Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، علی‌محمد سعادتی شهردار منطقه ۱۲ ضمن اعلام  خبر کسب رتبه برتر در نخستین دوره جایزه مدیریت شهری اسلامی-ایرانی توسط منطقه ۱۲ شهرداری تهران گفت: منطقه ۱۲ شهرداری تهران به عنوان مرکز تاریخی تهران، مرمت و احیای خانه آقا موسی، خانه‌ای با پیشینه تاریخی بیش از ۱۵۰ سال و یادگار‌هایی از دوره معماری معاصر در محله عودلاجان را با رویکرد جلب مشارکت شهروندی و تمرکز بر دارایی‌های شهرداری به منظور حفظ هویت تاریخی و توسعه گردشگری در دست اقدام قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سال ۹۸، مرمت این بنا با همکاری بخش خصوصی آغاز شد و هم‌اکنون در دو سطح زیرزمین و طبقه همکف با ۳۷۰ مترمربع مساحت و حدود ۴۰۰ مترمربع زیربنا با نام خانه اردیبهشت عودلاجان در قالب مؤسسه‌ای فرهنگی هنری به بهره‌برداری رسیده است.

به گفته سعادتی کشف ویژگی‌های خاص معماری در فرایند مرمت بنا نظیر «کشف یک حمام تاریخی اختصاصی مدفون‌شده در طبقه زیرین»، «کشف حوض قدیمی از جنس ساروج در سطوح زیرین حیاط موجود» و «کشف یک چهارطاقی، ارتباط‌دهنده بنا با ابنیه هم‌جوار» از دستاورد‌های مهم این اقدام بوده است.

شهردار قلب تهران با اشاره به اجرای برنامه ارتقای کیفیت زندگی در این منطقه با نگاه تقویت سکونت و توسعه گردشگری و با اتخاذ راهبرد طب سوزنی شهری توضیح داد: منظور از راهبرد طب سوزنی در این برنامه، شناسایی نقاط محرک احیای محلات تاریخی و تعریف پروژه‌های خردمقیاس محلی بر مبنای برنامه‌ریزی محله‌محور و با نگاهی مشارکت‌جویانه است که این برنامه، ارتقای شأن و منزلت ازدست‌رفته قلب طهران را در فرایندی مشارکت‌جویانه هدف قرار داده است.

وی با بیان این مطلب که این پروژه در سه مقیاس خرد، میانی و کلان هدف‌گذاری شده، ادامه داد: این سه مقیاس به‌ترتیب شامل مرمت بنا با اتکا به ارزش‌های اصیل معماری، اثرگذاری بر مرمت و احیای بافت پیرامون بر مبنای استراتژی طب سوزنی، تقویت سکونت و جلوگیری از مهاجرت ساکنان محله و نهایتاً دعوت به حضور طبقه خلاق در فرایند احیای مشارکت‌جویانه قلب طهران، توسعه گردشگری خلاق و تغییر تصویر ذهنی مرکز تاریخی تهران است.

شهردار منطقه ۱۲ با بیان اینکه استفاده حداکثری از ظرفیت ارزش‌های تاریخی با رویکرد توسعه گردشگری از یک‌سو در سطح فرامنطقه‌ای به معرفی اماکن تاریخی منطقه به شهروندان تهرانی و از سوی دیگر در مقیاس محله‌محور به افزایش میل به سکونت در محلات ارزشمند تاریخی منطقه منجر شده، بیان کرد: خانه اردیبهشت که امروز میزبان هنرمندان و صاحب نظران عرصه هنر کشور است، مانند نگینی میان عودلاجان می‌درخشد و شادابی، سرزندگی و سلامت اجتماعی را برای همسایه‌های خود به ارمغان آورده است.

جایزه مدیریت شهری اسلامی-ایرانی به همت «کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی» و «مجمع جهانی شهر‌های اسلامی» با تأکید بر آموزه‌های سبک زندگی اسلامی-ایرانی برنامه‌ریزی شده و نخستین دوره آن در سال جاری در ۸ کارگروه معماری، شهرسازی، میراث فرهنگی، هنر و هویت شهری، گردشگری، دیپلماسی شهری، توسعه و عمران شهری و محیط زیست برگزار شد که نتایج این دوره، هم‌زمان با روز جهانی شهر‌ها اعلام گردید و بر اساس اعلام دبیرخانه دائمی جایزه مدیریت شهری اسلامی-ایرانی، شهرداری منطقه ۱۲ برای مرمت و احیای خانه اردیبهشت واقع در محله عودلاجان در محوریت معماری موفق به کسب رتبه نخست شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهرداری معماری گردشگری توسعه گردشگری منطقه ۱۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۹۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت

در جریان بارندگی‌های اخیر و سیلابی که در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد و اصفهان به‌راه افتاد بسیاری از بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی دچار آسیب‌های جدی شدند. پیگیری از مسئولان میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان مشخص کرد که بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال به بنا‌ها و آثار تاریخی استان آسیب وارد شده است. روز گذشته نیز فعالان میراث فرهنگی در زواره خبر دادند که آبگرفتگی، ۲۰۰ خانه تاریخی را تخریب کرده و خسارت شدیدی به ۱۰ خانه صفوی و قاجاری زواره وارد شده است.

  بخش اسلامی قلعه نرماشیر کاملاً فروریخته

به گزارش ایلنا، «محسن موحدی» معاون میراث فرهنگی استان کرمان نیز به تخریب بنا‌های تاریخی استان پس از بارندگی‌های اخیر اشاره کرد و گفت: استان کرمان منطقه جغرافیایی بسیار وسیعی است که آثار و بنا‌های تاریخی این استان در اقلیم کوهستانی و کویری آن پراکنده هستند.

او گفت: اغلب آثاری که در استان کرمان به دنبال بارش‌های اخیر دچار آسیب شده‌اند مربوط به اقلیم کویری است چراکه در بنا‌های این منطقه معمولا بیشترین مصالحی که به‌کار رفته، خاک و کاهگل است.

موحدی درخصوص آمار موجود و میزان خسارتی که سیل به بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی وارد کرده است، اعلام کرد: اداره میراث فرهنگی استان کرمان همچنان در حال جمع‌بندی خسارات سیل کرمان است که به محض تکمیل به وزارت میراث فرهنگی ارسال می‌شود، اما مهمترین آثاری که هم‌اکنون تخریب شده‌اند یخچال تاریخی سیرجان و قلعه نرماشیر است که قسمت مربوط به دوره اسلامی آن کاملا فروریخته.

معاون میراث فرهنگی افزود: خوشبختانه پلان و نقشه‌های بنا‌های تاریخی تخریب شده موجود هستند که بر اساس اطلاعات موجود می‌توان این بنا‌ها را به‌سرعت مرمت و بازسازی کرد.

نجات یخچال خراب سیرجان پس از بارندگی!

یخچال تاریخی سیرجان که سال‌ها قبل بدون توجه به تذکر میراث فرهنگی توسط مالک به‌صورت کاملا خودسرانه و غیراصولی مرمت شده بود، گنبد آن در جریان بارندگی و سیلاب اخیر، فروریخت.

معاون میراث‌فرهنگی استان کرمان درباره این اثر گفت: یخچال تاریخی سیرجان که یکی از مهمترین بنا‌های تاریخی کرمان است سال‌ها قبل بدون اخذ مجوز و توجه به تذکرات میراث فرهنگی توسط مالک مرمت شد که در آن زمان امکان مداخله توسط کارشناسان میراث فرهنگی وجود نداشت چراکه هر اقدامی صورت می‌گرفت این اثر تاریخی بیشتر تخریب می‌شد.

او گفت: یخچال تاریخی سیرجان، اما پس از بارندگی دچار تخریب جدی شد و گنبد مرمت شده آن فرو ریخت که درحال حاضر با توافقی که با مالک صورت گرفته، قرار است این بنای ارزشمند با اصولی علمی مرمت شود تا پایداری خود را در مواجهه با بلایای طبیعی حفظ کند.

موحدی، اما در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه تعداد بنای تاریخی شاخص در استان کرمان وجود دارد که توسط مالکین دچار دخل و تصرف‌های جدی می‌شود، ادامه داد: این سوال سختی است، اداره میراث‌فرهنگی استان کرمان تلاش دارد آثار و بنا‌هایی که در اختیار بخش خصوصی و دولتی هستند را به‌طور مداوم رصد کند. درحال حاضر بنا‌هایی که در اختیار میراث فرهنگی وضعیت خوبی دارند و در شرایط مناسبی نگهداری می‌شوند، اما بنا‌هایی که در اختیار دستگاه‌های دولتی از جمله اوقاف هستند به دلیل وجود وارث بیشتر مورد آسیب و تخریب قرار می‌گیرند.

دیگر خبرها

  • کسب رتبه نخست منطقه ۹ اصفهان در افزایش تناژ جمع‌آوری مواد بازیافتی
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • ۴۶۰ روز به پایان مدیریت شهری ششم باقی مانده است
  • تحقق مدیریت هماهنگ شهری در شرکت توسعه شهرداری اصفهان/ شوراها مصداق بارز مردم سالاری است
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • افزایش جابه‌جایی درختان در دوره زاکانی
  • تشکیل شورای راهبردی مدیریت شهری شیراز با چند حوزه خدمات‌رسان
  • تصویب قانون مدیریت واحد شهری بزرگ‌ترین خدمت به مردم و شورا/ قطار شهری، پروژه ملی است
  • پیشرفت‌های شهرداری مبارکه نتیجه تعامل موثر با شورای شهر است