشاورزان در زمان کشت بذر از نرخ فروش‌محصول اطلاع دارند.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می‌رویم‌ تا از دلایل تکرار نابه سامانی بازار گوجه فرنگی و راهکار تعادل قیمت و عرضه محصول با سود منطقی از مبدا تا سفره مردم با خبر شویم:
اجرای کشت قراردادی راهی برای تعادل قیمت در بازار

پیمان عالمی سرپرست نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دلایل کاهش تولید گوجه فرنگی اظهار کرد: طی ۲ سال اخیر، قیمت گوجه فرنگی برای تولیدکنندگان توجیه اقتصادی نداشت که همین امر منجر به کاهش چشمگیر سطح زیرکشت شد.

وی با اشاره به اینکه خراسان رضوی در بحث گوجه فرنگی قطب کشاورزی محسوب می شود، افزود: با وجود آنکه ۵۰ درصد کارخانه صنایع تبدیلی و تکمیلی در خراسان رضوی است و بیشترین صادرات مربوط به این استان است، تولید گوجه فرنگی نسبت به سنوات گذشته کاهش چشمگیری داشته که با افزایش سطح زیرکشت، امکان مدیریت تولید و بازار وجود دارد.

عالمی با اشاره به اینکه افزایش سطح زیرکشت راهی برای تامین گوجه فرنگی در بازار محسوب می شود، بیان کرد: در سنوات گذشته، قیمت گوجه فرنگی جوابگوی هزینه های تولید نبود، از این رو با اجرای کشت قراردادی و انعقاد کارخانه ها با کشاورزان این امکان فراهم می شود که تولیدکنندگان در زمان کاشت بذر در زمین از قیمت فروش محصول اطلاع دارند که با این وجود کشت قراردادی معضل فعلی را رفع می کند.

این مقام مسئول با بیان اینکه در شرایط فعلی کارخانه ها هر کیلو گوجه فرنگی را با نرخ ۲ هزار و ۹۰۰ تومان خریداری می کنند، گفت: با توجه به آنکه قیمت تمام شده بالاتر از این رقم است، عرضه با نرخ فعلی برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد.

سرپرست نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی با اشاره به اینکه کشت قراردادی راهی برای تعادل قیمت گوجه فرنگی در بازار دانست و گفت: با اجرای کشت قراردادی شرایط به گونه ای است که تولیدکننده با آسودگی خاطر به تولید ادامه می دهد.

وی با تاکید بر این مسئله که با اجرای کشت قراردادی زنجیره تولید تا سبد خانوار مستمر و پایدار است، بیان کرد: با کاهش چشمگیر قیمت طی سال های اخیر، تولیدکننده رغبتی به تولید ندارد.
نابه سامانی های بازار گوجه در سنوات اخیر، تولیدکنندگان را بی رغبت کرد

مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دلایل کاهش تولید گوجه فرنگی اظهار کرد: امسال وضعیت تولید گوجه فرنگی بر حسب اتفاقاتی که سال های قبل افتاد، با احتیاط جلو رفت چرا که در فرآیند تولید ، بحث قیمت محصولات اهمیت بسزایی دارد.

وی افزود: هر زمانیکه که تولید دچار صدمه می شود، نتوانستیم به استمرار و پایداری تولید برسیم که تمامی این عوامل بازار را تحت تاثیر قرار داد. به عنوان مثال طی برخی سال ها تولید گوجه فرنگی به حدی زیاد بود که ارزش جمع آوری محصول به دلیل پوشش ندادن هزینه ها وجود نداشت و در نهایت این امر ضربه سنگینی به تولید وارد کرد بطوریکه برای بسیاری از کشاورزان، امکان کشت مجدد وجود نداشت.

نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران با اشاره به اینکه مازاد تولید، بازار محصول را تحت تاثیر قرار می دهد، بیان کرد: امسال در بحث فرآیند صادراتی تمامی مسئولان و دستگاه ها کمک کردند تا صادرات دچار مشکل نشود که در نهایت صادرات روان و خوب موجب شد تا بازارهای صادراتی از دست ندهیم.

این مقام مسئول ادامه داد: امسال در بحث تامین نهاده، جمع آوری و بسته بندی دچار چالش اساسی شدیم به طوریکه قیمت سبد میوه نسبت به سال قبل ۲.۵ برابر شد که تمامی این عوامل بر قیمت تمام شده تاثیر گذار است.

شادلو اجرای الگوی کشت را راهی برای تنظیم بازار داخل برشمرد و گفت: با فراهم شدن برنامه الگوی کشت، میزان مصرف داخل و صادرات مشخص می شود، لذا بازار شفاف و پایدار از هدر رفت محصول و نابه سامانی بازار جلوگیری می کند.
علت اصلی کمبود گوجه فرنگی در بازار چیست؟

سید جعفر حسینی مشاور اسبق نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دلایل کمبود گوجه فرنگی در بازار اظهار کرد: امسال کشت گوجه فرنگی تحت تاثیر بازار فروش محصول در سنوات گذشته که باب میل کشاورزان نبود، افت چشمگیری داشت که نتیجه آن کمبود تولید و عرضه در بازار بود.

وی شیوع برخی آفات نظیر لکه موجی و سفیدک را از دیگر دلایل افت تولید گوجه فرنگی برشمرد و گفت: سازمان حفظ نباتات و وزارت جهاد کشاورزی باید این موضوع را بررسی کند چرا که در میزان تولید تاثیر بسزایی داشته است.

حسینی با اشاره به اینکه خشکسالی و کم آبی در بحث کاهش تولید گوجه فرنگی بی تاثیر نیست، بیان کرد: امسال کاهش سطح زیر کشت و به طبع آن افت تولید در واحد سطح چشمگیر بود که همین امر منجر به نامتوازنی عرضه و تقاضا و در نهایت افزایش قیمت شده است.

این کارشناس کشاورزی ادامه داد: امسال با وجود کاهش میانگین تولید در واحد سطح، قیمت برای کشاورزان رضایت بخش نبود، درحالیکه احتساب ۲۰ درصد سود برای کشاورز جوابگوی هزینه های تولید است.

وی اختلاف چشمگیر قیمت از مزرعه تا بازار را خارج از حوزه کشاورزی دانست و گفت: اختلاف چندبرابری قیمت از مزرعه تا سفره ناشی از سودجویی عوامل واسطه و دلال است که متاسفانه فاصله افزایش قیمت مزرعه تا سفره ناشی از نواقص زنجیره است که تاکنون کنترل نشده است.

این مقام مسئول در پایان عرضه مستقیم کالا را راهی برای کنترل بازار برشمرد و گفت: با وجود آنکه اختلاف چندبرابری قیمت از مزرعه تا سفره طی سال های اخیر ناشی از دلالی است، امید می رود که با عرضه مستقیم کالا و فروش بدون واسطه به این مشکلات پایان داده شود چرا که عرضه محصول از مزرعه تا سفره چند دست می چرخد که هر یک از واسطه ها سودی برای خود لحاظ می کنند.

هرازگاهی بازار محصولات کشاورزی از جمله گوجه فرنگی با نابه سامانی و آشفتگی هایی روبرو می شود که یکبار تولیدکننده و بار دیگر مصرف کننده از این ماجرا متحمل زیان می شود، درحالیکه با اجرای کشت قراردادی و انعقاد قرارداد کشاورزان با کارخانه های رب سازی و اطلاع از قیمت محصول در زمان کشت دیگر شاهد کمبود یا مازاد محصول نیستیم و برای همیشه به سریال تکراری آشفتگی بازار پایان داده می شود.

برچسب ها: گوجه فرنگی ، محصولات کشاورزی ، بازار ، گرانی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000PHt

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: گوجه فرنگی محصولات کشاورزی بازار گرانی اجرای کشت قراردادی گوجه فرنگی در بازار تولید گوجه فرنگی قیمت از مزرعه قیمت گوجه فرنگی مزرعه تا سفره سنوات گذشته نابه سامانی افزایش قیمت فروش محصول مصرف کننده کارخانه ها سطح زیرکشت سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۹۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیسان سیلفی e-Power جدید ۲۰۲۳ + عکس خودرو خارجی، قیمت ماشین Nissan Sylphy و مشخصات محصول

خودرو نیسان سیلفی e-Power مدل ۲۰۲۳ (Nissan Sylphy) از نظر قیمت، مشخصات فنی، امکانات رفاهی، بررسی طراحی ظاهری مورد توجه خریداران است.

به گزارش ایمنا، کمپانی پارس خودرو موفق شد تا مجوز استاندارد دو خودروی نیسان تیدا و نیسان سیلفی را برای واردات به ایران اخذ کند. نسخه فیس لیفت ۲۰۲۳ این خودرو در دو نسخه هیبرید و بنزینی به بازار چین عرضه شده است.

فیس لیفت خودرو چیست؟

پیش‌تر هنگامی‌که خودرویی به بازار عرضه می‌شد، سال‌ها زمان می‌برد تا نسخه دیگری از آن وارد بازار شود. نسخه جدید تغییرات بسیار زیادی به خود می‌دید و درواقع با خودروی کاملاً متفاوتی روبه‌رو بودیم که قابلیت‌های کاملاً جدیدی داشت. اما این روزها خودروسازان ترجیح می‌دهند در بازه‌های زمانی کوتاه‌تر مجموعه‌ای از تغییرات کوچک را به ماشین اضافه کنند که به آن فیس لیفت می‌گویند.

بررسی نیسان سیلفی e-Power مدل ۲۰۲۳

نیسان سیلفی e-Power مدل ۲۰۲۳ یک سدان هیبریدی کامپکت زیبا و جذاب از این شرکت ژاپنی است که با موتوری منحصر به فرد به بازار عرضه شده است. این خودرو که در کلاس C قرار می‌گیرد، از لحاظ طراحی خارجی و داخلی، امکانات رفاهی و سیستم‌های پیشرفته ایمنی، عملکرد قابل قبولی در سطح خود دارد.

خودرو کامپکت ( Compact car)

به گروهی از خودروها گفته می‌شود که از یک سوپرمینی بزرگ‌تر و از یک خودروی اندازه متوسط کوچک‌تر باشند.

خودرو سدان (Sedan)

به خودروهای سواری معمولی یا اصطلاحاً صندوقدار می‌گویند که دارای سقف ثابت، صندوق عقب مجزا و دو ردیف صندلی بوده و می‌تواند دو یا چهار در داشته باشد. سدان متداول‌ترین شکل طراحی بدنه خودرو است.

مشخصات فنی نیسان سیلفی e-Power مدل ۲۰۲۳

در نسخه e-power نیسان سیلفی از پیشرانه‌های بنزینی و برقی استفاده شده است. پیشرانه بنزینی این خودرو، یک موتور با حجم ۱.۲ لیتر، سه سیلندر و تنفس طبیعی است که هیچ نقشی در مدار قدرت این خودرو نداشته و تنها وظیفه آن شارژ باطری‌های این خودرو است. پیشرانه برقی نسخه e-power نیسان سیلفی، می‌تواند روی هم رفته ۱۳۶ اسب بخار قدرت و ۳۰۰ نیوتن متر گشتاور را تولید و توان تولید شده را به چرخ‌های جلو منتقل کند. استفاده از این ترکیب در بخش قوای محرکه باعث شده تا مصرف سوخت این خودرو به ۳.۹ لیتر به ازای هر صد کیلومتر برسد.

مشخصات کلی
مدل موتور (بنزینی) HR12
نوع موتور (بنزینی) ۱.۲ لیتر
ظرفیت موتور ۱۱۹۸ سی سی تنفس طبیعی
نوع موتور (الکتریکی) موتور سنکرون آهنربای دائم
قدرت ۱۳۶ اسب بخار
گشتاور ۳۰۰ نیوتن.متر
گیربکس کاهنده تک مرحله‌ای
سیستم تعلیق جلو / ‏عقب مستقل مک فرسون با میله پایداری / ‏یکپارچه ‬تورشن بیم
نوع باطری لیتیوم یون سه گانه
سرعت ۱۶۵ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۳.۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
سیستم ترمز جلو / ‏‬عقب دیسک خنک شونده / ‏‬دیسک
فرمان برقی حساس به سرعت
بدنه سدان جمع و جور
نوع رینگ و سایز آلومینیومی ۲۱۵ / ‏۵۰R17
ابعاد و ظرفیت نیسان سیلفی e-Power مدل ۲۰۲۳
طول ۴۶۴۹ میلیمتر
عرض ۱۸۱۵ میلیمتر
ارتفاع ۱۴۴۵ میلیمتر
فاصله محورها ۲۷۱۲ میلیمتر
وزن خالص ۱۴۸۰
ظرفیت صندوق عقب ۵۴۶
حجم مخزن سوخت ۴۱
امکانات و تجهیزات نیسان سیلفی e-Power مدل ۲۰۲۳

قیمت نیسان سیلفی e-Power وارداتی

نیسان سیلفی e-Power در تیپ‌های متنوعی عرضه می‌شود تا نیازهای مشتریان مختلف را پوشش دهد. با در نظر گرفتن هزینه‌هایی مانند حقوق گمرکی، سود واردکننده و هزینه‌های بازاریابی، انتظار می‌رود نیسان سیلفی e-Power در بازار داخلی با قیمتی بالای یک میلیارد تومان به فروش برسد.

کد خبر 747752

دیگر خبرها

  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل لو رفت!
  • (عکس) بازار چشم انتظار یک شاسی بلند جدید / قیمت باورنکردنی محصول جدید کیا در ایران
  • «کرایی مرغ» یک غذای مجلسی که باید امتحانش کنی
  • گوجه فرنگی‌ها «جهان موازی» خود را دارند!
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل
  • قیمت جدید ۲۲ محصول ایران خودرو و سایپا در بازار + جدول
  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی
  • نرخ مصوب انواع میوه؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشیده!
  • نیسان سیلفی e-Power جدید ۲۰۲۳ + عکس خودرو خارجی، قیمت ماشین Nissan Sylphy و مشخصات محصول