Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویکرد سوریه و روسیه مبنی بر آزادسازی مسیر M۴، رئیس جمهوری ترکیه را بین دو گزینه پذیرش اجرای توافق سوچی یا مواجهه با عملیات نظامی که اجرای توافق را تحمیل می‌کند، قرار می‌دهد.

به گزارش مشرق، سایت النشره در گزارشی نوشت: "تصمیم سوریه و روسیه مبنی بر آزادسازی مسیر M۴، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه را بین دو گزینه پذیرش اجرای توافق سوچی یا مواجهه با عملیات نظامی که اجرای توافق را تحمیل می‌کند، قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوالی که در اینجا مطرح می‌شود، این است: آیا در زمینه اجرای توافق سوچی با تحولی از سوی ترکیه روبرو هستیم؟ یا اردوغان همچنان به سیاست مانور و باج‌گیری ادامه می‌دهد و اجرای توافق را جز با اجبار تسهیل نمی‌کند؟

روشن است که اردوغان همچنان طفره رفته و اظهارات غیر دوستانه وی در قبال روسیه در مورد شبه جزیره کریمه و اوکراین بهترین گواه است. بطوریکه اردوغان موضعی را اتخاذ کرده است که مخالف به رسمیت شناختن الحاق کریمه به فدراسیون روسیه است و در عین حال با فروش هواپیماهای بدون سرنشین روابط ترکیه با اوکراین را تقویت کرده است که این یک تحریک برای روسیه و تلاش آشکار برای باج‌گیری از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه بود که به عدم تحمل چنین موضوعاتی مشهور است و تسلیم چنین سیاست‌هایی نمی‌شود. علاوه بر این، وی معامله با اردوغان بر ضد روابط استراتژیک خود با سوریه را نمی‌پذیرد.

به همین دلیل طبیعی بود که پوتین هرگونه اقدامی و هرگونه تهاتری با اردوغان در ادلب و اصل بحث و گفت‌وگو در این مورد را رد کند و بر پافشاری بر حمایت از موضع دولت سوریه در بازگرداندن کنترل خود بر ادلب تاکید کند. از این رو، طبیعی بود که نتیجه اجلاس روسای دو کشور، عدم توافق بر سر اجرای توافق ادلب باشد که اردوغان از اجرای آن فرار کرد.

اما این نتیجه، با توجه به تصمیم روسیه و سوریه برای اجرای توافقنامه خارج کردن تروریست‌ها از دو طرف بزرگراه M۴، اردوغان را در مقابل سه گزینه قرار می‌دهد:

اولین گزینه، پذیرش اجباری همکاری با روسیه برای اجرای توافقنامه سوچی با پاکسازی جاده حلب-لاذقیه و شهرهای اریحا و الشاغور از گروه‌های تروریستی است.

گزینه دوم، امتناع اردوغان از همکاری است تا از سوی گروه‌های تروریستی به ویژه اخوان المسلمینی که حزب عدالت و توسعه وی به آن تعلق دارد به خیانت متهم نشود و در نتیجه با تسهیل عملیات نظامی موضع بی‌طرفی بگیرد.

گزینه سوم، عدم همکاری و عدم تسهیل عملیات نظامی و توسل به حمایت گروه‌های تروریستی در مواجهه با حمله ارتش عربی سوریه مورد حمایت متحدانش در ائتلاف مقاومت و نیروی هوایی روسیه است. مشابه آنچه در عملیات نظامی قبلی رخ داد که منجر به آزادسازی جاده حلب -دمشق و شهر سراقب و بسیاری از روستاها و شهرها در حومه جنوبی ادلب شد.

چرا تصمیم برای انجام عملیات جدید به منظور آزادسازی و بازگرداندن مناطق حیاتی جدید ادلب گرفته شد؟

پیش آمدن برخی شرایط: اول، نیاز مبرم سوریه به آزادسازی جاده حلب-لاذقیه که از نظر اقتصادی برای سوریه حیاتی است.

دوم، پایان حضور گروه‌های تروریستی در کل استان درعا تا مرزهای اردن و حوض یرموک، و بدین ترتیب کشورها، سوریه را در برابر پرونده ادلب گذاشتند تا از هرگونه ثبات اشغالگری ترکیه تحت پوشش عناصر تروریستی در ادلب جلوگیری شود.

سوم، موقعیت سوریه با آغوش باز بسیاری از کشورهای عربی به سوریه تقویت شده است که این موضوع با دیدار فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه با همتایانش از شش کشور عربی در سازمان ملل متحد آغاز شد. همچنین توسعه روابط اردن و سوریه که در بازگشایی گذرگاه مرزی بین دو کشور و احیای فرایند ترانزیت کالاها و رفت و آمد مردم بین دو کشور تجسم یافت و در تماس اخیر بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه و عبدالله دوم، پادشاه اردن به اوج خود رسید و پیش از آن، وادار شدن واشنگتن به عقب نشینی از موضع خود و موافقت با تأمین گاز لبنان از مصر و برق آن از لبنان از طریق خاک سوریه در این امر سهیم بود که به منزله شکستن قانون تحریم‌های آمریکا علیه سوریه موسوم به "قیصر"(سزار) بود. "

منبع: ایسنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان رجب طیب اردوغان ولادیمیر پوتین نیروی هوایی روسیه فدراسیون روسیه سازمان ملل دولت سوریه گروه های تروریستی عملیات نظامی رئیس جمهوری اجرای توافق بین دو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۰۱۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت

شبکه المیادین در این باره گزارش داد که آمریکا تحرکات خود را در سوریه با هدف تقویت پایگاه‌های غیرقانونی خودش در استان‌های «حسکه» و «دیرالزور» تشدید کرده است.

طبق این گزارش، این تحرکات در پی گمانه‌زنی‌ها مبنی بر احتمال خروج نظامیان آمریکا از عراق و ترس از تشدید حملات مقاومت صورت گرفته است.

طبق این گزارش، حملات روز‌های اخیر به پایگاه‌های آمریکا در سوریه و عراق به‌منزله یک پیام هشدار برای آمریکایی‌هاست و بر این نکته تاکید دارد که در صورت طفره رفتن واشنگتن از خروج از عراق و حتی سوریه، مقاومت بر تصمیم خود برای تشدید حملات پایبند است.

المیادین همچنین گزارش داد، در پی این تحولات، آمریکایی‌ها طی ماه آوریل ۱۲۰ کامیون حامل تسلیحات نظامی و اسلحه و همچنین سامانه‌های پدافندی وارد پایگاه‌های آمریکا در حسکه و حومه شرق دیرالزور کردند. همچنین در برهه زمانی مذکور، هشت هواپیمای ترابری نیز در این پایگاه‌ها فرود آمدند.

منابع خبری همچنین از تمرینات نظامی اشغالگران آمریکایی در پایگاه‌های غیرقانونی خودشان در حومه حسکه و دیرالزور خبر داده‌اند.

منابع میدانی نیز به المیادین اعلام کردند آمریکا از زمان هدف قرار گرفتن کنسولگری ایران در سوریه به دست صهیونیست‌ها، طرح تقویت اضافی برای پایگاه‌های غیرقانونی خود در سوریه را آغاز کرده است و این تدابیر شامل تسلیحات و تجهیزات مختلف از جمله استقرار سامانه‌های پدافند هوایی اضافی با هدف حفاظت از این پایگاه‌ها در برابر حملات مقاومت است.

در همین راستا منابع مطلع اعلام کردند: مقاومت عراق در حمایت از ملت فلسطین حملات خود را به سرزمین‌های اشغالی فلسطین و بلندی‌های اشغالی جولان متمرکز کرده و آماده تشدید دوباره حملات خود در سوریه و عراق است.

این منابع گفتند: خروج آمریکایی‌ها از عراق باید خروج از سوریه را نیز به همراه داشته باشد، اما واشنگتن نمی‌خواهد پرونده‌های اردوگاه‌های داعش و زندان‌های سوریه بسته شود به همین دلیل ممکن است تمایل به ماندن بیشتر در سوریه داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • توسعه مناسبات تبریز با شهرهای استراتژیک مسیر جاده ابریشم
  • انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در «حمص» سوریه توسط روسیه
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • این سردار سپاه، پزشکان را شگفت زده کرده بود /از حضور در عملیات پارتیزانی تا آزادسازی خرمشهر
  • بیت المقدس عملیاتی منجر به آزادسازی پاره تن ایران+فیلم
  • تصمیم قطعی گزینه جذاب بایرن: فقط خارج!
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • انهدام تجهیزات زرهی تروریست‌ها در حومه حلب، ادلب و لاذقیه
  • ویدیو/ عملیات تنبیهی ایران علیه اسرائیل نقطه عطف استراتژیکی در منطقه خاورمیانه بود
  • عملیات موفق ارتش سوریه علیه تروریست‌ها+فیلم