Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@19:18:31 GMT

مرمت 13 بنای تاریخی در زنجان

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۰۱۱۱۳

مرمت 13 بنای تاریخی در زنجان

امیر ارجمند امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار کرد: هر یک از آثار تاریخی، بخشی از فرهنگ و تمدن کهن زنجان است، فعالیت‌‏های مهمی در بخش‏‌های مختلف به‌ویژه مرمت و حفظ آثار انجام‌ شده است که معرفی به همگان هدف اصلی بعد از مرمت بناهای تاریخی استان توسط کارشناسان زبده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان با تأکید بر اینکه فرهنگ احیاء و با زنده‌سازی بناهای تاریخی بسیار مهم و ارزشمند است، افزود: میراث‌فرهنگی و بناهای قدیمی تاریخ و میراث ارزشمند ما است که نقش مهمی در توسعه و پیشرفت دارد، ضمن اینکه با بهره‌برداری صحیح از آن اشتغال نیز رونق می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از مرمت ۱۳ بنای تاریخی خبر داد و گفت: این ۱۳ بنای تاریخی بیشتر شامل خانه‌های تاریخی جهانشاه خان افشار، ذوالفقاری و خدیوی، کاروانسرای تاریخی نیک‌پی، معبد داش کسن ویر، مرمت و ساماندهی قلعه سانسیز، بافت‌های تاریخی روستاهای گلابر و قوزلو، مرمت ایوان شمال غربی گنبد سلطانیه، مرمت بخش جنوبی ارگ سلطانیه، بازار تاریخی زنجان و... هستند که مورد مرمت و بازسازی قرار گرفتند‌.

ارجمند در ادامه از امضای تفاهم‌نامه تجهیز و راه‌اندازی موزه صنایع‌دستی عمارت دارایی خبر داد و افزود: با راه‌اندازی موزه‌های صنایع‌دستی مشارکتی و خصوصی در زنجان، زمینه حضور و بازدید گردشگران از این بنای تاریخی آثار فاخر صنایع‌دستی استان فراهم می‌شود که هم حوزه صنایع‌دستی و هم حوزه گردشگری ظرفیت‌های بالقوه بی‌شماری دارند که باید با برنامه‌ریزی و پیگیری‌های مداوم آن‌ها را به‌صورت بالفعل درآوریم تا ضمن ایجاد شغل، نقش خود را در توسعه شهرستان ایفا کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان بیان کرد: مطالعات، تهیه طرح محتوایی موزه، مستندسازی و ساماندهی و طبقه‌بندی اموال و اشیای موزه، حفاظت الکترونیکی به عهده اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان خواهد بود.

عمارت دارایی یکی از بناهای واجد ارزش زنجان است و قدمت آن به دوره پهلوی اول می‌رسد، این نمونه منحصر به‌ فرد، تزئینات آجرکاری فوق‌العاده زیبایی دارد و با توجه به قرارگیری در مجاورت بازار قدیمی و سبزه‌میدان از موقعیت بسیار مناسبی برخوردار است.

انتهای پیام/73005

منبع: فارس

کلیدواژه: میراث فرهنگی گردشگری فرهنگ استان زنجان امیر ارجمند صنایع دستی سبزه میدان دوره پهلوی صنایع دستی استان میراث فرهنگی بنای تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۰۱۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تایید بیمه تأمین اجتماعی ۲۲۴ نفر از شاغلان صنایع‌دستی استان گلستان

به‌گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان با اعلام این خبر گفت: از سال گذشته بحث بیمه هنرمندان با پیگیری‌های وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و با دستور اکید رئیس‌جمهوری در دستور کار قرار گرفت.   محمدجواد ساوری خاطرنشان کرد: نظر به ابلاغ دستورالعمل وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در خصوص بیمه کردن افراد جدید از شاغلان صنایع‌دستی شناسه‌دار و در اجرای قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع‌دستی مصوب ۹۶/۱۱/۱۸، تعداد ۲۲۴ نفر متقاضی در استان گلستان مورد تأیید وزارتخانه و سازمان تأمین اجتماعی قرار گرفتند.   او یادآور شد: از سنوات گذشته تعداد ۴۲۷ نفر از صنعتگران استان در لیست انتظار بیمه بوده‌اند که از این تعداد ۲۲۴ نفر از سوی وزارتخانه تائید و به استان ابلاغ شدند.   ساوری با اشاره به این‌که فعالان حوزه صنایع‌دستی و رشته‌های فعال در استان گلستان بسیار گسترده هستند و تعدادی از این هنرمندان از گذشته نیز دارای خدمات بیمه تأمین اجتماعی بودند، اظهار امیدواری کرد با شروع روند جدید بتوانیم در ادامه، زمینه بهره‌مندی سایر هنرمندان را نیز برای استفاده از این خدمات فراهم کنیم.   مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان در ادامه تأکید کرد: افراد برای بیمه شدن علاوه بر مجوز میراث‌فرهنگی باید کارت فنی حرفه‌ای نیز داشته باشند ازاین‌رو به همه صنعتگران صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی شناسه دار استان تأکید می‌شود در اسرع وقت با مراجعه به اداره فنی و حرفه‌ای نسبت به اخذ کارت مهارت اقدام کنند.

دیگر خبرها

  • ۳۵۰ هنرمند یزدی بیمه می‌شوند
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • مرمت مسجد تاریخی«چهلستون و یری» با جدیت ادامه یابد
  • تایید بیمه تأمین اجتماعی ۲۲۴ نفر از شاغلان صنایع‌دستی استان گلستان
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند
  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری