Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه زندگی: مسجد النبی یا مسجد نبوی یا مسجد پیغمبر، یکی از سه مسجد مهم مسلمانان در کنار مسجدالحرام و مسجد الاقصی است و از آنجایی که آرامگاه پیامبر (ص) در آن واقع شده‌ به حرم رسول الله یا حرم نبوی نیز مشهور است و از زیارتگاه‌های مهم مسلمانان به‌ شمار می‌رود.

با توجه به شیوع ویروس کرونا و شرایط پیش آمده که حضور در اماکن مذهبی را به صورت موقت محدود کرده است، شما می توانید همزمان با رحلت حضرت رسول اکرم (ص) از طریق فضای مجازی به زیارت مسجدالنبی بروید، به همین جهت کافی است تا اینجا کلیک کنید تا بعد از چند ثانیه وارد محوطه حرم شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زیارت مجازی چه می بینید؟

در بدو ورود شما با مناره باب السلام مواجه می شویدکه در زاویه جنوب غربی و در کنار باب السلام قرار گرفته و سبز بودن قسمت بالای مناره گویای جهت سر مبارک حضرت پیامبر (ص) است.

از این در که وارد شوید به حجره شریف خواهید رسید، اینجا محدوده معینی است از گوشه شرق مسجد که در داخل آن مرقد مطهر حضرت رسول (ص)، مقام جبرئیل و محراب حضرت فاطمه (س) قرار گرفته و مساحتی حدود 240 متر مربع دارد.

شما در این قسمت ستون «وفود» را هم خواهید دید که از ستون های تاریخی مسجد و چسبیده به ضریح مطهر بوده و ملاقات سران قبایل و گروه ها و هیأت های نمایندگی وفود با پیامبر در کنار آن صورت می گرفت.

تماشای محل اذان بلال و محراب پیامبر(ص)

در دیوار شرقی مسجد درست مابین باب بقیع و باب نساء، «باب جبرئیل» قرار گرفته و مدخل آن مقابل محراب تهجد در شمال خانه حضرت زهرا است.

این محراب مکانی است که محل تهجد (شب زنده داری) و نافله های شب پیامبر بوده است.

در ادامه این زیارت مجازی شما به محل اذان بلال و محراب پیامبر می رسید، مکان تاریخی اذان بلال حبشی در صدر اسلام که حالا نیز مکبر نمازهای جماعت مسجد بر روی آن می ایستد.

محراب پیامبر هم جایی است که حضرت رسول (ص) در آنجا نماز می خواندند، در کنار آن هم منبر پیامبر واقع شده، جایی که حضرت محمد (ص) بر فراز آن برای ارشاد مسلمانان خطبه می خواندند.

در بناهای اولیه مرقد پیامبر خارج از مسجد قرار گرفته بود اما بعداً به مسجد ملحق و یک دیوار پنج ضلعی دور آن کشیده شد.

بنا بر روایات، علت انتخاب پنج ضلعی از آن روی بود که شبیه کعبه نباشد.

درهای مسجد

در منابع مکتوب مدینه‌شناسی در خصوص درهای مسجد النبی بحث های مفصلی شده و از قرن اول هجری تا دوران معاصر، تعداد درهای مسجد به طور مرتب تغییر کرده است، در واقع مسجد النبی از ابتدا سه در داشته، یکی سمت جنوب مسجد که بعد از تغییر قبله، این در بسته و در شمال جایگزین آن شد.

دیگری در سمت غربی مسجد معروف به «باب عاتکة»، که اکنون به «باب الرحمة» مشهور است.

درِ سمت شرق معروف به باب عثمان، باب النبی و باب جبرئیل است، از آنجا که این در، رو به روی خانه عثمان بن عفان بوده و پیامبر از این در وارد مسجد می‌شدند و جبرئیل در این مکان در روز جنگ بنی قریظه بر پیامبر نازل شد، این اسامی به این باب اطلاق شده است.

در توسعه‌های مختلف در طول تاریخ، درهایی بر مسجد افزوده و گاه برخی درها مسدود شد اما درحال حاضر مسجد حدود ۸۶ در دارد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فضای مجازی پیامبر مسجد مسلمانان محراب پیامبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۰۰۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، ۶ تا ۱۳ اردیبهشت، هفته جهانی واکسیناسیون نام گذاری شده است و در این راستا مجتمع حضرت رسول اکرم (ص) نیز براساس آمار سال ۱۴۰۲ بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون ارائه کرده است.

خدمت واکسیناسیون از بدو تولد تا دوره سالمندی براساس پروتکل کشوری و به صورت رایگان انجام می‌شود.

واکسیناسیون روشی برای کنترل حذف و ریشه کنی بیماری‌های واگیردار است. واکسن با پیشگیری از ابتلا به عفونت‌ها و برخی سرطان‌ها و بیماری‌ها مانند فلج اطفال سطح کیفی زندگی را بهتر می‌کند. واکسیناسیون به نوعی آمادگی سیستم ایمنی بدن انسان را افزایش می‌دهد و نه تنها برای کودکان بلکه برای تمام سنین مورد نیاز است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حال و هوای مسجد کوفه- محراب شهادت مولا امیرالمومنین(ع)
  • ثبت سفارش کتاب درسی چگونه است؟
  • نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی وارد مکه شدند
  • بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • یورش شهرک‌نشینان به آرامگاه حضرت یوسف (ع)
  • یورش شهرک‌نشینان به آرامگاه حضرت یوسف (ع)/ محدودیت‌ها در قدس اشغالی برای نمازگزاران
  • فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
  • سربازی برای امام زمان (عج)بالاترین توفیق طلاب حوزه‌های علمیه است
  • گسترش جلسات سنتی قرآن کریم در حرم مطهر رضوی
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟