Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@19:18:06 GMT

بدهی شهرداری، مترو را زمین‌گیر می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۰۴۴۱۷

بدهی شهرداری، مترو را زمین‌گیر می‌کند؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، مهدی چمران اخیرا طی گفت‌وگویی با خبرگزاری مهر ابراز عقیده کرده که شروع ساخت خط ۱۰ مترو در وضعیتی که شهرداری حجم قابل توجهی بدهی دارد، درست نیست.

وی افزود: شاید بهتر باشد مدیریت شهری ششم ابتدا خطوطی را که ساخته شده تکمیل کند و سپس به تجهیز ناوگان مترو بپردازد؛ چرا که در حال حاضر خط آماده کار داریم اما واگنی برای استفاده از خطوط مدنظر نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته موضوعی که چمران به آن اشاره کرده حاصل عملکرد دوره سوم و چهارم مدیریت شهری است چراکه طی آن سال‌ها، ساخت خطوط به سرعت و با اولویت دنبال می‌شد و کارگاه‌های عمرانی همه خطوط هفت‌گانه مترو در تهران فعال بود، اما در زمینه تامین ناوگان، تخصیص بودجه همواره ناکافی بود؛ در نتیجه طی دو دوره مدیریت شهری توسعه خطوط و ناوگان هم‌پای یکدیگر و با سرعت یکسان صورت نگرفت. در دوره پنجم مدیریت شهری در فاصله سال‌های ۹۶ تا ۱۴۰۰ نیز با توجه به چالش‌های درآمدی شهرداری ناشی از رکود ساخت‌و‌ساز و نیز بدهی انباشت دوره‌های گذشته شهرداری، عملا دست شورا و شهرداری تهران برای ایجاد گشایش در تامین ناوگان چندان باز نبود. به این ترتیب این مشکل میراثی از گذشته است که به مدیران شهری دوره ششم رسیده است.

اینکه اکنون به جای ساخت خط جدید، باید تامین واگن را با اولویت دنبال کرد، از دیدگاه کارشناسان تشخیص درستی است که رییس شورای شهر به آن اشاره کرده است اما در این بین نباید از ظرفیت بخش خصوصی برای توسعه خطوط نیز غافل شد. امتیاز خط ۱۰ مترو در مقایسه با سایر خطوط این است که با توجه به عبور از منطقه ۲۲ که کانون سرمایه‌گذاری‌های ملکی از نوع ساخت‌و‌ساز با کاربری‌های تجاری، اقامتی، تفریحی و تفرجی به شمار می‌آید، امکان جذب مشارکت از سوی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را دارد و در دوره گذشته مدیریت شهری نیز با اتکا به همین ظرفیت، ساخت این خط در اولویت قرار گرفت. بنابراین ضمن اینکه مدیریت شهری اولویت را به تامین ناوگان و کاهش سرفاصله خطوط موجود مترو می‌دهد، می‌تواند با تکیه بر ظرفیت سرمایه‌های بخش خصوصی، ساخت خط ۱۰ مترو را نیز آغاز کند و این دو برنامه الزاما منافاتی با یکدیگر ندارند.

 چمران در این گفت‌وگو تاکید کرده: یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها در زمینه رسیدگی به مترو، خرید واگن است. به همین منظور باید بیشتر سرمایه و نیروی خود را بر خرید واگن متمرکز کنیم تا شاهد گشایش بیشتری در ناوگان حمل و نقل عمومی مترو باشیم.

وی در پاسخ به این سوال که بنابراین این دوره مدیریت شهری برنامه‌ای برای ساخت خط ۱۰ مترو ندارد، اظهار کرد: هنوز نمی‌توان به قطعیت درباره تصمیم مدیریت شهری مبنی بر عدم ساخت خط ۱۰ سخن گفت.

شاید هم پس از اجرای برنامه‌های در اولویت‌تر برای مترو، به ساخت خط ۱۰ نیز برسیم. اما احتمال این موضوع کم است و اگر موفق به رسیدگی به این خط از مترو نشدیم، باید در دوره آینده و در زمان مناسب این اقدام انجام شود.

خطوط هفت‌گانه متروی تهران بر اساس سرفاصله استاندارد ۲ تا ۳ دقیقه طراحی شده‌اند اما در تمام این خطوط سرفاصله حرکت قطارها در حال حاضر دست‌کم دو برابر یا قدری بیشتر است و همین موضوع سبب شده مترو نتواند با حداکثر ظرفیت سرویس‌دهی کند.

در شرایط عادی و پیش از شیوع کرونا روزانه ۵/۲ میلیون سفر روزانه با ناوگان متروی تهران انجام می‌شد که این تعداد بدون افزودن ایستگاه یا خط جدید و صرفا از طریق افزایش واگن و کاهش سرفاصله، تا ۷ میلیون سفر قابل افزایش است.

پربیننده ترین پیشنهاد ساخت اتوبان مشهد- مکه فرونشست زمین به مناطق مسکونی تهران رسید / زمین زیر پای شهر خالی می‌ شود تبدیل مسکن مهر به مسکن ملی تمدید مهلت ثبت نام تهرانی‌ ها در سامانه املاک و اسکان ممنوعیت ورود کامیون های ایرانی به گرجستان صحت دارد؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: شهرداری تهران مدیریت شهری ساخت خط ۱۰ خط ۱۰ مترو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۰۴۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا مافیا جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم

سخنگوی شورای شهر گفت: برخی هرچه می توانند انجام می دهند که مدیریت شهری این دوره نتواند توفیق پیدا کند؛ تا بتوانند در انتخابات بعدی استفاده‌اش را ببرند.

علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر در گفتگو با خبرنگار سرویس اجتماعی خبرگزاری دانشجو در رابطه با مافیای خودرو اظهار داشت: اگر بخواهم خیلی صریح و قابل لمس بگویم، به هر دلیلی و بدون قضاوت کردن، در دوره گذشته و در چهارسال پیش از دوره‌ی ما در خصوص نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی (مترو، اتوبوس، تاکسی و ون) اتفاقات مناسبی نیوفتاده است.

 

وی افزود: حتما باید پای صحبت آن عزیزان نیز بنشینیم، شاید دلایل خاص خودشان را، مانند در عدم همکاری دولت وقت داشته باشند. چون به هر حال این امری است که اگر در آن کمک های دولت در ادوار مختلف اگر اتفاق نیوفتاده باشد، شهرداری توفیقی نیز نداشته است.

 

وی بیان داشت: اما چیزی که توصیف می شود کرد و به دست ما رسید، ناوگانی فرسوده با تعداد اندک بود که مردم را به شدت در وضعیت بدی قرار می داد. علی الخصوص در زمان همه گیری کرونا که ما لازم داشتیم مردم در اتوبوس ها و مترو با فاصله تردد بکنند وجود داشت.

 

نادعلی گفت: به هر حال توصیف شرایط وظیفه ما نیست. مسئولیت ما این است که شرایط را به رسمیت بشناسیم و به دنبال برطرف کرد موانع برویم.

 

وی افزود: در این دوره مدیریت شهری دولت کمک کرد، رئیس جمهور و وزرای صمت پای کار آمدند. با این حال فضای بروکراتیک عظیمی که برای هر اتفاق این چنینی در کشور وجود دارد و شرایط بد خارجی، موجب می شود که هر اتفاقی که بخواهد رقم بخورد، یک همت بالایی به آن معطوف شود و این همت در تمامی قسمت ها وجود داشته است.

 

نادعلی در رابطه با مشکلات پیش رو بیان داشت: باید در نظر داشت که حتی اگر ما تمام کارها را انجام دهیم، بازهم ساخت برعهده ما نیست و ممکن است طرف مقابل بد قولی کند. و یا مثل الان، برخی سعی می ‌کنند چوب لای چرخ کار بگذراند که متاسفانه مردم نتیجه این کار را می‌بینند.

 

وی افزود: برخی هرچه می توانند انجام می دهند که مدیریت شهری این دوره نتواند توفیق پیدا کند؛ تا بتوانند در انتخابات بعدی استفاده‌اش را ببرند. این کارهای سیاسی همواره به کارهای خدماتی در کشور لطمه زده است. هرگاه سیاست زدگی کنار کار فنی و خدماتی می‌آید، مردم لطمه می‌خورند.

 

وی در ادامه گفت: امسال آخرین سال دوره مدیریت شهری ما است، و حتی اگر ما در نتیجه گیری به این دوره از مدیریت شهری نرسیم و نتیجه اتفاقات در دوره‌ی بعد باشد، بازهم کار مهم در دوره ما اتقاق افتاده است.

 

سخنگوی شورای شهر افزود: ما می توانستیم بگوییم که ممکن است این کار سنگ بزرگ زدن باشد و حتی احتمال نشدن آن وجود داشته باشد، پس ورود نمی کنیم. اما افتخار این کار برای هرکسی که می خواهد باشد، مهم این است که مشکلات مردم حل شود و شهروندان یک کلان شهر که تمام نگاه ها روی آن است بتوانند شرایط بهتری را تجربه کنند.

 

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • آغاز ساخت ایستگاه مترو بازارک رباط کریم
  • رونمایی از خودروهای ثبت تخلف ویژه ناوگان بار درون شهری در اصفهان
  • رکورد ساخت ایستگاه مترو در کرج شکسته شد
  • چرا مافیا جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم
  • افزایش جابه‌جایی درختان در دوره زاکانی
  • مدیریت ششم تکمیل خط ۶ و ۷ است سال گذشته ایستگاه های مهمی در این دو خط راه اندازی شد
  • جشن تکمیل خطوط یک تا هفت پایان سال برگزار می‌شود
  • جشن تکمیل خطوط هفت‌گانه مترو تا پایان سال جاری
  • فاز دوم خط ۲ مترو ؛ چهارمین بازدید شبانه مدیریت شهری شیراز
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است