Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-27@07:11:54 GMT

شناسایی یک ویروس عفونی در حال ظهور در ژاپن

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۰۳۶۱۰

شناسایی یک ویروس عفونی در حال ظهور در ژاپن

آفتاب‌‌نیوز :

 ویروس عفونی جدید، با نام ویروس یزو (Yezo)، از طریق گزش کنه منتقل و باعث بیماری می‌شود که با تب و کاهش پلاکت‌ها و لکوسیت‌های خون مشخص می‌شود. این کشف توسط محققان دانشگاه هوکایدو و همکارانش انجام شده و نتایج آن در مجله Nature Communications منتشر شده است.

به گزارش مدیکال اکسپرس، کیتا ماتسونو، ویروس شناس در موسسه بین‌المللی کنترل بیماری زئونوز در دانشگاه هوکایدو، می‌گوید: از سال ۲۰۱۴ تاکنون حداقل هفت نفر به این ویروس جدید در ژاپن مبتلا شده‌اند، اما تا کنون هیچ مورد فوتی تایید نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویروس یزو پس از آنکه یک مرد ۴۱ ساله در سال ۲۰۱۹ با تب و درد پا در بیمارستان بستری شد، پس از گزیدگی ناشی از یک حشره که گمان می‌رود کنه باشد، در حین قدم زدن در جنگل محلی در هوکایدو کشف شد. او تحت درمان قرار گرفت و پس از دو هفته مرخص شد، اما آزمایش‌ها نشان داد که او به ویروس‌های شناخته شده منتقل شده توسط کنه در منطقه آلوده نشده است. بیمار دوم پس از نیش کنه در سال بعد با علائم مشابهی ظاهر شد.

تجزیه و تحلیل ژنتیکی ویروس‌های جدا شده از نمونه‌های خون دو بیمار، نوع جدیدی از ارتونیروویروس را نشان داد که نوعی از ویروس‌های ویروسی است که شامل عوامل بیماری زایی مانند ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است. دانشمندان آن را به نام ویروس Yezo، پس از نام ژاپنی هوکایدو، جزیره‌ای بزرگ در شمال آن کشور کشف شد، نامگذاری کردند. ویروس جدید بیشترین ارتباط را با ویروس سولینا و ویروس تامدی داشت که به ترتیب در رومانی و ازبکستان تشخیص داده شد که اخیرا گزارش شده است که ویروس اخیر در چین باعث تب حاد در انسان شده است.

سپس دانشمندان نمونه‌های خون جمع آوری شده از بیماران را که علائم مشابهی را بعد از گزش کنه از سال ۲۰۱۴ نشان دادند، بررسی کردند. آن‌ها نمونه‌های مثبت اضافی پنج بیمار را پیدا کردند. این بیماران، از جمله دو مورد اول، دارای تب و کاهش پلاکت خون و لکوسیت‌ها بودند و شاخص‌هایی از عملکرد غیر طبیعی کبد را نشان دادند.

برای تعیین منبع احتمالی ویروس، تیم تحقیق نمونه‌هایی را که از حیوانات وحشی منطقه بین ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ جمع آوری شده بود، مورد بررسی قرار داد. آن‌ها آنتی بادی‌هایی را برای این ویروس در گوزن شیکاهوکایدو و راکون پیدا کردند. آن‌ها همچنین RNA ویروس را در سه گونه اصلی کنه در هوکایدو پیدا کردند. ماتسونو می‌گوید: به نظر می‌رسد که ویروس یزوع شیوخود را در هوکایدو ایجاد کرده است و به احتمال زیاد این ویروس وقتی از حیوانات از طریق کنه به انسان منتقل می‌شود، باعث بیماری می‌شود.

همانطور که همه گیری کووید-۱۹ به طرز چشمگیری نشان می‌دهد، حیوانات حامل ویروس‌های ناشناخته بسیاری هستند می‌توانند این آلودگی را به انسان‌ها نیز انتقال دهند. ماتسونو می‌گوید: همه موارد عفونت ویروسی یزو که ما تاکنون می‌شناسیم به مرگ منجر نشده است، اما به احتمال زیاد این بیماری فراتر از هوکایدو پیدا شده است، بنابراین ما باید فورا در مورد گسترش آن تحقیق کنیم.

تیم تحقیقاتی در حال حاضر قصد دارد شیوع احتمالی سراسری ویروس جدید را در حیوانات وحشی و بیماران ردیابی کند و آن‌ها می‌گویند بیمارستان‌های بیشتری باید برای تشخیص ویروس در بیمارانی که از علائم شکایت دارند، آزمایش کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ژاپن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۰۳۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد

به گزارش خبرگزاری مهر، پیام طبرسی متخصص بیماری‌های عفونی در آستانه ۲۵ آوریل مصادف با ششم اردیبهشت روز جهانی مالاریا، از مالاریا به عنوان یک بیماری انگلی شایع در جهان نام برد که حذف آن یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به وضعیت شیوع مالاریا در ایران، گفت: این بیماری در سال‌های دور شیوع گسترده‌ای در کشور داشت اما با بهبود وضعیت بهداشت در مناطق روستایی و آندمیک مالاریا و تلاش کارشناسان بهداشت محیط و شبکه‌های بهداشتی در سالیان اخیر تا آستانه ریشه کنی مالاریا پیش رفتیم.

طبرسی افزود: بیماری مالاریا جزو بیماری‌های بومی محسوب می‌شود اما به مناطق خاصی اختصاص دارد.

به گفته وی، روند ریشه کنی مالاریا در چند سال گذشته به دلیل همسایگی با کشورهای مالاریا خیز در حاشیه جنوب شرقی کشور (افغانستان و پاکستان)، شیوع کرونا و اختصاص تمام ظرفیت شبکه‌های بهداشتی به کنترل کرونا دچار اختلال شد به نحوی که امسال آمار مبتلایان به مالاریا افزایش داشته است.

این متخصص بیماری‌های عفونی خاطرنشان کرد: به طور کلی مالاریا در ایران در یک وضعیت کنترلی نسبتاً خوبی قرار دارد اما در برخی مناطق به خصوص مناطق جنوب شرقی متأسفانه شاهد افزایش موارد ابتلاء در یکسال گذشته بودیم که وزارت بهداشت در تلاش است بیماری را در آن مناطق کنترل کرده و در راستای ریشه کنی و حذف بیماری گام بردارد.

وی با بیان اینکه مالاریا انواع مختلفی دارد، ویواکس و فالسیفارم را دو نوع مهم آن عنوان کرد که ویواکس معمولاً باعث بروز بیماری خفیف‌تری می‌شود اما فالسیفارم معمولاً باعث ایجاد بیماری خیلی شدید و حتی گاهی کُشنده می‌شود.

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به انتقال مالاریا از طریق پشه آنوفل، گفت: پشه آنوفل در آب‌های راکد و مناطقی که دارای وضعیت نامناسب بهداشتی هستند، تکثیر می‌یابد.

وی افزود: پس از گزش فرد مبتلا به مالاریا توسط پشه آنوفل، انگل بیماری وارد بدن پشه می‌شود و این پشه با گزش سایر افراد می‌تواند بیماری را به آنان منتقل کند و به این ترتیب باعث گسترش بیماری شود.

طبرسی خاطرنشان کرد: انتقال بیماری فقط از طریق پشه آنوفل است و فرد به فرد صورت نمی‌گیرد. به این معنا که در مناطقی که این پشه وجود ندارد حتی اگر فرد مبتلا به مالاریا وجود داشته باشد بیماری منتقل نمی‌شود.

وی، مناطق آندمیک مالاریا در ایران را محدود به استان‌های جنوب شرقی کشور هم مرز با افغانستان و پاکستان برشمرد که شیوع و عدم کنترل مناسب مالاریا در این کشورها و وجود مراودات با ایران باعث انتقال مالاریا در استان‌های جنوب شرقی کشور شده است.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی، در سایر نقاط کشور انتقال محلی مالاریا نداریم و اکثر موارد بیماری در استان‌های جنوب شرقی کشور و مسافران به این استان‌ها مشاهده می‌شود. برخی مبتلایان نیز سابقه سفر به کشورهای مالاریا خیز نظیر کشورهای آفریقایی، هند، پاکستان و…، داشتند و در بازگشت به میهن دچار علائم بیماری شدند.

این استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علائم بیماری مالاریا را شامل تب، لرز و تعریق برشمرد و گفت: مسافرانی که به مناطق مالاریا خیز عزیمت کردند اگر در بازگشت دچار علائمی نظیر تب، لرز و تعریق شدند در اسرع وقت باید به مراکز بهداشتی یا پزشک متخصص عفونی مراجعه کنند تا از نظر مالاریا مورد بررسی قرار گیرند.

به گفته طبرسی، تشخیص دقیق بیماری از طریق آزمایش خون، تهیه لام خون محیطی و مشاهده اجزای انگل در آزمایشگاه انجام می‌شود. در مراکز بهداشت نیز تست سریع مالاریا برای تشخیص بیماری انجام می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به وجود درمان‌های مؤثر برای مالاریا تاکید کرد: در صورت تشخیص زودرس، بیماری بدون عارضه درمان می‌شود اما حتماً دوره درمان باید تکمیل شود.

به گفته وی، در صورت عدم شناسایی به موقع، شدید شدن بیماری و افزایش میزان درصد انگل در خون فرد متأسفانه بیماری خطرناک و کشنده شده و با عوارض زیادی همراه خواهد بود.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: افرادی که از مناطق غیرآندمیک به مناطق آندمیک مالاریا سفر می‌کنند باید نکات ایمنی و حفاظتی را برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری رعایت کنند.

طبرسی به افرادی که قصد سفر به استان‌های جنوب شرقی ایران و یا کشورهای مالاریاخیز دارند تاکید کرد قبل از سفر به این مناطق می‌توانند با رعایت چند نکته مهم و ساده از ابتلاء به مالاریا پیشگیری کنند.

وی خاطرنشان کرد: این افراد با هماهنگی مراکز بهداشتی می‌توانند داروی پیشگیری از ابتلاء به مالاریا مصرف کنند.

طبرسی، استفاده از محافظ‌های فیزیکی، پشه بند، پمادهای دفع کننده پشه، توری برای پنجره و درها، استفاده از پوشش برای مناطقی از بدن که در معرض گزش پشه است را از جمله نکاتی برشمرد که می‌توانند خطر گزش پشه آنوفل و ابتلاء به بیماری را کاهش دهند.

وی در خاتمه سخنان خود، کنترل مالاریا را وابسته به وضعیت بهداشتی محیط دانست و یادآور شد که هرچه تلاش شهرداری‌ها و متولیان بهداشت محیط جامعه در راستای بهبود وضعیت بهداشتی محیط بیشتر باشد، منجر به کاهش مخزن‌های این پشه خواهد شد و در نتیجه کنترل و ریشه کنی بیماری مالاریا موفق تر خواهد بود.

کد خبر 6088353 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • مواظب این موجود خطرناک باشید
  • مواظب این موجود خطرناک باشید!
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد
  • هپاتیت و مننژیت در حال شیوع در میان فلسطینیان است
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا