Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@15:13:52 GMT

هشدار مسکو به آمریکا درباره اخراج دیپلمات‌های روس

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۰۴۵۸۱

هشدار مسکو به آمریکا درباره اخراج دیپلمات‌های روس

یک مقام وزارت خارجه روسیه به درخواست سناتورهای آمریکایی برای اخراج دیپلمات‌های روسی از آمریکا واکنش و در این مورد هشدار داد.

به گزارش مشرق به نقل از ریانووستی، روسیه به درخواست سناتورهای آمریکایی برای اخراج دیپلمات‌های روسی از آمریکا واکنش نشان داد.

در همین ارتباط نیز یک منبع وابسته به وزارت خارجه روسیه هشدار داد: کسانی که خواهان اخراج دیپلمات‌های روس از آمریکا هستند باید بدانند که این ممکن است به تعطیلی مراکز دیپلماتیک آمریکا در روسیه منجر شود که در این صورت آنها مسئول خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: سناتورهای آمریکایی خواستار اخراج ۳۰۰ دیپلمات روسیه شدند

این مقام روسی در ادامه هشدار خود به سناتورهای آمریکایی افزوده است: نیازی به یادآوری نیست که این تعداد از دیپلمات‌های روس در واشنگتن حضور ندارد، یا شاید نمایندگان کنگره که دانش لازم را در زمینه روابط بین الملل ندارند، کارکنان مراکز دیپلماتیک روسیه در سازمان ملل را به عنوان دیپلمات‌های سفارت به شمار آورده اند؟

مقام بلند پایه وزارت خارجه روسیه که نامش فاش نشده، همچنین تاکید کرد: کسانی که چنین اقداماتی را پیشنهاد می‌کنند ظاهراً به دنبال تعطیلی نهادها و مؤسسات آمریکایی در روسیه هستند، اما باید بدانند که مسئولیت این کار متوجه خودشان خواهد شد.

به تازگی برخی از سناتورهای کنگره آمریکا خواستار اخراج دیپلمات‌های روسیه از واشنگتن شده‌اند.

درخواست اخراج دیپلمات‌های روسی هم از جانب سناتورهای دموکرات و هم جمهوری‌خواه از «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا مطرح شده است.

سناتورها از بایدن خواسته‌اند که در صورت عدم صدور روادید بیشتر برای آمریکایی‌ها جهت فعالیت در اماکن دیپلماتیک واشنگتن در روسیه، ۳۰۰ دیپلمات روس از آمریکا اخراج شوند.

«باب منندز» و «مارک وارنر» دموکرات به همراه «جیم ریش» و «مارکو روبیو» جمهوری خواه از جمله پیشنهاد دهندگان این طرح در کنگره آمریکا هستند.

سناتورها در نامه‌ای به بایدن نوشته‌اند: عدم تناسب در نمایندگی دیپلماتیک غیرقابل قبول است. بر این اساس، روسیه باید روادید کافی برای نزدیک شدن به برابری بین تعداد دیپلمات‌های آمریکایی در روسیه و تعداد دیپلمات‌های روسی که در ایالات متحده مستقر هستند، صادر کند. اگر مسکو این کار را نکند، رئیس جمهور باید ۳۰۰ دیپلمات روس را اخراج کند.

دو ماه پیش از این نیز، «آناتولی آنتونوو»، سفیر روسیه در آمریکا اعلام کرده بود که به دستور واشنگتن، ۲۴ دیپلمات روس خاک آمریکا را ترک خواهند کرد. این اقدام چند روز پس از اخراج بیش از ۲۰۰ کارمند محلی سفارت خانه و کنسولگری‌های آمریکا در روسیه انجام شد.

سفیر روسیه افزود: برای این افراد جانشینی نخواهد بود زیرا آمریکا در اقدامی ناگهانی روند صدور روادید را سخت کرده است. وی همچنین اعلام کرد وضعیت سفارت خانه‌های روسیه و آمریکا پس از دیدار ماه ژوئن ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در ژنو تغییری نکرده است.

سفیر روسیه همچنین درباره محدودیت‌های دیپلماتیک وضع شده توسط آمریکا گفت: مراکز دیپلماتیک روسیه همچنان مجبور به کار تحت محدودیت‌های بی‌سابقه هستند. این محدودیت‌ها همچنان پابرجا هستند و حتی بیشتر نیز شده‌اند. اخراج دیپلمات‌های روس بر اساس بهانه‌های غیر واقعی انجام می‌شود.

در ماه دسامبر سال گذشته نیز آمریکا به صورت یک جانبه دوره مأموریت دیپلمات‌های روسیه در این کشور را به سه سال کاهش داد، اقدامی که در مورد سایر کشورها انجام نشده است.

دولت آمریکا با متهم کردن نقش روسیه در انتخابات آمریکا و همچنین هک شدن سایت «سولار ویندز» در فروردین سال جاری اعلام کرد دیپلمات‌های روس را اخراج خواهد کرد. پس از آن، دولت آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه روسیه اعمال کرد. براساس این تحریم‌ها، آمریکا همچنین ۱۰ دیپلمات روس را از خاک آمریکا اخراج کرد.

روسیه نیز در واکنش به تحریم‌های جدید آمریکا تصمیم به اخراج ۱۰ دیپلمات آمریکایی و قرار دادن ۸ مقام دیگر در لیست سیاه گرفت.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان روسیه وزارت خارجه آمریکا وزارت خارجه روسیه اخراج دیپلمات مسکو سازمان ملل باب منندز کنگره آمریکا اخراج دیپلمات های روسی اخراج دیپلمات های روس سناتورهای آمریکایی دیپلمات روس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۰۴۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محور تحولات و حذف دشمن مشترک

به گزارش قدس آنلاین، در این یادداشت آمده است: همکاری این کشورها فقط منحصر به نبرد روسیه و اوکراین نیست.

این فقط نوک کوه یخ است و عمق همکاری‌ها بسیار بیشتر است. جنگ اوکراین صرفاً به تعمیق روابط اقتصادی، نظامی، سیاسی و فناوری آن‌ها سرعت بخشیده است. در حال حاضر همگرایی در روابط این کشورها به ایجاد یک محور جدید تحولات منجر شده که می تواند چشم انداز ژئوپلتیکی جهان را تغییر دهد.

وقتی دولت‌های ناراضی کارشکنی می‌کنند
این اندیشکده آمریکایی تأکید می‌کند : همگرایی این گروه، به منزله ایجاد یک بلوک انحصاری و متحد نیست، بلکه به منزله شکل‌گیری مجموعه‌ای از دولت‌های ناراضی است که بر سر هدف مشترکی برای براندازی اصول فعلی، اتفاق‌نظر دارند. وقتی این چهار کشور همکاری می‌کنند، اقدامات آن‌ها هم‌افزایی پیدا می‌کند و اثربخشی ابزارهای سیاست خارجی ایالات متحده برای تحریم‌ها را کاهش می‌دهند. در حقیقت باید گفت هدف جمعی آن‌ها ایجاد جایگزینی برای نظم فعلی است که به نظر آن‌ها تحت سلطه ایالات متحده است. 

تشکیل باشگاه ضدغرب
این دو عضو ارشد برنامه‌های امنیتی ایالات متحده ادامه می‌دهند: همکاری میان اعضای این محور چیز جدیدی نیست. چین و روسیه شراکت خود را از پایان جنگ سرد تقویت کرده‌اند. ایران و روسیه نیز پس از شروع جنگ سوریه با یکدیگر همکاری کردند. چین با پیوستن به همکاری‌های روسیه و مشارکت در توافق‌نامه‌های انرژی با ایران، از تهران در برابر اثرات تحریم‌های ایالات متحده حمایت کرده است. مسکو در دو دهه گذشته یکی از بزرگ‌ترین تأمین‌کنندگان تسلیحات تهران بوده و اکنون بزرگ‌ترین منبع سرمایه‌گذاری خارجی آن است. صادرات روسیه به ایران در ۱۰ ماهه اول سال ۲۰۲۲، ۲۷ درصد افزایش یافته است. برای سه سال متوالی چین، ایران و روسیه مانورهای دریایی مشترکی را در خلیج عمان برگزار کرده‌اند که آخرین آن در مارس ۲۰۲۴ بود. 

مجله فارین افرز معتقد است: همکاری فزاینده میان چین، ایران، کره شمالی و روسیه ناشی از مخالفت مشترک آن‌ها با نظم جهانی تحت سلطه غرب است؛ رویکردی که ریشه در این باور دارد که این سیستم به آن‌ها موقعیت یا آزادی عملی را که شایسته آن هستند، نمی‌دهد. البته تاریخ نشان می‌دهد ممکن است برای گروهی از قدرت‌های ناراضی، آینده مثبت پیش‌رو نباشد. مانند پیمان سه‌جانبه ۱۹۴۰ که آلمان، ایتالیا و ژاپن را متحد کرد و آن‌ها موفق نشدند، اما جنگ جهانی دوم قطعاً تحولات جهانی را به همراه داشت.
 
تهدید چهار قدرت
آندریا کندال-تیلور و ریچارد فونتین ضمن بررسی همکاری رو به رشد میان چین، ایران، کره شمالی و روسیه معتقدند اختلافات جدی میان این کشورها وجود دارد؛ چرا که با روی آوردن مسکو به پکن، مسکو به پذیرش نقش شریک کوچک‌تر باید قانع باشد. البته در چنین تحلیلی شدت تهدید نادیده گرفته می‌شود. از سویی دیگر اقتصاد آمریکا بسیار بزرگ‌تر، ارتش آن به طور قابل توجهی قدرتمندتر و سیستم دموکراتیک آن پایدارتر است و واشنگتن هنوز هم می‌تواند از تحولات این محور جلوگیری کند.

زینب اصغریان

دیگر خبرها

  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • چرا سوخو-۳۵ روسیه از اف-۱۶ آمریکا پیشرفته تر است؟
  • نمایش تسلیحات غنیمتی روس ها در «پارک پیروزی» مسکو | ویدئو
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • رونمایی از جوان ایرانی در لیگ روسیه
  • محور تحولات و حذف دشمن مشترک